2022. december. 04., vasárnap - Borbála, Barbara.

Már a túlsúlyos állapot is kockázatot jelent további metabolikus elváltozásokra, daganatos betegségek kialakulására – nyilatkozta a medicalonline-hu-nak Dr. Halmy Eszter.

A világ népességének gyarapodását is figyelembe véve ennek alapján az adódik, hogy a dohányosok aránya az összlakosságban folyamatosan csökken.

Az e-cigaretta napi használata a hagyományos dohányzás nagyobb arányban való abbahagyásával áll kapcsolatban azoknál, akik korábban nem tervezték, hogy valaha leszoknak a cigarettázásról.

Harm Reduction Exchange” címmel online konferenciát tartottak január 20-án Afrikában, amelynek fő témája az ártalomcsökkentés volt.

A való életből származó kardiovaszkuláris mortalitási adatokat elemezve von le következtetéseket egy nemrégiben elvégzett dél-koreai vizsgálat az éghető cigaretta és a nem éghető nikotin- vagy dohánytermékekhez köthető szív- és érrendszeri kockázatokról.

A jelenleg rendelkezésre álló evidenciák összessége erőteljesen arra utal, hogy a hevített dohánytechnológiák használata ugyan nem rizikómentes, de a cigarettázásnál potenciálisan kevésbé káros alternatívát kínál.

hirdetés
hirdetés