hirdetés
2023. március. 29., szerda - Auguszta.
hirdetés

A myeloma multiplex klinikailag és biológiailag egyaránt sokszínű betegség, amelynek változatosságát a genetikai háttér határozza meg.

Magasabb a mellrák kockázata azoknál, akik progesztogéntartalmú gyógyszerrel előzik meg a nem kívánatos terhességet, írja az Infostart.

Március a vastagbélszűrés hónapja, az NNK így igyekszik még inkább felhívni a figyelmet ennek fontosságára, hangzott el az InfoRádióban.

A kezdeményezés célja, hogy bemutassa az egykor rettegett kór történetét, a diagnosztika, a terápia, a megelőzés és a gondozás módszereit.

Évente ötezer ember hal meg Magyarországon vastagbéldaganat következtében, pedig ez a betegség hatékonyan megelőzhető szűrésekkel, mondta az országos tisztifőorvos.

Az időszakos koplalás testmozgással kombinálva hatékonyabb volt a nem alkoholos zsírmájbetegségre, mint az aerob edzés, közli az OTSZ Online.

Az Európai Bizottság (EB) feltételes forgalomba hozatali engedélyt adott ki a Boehringer Ingelheim készítményére, mint a terápiás csoportban az első kezelési lehetőség a GPP fellángolások kezelésére felnőtt betegek számára.

Az InfoRádió Aréna című műsorának Erőss Lóránd, az Országos Mentális Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet főigazgatója volt a vendége.

A kialvatlanság a szív- és érrendszerre is káros hatással van, hívja fel a figyelmet a SZIVSN Betegegyesület az Alvás Világnapján.

hirdetés