hirdetés
2022. január. 21., péntek - Ágnes.
hirdetés

A gyulladásos bélbetegségekben szenvedők életminősége nagymértékben befolyásolja a betegség lefolyását, a tüneti progressziót. A tünetekhez gyakran társulnak mentális zavarok, mint a szorongás és a depresszió, melyek rontják az életminőséget, további progressziót provokálva.

Szlávik János főorvos, a Dél-Pesti Centrum Kórház infektológiai osztályának vezetője az InfoRádió Aréna című műsorának vendége volt.

A British Journal of Dermatology cikke számol be arról, hogy olyan tesztet fejlesztettek ki, amely képes a melanóma terjedésének vagy visszatérésének kockázatát megállapítani.

A tudósok az utóbbi években olyan sertéseket tenyésztenek ki, amelyek szerveit az emberi szervezet nem utasítja el. Az Index összefoglalója.

Az Európai Gyógyszerügynökség szerint az AstraZeneca oltása a gerincvelő gyulladásának egy ritka változatát okozhatja, írja a hvg.hu.

Az Oxford University kutatói a Clinical Cancer Research folyóiratban közölték cikküket, melyben egy olyan olcsó és minimálisan invazív vértesztről adnak hírt, amely képes sokféle rákbetegség azonosítására nem-specifikus tüneteket mutató betegeknél, sőt, azt is képes kimutatni, hogy már képződött-e áttét.

A BH+CPC szopogatótabletta kombináció gyorsabb virucid hatást fejtett ki, mint a CPC szabad aktív vegyületként:.

A megfigyelések alapján gyakran előfordul a betegség elején hasmenés, immunbetegeknél pedig a hányás, hányinger, írja a Portfolio.

Ahogyan a tavalyi év, úgy 2022 is a variánsok éve lesz – hangzott el a KOVIDŐK online előadássorozat péntek esti epizódjában, ahol az is kiderült, bizton nem számíthatunk arra, hogy a koronavírus megszelídül.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés