hirdetés
2023. június. 01., csütörtök - Tünde.
hirdetés

A Cedars-Sinai Medical Center kutatói az Alzheimer’s and Dementia folyóiratban arról számoltak be, hogy a szem, különösen a retina ereinek abnormalitásai komoly szerepet játszanak az Alzheimer-kór progressziójának követésében.

A DemokrataTakács Péter egészségügyért felelős államtitkártól kapott választ az életünket alapvetően befolyásoló kérdésekre.

Randomizált elrendezésű, kontrollált klinikai vizsgálatok sora és az azokból született meta-analízis is alátámasztja a rimegepánt 75 mg-os dózisának hatásosságát és biztonságosságát a migrén akut kezelésében.

Rimegepánt hatására csökken a havi migrénes napok száma, javul a migrén-specifikus életminőség (MSQv2), amely az egészségügyi haszonban (EQ-5D-3L) is bekövetkező javulással társul.

Több mint kétezer háziorvos van, akik egy hónapban százezer forintnál többet veszítenek az új finanszírozási rendszerrel, közli a 444.

Elindul május 1-től Békés és Komárom-Esztergom vármegyében az új, egységes alapellátási ügyeleti rendszer.

A fájdalom csillapítása az orvoslás minden területén kiemelt fontosságú. A fogorvosi beavatkozásokat követő fájdalom hatékony és biztonságos kezelése kulcsfontosságú, nemcsak a páciens életminősége, hanem a bizalom és elégedettség fenntartása, továbbá a funkció helyreállításának szempontjából is. Ez az összefoglaló segítséget nyújt az orvosoknak a megfelelő posztoperatív fájdalomcsillapításban.