hirdetés
2021. október. 17., vasárnap - Hedvig.
hirdetés

Rövid eljárásrendi segédletet készített a Magyar Orvosi Kamara (MOK) Háziorvosi Csoportja, mert úgy látták, a kollégák többségének szüksége van erre a sorvezetőre az aktuális eljárásrend és jogszabályok kuszaságában.

Megjelent a Praxismenedzsment 2021. évi harmadik száma. Kiadványunkat a print mellett online is olvashatja.

Az operatív törzs utasította a háziorvosokat, hogy jövő héttől rendelőikben teszteljék a Covid-gyanús betegeket. A Népszava szerint nagy a tiltakozás.

Nagy ütemben nő a tartósan betöltetlen praxisok száma, az Mfor szerint a háziorvosi korfa okán ez a trend mostanában aligha fordul meg.

Legkésőbb október 15-ig valamennyi háziorvoshoz megérkezik a térítésmentesen kérhető influenza-elleni oltás – tudta meg a Népszava.

Békássy Szabolcs országos kollegiális vezető háziorvos az InfoRádióban azt mondta, most az oltatlanok alapimmunizálása a fontosabb.

Túlterheltek a védőnők a szakemberhiány miatt, mondta Csordás Ágnes, a védőnők egyesületének elnöke a Spirit Fm Aktuál című műsorában.

Fokozott óvatosságra int és a maszkviselésre ösztönöz a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke, Havasi Katalin a Népszava szerint.

Ha nem történik sürgős beavatkozás, a jelenleginél még kevesebb lesz a háziorvos Magyarországon, írja az Index.

Rendeletmódosítással megteremtették annak lehetőségét, hogy létszámkorlátozás nélkül hozzanak létre fogorvosi praxisközösséget.

A Népszava azt írja, az iskolaorvosok mellett a háziorvosok bevonásával kezdődhet meg tanévkezdéskor a 12-18 évesek oltása.

Egy a Telex birtokába jutott körlevél szerint a háziorvosok minden pénteken déli 12 óráig kötelesek jelentést tenni arról, hány 60 év feletti embert kerestek fel és oltottak be.

Önkéntes orvosok jelentkezését várjuk Covid-elleni oltási tevékenységre – tette közzé felhívását a Tolna Megyei Kormányhivatal.

hirdetés
hirdetés

Könyveink


hirdetés