hirdetés
2023. június. 01., csütörtök - Tünde.
hirdetés

Megszűnt annak az országos és megyei kollegiális szakmai vezetőnek a megbízatása, aki április 1-jén éjfélig nem lépett be a Magyar Orvosi Kamarába – derül ki az erről szóló rendeletből.

A DemokrataTakács Péter egészségügyért felelős államtitkártól kapott választ az életünket alapvetően befolyásoló kérdésekre.

Pünkösdre átlépte az 50 ezret az Országos Mentőszolgálat új alapellátási ügyeleti rendszerében ellátott betegek száma.

Az alapellátók szakasszisztensei, ápolói kimaradnak a mostani bérrendezésből. Sokan egyenpólóban tiltakoznak, írja a Népszava.

Nemcsak a betöltetlen háziorvosi praxisok kérdését kell kezelnie a kormánynak – mondta Takács Péter a népjóléti bizottság előtt a Telex szerint.

A május első hetében az orvosok, mentőtisztek Békésben 598, Komárom-Esztergom megyében 619 betegnek nyújtottak ügyeleti segítséget.

Nem szerencsés, hogy az alapellátók csak egymás rovására javíthatnak a teljesítményükön – mondta a Népszavának Sinkó Eszter.

A több rendelőt működtető háziorvosi praxisokat ellenőrizte a NEAK, sokan nem feleltek meg szerződéses kötelezettségeinek, írja a Magyar Nemzet.

Több mint kétezer háziorvos van, akik egy hónapban százezer forintnál többet veszítenek az új finanszírozási rendszerrel, közli a 444.

Elindul május 1-től Békés és Komárom-Esztergom vármegyében az új, egységes alapellátási ügyeleti rendszer.

Csaknem 400 millió forintból javítják az egészségügyi alapellátás infrastrukturális feltételeit a Békés vármegyei Mezőberényben.

A Védőnők Egyesülete bizonytalannak nevezte a mostani helyzetet, ezért kérdéseket tettek fel a belügyminiszternek, írja az RTL.hu.

hirdetés
hirdetés

Könyveink


hirdetés
hirdetés