hirdetés
2022. július. 05., kedd - Emese, Sarolta.
hirdetés

Miközben a Covid-pandémia nyomán sok teherrel és a kényszerűség szülte változással kellett szembenézniük a háziorvosoknak, szerveződni kezdtek a praxisközösségek is. Mindezek együttesen számos módosulást hoztak az alapellátásban.

A kormány célja az egészségügyi alapellátás és a prevenció megerősítése, közölte a Belügyminisztérium egészségügyért felelős államtitkára pénteken, Endrefalván.

Az Efop projekt lezárult, az Országos Mentőszolgálat ügyeleti rendszere zavartalanul működik tovább, közölték.

Az elmúlt kormányzati ciklusban három-négy  minisztériumból kapták az utasításokat, most az, hogy egy helyen tudják intézni a dolgokat, várhatóan átláthatóbbá teszi a működést.

A háziorvosok esetében 589 üresen álló körzet van jelenleg, ezek közül 13 praxis június 1-jével vált tartósan betöltetlenné, írja a VG.

Lassan egy éve működik az az új sürgősségi ügyeleti rendszer, amit Hajdú-Bihar megyében tesztelnek. A hvg360 járt utána az eredményeknek.

Az alapellátás helyzetéről és a lehetséges megoldásokról a Hírklikk beszélgetett dr. Rékassy Balázs orvossal, egészségügyi szakmenedzserrel.

A népegészségügyi központ már kiküldte az egészségügyi szolgáltatók részére a betegséggel kapcsolatos eljárásrendet, közli a hvg.hu.

Az idősek bizonyos fokú, a technológiai újításokkal és különösen az informatikával szembeni vonakodásának leküzdése valós kihívásnak tűnik.

Meg kell erősíteni az alapellátást a most kezdődő kormányzati ciklusban – jelentette ki Békássy Szabolcs kollegiális vezető az InfoRádióban.

Lezárult az Oktató Családorvosok Magyarországi Kollégiumának szív- és érrendszeri betegségek visszaszorítását támogató pályázata.

A Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ háziorvosok jelentkezését várja nemzetközi szakmai hálózatba.

Biztosítani kell a személyes találkozást a betegek részére, és ez vonatkozik a Covid-gyanús betegekre is – szögezte le a FEOL kérdésére az NNK, amit a Weborvos idéz.

hirdetés
hirdetés

Könyveink


hirdetés
hirdetés