hirdetés
2021. augusztus. 01., vasárnap - Boglárka.
hirdetés

A startvonalnál állunk, sok idő kell még ahhoz, hogy a most alakuló praxisközösségek funkcionálisan működjenek – hangzott el az Oktató Családorvosok XXII. Továbbképző Konferenciáján, ahol az is kiderült, számos kérdésre kell még megoldást találni addig.

Az intézkedés részleteiről pénteken jelent meg a Magyar Közlönyben a kormányrendelet., írja a Népszava.

Megyei szinten a legtöbb háziorvos Borsod-Abaúj-Zemplén megyében hiányzik, derül ki a GKI dolgozatából, amelyet a hvg.hu ismertet.

Július elejétől alapvetően változtak meg a betéti társaságok és a közkereseti társaságok működési feltételei, közli a HRPWR.

A mentőszolgálat bő egy héttel a próba startja után sem tudott átvenni minden feladatot, írja a Népszava.

A háziorvos nem a lakásán keresi meg pácienseit, inkább egy személyes jellegű kapcsolatfelvétel történik majd, hangzott el a HírTV-n.

Megjelent  a PraxisMenedzsment 2021. évi 2. száma. Az elsősorban háziorvosoknak szóló kiadványt digitálisan is olvashatja.

Megkezdte működését az Országos Mentőszolgálat sürgősségi ügyeleti modellprogramja Hajdú-Bihar megyében.

Az egészségügyért is felelős Kásler Miklós rendelete péntektől érvényes, közli a hvg.hu.

Bár feloldották a korlátozásokat, sok házi-, gyermek- és fogorvos számára nem világos, milyen protokollt kell követniük, írja a Népszava.

A szeretlekmagyarorszag.hu írása szerint a praxisokban nem jár a 10 napos pótszabadság, így annak örülnének, ha pénzben váltanák meg azt.

Eddig az önkormányzatok nem találtak orvost az ügyeletekbe, most nagyobb órabért ígérve az OMSZ kezdett toborzásba, írja a Népszava.

Videóban köszönte meg Nyitrai Zsolt és Kásler Miklós a védőnők munkáját vasárnap, a védőnők napján.

hirdetés
hirdetés

Könyveink


hirdetés