hirdetés
2021. augusztus. 01., vasárnap - Boglárka.
hirdetés

A Journal of Hepatology folyóiratban jelent meg az ESPRESSO vizsgálat összefoglalása, mely szerint az elhízott édesanyák gyermekeinél háromszoros a nem-alkoholos eredetű zsírmáj kialakulásának kockázata az egészséges testtömegű anyákéhoz képest.

Idegrendszeri és mentális betegségek okainak vizsgálatát segíti egy új magyar orvostechnológiai fejlesztés.

A PharmaOnline szerint a lozartán alkalmazása javíthatja az immunterápiák hatásosságát.

A nők foglalkoztatásának ösztönzése az innovációban és a szellemi tulajdonjogi területeken számos előnnyel jár.

A ritka örökletes betegségek korai felismerését és hatékonyabb terápiáját teszik lehetővé a kutatási program eredményei.

A 4K fontos feladata, hogy szakmai támogatást nyújtson az egyetemen folyó klinikai gyógyszervizsgálatokban részt vevő orvosoknak, szervezeti egységeknek. 

A Science Advances folyóirat hasábjain számolt be a Johns Hopkins, az Alberta és a barcelonai Pompeu Fabra Egyetem közös kutatócsoportja új felfedezésükről, miszerint a TRPM7 nevű specializálódott fehérje gátolni képes a tumorsejtek vérkeringésbe jutását, így a távoli áttétek képződését.

A Nature-ben jelent meg a Massachusetts General Hospital kutatóorvosainak új cikke, melyben egy olyan szignalizációs útvonalat írnak le, ami segíthet az egyes neurológiai betegségek során bekövetkező agyi gyulladásos folyamatok csökkentésében.

hirdetés
hirdetés