hirdetés
2021. október. 17., vasárnap - Hedvig.
hirdetés

Az Oxford Egyetem kutatói számoltak be arról, hogy egy korábban a hosszan tartó székrekedés kezelésére alkalmazott hatóanyag, a prukaloprid hatásosságot mutatott a memória és a kognitív funkciók javításában.

A Yale Egyetem kutatóinak tanulmánya, amelyet a PLOS One folyóiratban tettek közzé két felmérésen alapult, amelyeket az Egyesült Államokban és Olaszországban végeztek. A vizsgálat bebizonyította, hogy amikor mindkét országban egyre több ember viselt maszkot, az olyan öngerjesztő körforgást hozott létre, amely másoknál is megerősítette ezt a viselkedést.

A WHO augusztus 31-én a koronavírus érdeklődésre számot tartó variánsai (variant of interest) közé emelte a mű variánst, írja a Qubit.

A 24.hu szerint a BRAIN nevű konzorcium a motoros kéreg agysejtjeiről hozott létre átfogó térképet, a tanulmányt a Nature-ben közölték.

Két japán és egy amerikai egyetem kutatóinak közös csoportja az eNeuro folyóiratban közölte legújabb vizsgálatuk eredményét, mely szerint EEG-vel mért agyhullámok elemzése bizonyítja a “team flow”, vagyis a csapatszellem létezését.

A statinok váratlan módon a colitis ulcerosa ellen is hatékonyak – állapították meg a Stanford Egyetem kutatói az Origo beszámolója szerint.

Elárulta a Svéd Akadémia, miért nem Karikó Katalinnak ítélték oda a Nobel-díjat, derül ki a Mandiner híréből.

hirdetés