hirdetés
hirdetés
2021. május. 13., csütörtök - Szervác, Imola.
hirdetés

A University of Auckland által vezetett, több egyetem részvételével zajló kutatási programolyan olyan kétdimenziós MRI eljárást dolgoztak ki, amely a hagyományos eljárással szemben nem statikus, hanem dinamikus képet adott az agy pulzálásáról.

Egy, az agyvérzés rehabilitációját célzó találmány lett az első, immár az FDA által is jóváhagyott agy-számítógép interfészre épülő rendszer.

A Tokió Egyetem kutatói a Brain című folyóiratban számoltak be arról, hogy élő egerek agyába juttattak egy kismolekulás készítményt, amelyet egy speciális szonda segítségével fénnyel gerjesztve az amiloid plakkok mennyiségének jelentős csökkenését érték el.

Április 27-én frissítette a MANIT azt az iránymutatást, amelyet a neuroimmunológiai betegek Covid elleni oltására vonatkozóan tettek közzé, és amit korábban a MedicalOnline is közölt.

A nagy mocsári csiga segítségével modellezik az öregedési folyamatokat az ELKH Balatoni Limnológiai Kutatóintézetben.

Megjelent a Neurológiai Praxis 2021. évi első száma. Kiadványunkat a print mellett digitálisan is olvashatja.

A PharmaOnline szerint a BMI1 gén olyan új funkcióit fedezték fel, amelyek segíthetnek az Alzheimer-kór prevenciójában.

Epileptológiai szempontból már kijelenthető, hogy sem az epilepszia, mint alapbetegség, sem annak gyógyszeres kezelése nem számít kockázati tényezőnek sem a Covid-19 betegségre való fogékonyságban, sem annak lefolyásában. Azonban a megfelelő D-vitamin-szint mindkét betegség szempontjából kívánatos.