hirdetés
2022. december. 06., kedd - Miklós.
hirdetés

Az Zürichi Műszaki Egyetem (ETH Zürich) kutatói a Nature Structural & Molecular Biology hasábjain arról számoltak be, hogy új potenciális biomarkert találtak a Parkinson-kór korai kimutatására.

A kladribin a sclerosis multiplex kezelésében használható szelektív immunrekonstitúciós terápia, melynek hatása hosszantartó.

A jelenleg még gyógyíthatatlan Alzheimer-kór kezelésének új korszakaként ünneplik a szakértők egy új szer klinikai tesztjének eredményeit.

A PLOS ONE folyóiratban megjelent tanulmányukban a Yale Egyetem kutatói arra a kérdésre keresték a választ, hogy milyen neurológiai elváltozások állhatnak annak a jelenségnek a hátterében, hogy az autizmusban szenvedők általában nem néznek partnerük szemébe egy beszélgetés során.

Van egy terület, amelyről nem sok szó esik stroke után, pedig az esetek többségében nagyon is érintett: az intim együttlét a párkapcsolatban.

Az Illinois University kutatói az IEEE Journal of Biomedical and Health Informatics folyóiratban közölték folyamatban lévő vizsgálatuk eredményeit, amelyben digitális kamerákkal követve a résztvevők testtartását, nagy pontossággal voltak képesek diagnosztizálni egyes neurológiai betegségek progresszióját.

Az OTSZ Online szerint az agyvérzésen átesett betegek körében gyakrabban fordulnak elő keringést érintő betegségek.

A Virginia Egyetem kutatói a Cell folyóiratban megjelent cikkükben arról számolnak be, hogy felfedezték az agy természetes tisztulási folyamataiért felelős rendszert, a mikrogliát irányító “bábjátékost”, vagyis a rendszer aktivitásának szabályozásáért felelős molekulát.