hirdetés
2023. március. 24., péntek - Gábor, Karina.
hirdetés

Az Aging folyóiratban megjelent cikkükben számoltak be kutatók arról, hogy állati modellszervezetekben a vérlemezkék depléciója hozzájárult az Alzheimer-kór klinikai tüneteinek súlyosbodásához.

Erős hatást gyakorol az agy több, nagy fejlettségű funkciókért felelős részére is az ayahuasca tudatmódosító hatású főzet.

A triklór-etilénként ismert vegyi anyagot a mai napig használják, ám ennek egészségkárosító hatása óriási lehet, írja a hvg.hu.

Az InfoRádió Aréna című műsorának Erőss Lóránd, az Országos Mentális Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet főigazgatója volt a vendége.

Egy brit tanulmány szerint a „növénydús” étrend csökkentheti a demencia kialakulásának kockázatát, írja a 444.hu.

Múlt héten pénteken egy olyan beavatkozást hajtottak végre az Uzsoki Utcai Kórházban, amelyre korábban itthon nem volt példa – értesült az Index.

Megérkeztek az első embereken végzett klinikai tesztek eredményei az agyi érbe ültethető agy-számítógép interfészről, számol be a Rakéta.

A menopauza környékén megkezdett ösztrogénhormon-pótló terápia kimutathatóan csökkenti az Alzheimer-kór kialakulásának esélyét nagy kockázatú (APOE4 génvariánssal rendelkező) nők körében.