hirdetés
2022. december. 06., kedd - Miklós.

Dr. Kovács Attila Géniusz fődíjas reumatológus főorvos alighanem a legsikeresebb kvízjátékos. Rangos Katalin beszélgetett vele.

Súlyos betegség vagy meddőség is lehet a következménye a hereproblémák elhanyagolásának.

Egy új kutatás olyan géneket azonosított, amelyek összefüggést mutatnak a befagyott váll szindróma (adhezív kapszulitisz) fokozott kockázatával.

A világ és Magyarország első üzemi méretekben előállított kristályos (vegytiszta) kapszaicinből, azaz a paprika csípős vegyületéből készült gyógyszere a Capsoderma kenőcs volt (1959-1997), megelőzve a Nicoflex-et.

Ismét elérhető a speciális telefonos információs szolgálat, ahol szakemberek segítik a sclerosis multiplexes és az NMO (neuromyelitis optica) betegeket.

Generációk óta ajánlanak az orvosok tengeri gyógyüdülést, sófürdőt a krónikus légzőszervi vagy mozgásszervi gyulladásokkal, egyes bőrpanaszokkal bajlódó betegeiknek, mert a tapasztalatok szerint a sós vízben való fürdőzés ezeket a problémákat jótékonyan enyhíti.

A bioRxiv nevű, lektorálás előtt álló tanulmányokat ismertető portálon 08. 26-án megjelent vizsgálatban a kutatók a közelmúltban felbukkant variánsok, például a SARS-CoV2 omikron BA.2.75 fertőzőképességének összehasonlító kockázatát értékelték korábbi változatokkal szemben.

Az Omikron megérkezése óta tengernyi tudományos adat áll rendelkezésre amely a harmadik oltás felvételének kritikus fontosságát mutatja.

A kunszentmártoni mentők megitatták a megjelent állatokat, amelyek később „elegánsan távoztak.”

Ebben a faluban egyáltalán nem ritkaság 100 évesnek lenni. Sőt, Vittorio-nak és Piuccia-nak köszönhetően idén már 10 matuzsálemet fognak számolni.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Dr. Kovács Attila Géniusz fődíjas reumatológus főorvos alighanem a legsikeresebb kvízjátékos. Rangos Katalin beszélgetett vele.