hirdetés
2022. augusztus. 17., szerda - Jácint.
hirdetés

Az állami ellátórendszer nem fordít kellő hangsúlyt a szűrővizsgálatokra, egészségpénztáron keresztül azonban ösztönözhető az egészségtudatosság, ezen belül a rendszeres szűréseken való részvétel.

Egy felmérés rávilágított, hogy az emberek nem egyszerűen hosszabb életre vágynak, hanem az egészséges életévek számát szeretnék növelni.

Az összesített adatok szerint 6 millió 415 ezer a beoltottak és 16 249 az új fertőzöttek száma, elhunyt 117 beteg, közli a koronavirus.gov.hu.

Térbeli transzkriptomikát alkalmazva, non-invazív módon készítettek részletes 3D képet prosztatát érintő daganatról – írja a hvg.hu.

Harmadfokú, legmagasabb szintű hőségriasztást adott ki az ország egész területére szerdán nulla órától péntek éjfélig az országos tisztifőorvos.

Közel négyszázmillió forintból fejlesztik az onkológiai és kardiológiai ellátást az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézetben.

A Nature egyelőre a kutatás felülvizsgálatára figyelmeztető szöveggel látta el a több mint 2200-szor idézett, 2006-os tanulmányt, írja a Qubit.

Az Mfor olvasói levelet közöl, amelyben a brit egészségügyi és kórházi ellátásról osztja meg tapasztalatait odakint élő honfitársunk.