hirdetés
2023. március. 28., kedd - Gedeon, Johanna.
hirdetés

A La Trobe University kutatócsoportja az Alcohol folyóiratban számolt be arról, hogy szoftverük egy 12 másodperces hangfelvétel alapján képes megállapítani, hogy valaki ittas-e vagy sem.

Az okoseszközök és felhőalapú rendszerek egyre több iparágban jelentenek innovációt és az egészségügyi ellátásban, orvosdiagnosztikában is valódi áttörést hozhatnak.

Az információ feldolgozását, tárolását és továbbítását végző fizikai rendszerekben ma már kvantumtechnológiát alkalmaznak.

A ChatGPT-t fejlesztő vállalat vezérigazgatója szerint a technológia át fogja formálni az általunk ma ismert világot, írja az InfoStart.

Világszerte rohamléptekkel nő a ChatGPT népszerűsége, amely mindössze két hónappal az elindítása után már 100 millió havi aktív felhasználóval rendelkezik.

A GyártásTrend szerint márciusban elindult az európai kvantumtechnológiai zászlóshajó projektje, az OpenSuperQPlus.

A hvg.hu szerint MI segítségét kérték egy olyan gyógyszer kifejlesztéséhez, amely segíthet leküzdeni az opioid-függőséget.

Az alkalmazás segítségével mindenki saját okostelefonjával tesztelheti a hallását – idézte a Vasárnap a WHO munkatársát..

Átfogó tesztidőszak után élesben is elindult a bőrgyógyászat Shazamjaként is emlegetett mesterséges intelligencia alapú technológia.

Az EB megtiltja munkatársai számára a kínai ByteDance tulajdonában álló TikTok alkalmazás használatát.

Már csak néhány hétig lehet kihasználni azt a kedvezményt, melyet eddig mintegy százezer mobiltelefon cseréjénél már igénybe vettek.

A téli szünet után, március 5-én újranyit a Neumann Társaság szegedi informatikatörténeti kiállítása a Szent-Györgyi Albert Agorában.

Egy alkalmazás segítségével gyorsabban és hatékonyabban juthatunk kezeléshez, írja a Szeretlek Magyarország.

hirdetés

Miként lett a világhírűvé vált gerincsebészből a művészetek és egy somogyi község kulturális projektjének mecénása? László Ágnes interjúja.