hirdetés
2021. augusztus. 01., vasárnap - Boglárka.
hirdetés

A McCann Healthcare Worldwide Japan Inc. egy olyan prediktív diagnosztikai modellt dolgozott ki, amely gépi tanulásos módszerrel a telefonbeszélgetések során elhangzott szöveg alapján képes megjósolni az Alzheimer-kór preklinikai jelenlétének kockázatát.

Huszonéves magyar mérnökök egy ötletversenyből indultak el termékükkel, egy diagnosztikai karpereccel, írja a Forbes.

A magyarok 92 százaléka nem, vagy csak nagyon röviden készül fel az orvossal történő találkozásra, derül ki az AIPM országos közvéleménykutatásából.

A DeepMind algoritmusa segítségével sikerült a tudósoknak előrejelzniük az emberi test szinte valamennyi fehérjéjének szerkezetét.

A ZTE high-tech okospólója képes a szívműködés, a légzés, az izmok működésének, a testhőmérséklet és az izzadság összetevőinek folyamatos mérésére, közli a GyártásTrend.

Az AVAZ tavaly év végén elindult magyar verziója hiánypótló lehet sok ezer, komplex kommunikációs igényű gyermek és felnőtt számára. 50 érintett most ingyenes hozzáférést is kap.

Újabb lépést tett az Osztrák Nemzeti Könyvtár affelé, hogy gyűjteménye akadálymentesen hozzáférhető legyen.

Kevesebb mint öt másodperc alatt deríti ki egy speciális arcszkenner, ha valaki koronavírusos lenne, írja a hvg.hu.

Már korábban is jelentős mértékben megnövekedett a magyar egészségügyi startupok száma és ezt a növekedési ütemet csak fokozta a pandémia időszaka.

A világjárvány bebizonyította, hogy a telemedicína számos személyes orvos–beteg-találkozást kiválthat, hangzott el az InfoRádióban.

Ősszel dobja piacra Európában két új, cukorbetegség kezelését megkönnyítő eszközét a Medtronic, közli az OTSZ Online.

Magyarország kellő időben lépett, és hozta létre az 5G Koalíciót (5GK), a szervezet munkájában mindenki hatékonyan vesz részt.

A 14 éves és annál idősebb lakosság fele használ még vezetékes telefont, de kétharmaduk szerint a mobiltelefon tökéletesen helyettesíti azt.

hirdetés

Az Alkotmánybíróság óvatoskodva döntött: a kuruzslótörvény velünk marad, de nem lehet alkalmazni, mert alaptörvény-ellenes.

Mindenkinek jár az emberhez méltó élet. Ezért küzd a fővárosban hat bátor nő, akik sorstársaik helyett is harcolnak súlyos-halmozott fogyatékossággal élő gyermekeikért, és saját magukért.