hirdetés
2021. május. 13., csütörtök - Szervác, Imola.
hirdetés

Az EIT Health legújabb jelentése arra hívja fel a figyelmet, hogy sürgősen nyitni kell a mesterséges intelligencia és a digitális megoldások felé, hogy az egészségügyi rendszerek Európa-szerte fejlődni tudjanak.

A Magyar Hírlap szerint elkészült a védettségi igazolvány telefonos applikációja, amely a külföldi utazásoknál is komoly haszonnal járhat.

Nincs bizonyíték arra, hogy erősödött a kapcsolat a fiatalok digitálistechnológia-használata és a mentális egészségi problémák között az elmúlt évtizedekben.

Kétszer annyira drága egy zsarolóvírusos támadás utáni helyreállítás most, mint egy évvel korábban – közli a hvg.hu.

Az implantátum a szervátültetésen átesett betegek testében a beültetett szerv egészségét és oxigénszintjét követnék nyomon, írja a Mandiner.

A kínai Sinopharm mellett hétfőtől már AstraZenecára is lehet időpontot foglalni az online rendszerben, szúrta ki a 444.hu.

A Szent Imre Egyetemi Oktatókórház tapasztalatai szerint az oltási előregisztráció zökkenőmentesen működik, írja a Magyar Hírlap.

A Nemzeti Kibervédelmi Intézet ismét riasztást adott ki az interneten terjedő magyar nyelvű, zsaroló hangvételű levelekkel kapcsolatban.

Az Európai Bizottság közzétette a mesterséges intelligencia szabályozására vonatkozó tervét, amelynek elsődleges célja, hogy korlátozza a magas kockázatú AI alkalmazások használatát.

Hamis oltási ajánlatokkal próbálják kicsalni a gyanútlan internetezők személyes adatait, pénzét, és alaptalan kijelentéseket terjesztenek az oltásokkal kapcsolatban.

Mobiltelefonokhoz és egyéb hordozható készülékekhez fejlesztenek vírusfelismerő érzékelőket, írja a GyártásTrend.

A legtöbben a Szputnyik V oltás mellékhatásaira kerestek rá az utóbbi hetekben az interneten, a kínai vakcina iránti érdeklődés mérséklődött.

A robotika egyik ifjonti ágáról, a kutatás jelen állásáról és a biztató jövőképről Mészáros Attila számolt be a HelloVidéknek.

hirdetés

Változó, hogy egy adott életciklusban biológiailag mennyi testmozgásra van szükségünk ahhoz, hogy testileg és lelkileg is egészségesek maradhassunk. Az ausztrál egészségügyi minisztérium külön útmutatóban teszi közzé javaslatait az idősebb, 65 év feletti korosztály számára.

A május elsején hatályba lépő kormányrendeletben meghatározott szabályok nem az alapján osztják ketté a társadalmat, hogy van-e védettségük, hanem az alapján, hogy van-e védettségi igazolványuk.