hirdetés
2022. július. 05., kedd - Emese, Sarolta.
hirdetés

Kissé különös projektbe kezdtek a Binghamton University kutatói, amikor elkezdték begyűjteni és kódolni a 2020-as évben a koronavírus-járvány ellen hozott kormányzati intézkedéseket azzal a céllal, hogy egy adatbázisba gyűjtsék azokat.

Az Origo szerint mostantól minimum 4G kell a mobilnetezéshez, de senki sem marad hanghívás és SMS nélkül.

Hatályba lép július elsején az a szabályozás, amely a következő tíz évben is lehetővé teszi, hogy többletköltségek nélkül legyen használható a mobiltelefon az EU-n belül tett utazások során.

Tesztmérésekkel vizsgálják az 5G-hálózatokból eredő elektromágneses sugárzást. Az eredmények nem mutatnak egészségügyi határérték-túllépést.

Először használtak amerikai kutatók fotonikus eszközben mesterséges intelligenciát, hogy nagy tempójú képfelismerést érjenek el, írja a hvg.hu.

Tavaly az egészségügyi szervezetek 66 százaléka szenvedett el ransomware támadást, ami egy évvel korábban még 34 százalék volt, írja a HWSW.

A technika a korai szakaszban képes azonosítani az Alzheimer-kórt, amikor más módszerekkel még nagyon nehéz diagnosztizálni – írja a 24.hu.

A LUMI a későbbiekben többek között az orvostudomány és az éghajlatkutatás fejlődésének is jelentős dinamikát kölcsönözhet, írja a GyártásTrend.

Megszünteti június 15-től a Microsoft az Internet Explorer internetböngésző támogatását, és azt a Windows 10 legtöbb verziójából el is távolítják.

Kutatások szerint a hazugság gyorsabban és messzebbre terjed az igazságnál – sőt, a valótlanságokra sokkal több reakció is érkezik a közösségi médiában.

Ha valaki bekapcsolja az okosóra AFib History funkcióját,  megtudhatja, milyen gyakran mutatja a szívritmusa a pitvarfibrilláció jeleit, írja a hvg.hu.

A Pennsylvania Egyetem kutatói a PNAS folyóiratban számoltak be egy olyan hordozható eszköz terveiről, melynek alkalmazásával gyorsan, minimális mintát felhasználva nagy pontossággal és érzékenységgel határozható meg egy emberi szervezetet megfertőző vírus.

hirdetés

Ebben a faluban egyáltalán nem ritkaság 100 évesnek lenni. Sőt, Vittorio-nak és Piuccia-nak köszönhetően idén már 10 matuzsálemet fognak számolni.