hirdetés
2021. október. 16., szombat - Gál.
hirdetés

Egy litván kutatócsoport egy olyan algoritmust készített, amely 99% feletti pontossággal képes meghatározni az Alzheimer-kór egyik lehetséges korai stádiumát, az enyhe kognitív zavart (MCI).

A telemedicina az a lehetőség, ami a jövőbe repítheti az elcsigázott magyar egészségügyet, írja Kovácsy Zsombor a Portfolion.

Magyarországon először szemészeti rendelésre foglalt időpontot a Pécsi Tudományegyetemen Bella, a mesterséges intelligencia.

Februártól bruttó 20 ezer forintos támogatást kaphat mindenki, aki 4G vagy 5G képes készülékre cseréli régi 3G-képes mobilkészülékét.

Mesterséges intelligenciát használó eszköz készül a melanóma korai felismerésére a SZTAKI munkatársainak közreműködésével.

Mesterséges intelligencia bevonásával fejezték be Beethoven X., befejezetlen szimfóniaként elhíresült alkotását.

A szakorvosok nagy arányban ragaszkodnak a személyes betegtalálkozókhoz, derült ki a Digital Health konferencián, amelyről a VG tudósít.

A kisgyermekes szülők többsége vett igénybe orvosi távkonzultációt gyermeke egészségügyi problémái miatt, derült ki az MGYT felméréséből.

A Magyar Telekom 2022 második félévétől nem tartja fent tovább 3G hálózatát; a felszabaduló sávokat 4G-re, 5G-re lehet majd használni.

Az Amazon ezidáig szunnyadó óriásként lapult meg az egészségügyi szektorba már egy ideje bele-belekóstoló bigtechek mellett, írja a Portfolio.

Az agykéregbe ültethető számítógépeket az egészségügyben lehetne alkalmazni, írja az Interesting Engineering nyomán a Napi.hu.

Covid-igazolványra hivatkozó, káros csatolmányt tartalmazó levelekkel kapcsolatban adott ki figyelmeztetést a Nemzeti Kibervédelmi Intézet.

Anonim elven működő chatbot segíti mindazokat, akik „személytelenül” szeretnének tájékozódni a gyermekvállalással kapcsolatos problémákról.

hirdetés

Sokaknak rossz tapasztalatuk van az egészségüggyel, de nem elég a kórházakon számon kérni a szabályok betartását. Rendszerszintű változásra van szükség az egészségügyben.

A körülményeken múlik, de nem feltétlenül sérti az egészségügyi dolgozók jogait az, ha csak védőoltással tarthatják meg az állásukat. Alapvető jogokat sért viszont a kormány, amikor az oltatlan dolgozókat teljesen megfosztja a végkielégítéstől.