hirdetés
2022. december. 06., kedd - Miklós.
hirdetés

A fiatal egészségügyi szakemberekből álló OncoVR csapat második VR videójátéka az MR vizsgálat előtti szorongás csökkentést tűzte ki célul.

A betegség vagy sérülés miatt károsodott ujjízületek pótlása a jövőben az egyik legfontosabb egészségügyi piac lehet, írja az sg.hu.

Az EESZT szolgálatásairól, az adatok biztonságáról és a rendszer jövőjéről is beszélt Szabó Bálint, az ESZFK ügyvezetője az InfoRádióban.

Magyarországon egyedülálló online térinformatikai szolgáltatást dolgoztak ki a hazai szegregátumokban élők egészsége érdekében.

Kutatás-fejlesztési projektek indításáról kötött együttműködési megállapodást a Semmelweis Egyetem és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem.

A fejlesztésnek köszönhetően a betegek és hozzátartozóik könnyen és gyorsan eligazodhatnak a DE Klinikai Központ szolgáltatásai között.

A figitális betegek sokkal bátrabban használják a digitális megoldásokat, de közben ragaszkodnak a fizikai eszközökhöz is. Tanyulmány is készült róluk.

Valódi adatalapú egészségügyi ellátást és ténylegesen működő online orvosi távszolgáltatást tesz lehetővé Dcont® eNAPLÓ integrálása.

Kihívás az ágazat számára, hogy a digitalizáció a patikáktól klinikai kutatásokig óriási mennyiségű adatmennyiséget generál, írja a Napi.hu.

A Zeppelin ransomware-fertőzés kapcsán magyar egészségügyi szervezetnél is történt incidens, amely az intézmény informatikai hálózatának ideiglenes leállásához vezetett.

A magyar válaszadók tájékozottabbak a szív egészségét érintő kérdésekben, mint az európai átlag.

A Neumann Társaság éves konferenciáján Szabó Bálintnak adta át a kitüntető Kalmár-díjat az EESZT koncepciójának kidolgozásáért és fejlesztéséért.

Személyre szabott kemoterápiával reformálnák meg a rákgyógyítást az Óbudai Egyetem és az ELKH kutatói, írja a Qubit.

hirdetés

Dr. Kovács Attila Géniusz fődíjas reumatológus főorvos alighanem a legsikeresebb kvízjátékos. Rangos Katalin beszélgetett vele.