hirdetés
2022. január. 21., péntek - Ágnes.
hirdetés

A QR-kód módosításával csak az oltottaknak marad érvényes a védettségi igazolványuk, Covid megbetegedésen való átesettség a jövőben nem jogosít a kártya használatára – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón.

Budapest helyett már a dunántúli megyékben terjed a leggyorsabban az omikron – derül ki a Portfolio összeállításából.

Csak azoknak lesz érvényes az igazolványuk, akik oltottak. Az erről szóló kormányrendelet hamarosan megjelenik a Magyar Közlönyben.

Emelt biztonsági fokozatú pszichiátriai részleg épül az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézetben (OMIII).

Szigorú járványügyi szabályok betartása mellett működik a szervadományozás és minden életmentő szervátültetési program Magyarországon.

Különböző szakaszai voltak a mögöttünk lévő két esztendőnek – ezekről is beszélt a Figyelőnek adott interjújában Kásler Miklós miniszter.

Már nem az orvosok, hanem a befektetők diktálják az ütemet a magánegészségügy fejlődésében – mondta a Magyar Hangnak Rékassy Balázs.

Bármely oltásra bármely vakcina adható negyedik oltóanyagként – derül ki az NNK hivatalos ajánlásából a Népszava szerint.

A koronavírus-megbetegedések 87 százalékát az omikron variáns okozza, azonban a védőoltás jelentősen enyhítheti a betegség lefolyását.

Ez most a belépő a következő évtizedek járványos időszakába, számos hasonló járványra számíthatunk a jövőben – írja a PharmaOnline.

A magyar egészségügy régi sérelme, hogy az egészségügyi vállalkozásoknak a közfeladatok ellátása után is iparűzési adót kell fizetniük.

Magyarországon a terhességmegszakítások visszaesése a 40 év fölöttiek körében a leglátványosabb, írja a Növekedés.hu.

Orvoshiány nehezítheti az ellátást a Péterfy kórházban, miután több orvos, rezidens és szakdolgozó felmondott – számolt be az RTL.

Van, ahol beadják a 4. vakcinát a jelentkezőknek, de az orvosok többsége szakmai iránymutatásra vár az oltópontokon, írja a Népszava.

Egy új intézkedés szerint óránként 4000 forintos pótlékot kapnak az éjszakai munkavégzésért a kórházakba vetényelt katonák, írja a Pénzcentrum.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

„Ezt nem lehet felfogni. Én sem hittem el, mi következik majd”, mondja Kollár István, az Alzheimer című dokumentumfilm készítője, aki a forgatás során személyesen is érintetté vált.

„Amíg nem adom fel, legyőzhetetlen vagyok” mottója már-már szállóigévé vált. Ezt írta fel egy saját molinóra, amikor üzenetet küldött a sorstársaknak.