hirdetés
2023. március. 28., kedd - Gedeon, Johanna.
hirdetés

A MedicalOnline által megismert kormányrendelet tervezet szerint a Magyar Orvosi Kamara (MOK) országos etikai hálózatának feladatait a megyei, irányító kórházakban működő Regionális Etikai Tanácsok vennék át.

A Pécsi Stop szerint április 15-én a jobb egészségügyi ellátásért és munkakörülményekért vonulnak a PTE Klinikai Tömbtől a Széchenyi térre.

A Magyar Orvosi Kamara portálján közzétett tájékoztatás szerint március 27-éig több mint 25 ezren nyilatkoztak tagságuk fenntartásáról.

Az egészségügyi reformról is kérdezték a kormányt a képviselők az azonnali kérdések órájában, hétfőn késő este a parlamentben.

Pintér Sándor belügyminiszter április 1-jével Inczeffy Istvánt nevezte ki a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház vezetőjévé.

Új eszközökkel korszerűsítették 291 millió forint európai uniós támogatásból a kiskunhalasi kórház rendelőintézetének tizenhét szakterületét.

Újabb 33 mentőautó beszerzésére nyílt lehetőség 1,5 milliárd forint értékben, jelentette be az egészségügyért felelős államtitkár.

Az egészségügyi rendszer a szemünk láttára omlik tovább – mondta Szijjártó László megyei kamarai elnök a Szeretlek Magyarországnak.

Az év közepétől újra teljes kapacitással tud majd működni a szentesi Dr. Bugyi István Kórház a szegedi klinika segítségével, írja a Délmagyar.

Miután a NEAK havonta csak meghatározott számú vizsgálatot fizet, ezért a szolgáltatók sorba állítják a laborba érkezőket, írja a Népszava.

Kormánykabinet-ülést hívott össze Orbán Viktor a Karmelitába szombat délutánra, Pintér Sándor és Takács Péter is ott voltak.

Több mint tíz kórházvezetői év után április elsejével távozik Moizs Mariann, a Kaposi Mór Oktató Kórház főigazgatója, írja a 74nullanulla.

Lezárult a Magyar Angiológiai és Érsebészeti Társaság (MAÉT) Országjárás Programja, közölte a társaság.

Győrfi Pál szombati közleménye szerint péntek estig már száz orvos jelentkezett ügyeletre a miskolci központban.

Nehezen megy a visszatérés a normál üzemmenetre a kórházakban, miután februártól az intézményeket ismét a teljesítményük alapján finanszírozzák, írja a Népszava.

hirdetés