hirdetés
2021. augusztus. 01., vasárnap - Boglárka.
hirdetés

Több ezren tüntettek szombaton a szakdolgozók és szimpatizánsaik közül a budapesti Hősök terén a többi közt béremelést, új szakdolgozói bértáblát, a közalkalmazotti jogviszony visszaállítását követelve. A minisztert lemondatnák.

Vasárnaptól ismét elindul a Zala Megyei Szent Rafael Kórház újjászerveződött traumatológiai osztálya.

A rendelet augusztus 15-én lép hatályba, és az egészségügyben dolgozóknak 15 napjuk van arra, hogy megkezdjék az oltási sort.

Augusztus elsejétől a felnőtt és a gyermek alapellátási ügyelet az OMSZ felügyelete mellett a Klinikai Központ területén valósul meg, írja a Dehír.

Kezdeményezik az Egészségügyi Szolgálati Érdekegyeztető Fórum alakuló ülésének sürgős összehívását és a nagygyűlésen elhangzó problémák napirendre tűzését.

A teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 431 600, a kedvezmények nélkül számolt nettó átlagkereset 287 000 forint volt.

137 milliárd forintos pályázatot hirdet a cégek kutatásainak és fejlesztésének erősítésére a kormány, közölte a pénzügyminiszter.

Az egészségügyi szolgáltatók nem hozhatnak létre új jogviszonyt olyan egészségügyi dolgozóval, aki nem veszi fel az oltást és meg kell szüntetni a jogviszonyt azzal az egészségügyi dolgozóval, aki megtagadja az oltás felvételét.

Az eeszt.gov.hu időpontfoglalóban a kórházi oltópontok már meghirdették a foglalható időpontokat.

Az eddig tiltólistán szereplő mintegy háromszáz anyag mellé kilenc új is felkerült a büntethető anyagok közé, közölte Rétvári Bence.

A Forgalmazók az Egészségért Szövetség gyógyászati segédeszközöket gyártó és kiszolgáló tagjai csatlakoznak a szakdolgozók megmozdulásához.

Mint azt az országos tisztifőorvos kedden jelezte, a szennyvízminták SARS-CoV-2 eredményeinek országos átlaga ismét emelkedni kezdett.

Egyetemek és vállalkozások tudáskapacitásából, szellemi tulajdonából állítanak elő magas hozzáadott értékű új termékeket és eljárásokat.

A koronavírus variánsai okozhatják az új megbetegedések többségét, ezért egyes sérülékeny csoportoknál indokolt a harmadik oltás, mondta el az országos tisztifőorvos.

Vasárnaptól kezdődik a 60 év felettiek oltási akciója, közölte az országos oltási munkacsoport vezetője kedden a közmédiával.

hirdetés