hirdetés
2022. július. 05., kedd - Emese, Sarolta.
hirdetés

Az egyéni felajánlások alapján összegyűlt több mint 12 millió, az MTA hozzájárulásával együtt 20 millió forintot az MTA Elnökségének határozata alapján a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara kapta.

Lezárul az Országos Kórházi Főigazgatóság HoCare2.0 projektje, amely ösztönözte az innovatív otthonápolási/gondozási megoldások fejlesztését.

Az elgondolás szerint minden megyei kórházban lenne szakambulancia-ellátás a betegfelvételtől a mesterséges ondóbevitelig, írja a G7.

A neta-bevételekből elvileg népegészségügyi célokat is finanszíroznának, ám hogy ez így van-e, azt lehetetlenség kideríteni, írja a Portfolio.

Miután még több helyen állt volna le az ellátás, a kórházi főigazgatóság mégis engedélyezi a közreműködői szerződést, írja a Magyar Narancs.

Az OMSZ kezdeményezte a mentőautók tankolási limitjének feloldását, de a működésük most is folyamatos és zavartalan, írja a 24.hu.

20-25 ezer ápolási szakember hiányzik az egészségügyből – mondta a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke az InfoRádiónak.

Július 1-jétől feloldották a szociális intézményekben a koronavírus miatt elrendelt maszkviselési kötelezettséget, közli a 444.

A kormány célja az egészségügyi alapellátás és a prevenció megerősítése, közölte a Belügyminisztérium egészségügyért felelős államtitkára pénteken, Endrefalván.

A kormány Semmelweis Nap alkalmából is köszönetet mond az egészségügyben dolgozóknak és biztosítja őket arról, hogy továbbra is prioritásnak tekinti anyagi megbecsülésüket, munkakörülményeik, ezáltal a betegellátás színvonalának javítását.

Az ATV megbízásából felmérést készített a Pulzus közvélemény-kutató, melyből kiderül, hogyan vélekednek az emberek a koronavírus-járványról.

A Magyar Kórházszövetség elnöke bízik abban, hogy a kormány kompenzálja a kórházak plusz költségeit, hangzott el az InfoRádióban.

A kormány elkötelezett abban, hogy a betegbiztonság növelésével minőségi változásokat érjen el az ellátórendszerben.

Az Efop projekt lezárult, az Országos Mentőszolgálat ügyeleti rendszere zavartalanul működik tovább, közölték.

hirdetés