hirdetés
2022. december. 06., kedd - Miklós.
hirdetés

A megyei ellátás átszervezéséről, a kórházak anyagi helyzetéről, és a paraszolvencia kivezetésének hatásairól is szó esett az IME egészségügyi szaklap XXI. Vezetői Eszköztár – Kontrolling és Szolgáltatásmenedzsment Konferenciáján.

Képviselői hozzászólásokkal zárult az egészségügyi törvény módosításához benyújtott bizottsági jelentések és összegző módosító javaslat vitája.

A Szabad Európa térképes illusztrációkkal mutatja meg, hol van ellátási zavar az országban, és az okoknak is utána jártak.

Beszáll az állam az szociális és egészségügyi intézmények rezsiköltségébe, de csak akkor, ha azt bevett egyházak működtetik, írja a hvg.hu.

Az állami és a magánegészségügy lehetséges harmonikus együttéléséről ír Rékassy Balázs egészségügyi szakmenedzser a G7-en.

Bár az egészségügyben a páciensélmény-tervezés ugyan jóval összetettebb, mint más területeken az ügyfélélmény-tervezés, de mégsem lehetetlen.

Összeállították a NEAK által finanszírozott egészségügyi intézmények rangsorát, tavalyi árbevételük alapján – szúrta ki a Napi.hu.

Az EESZT szolgálatásairól, az adatok biztonságáról és a rendszer jövőjéről is beszélt Szabó Bálint, az ESZFK ügyvezetője az InfoRádióban.

Fókuszban az alapellátás fejlesztése, az ellátás javítása, a digitális átállás, és a korlátozott emberek digitalizációs programja, írja a hvg.hu.

A sokszorosára növekedett rezsiköltségeket nem tudják kigazdálkodni, illetőleg saját bérük terhére ennek kifizetését nem vállalják, írja a 24.hu.

Az orvosi kamara több javaslatát is beépíti a BM az egészségügyi reformcsomagjába, amiről várhatóan szerdán döntenek, közölte az ATV Híradó.

Elutasította az AB egy orvos panaszát, aki alapvető jogainak sérelmét látta az új szolgálati jogviszonnyal együtt járó szabályozásban, közli a hvg.hu.

Közel ezer rezidens töltötte ki a Magyar Orvosi Kamara Szakorvosjelölti Csoport által összeállított kérdőívet.

A magyar lakosság több, mint 208 millió forintot fordított gyse-re, gyógytornára, gyógymasszázsra, fizioterápiára az OTP Egészségpénztár szerint.

A Népszava szerint legtöbben az anyagi helyzetük miatt aggódnak, de súlyos problémának tartják a közegészségügyben uralkodó állapotokat is.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Dr. Kovács Attila Géniusz fődíjas reumatológus főorvos alighanem a legsikeresebb kvízjátékos. Rangos Katalin beszélgetett vele.

hirdetés