hirdetés
hirdetés
2023. február. 04., szombat - Ráhel, Csenge.
hirdetés

Szerződéseik letétbe helyezésével ad hangsúlyt rövid és hosszú távú követeléseinek a magyar orvostársadalom – erről döntöttek a Magyar Orvosi Kamara (MOK) országos küldöttei szombaton délelőtt rendkívüli közgyűlésen.

Megbukott a megbízhatósági vizsgálaton egy egészségügyi szolgálati jogviszonyban foglalkoztatott mentőápoló.

Dr. Zonda Tamás neurológus, pszichiáter, öngyilkosságkutató, író életének 83. esztendejében meghalt, tette közzé a gyarmatihirek.hu.

Bemutatták a Nemzetközi Rákkutató Ügynökségnek a rák megelőzésével foglalkozó ingyenes online tananyagát, amely már magyarul is olvasható.

A Magyar Klinikai Neurofiziológiai Társaság 49. kongresszusán mintegy kétszáz szakorvos és szakasszisztens cseréli ki tapasztalatait.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ 2023-tól egy új, megbízhatóbb rendszert vezetett be a Covid-fertőzöttségi adatok nyilvántartására, írja az RTL.

Február elején érkezik az orvosok emelt bére és a háziorvosi szolgáltatók is a béremelés összegével növelt finanszírozást kapják.

A Népszava információi szerint van olyan korábban ügyeleti feladatot ellátó orvos, aki a titoktartási kötelezettség miatt mostantól nem fog ügyelni.

Akár több száz orvostechnikai cég is bedőlhet, mert nem tudja teljesíteni az unió által előírt rendeleteket, írja a Napi.hu.

A magas vérnyomás betegség ellátása a szűréstől kezdve a diagnosztikán és a kezelésen át multidiszciplináris feladat. A háziorvosi praxisközösségek a jövőben ideális teret nyújthatnak ebben a munkában a bővülő akkreditált hipertónia-ellátóhelyek hálózatával közösen.


 

Február 1-jétől nem Szabó Bálint vezeti az Egészséginformatikai Szolgáltató és Fejlesztési Központ Nonprofit Kft-t (ESZFK) – tudta meg a MedicalOnline.

Kvízajánló

A légzés automatikus működés, egyesek szerint mégis érdemes nagyobb tudatossággal végezni ezt is.


 

PR-cikk

A Saccharomyces boulardii biztonsággal alkalmazható az antibiotikum rezisztencia globális emelkedésének korszakában is 

Az antibiotikum rezisztencia folyamatos növekedése jelentős népegészségügyi problémát jelent világszerte a legújabb globális elemzés alapján. Ebben elsősorban az antibiotikumok indokolatlan alkalmazása játszik szerepet, de fontos tényező használatuk az állattenyésztésben, valamint olyan bakteriális probiotikumok alkalmazása, amelyek mobilis formában tartalmazzák az antibiotikum rezisztencia géneket. Ez utóbbi miatt indokolt a Saccharomyces boulardii használata, hiszen az gombaként nem ad át rezisztencia gént a patogén baktériumoknak.

Tovább a teljes cikkre >>

books.medicalonline


hirdetés
Ha szeretne tájékoztatást kapni a legfrissebb szakmai és egészségpolitikai híreinkről, iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre!

A Nemzeti Népegészségügyi Központ 2023-tól egy új, megbízhatóbb rendszert vezetett be a Covid-fertőzöttségi adatok nyilvántartására, írja az RTL.

Bizonyítottan botrányos volt az adatkezelés a koronavírus-járvány alatt, mondta Ujhelyi István európai parlamenti (EP) képviselő csütörtökön.

Az országoknak 2025-ig évente a GDP egy százalékával kellene növelnie a hazai egészségügyi költségvetést, írja a 24.hu.