hirdetés
hirdetés
2018. november. 21., szerda - Olivér.
hirdetés

Egyelőre nincs hivatalos információ az év végi konszolidációról – többek között ez is kiderült az Orvostechnikai Szövetség fennállásának 20. évfordulója alkalmából rendezett konferencián.

A nagy mortalitással járó intersticiális tüdőbetegségeket az esetek mintegy 4 százalékában gyógyszerek okozzák, közölte a PharmaOnline.

Egy friss kutatás kimutatja, hogy az első cigi ideje jóval hátrább tolódik, viszont a marihuánát egyre hamarabb próbálják ki a fiatalok a 24.hu szerint.

Világszínvonalú technikai fejlesztések valósultak meg a Debreceni Egyetem Biomechanikai Laboratóriumában.

Mind a négy magyar orvosi egyetem felkerült a Times Higher Education (THE) tematikus felsőoktatási világrangsorára, közölte az eduline.hu.

PR-cikk

 
Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés!

Innovatív és kreatív pályázatokat vár a Richter Anna Díj, cél az egészségügy, gyógyszerészet, valamint az oktatás és kutatás területén dolgozó nők jobbító ötleteinek megvalósítása. November 30-ig várjuk a pályázatokat, melyek megvalósításától jobb lesz egy intézmény, szervezet élete, javulnak az ott dolgozók munkakörülményei, elégedettebbek lesznek a páciensek, diákok. Ne feledjék, a Richter Anna Díj öt díjazottja egyenként 4-4 millió forintból valósíthatja meg jobbító ötletét. Tegyünk együtt az egészségügyért és oktatásért! Mert szívügyünk a fejlődés.

Tovább a cikkre >>>

Nyolc év tapasztalatairól és csaknem 1800, speciális módszerrel elvégzett visszér műtétről tartott előadást az Amerikai Egyesült Államokban dr. Szabó Attila Ph.D.

A Privát Kopó után a 24.hu is úgy tudja, Harmat Sándor személye fontos szerepet játszott a 2018-as választás után felállt új kormány első államtitkárcseréjében.

Hallgassuk meg a gyerekek véleményét, figyeljünk oda rájuk, és osszuk meg velük az életüket érintő információkat.

2017-ben is tovább nőtt a maláriával fertőzöttek száma, holott korábban csökkenő volt a tendencia – figyelmeztetett a WHO.

Egy klinikai vizsgálatban apró aranyrészecskék vibrációs tulajdonságait kihasználva semmisítették meg a prosztata elrákosodott sejtjeit. A módszer nagyon pontos beavatkozást tett lehetővé, és olyannyira mentes a mellékhatásoktól, hogy az elsőként kezelt beteg a terápia után egy héttel már biciklizett.

Amerikai kutatóknak sikerült megtalálniuk a Parkinson-kór egyik fő jellegzetességének, a Lewy-testek kialakulásának okát, és hatékony módszert fejlesztettek ki a zárványok lebontására, illetve az újbóli akkumuláció megelőzésére.

Az ÁNTSZ az új EU-s adatvédelmi rendeletre, a GDPR-ra hivatkozva küldött el egy fiatal férfit, aki kórházi fertőzésre gyanakodva akart halott édesanyja laboreredményeihez hozzáférni.

books.medicalonline


Álláshirdetés

PR-cikk

Hogyan tartson élvezetes tudományos előadást? Első lépés: A tartalom

 

Minden előadás két fő elemből tevődik össze: a tartalomból és az előadásmódból. Valljuk be, mindegy milyen jó a tartalom, ha senki sem figyel, akkor nehezen fogják megérteni és megjegyezni a mondanivalóját. Az alábbiakban összegyűjtöttünk pár irányelvet, amik segítenek, hogyan készítsen érthető és tömör tartalmat a tudományos előadásaihoz – és hogyan adja át az üzenetét a legdinamikusabb módon.

 

Olvassa végig a teljes cikket a PfizerMed-en! >>>

hirdetés
hirdetés