hirdetés
hirdetés
2018. május. 25., péntek - Orbán.
hirdetés

A női infertilitás vezető okának számító policisztás ováriumszindróma világszerte minden ötödik nőt érinti; a Nature Medicine-ben megjelent új eredmény a számos komorbiditással együtt járó kórkép terápiáját is előrevetíti.

Áttörésről számoltak be az ország legnagyobb orvosi találkozóján, a Magyar Kardiológusok balatonfüredi Kongresszusán.

Az ELTE Élettani és Neurobiológiai Tanszékének tudományos főmunkatársa is közreműködött abban a nagyszabású kutatási programban, amelyben genetikai módszerekkel programoztak át egér embrionális hámsejteket idegsejtekké.

Görögországban, Spanyolországban, Olaszországban és Cipruson a legnagyobb az elhízott és kövér gyerekek aránya Európában.

Gyerekek millióinak jelent elképzelhetetlen szenvedést, hogy nem jutnak megfelelő palliatív ellátáshoz, írja a 24.hu.

Ha legális lenne a béranyaság Magyarországon, évente akár száz gyermekkel is több születhetne, írja a Fókusz alapján az Index.

Ma szavaznak az írek arról, hogy engedélyezik-e az abortuszt a terhesség 12. hetéig, írja a Magyar Idők.

A kettős kombinációknál hatékonyabban csökkenti a COPD-exacerbatiok számát a hármas kombináció, közölte a PharmaOnline.

Több randomizált vizsgálat szerint a nagyvonalúan alkalmazott oxigénkezelés emeli a mortalitást a konzervatívabb oxigénadagoláshoz képest, közli az OTSZ Online.

Hogyan befolyásolja a tápszerrel etetett csecsemők fejlődését a tejtermék-, illetve a hús alapú fehérjepótlás? A témában végzett első vizsgálatról az American Journal of Clinical Nutrition számol be.

hirdetés

PR-cikk

Családi vállalkozásból vezető hazai gyártóüzem
25 éves az ExtractumPharma Zrt.

A 25 éve tízfős vállalkozásként indult ExtractumPharma zrt. ma 170 fős dolgozói gárdával végzi gyógyszergyártó és -fejlesztő, illetve gyógyszerforgalmazó tevékenységét Magyarországon. Az alapítók, Nemes József és dr. Antal Balázs méltán büszkék a sikerre – arra, hogy több évtizedes gyógyszeripari tapasztalatukra építve a magyar gyógyszergyártás egyik meghatározó szereplőjévé tették a hajdani családi vállalkozást.

Tovább a cikkre>>>

Az utazók hasmenése nevű, az Escherichia coli egy törzse által okozott súlyos diarrhea az A vércsoportúak antigénjét jelentő cukormolekulával van összefüggésben, állapítja meg a Journal of Clinical Investigation tanulmánya.

Készítettünk egy könnyen érthető tájékoztatót is a sürgősségi és kötelező gyógykezelés eljárásáról, valamint arról, hogy milyen jogok illetik meg a pszichiátriára kerülő embereket.

books.medicalonline


hirdetés

Képgaléria a savcsökkentésről

Négy kevésbé ismert tény a savcsökkentőkről

Az mindenki számára közismert, hogy a protonpumpagátló szerek (PPI) emelik a gyomor kémhatását, azaz segítenek a savcsökkentésben. De Ön vajon tisztában van azzal, hogy a különféle hatóanyagoknak az általános hatás mellett milyen speciális előnyeik vannak?


hirdetés