hirdetés
hirdetés
2022. szeptember. 26., hétfő - Jusztina.
hirdetés

A University of Rhode Island kutatói a Frontiers in Urology hasábjain számoltak be 2004 óta folytatott kutatásuk örvendetes sikeréről.

Világszerte a megbetegedések 12 százalékát már az új koronavírus-mutáns, a BF.7-es okozza, derül ki a Napi.hu összeállításából.

Lénárd Rita, a MOK alelnöke az ATV-nek hangsúlyozta: az elnökség hiányolja a társadalmi egyeztetést rendeletek megjelenése előtt.

Epilepsziás roham vagy életveszélyes agyi érelzáródás is lehet a szövődménye az agyban vagy a gerincvelőben kialakuló érfalgyulladásnak.

A jó egészségügy nem csak pénz kérdése is, mondta a Népszavának Rékassy Balázs orvos, egészségügyi szakközgazdász.

Kiemelt tartalom

 

A szelén és koenzim Q10 kezelés megakadályozza a telomer rövidülését, ami összefügghet a kardiovaszkuláris halálozás csökkenésével – egy randomizált klinikai vizsgálat részelemzése

A kombinált Se és koenzim Q10 pótlás megakadályozta a leukocyta telomer rövidülést alacsony Se szinttel élő idős embereknél, amely a gyulladáscsökkentő és antioxidáns mechanizmusok fontosságára utal az öregedés folyamatának lassításában. Bár e feltáró vizsgálat eredményei ok-okozati összefüggéseket nem mutatnak ki, a telomerhossz megőrzésével egyértelműen megfigyelhető a hosszabb túlélés, amely a telomerek preventív szerepére utal a CV halálozás csökkentésében.

Tovább a teljes információra >>

Európai uniós támogatással korszerű krónikus belgyógyászati osztályt alakítottak ki a makói kórházban, tájékoztatott az intézmény.

A koleszterincsökkentő harmadára csökkenti egy újabb infarktus esélyét – mondta az Indexnek Becker Dávid, az MKT elnöke.

A Magyar Rákellenes Liga immár hatodik alkalommal szervezi meg a „Motorral a mellrák ellen” motoros csillagtúrát és felvonulást.

Átadták a tudományos élet Oscarjának számító Breakthrough-díjakat az élettudományok, a matematika és a fizika területén, írja a Qubit.

Az antibiotikum-használatot tekinti át dr. Szeszák Ferenc a háziorvosi praxisban, tekintettel a szakmai protokollokra, országos és európai irányelvekre.


 

A GammaTile bélyegnyi méretű kollagén felületre felhordott, aktívan sugárzó gyöngyöcskékből áll, amelyek később felszívódnak a beteg szervezetében.

Ismét elérhető a speciális telefonos információs szolgálat, ahol szakemberek segítik a sclerosis multiplexes és az NMO (neuromyelitis optica) betegeket.

books.medicalonline 

PR-cikk

Első évben az alapellátásban dolgozó háziorvosok nyerhetik el

Új szakmai díj a Richtertől

 

Új szakmai díjat alapít a háziorvosoknak a Richter. 

Az elismerés táplálja a tudományt.

 

Tovább a cikkre >>

 

Kvízajánló

hirdetés
Ha szeretne tájékoztatást kapni a legfrissebb szakmai és egészségpolitikai híreinkről, iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre!

Világszerte a megbetegedések 12 százalékát már az új koronavírus-mutáns, a BF.7-es okozza, derül ki a Napi.hu összeállításából.

Nehezebbé teszi a koronavírus új változatainak kimutatását az, hogy világszinten csökken a tesztelések és genetikai elemzések száma, jelentette ki a WHO járványügyi szakértője.

A francia egészségügyi főhatóság engedélyezte az új típusú koronavírus omikron változata ellen is hatásos három oltóanyag használatát.

2032-ban kerülhet nyilvánosságra, milyen adatok alapján született meg egy-egy döntés, írja a közlönyben megjelent rendelet alapján a 24.hu.