hirdetés
hirdetés
2017. június. 26., hétfő - János, Pál.
hirdetés

Az egyes tulajdonságokat, betegségeket nem egy maroknyi gén kontrollálja, hanem valójában szinte mindegyik gén mindent befolyásol a szervezetünkben. A „poligénes betegségek” helyett inkább az „omnigénes betegség”, illetve tulajdonság kifejezés használatát javasolja a jövőben a Cell cikke.

Magyarország élen jár a dizájnerdrog-fogyasztásban, mondta Csákó Ibolya alezredes, az ORFK bűnügyi főosztályának kiemelt főreferense.

Újszülött melegítő- és újraélesztő asztallal gazdagodott a II. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Perinatológiai és Intenzív Centruma (PIC).

Részletes beismerő vallomást tett az a baranyai ápolónő, aki tudatmódosítóval „mérgezte” kórházi kollégáit, írja a Magyar Nemzet.

Hétfőn, életének 81. évében elhunyt Dévény Anna gyógytornász, művészi torna szakedző, a mozgásrehabilitációs Dévény-módszer kidolgozója.

5,2 milliárdot fizettek ki külföldi biztosítóknak honfitársaink sürgősségi ellátásért – tudta meg a Magyar Idők.

PR-cikk

Kontinence+: regionális együttműködés az inkontinens betegekért

A Kontinencia Világhetet minden év júniusának harmadik hetében tartják. Régiós szintű eszmecserére ezen a területen idáig nem volt példa. Komoly előrelépést hozott a 2017. június 20-án Ljubljanában megtartott első Kontinence+ regionális konferencia. Három ország három szakértőjének véleményét ismerhetjük meg Szlovénia, Horvátország és Magyarország képviseletében.

 

Cikkünket ide kattintva olvashatja

FELHÍVÁS

 Felhívás

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ mint a Norvég Finanszírozási Mechanizmus Népegészségügyi Kezdeményezések program operátora pályázatot hirdet norvég-magyar bilaterális partnerség és együttműködés elősegítése érdekében az alábbi témákban: 

innovatív e-egészségügyi megoldások daganatos megbetegedések korai felismerése érdekében 

• betegbiztonság javítása az egészségügyben 

• tudástranszfer a fekvőbeteg-ellátásban 

• legjobb gyakorlatok az egészségegyenlőtlenség csökkentése érdekében.

 A pályázatok benyújtása folyamatos a rendelkezésre álló keretösszeg kimerüléséig. Pályázni csak elektronikusan a Nemzetközi Fejlesztési és Forráskoordinációs Ügynökség Zrt. által üzemeltetett rendszeren (NORA) pályázói regisztrációt követően lehet.

További részletekért, kérjük, látogasson el az alábbi weboldalra:

 http://www.norvegalap.hu/?page_id=2826&lang=hu

 

Rendkívül szigorú feltételekhez kötnék, mely esetekben mehet haza 24 órával a szülés után az anya és az újszülött a kórházból.

Senkinek sem jó a magán meddőségi központok megbélyegzése, a hvg.hu írása szerint A kormány most a meddő párokat hagyja az árok szélén.

Személyes hangú riportban számolt be a Népszava a magyarországi betegszállítás valóságáról, azaz a "nagy utazásról".

Az elmúlt hét évben a korábbi szűkülő pályáról növekedési pályára állt az OMSZ, mondta Ónodi-Szűcs Zoltán az MTI-nek.

Fél év alatt a harmadik településen tiltakozik a lakosság a börtönkórház ellen, a Népszava szerint a berettyóújfaluiak szeptemberben népszavaznak.

Esterházy Péterről elnevezett emlékparkot avattak fel a rákban elhunyt író tiszteletére Budapesten, a Szent László Kórház új onkológiai centruma mellett.

INGATLAN

Ingatlan hirdetés

A Sportkórházzal szemben (Győri út Táltos utca sarok) utcai bejárattal rendelkező színvonalas, igényesen felújított helyiségek rendelő, kezelő céljára kiadók. Az öt kezelőhelységből álló rendelőben recepció, öltöző, zuhanyzó,2 WC, illetve személyzeti helyiség is megtalálható Azonnali beköltözés lehetséges. A helyiségek külön és műszakokra is bérelhetők.

Érdeklődni: 06-20-771-3021

 

Kútba esett államtitkári tervekről, indokolatlan korai halálokról, a gazdasági teljesítmény és az egészségi állapot összefüggéseiről is szó esett az IME egészségügyi szaklap és a Magyar Egészség-gazdaságtani Társaság nyári konferenciáján Pécsett.

ÁLLÁSHIRDETÉS

A Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet Dunaújváros, a Semmelweis Egyetem Gyakorló Kórháza Osztályvezető Főorvosi munkakört hirdet az alábbi osztályokra:

Gyermekgyógyászat

Belgyógyászat

Gastroenterológia

Kiemelt bérezés megegyezés szerint, lakhatási támogatás, foglalkoztatás teljes munkaidőben, közalkalmazotti jogviszonyban.


Bővebb információk: www.pantaleon.hu/álláshirdetés

Jelentkezés: Stipkovits Gabriella HR osztályvezetőnél 25/550-210, email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

hirdetés

books.medicalonline


Sorozat a sorozatban következik, előreláthatóan négy tételben, a cukroktól a cukorpótlókon át az édesítőszerekig, azok vélt és valós, pozitív és negatív hatásaival bezárólag.

Az agykutatóból művésszé lett Greg Dunn és Brian Edwards fizikus különleges maratási technika segítségével készítettek rajzokat az agy különféle területeiről.

hirdetés

Álláshirdetés

Teljes munkaidejű, hosszú távú orvosi állások

professzionális körülmények és versenyképes fizetés Németországban

Sürgősen keresünk aneszteziológusokat, neurológusokat, pszichiátereket és orvosokat a belgyógyászat mindegyik szakágából, pályakezdőket is!

A kórházak, amelyekkel együtt dolgozunk hosszú távú szerződést, szakmai továbbképzést és a tudományos munkában való részvételt is garantálnak!

Előny a német nyelv alap - vagy középfokú ismerete

Várjuk az olyan orvosok jelentkezését is, akiknek a német nyelvtudása még nem kielégítő, de motiváltak a német nyelv elsajátításában.

Valamennyi szakterületről keresünk rezidenseket, szakorvosokat, illetve főorvosokat.

Amit biztosítunk jelentkezőinknek közvetítés esetén:

Az állásinterjú, a szállás, az utazási költségek, és a németországi elhelyezkedéshez szükséges hivatalos dokumentumok költségei.

A MUNKAERŐ-KÖZVETÍTÈSSEL KAPCSOLATOS TANÁCSADÁS, JELENTKEZŐINK SZÁMÁRA INGYENES

Ne habozzon, keressen minket!

Felmerülő kérdéseit telefonon vagy e-mail-ben is szívesen megválaszoljuk.

Szűcs Judit, InPerCon
Parsevalstraße 27 D-42285 Wuppertal
Telefon: 00-49/202-2429033
E-mail:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  

 

 

hirdetés