hirdetés
hirdetés
2017. december. 17., vasárnap - Lázár, Olimpia.
hirdetés

Egy kalandos videójáték egy órás használattal képes tartósan növelni a sürgősségi osztályon dolgozó orvosok problémafelismerő képességét, és hatékonyabban tanítja a gyors döntéshozatalt, mint a szöveg alapú képzés, írja a The BMJ tanulmánya.

Soron kívüli tárgyalást kezdeményeznek az erőforrás és a gazdasági miniszterekkel, hogy még decemberben megállapodás szülessen.

A corporate wellnessről a Portfolio faggatta Lévai Richárdot, a labordiagnosztikával foglalkozó Synlab Hungary ügyvezetőjét.

Számos romantikus és drámai művészi alkotás főszereplője küszködik halálos betegséggel. Listánkon filmek, könyvek és opera is szerepel.

Míg korábban elsősorban a nőket érintette a testképzavar, addig ma már a férfiak körében is egyre gyakrabban fordul elő, írja a semmelweis.hu.

PR-cikk

Spondylitis ankylopoetica - mit tehet a háziorvos?

Fontos gyulladásos reumatológiai betegségre gondolni, ha fiatal betegnél inkább a keresztcsont tájékán jelentkezik a fájdalom. - hívta fel a figyelmet dr. Szántó Sándor egyetemi docens, a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar, Reumatológiai tanszékéről és dr. Szepessy Zsuzsanna a Semmelweis Egyetem, Szemészeti Klinika adjunktusa a Magyar Reumatológusok Egyesülete idei szeptemberi vándorgyűlésén.

Tovább a cikkhez >>>

A magas húgysavszint kezelésére szolgáló febuxosztát alkalmazása fokozott kardiovaszkuláris rizikóval jár együtt – írja a PharmaOnline.

Egy kutatás szerint a 18-39 évesek közel fele az interneten keres megoldást egészségügyi panaszaira, írja az OrientPress.

Nyomoznak a Korányi-projekt elnevezésű klinikai sürgősségi centrum építésének ügyében – erősítette meg a Népszava hírét a legfőbb ügyész.

Ha népességszámra lebontjuk, akkor Kína után, éppen hogy lemaradva a másodikak vagyunk a globális listán – hangzott el az ATV-n.

Szó került, de döntés nem született az egészségügyi bértábla korrekciójáról a tegnapi kormányülésen – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 106. Kormányinfón.

hirdetés

Való élet vizsgálat keretében mutatták ki a mágneses mezőből származó nem-ionizáló sugárzás egészségkárosító voltát, írja a Scientific Reports tanulmánya. A nem-ionizáló sugárzás számos környezeti forrásból eredhet, így elektromos vezetékekből, transzformátorokból, drótnélküli eszközökből és hálózatokból.

PR-CIKK

Élvonalban a rák gyógyításáért vívott harcban

A Roche Magyarországon a daganatellenes szerek egyik legfontosabb forgalmazója, a bevételének csaknem 70%-át visszaforgatja a helyi gazdaságba. Az utóbbi öt évben alkalmazottainak a számát megkétszerezte, és további növekedést tervez. A vállalat számára kiváló helyszínt jelent Magyarország a partneri kapcsolatok kiépítéséhez és a befektetésekhez – mondta Irma Veberic vezérigazgató.

Tovább a cikkre>>>

PR-CIKK

A klinikai vizsgálatok értékteremtése a gyógyszeriparban

Nemzetközi és hazai kitekintés a klinikai vizsgálatok nemzetgazdasági szerepére

A gyógyszercégeket klinikai és gazdasági megközelítésből is értékteremtő vállalatoknak tekinthetjük. Amennyiben a beteg szempontjából vizsgáljuk a működésüket, klinikai értékteremtésről beszélünk, amely főként az innovatív terápiákban, az új gyógyszerkészítményekben, az új egészségügyi technológiákban és orvosi eszközökben, illetve a hozzáadott terápiás értékekben nyilvánul meg. 

Tovább a cikkre>>> 

ÁLLÁSHIRDETÉS

Orvosokat keresünk Németországba!

Nem beszél németül? Segítünk!

 

A Sachsen-Anhalt  EÜ pénztára  (KV=kassenärztliche Vereinigung) EU-s szakorvosokat  támogat   szakmai  és nyelvi képzésben.

 

Igényes előkészítő tréning és program segítségével a németországi Szász-Anhalt KV szakorvosokat keres!  (www.kvsa.de)

Egyrészt a Szász-Anhalt szövetségi állam területein az otthoni és a szakorvosi ellátás megerősítésére irányul, másrészt az érdeklődő szakembereknek kínálnak hosszú távú munkalehetőséget és szakmai fejlődést a következő szakterületekre:

általános orvos, háziorvos,  belgyógyász,  szemész,  dermatológus, pszichiáter és neurológus.

A  német nyelvtudással nem rendelkező szakembereket is várnak!

A projekt magában foglalja az intenzív nyelvi képzést és a szakmai előkészítést.  A meglévő nyelvi szinttől függően az egyes nyelvtanfolyamok a B1 szintig indíthatók az adott országban.

A B2 és C1 / orvosi szintek képzése pedig intenzív, négy hónapos nyelvtanfolyamon zajlik Németországban.

Az orvosok közvetlenül a nyelvtanfolyam utáni képzése a KV saját rendelőiben vagy más alkalmas rendelőkben gyakorlott német szakemberek irányítása alatt történik. A cél az, hogy megfelelő időn belül képesek legyenek, KV alkalmazottként önálló praxisvezetésre. A terv az, hogy nem csak alkalmazottként, hanem később a tapasztalatok megszerzése után vállalkozóként is dolgozhasson az orvos.

A KV Sachsen-Anhalt vállalja a hazai és németországi nyelvtanfolyamok költségeit a képzési és előkészítési szakaszban. Hasonlóképpen a KV fedezi a németországi képzési időszakban a lakhatáshoz és az élethez kapcsolódó kiadásokat.

A támogatási programban résztvevő orvosok vállalják öt évig a  járóbeteg ellátást Sachsen-Anhalt  tartományban.  A megfelelő munkahely függ a járóbeteg-ellátás fenntartásának követelményeitől és figyelembe veszik az orvos egyéni igényeit.

Az egész projektet a pvmed  (www.pvmed.de) és a Med-Cop Kft. (www.med-cop.com) koordinálja.

A nyelvtanulást a Gütersloh Healthcare GmbH (www.zab-gesundheitsberufe.de) Központi Foglalkozási Akadémiájával együttműködve hajtják végre. A megfelelő nyelvi oktatás az adott országban neves nyelviskolákkal együttműködve biztosított.

További információ

Horváth Gábor

ügyvezető

Med-Cop Kft.

www.med-cop.com

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Tel: +36-20-944-6652, +4915161003579

Naprakész és informatív önéletrajzukat kérem az This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.   címre

hirdetés
hirdetés

books.medicalonline


Ez egy nagyon bonyolult dolog, olyan bonyolult, hogy még mi, orvosok sem teljesen értjük, maximum sejtjük, vagy szeretnénk sejteni.

Egy friss statisztika szerint a 2017-es év első felében több adat került illetéktelen kezekbe, mint tavaly az egész esztendő alatt. Ez összességében tavaly 1,9 milliárd elveszett személyes adat volt – és már csak alig félév van a GDPR hatálybalépéséig.