hirdetés
hirdetés
2019. január. 21., hétfő - Ágnes.
hirdetés

A kontaktlencsével alvás kerülendő, mivel az súlyos, akár szaruhártya-transzplantációt szükségessé tevő cornea-infekciókhoz és -sérülésekhez vezethet.

Az intézmények mára megteltek ágyhoz kötött emberekkel, akik mellé szakképzett ápolók kellenének. Az Abcúg riportja.

A magyar orvos születésének 200. évfordulóján rendezett emlékévben hatalmas összegeket költött a kormány, de nem egészségügyi, hanem kulturális célokra. A 24.hu összeállítása.

Tévesen regisztrált egészségügyi vizsgálatok, TAJ-kártya-visszaélések – a hazai blockchaint fejlesztő magyar cég szerint mindezeknek véget vethet a blockchain technológia, közli a hvg.hu.

PR-cikk

 

A teljes gyógyulás a cél

A major depresszió korszerű kezelése

A korszerű kezelés lényege a korszerű szemlélet jegyében felállított diagnózis, a korszerű antidepresszívum választása, majd beállítása és a gyógyulási folyamat végigkövetése a teljes funkcionális gyógyulásig, illetve a gyógyult állapot stabilizálódásáig. Ehhez a korszerű antidepresszívum-paletta mellett folyamatos terápiás figyelemre, szakmai tudatosságra van szükség.

 

 Tovább a cikkre >>>

A rektor szerint erőltetett kísérlet a marosvásárhelyi egyetem keretében létrejövő angol kar és a magyar tagozat által évek óta hiába követelt magyar kar ügyét összekapcsolni.

Ahhoz képest, hogy Magyarországon elviekben teljes körű társadalombiztosítási rendszer működik, nagyon sokat költünk a járulékokon felül is saját pénzünkből az egészségünkre, közli az Index.

Horvátországban december óta csaknem kilencezer influenzás beteget regisztráltak, és már hét halálos áldozata van a járványnak.

Dr. Kincses Gyula a Magyar Orvosi Kamara (MOK) működését is taglaló írással kereste meg az Orvosok Lapját. A témát a MOK elnöksége részletesen tárgyalta, s meg is válaszolta.

Amerikai kutatók olyan módszert dolgoztak ki, amellyel vérképző őssejtek úgy módosíthatók, hogy visszafordítsák az IPEX nevű autoimmun tünetegyüttest kiváltó genetikai mutációt.

PR-cikk

 

Az adherenciát és a betegbiztonságot egyaránt javítja az EESZT

 

 A páciens útjának szoros nyomon követését is lehetővé   teszi a klinikusok számára az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT), ami a gyógyítás mellett a beteg-együttműködést is eredményesebbé teheti.

 

Tovább a cikkre>>>

Kompetencia, tudás, és ismeretek híján nem kellene beleszólni az egészségügy dolgaiba, de legalábbis egyetlen szabályt be kellene tartani: Nil nocere – azaz, ne árts!

Amikor egy 12 éves birminghami kisfiú látta, hogy mennyi cukor van a kedvenc üdítőjében, egy kísérletet kezdett, amelybe bevonta a családját is.

books.medicalonline


hirdetés