hirdetés
hirdetés
2020. január. 25., szombat - Pál.
hirdetés

A Nemzetközi Űrállomás egyik asztronautájánál egy rutin ultrahang során vénás trombózist diagnosztizáltak. Lássuk, hogyan oldotta meg a nehéz feladatot a földi orvoscsapat!

Felmentették Badacsonyi Szabolcsot, a Szent Margit Kórház főigazgatóját, közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Az Európai Molekuláris Biológiai Laboratóriummal való együttműködés növelheti a hazai kutatás és innováció versenyképességét.

Regionális idő/aktivitás görbéket határoztak meg a gyógyszer-okozta tracer kiszorítás mértékének meghatározására.

Nincs magyar érintettje a koronavírusnak – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

Negyvenmilliárd forinttal ugrott meg az egészségügyi intézmények adóssága, írja az államkincstár adataira hivatkozva a Privátbankár.

Az Egészséges Budapest Program keretében 11 milliárd forintot fordít a kormány kórházépületek felújításának és építésének tervezésére.

Az országok rákellenes programjainak összehangolásában és egy egységes hálózat kialakításában segít az Onkológiai Akadémia.

Új kórház épül a kínai Vuhanban, az intézményben csak olyan betegeket fogadnak majd, akik koronavírussal fertőzöttek, írja a 24.hu.

Akár egyharmadára csökkenthetne a sugárterápiával járó súlyos mellékhatások gyakorisága, ha gamma-sugárzás helyett protonsugárzást alkalmaznának.

A dohányzás növeli a daganatos betegségek előfordulását, krónikus hypoxiás tüdőbetegséget idéz elő, illetve testszerte érrendszeri károsodást, érszűkületet idéz elő. Ez utóbbi betegségcsoport kialakulását vizsgáljuk részletesebben.

Megdöbbentő történet a sebészről aki saját vakbelét vette ki: az orosz doktor magára maradt az Antarktiszon, csak egy tükör, lámpa és egy kevés érzéstelenítés volt segítségére.

books.medicalonline


Álláshirdetés

hirdetés