hirdetés
2017. március. 26., vasárnap - Emánuel.
hirdetés

A Health and Technology tanulmánya elemzi azt a folyamatot, aminek következtében a Google DeepMind több millió személy elektronikus egészségügyi feljegyzéséhez jutott hozzá. A szakértők felhívják a figyelmet az adattraszfer alaposabb szabályozásának szükségességére.

Kiemelt kormányzati figyelem irányul a jövő hétfőn Hannoverben kezdődő CeBIT digitális szakkiállításra.

Mire való, hogyan kell használni az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Teret (EESZT)? A napi.hu összeszedte a tudnivalókat.

Az egészségügy digitális átalakulása új gyógyszerek felfedezéséhez, a betegségek megelőzéséhez és hatékonyabb ellátáshoz viheti közelebb a világot, írja a GyártásTrend.

Magyarországon is elérhető az egyik legkorszerűbb mobiltelefon technológián alapuló diabétesz kezelést támogató eszköz.

hirdetés

Okostelefonokkal távolról monitorozzák a központi idegrendszer betegségeiben szenvedő pácienseket – írja a GyártásTrend.

Magyarország egészségügyi adatnagyhatalom – mondta Szócska Miklós az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Nem férnek hozzá korlátlanul a betegek adataihoz az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér pilot programjának elindulása után, írja a Figyelő.

A Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központja kiváló európai műhelyekkel közösen vesz részt az IMI2 projektben, írja a Portfolio.

Az amerikai Fast Company magazin tizedik éve listázza azokat a vállalatokat és embereket, amelyek és akik jelentős technológiai újításokat vezettek be és vittek sikerre.

További 63 hátrányos helyzetű település bevonásával folytatódik az idősügyi infokommunikációs modellprogram, közölte az MTI alapján a VG.

A MiVia Essential 350 aktivitásmérő csuklópánt a legkomolyabb technológiával felvértezett okoseszköz, írja a digitalhungary.hu.

Novembertől nincs kifogás: egyetlen orvos sem mondhatja azt, hogy azért döntött rosszul a beteg terápiájáról, mert nem álltak rendelkezésére a kezeléshez szükséges információk.

hirdetés
hirdetés

Megtiszteltetés számomra, hogy orvosi jövőkutatóként megoszthatom Önökkel az automatizálás egészségügyre gyakorolt hatásaival kapcsolatos kutatásom eredményeit.

A túlsúlyos szülők normálisnak tartják szintén súlyproblémákkal küzdő gyermekeiket, ám az már érdekesebb, hogy kimutathatóan alulbecsülik gyermekük súlyát.

hirdetés