hirdetés
2018. augusztus. 16., csütörtök - Ábrahám.
hirdetés

Az okostelefonok képernyőjén való sok pötyögés az angolul „WhatsApp disease”-ként emlegetett hüvelykujj- és csuklótáji fájdalmakhoz vezethet.

Szabó Bálintot, az ÁEEK főosztályvezetőjét a Magyar Hírlap kérdezte az EESZT használatáról és a csatlakozásra kötelezett intézmények köréről.

A források célzottabb felhasználására is szükség lenne ahhoz, hogy világsikerű magyar startupok szülessenek – mondta a Világgazdaságnak Fürjes Balázs Zoltán, az EIT Health igazgatója.

A robotok a betegápolóknak fizikai erejüket, az orvosoknak a műtőben precizitásukat és éles látásukat kölcsönzik, írja a ComputerWorld.

A GE Healthcare a GE 19 milliárd dolláros egészségügyi üzletága; a ComputerWorld Ferik Attila szoftverfejlesztési igazgatót kérdezte. 

hirdetés

Négy magyar csapat is bekerült a 60.000 euró összdíjazású, EIT Health által meghirdetett startup verseny 25 legjobbja közé.

Aggályosnak tartjuk, hogy a vak emberek kiszorulhatnak az informatikai társadalomból – mondta a Magyar Hírlapnak a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének elnöke.

Szinte mindenhol javarészt a kilencvenes évek óta alkalmazott technológia segíti a mentésirányítást, a HVG szerint néhány országban azonban már erre is hasznosítják a mesterséges intelligenciát.

Térítésmentesen vehetnek igénybe képernyőolvasó és -nagyító szoftvereket a vak és gyengénlátó emberek.

A hekkerek újabban az egészségügyi adatokra utaznak. Szingapúrban legutóbb 1,5 millió emberét lopták el, írja a ComputerWorld.

Japánban, tudósok által létrehozott mesterséges intelligencia képes volt azonosítani a korai stádiumú gyomorrákot, olvasható a hvg.hu-n.

Az átlagember számára is elérhetővé váló DNS vizsgálatok az adatlopás új dimenzióit nyitják meg, írja a Privátbankár.

Már egy okostelefon alkalmazással és egy eldobható fejtapasszal is megállapítható lesz a traumás agysérülés jelenléte, írja a Privátbankár.

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Központi Statisztikai Hivatal 2017. évi beszámolója, mely az egészségügyi mutatószámokra is kitér.

Tényleg örültem annak, hogy Kásler miniszter úr bejelentette, a nagy népbetegségek visszaszorítása érdekében nemzeti programok indulnak. Ezzel lassan 25 éve adós az egészségpolitika. Kezdeti lelkesedésem némileg árnyalódik.

hirdetés