hirdetés
2018. február. 23., péntek - Alfréd.
hirdetés

A BMJ Quality & Safety szaklap tanulmánya bemutatja a Johns Hopkins kutatói által kifejlesztett módszert, ami a kórházakban előforduló diagnosztikus hibák feltárásával, számszerűsítésével és monitorozásával forradalmasíthatja a betegellátást.

Az új eljárás nagyjából olyan pontos, mint az orvosok által ma széles körben alkalmazott vizsgálati módszerek, írja az Index.

A fejlesztés fontos részét képezi a hajlékony, nyújtható kijelző, amely valós időben képes megjeleníteni az adatokat, közli az iPon.

350 forint/percért telefonon lehet konzultálni egy orvossal, aki segít eldönteni, hogy valóban szakembert kíván-e a szituáció, írja a Portfolio.

A Német Szövetségi Sugárvédelmi Hivatal számon tartja, hogy a különböző készülékek milyen mértékű sugárzást bocsátanak ki, közli a 24.hu

Akár 85 százalékos pontossággal is jelzi a cukorbetegséget az Apple okosórája, ha megfelelő algoritmussal párosítják, közli a hvg.hu.

hirdetés

Az EESZT elindításával a kormány lefektette a digitális egészségügy alapjait – mondta az egészségügyért felelős államtitkár az MTI-nek.

A GE Healthcare készítette a Téli Olimpiai Játékok analitikai management rendszerét, amelyet a 2020-as tokiói játékokon is használnak majd.

A japán kormány a robotosításban látja a megoldást, úgy vélik, sok ápolási feladatot adhatnának át a gépeknek, írja a 444.hu.

Az autista személyek számára akadálymentes életet biztosító applikációt és szolgáltatásfejlesztést finanszíroznak a Széchenyi 2020 programban.

Amerikai kutatók kifejlesztettek egy szupravezető kapcsolót, amellyel a komputerek később az emberi agyhoz hasonló módon fognak tudni gondolkodóba esni, írja a GyártásTrend.

Komoly változás jön a Facebookon – ez a beállítás a MedicalOnline-t kedvelőket is érinti.

Számtalan veszélyt rejt a kisgyerekek számára az internet világa, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) ezért tanulmánykötetet állított össze biztonságos jelenlétükről.

A SamSam zsaroló program kiemelt célpontokat támad, az utóbbi időben egészségügyi intézmények is a célkeresztjébe kerültek, írja a Biztonságportál.

hirdetés
hirdetés

Miért is elengedhetetlen, hogy a segítő szakemberek rendszeres szupervíziós segítséget kapjanak?

Az egészségügyi szakdolgozók 77,5 százaléka ugyan elégedett jelenlegi beosztásával, 74,6 százalék azonban úgy érzi, hogy a társadalom részéről sem erkölcsi, sem szakmai elismerést, megbecsülést nem kap – derül ki egy eddig még nem publikált szakdolgozat kérdőívének eredményeiből.

hirdetés