hirdetés
2017. december. 17., vasárnap - Lázár, Olimpia.
hirdetés

Bár nem sikerült az EESZT indulás utáni finomhangolása, ami fennakadásokat okozott a rendszer működésében az elmúlt napokban, az újraindítás után azonban az is kérdés, merre fordul a közös tér jövője.

Egy kutatás szerint a 18-39 évesek közel fele az interneten keres megoldást egészségügyi panaszaira, írja az OrientPress.

Az Etheal nevű magyar startup forradalmasítja a nyilvános egészségügyi adatokhoz való hozzáférést, írja a Portfolio.

A játékipar fejlesztéseit – játékprogramok, VR – állították az orvosbiológia szolgálatába, derül ki a Délmagyar összeállításából.

A mesterséges intelligencia (AI) elterjedése alapvetően változtatja meg a társadalmat, a csatolt fejlesztések értéke elérheti az 57, 6 milliárd dollárt.

hirdetés

Egy az Apple Watchra applikálható kiegészítővel bárhol hiteles tájékoztatást kaphat szívének állapotáról, közölte a GyártásTrend.

A digitális asszisztensek és okosrendszerek egy újfajta szerepben is hasznos társakká válhatnak a mindennapokban, írja a 24.hu.

13 milliárd eurót fizet be adóként az ír államnak az Apple az Európai Unióval kötött megállapodás értelmében – írja a Quartz alapján az Index.

Új orvosi képalkotó eszközöket mutatott be az LG, amelyek a kórházi betegellátás számos területén kínálnak megoldásokat.

Az egészségügyi innováció jövőbemutató megoldásainak támogatására szerveznek december 6-án startup találkozót Pécsett.

A november elsejei indulás óta jelentősebb lassulások nélkül, üzembiztosan működik az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér.

Az egészségügyi adatok rendkívül értékesek a feketepiacon, így az orvosi rendszerek célpontjai lehetnek a heckereknek, írja a Magyar Idők.

Autistáknak készít infokommunikációs alapú akadálymentesítő alkalmazást az Autisták Országos Szövetsége (AOSZ).

hirdetés
hirdetés

Ez egy nagyon bonyolult dolog, olyan bonyolult, hogy még mi, orvosok sem teljesen értjük, maximum sejtjük, vagy szeretnénk sejteni.

Egy friss statisztika szerint a 2017-es év első felében több adat került illetéktelen kezekbe, mint tavaly az egész esztendő alatt. Ez összességében tavaly 1,9 milliárd elveszett személyes adat volt – és már csak alig félév van a GDPR hatálybalépéséig.

hirdetés