hirdetés
2018. június. 20., szerda - Rafael.
hirdetés

A május 25-ei kijelölt határidőre – Magyarországon legalábbis – alig lesznek, akik megfelelnek az európai uniós adatvédelmi követelményeknek. Az e-receptet is tartalmazó közös egészségügyi szolgáltatási tér (EESZT) viszont minden további fejlesztés előtt nyitva áll.

Az Origo szerint automatikusan megosztják majd a GPS-koordinátákat a segélyhívóval.

Az MI, valamint az emberekkel együttműködő robotok egymásra találása fémjelezte a CeBIT-et. A GyártásTrend beszámolója.

Az új büntetőeljárás-jogi törvény megalapozza azt a lehetőséget, hogy belenézhetnek egészségügyi adatainkba is, írja a Népszava.

A cukorbetegek számára kifejlesztett applikációval nyert meg egy nemzetközi innovációs verseny nemzeti fordulóját Havlik Károly orvostanhallgató.

hirdetés

Egy francia sürgősségi osztályon a virtuális valóságba kalauzolják a sérülteket a beavatkozások ideje alatt, írja a Privátbankár.

Egy görög egyetem kutatócsoportja olyan applikációt fejlesztett, amely még azelőtt képes diagnosztizálni a betegséget, hogy az első tüneteket észrevenné magán a beteg, írja a Kreatív.

A Kaspersky Lab közzétette legfrissebb tanulmányát az IoT-k sebezhetőségéről és informatikai biztonságáról., közli a mmonline.hu.

Magyar feltaláló nyerte Brüsszelben az Év Innovátora díjat, az elismerést Imre Krisztián vehette át a látássérültek mobilitását segítő szemüveg megalkotásáért.

Svájci kutatók olyan mikro-műszert fejlesztettek, amely a lélegzetből mutatja meg, hogyan bontja le a szervezet a zsírt, írja a Piac&Profit.

Az ELTE kutatói új géneket keresnek extrém élőhelyeken a Genomics folyóiratban most nyilvánosságra hozott új eszközükkel.

Az Index szúrta ki, hogy kedden este megjelent egy törvénymódosítás a parlament honlapján, ami segít oszlatni a homályt és a pánikot GDPR-ügyben.

Egy nemzetközi kutatócsoport kedden bejelentette, hogy egy betanított mesterséges intelligencia nagyobb arányban ismerte fel a bőrrákot, mint a szakorvosok, írja az Index.

hirdetés
hirdetés

Bár a sárga és vörös színekben pompázó növények színanyagai már évszázadok óta foglalkoztatták a tudósokat, a színt adó vegyületek kutatása csak mintegy száz éve, az A-vitamin (retinol) felfedezését követően kapott igazi lendületet.

Készítettünk egy könnyen érthető tájékoztatót is a sürgősségi és kötelező gyógykezelés eljárásáról, valamint arról, hogy milyen jogok illetik meg a pszichiátriára kerülő embereket.

hirdetés