hirdetés
2018. december. 17., hétfő - Lázár, Olimpia.
hirdetés

Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térről (EESZT), az adatrabszolgaságról, és az adatvezérelt egészségügyi modellről is beszélt a MedicalOnline-nak Szócska Miklós korábbi államtitkár, a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központjának igazgatója.

Esetlegességeik ellenére is életeket menthetnek és egészségtudatosságot hozhatnak a sorra megjelenő mobil EKG-készülékek, írja a hvg.hu.

A készülék segítségével akár a háziorvos, mentő-  vagy sürgősségi orvos is helyben, a levett vérből, elvégezheti a szükséges laborvizsgálatokat.

A magyarok közel fele befeküdne olyan műtétre, amelyet mesterséges intelligencia által vezérelt robot vezet – derült ki az IBM kutatásából.

Már napi hét óra monitor előtt töltött idő után is látszik, hogy a kisgyermekek agyának külső rétege változik, írja egy kutatásról a hvg.hu.

hirdetés

Stratégiai megállapodást kötött a GE Healthcare és a Hiventures, az MFB csoport tagja, hogy segítsék az egészségiparhoz kapcsolódó innovációkat.

A T-HR3 robot az emberi tevékenységet különféle körülmények között – például az egészségügyi intézményekben – támogatja, közli a GyártásTrend.

A kezelések hatékonyságát és a költségek csökkentését is segíti az az új szoftver, amely orvosi adatokat gyűjt és elemez, írja a Portfolio.

Az új, keskenysávú IoT hálózati funkción keresztül már nagy számban kommunikálhatnak akár egyes egészségügyi mérőműszerek is.

Világszerte súlyos gondok vannak a betegekbe épített eszközökkel, és ez alól Magyarország sem kivétel, írja a 444.hu.

A digitális gyógyítás legújabb vívmányait a Magyar Idők gyűjtötte csokorba a döntéstámogató algoritmusoktól a rák gyógyításáig.

50 percenként jelzést küld a felhasználóknak arról, hogy ideje megszakítani a monitor előtti munkavégzést, közli a HRportal.

Okostelefonokkal segíti a Gyermekleukémia Alapítvány munkáját az LG Magyarország.

hirdetés
hirdetés

A jelentés idén sem lett érthetőbb, ezért mi végeztük el az állam helyett a munkát, és közérthetően kiemeljük nektek az idei jelentés legfontosabb statisztikai adatait!

A huszadik század egyik legismertebb, Nobel-díjas tudósától, Sir John Ecclestől származik a következő megállapítás: "Az élet fejlődésének, az evolúciónak egyik, ha nem legnagyobb csodája az emberi agy..."

hirdetés