hirdetés
2019. november. 13., szerda - Szilvia.
hirdetés

Amerikai kutatók olyan okostelefonos applikációt készítettek, amely a telefonon tárolt fotók alapján képes meghatározni, hogy a képeken látható kisgyerek szenved-e valamilyen szembetegségben.

Amikor az orvosok még nem látnak semmi rendelleneset, a mesterséges intelligencia (MI) már megjósolja a páciens halálát, írja az Index.

A Facebook maga vallotta be, hogy egy biztonsági résnek köszönhetően jogtalanul férhettek hozzá fejlesztők a felhasználók adataihoz, írja a hvg.hu.

Az Innovációs Napok  célja, hogy ösztönözze az egészségügyi innovációt az egyetemi hallgatók körében.

A saját egészségünk sem fenntartható, ha nem találunk innovatív megoldásokat – mondta a Portfolionak adott interjújában Szócska Miklós.

hirdetés

Egészségügyi innovációval foglalkozó startup cégek is bemutatkoztak Berlinben, a Health Weeken, számol be a ProfitLine.

Várhatóan ősszel Magyarországon is működik majd az ÉletMentő applikáció, számol be az Országos Mentőszolgálat nyomán az Infostart.

Egy, a Nature-ben megjelent tanulmány szerint az AI könnyít az orvosok és nővérek adminisztratív terhein, de nem empatikus, írja a Qubit.

Az Index szerint színes bőrűekkel szemben lett előítéletes egy egészségügyi algoritmus; nem tudni, hány embert érintett a probléma.

Az Egyesült Államokban 46 tagállam csatlakozott a Facebookkal szembeni trösztellenes vizsgálathoz, jelentette be New York állam főügyésze.

A mesterséges intelligencia akcióterv részeként 2020 végére akár százezren szerezhetnek alapismereteket a mesterséges intelligenciáról.

Aktuális témákkal bővült a Neumann Társaság ingyenesen letölthető, átlagfelhasználóknak szánt kiberbiztonsági tankönyve.

Január 1-jéig minden magánegészségügyi szolgáltatónak és fogorvosnak csatlakoznia kell az EESZT-hez, jelenteni viszont csak júniustól kell.

hirdetés
hirdetés

Vannak élethelyzetek, amelyeket nem kíván megismerni az ember. lyen a sürgősségi egységek érkező oldala is.

Egyre több az olyan magyar gyerek, aki vagy külföldön született vagy egészen kiskorában került ki a szüleivel – azaz lassan felnövőben a határátkelők új generációja.

hirdetés