hirdetés
2017. április. 25., kedd - Márk.
hirdetés

A test a hiányzó elem a valóban intelligens gépek, az emberszerű mesterséges intelligencia létrehozásához, fejti ki az aeon című internetes tudományos és filozófiai magazinban megjelent cikkében a természetesnyelv-feldogozással foglalkozó kutató, Ben Medlock.

A diagnosztizálást segítő, karon hordható izzadságelemző-készüléket fejlesztettek ki amerikai kutatók, írja az MTI alapján a 168 óra.

 

Szakemberek összegyűjtötték a legfontosabb biztonsági problémákat és javasolt megoldásokat az egészségügy területén, írja a MédiaInfo.

Megkezdődött az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) feltöltése a személyes adatokkal.

Egyedülálló fejlesztés az orvostudományban a női szaporító szervrendszer működését szimuláló készülék, amelyet az Egészségkalauz mutat be.

hirdetés

Már a magyarországi ipar és fogtechnikák számára is elérhető a 3D-s csúcstechnológia, a tapasztalatokról a fejlesztő beszélt.

Hangjelzéssel vagy rezgéssel segíti a tájékozódást a kedden bemutatott vakvezető bot. A hvg.hu beszámolója.

Az e-egészségügyi szolgáltatási tér elindításáról érdeklődtek az Emmi parlamenti államtitkárától az azonnali kérdések között a Parlamentben hétfőn.

A Google DeepMind több millió személy elektronikus egészségügyi feljegyzéséhez jutott hozzá; szigorúbban szabályoznák az adattranszfert.

Kiemelt kormányzati figyelem irányul a jövő hétfőn Hannoverben kezdődő CeBIT digitális szakkiállításra.

Mire való, hogyan kell használni az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Teret (EESZT)? A napi.hu összeszedte a tudnivalókat.

Az egészségügy digitális átalakulása új gyógyszerek felfedezéséhez, a betegségek megelőzéséhez és hatékonyabb ellátáshoz viheti közelebb a világot, írja a GyártásTrend.

Magyarországon is elérhető az egyik legkorszerűbb mobiltelefon technológián alapuló diabétesz kezelést támogató eszköz.

hirdetés
hirdetés

Szakemberként is nehézséget jelent követni a változásokat, laikusként pedig gyakorlatilag lehetetlen. Hogy mely módszerek, készítmények, állítások tekinthetők hitelesnek, melyek képviselnek tényeken alapuló táplálkozási ismereteket, hogy ismerhetők fel a hiteles módszerek, sok szemszögből vizsgálható kérdés.

Mindannyiunk közös érdeke, hogy senkinek ne kelljen Magyarországon kórházi fertőzésben elveszítenie az életét vagy egy szerettét. Ne hagyd annyiban, ha téged is jogsértés ért!

hirdetés