hirdetés
2018. október. 18., csütörtök - Lukács.
hirdetés

Az elektronikus dokumentáció növeli a gyógyítás hatékonyságát, ennek ellenére az elektronikus dokumentációs rendszer implementációja után csökken az orvosok produktivitása és nő a betegek elégedetlensége, írja a Journal of the American Medical Informatics Association tanulmánya.

Az Amazon digitális asszisztense, az Alexa egészen pontosan, nagy biztonsággal kielemzi majd gazdái betegségeit, írja a Figyelő.

Digitális egészségügyi újításokkal foglalkozó feltörekvő magyar startup cégek mutatkoztak be Berlinben a Health Week keretében.

A Google algoritmusa ügyesebben ismerte fel az előrehaladott állapotban lévő rákbetegséget, mint a humán orvosok, írja a 24.hu.

A közel egy éve működő elektronikus tér előnyeiről az annak fejlesztésért is felelős főosztályvezető, Szabó Bálint adott számot a Magyar Időknek.

Ősszel kezdte meg működését az az integrált információs rendszer, amelynek segítségével előre jelezhetők a járványok, írja a ComputerWorld.

hirdetés

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) alapító tagként csatlakozott a Mesterséges intelligencia koalícióhoz.

A IV. Nemzetközi Interdiszciplináris 3D Konferencián és Kiállításon a szakmai kiállítók között bemutatkozott a  mesterséges intelligenciát és AR alapú 3D megjelenítést alkalmazó orvosi alkalmazás fejlesztésére irányuló projekt.

Ray Cantwellt, az európai egészségügyi innovációs kezdeményezés, az EIT Health projektértékelőjét a Portfolio kérdezte.

Hat innovatív startupot, köztük két magyart juttatott tovább a zsűri az EIT Health InnoStars Awards verseny Portugáliában tartott bootcampjén.

A valódi kapcsolatok hiánya és a virtuális kapcsolatok erősödése a jellemző napjainkban, mondta Földi Rita klinikai szakpszichológus.

Több eHealth projekt is bemutatkozott azon a nemzetközi konferencián, amelyet Budapesten rendeztek meg.

A most bemutatott új Apple Watch Series 4 számos olyan egészségügyi funkcióval lett felszerelve, ami akár életet is menthet, írja a Portfolio.

Fokozatosan egyre több magánszolgáltató csatlakozik az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térhez.

hirdetés
hirdetés

Bármit is állít a kormány vagy harsog a propaganda, lassan tényleg mindenkinek van saját tapasztalata arról, hogy egyre katasztrofálisabb a magyar egészségügy helyzete.

Röviden: nem. Bővebben: tényleg nem. De lássuk a tényeket.

hirdetés