hirdetés
2019. április. 23., kedd - Béla.
hirdetés

Spanyol kutatók olyan új grafikus adatmegjelenítési módszert fejlesztettek ki, mely felgyorsíthatja, könnyebben értékelhetővé teheti a neurológusok által vizsgált hálózatokat.

Svájc folyamatosan vizsgálja majd az 5G-s hálózatok működésének emberi szervezetre gyakorolt hatásait, írja a HWSW.

A degeneratív ízületi megbetegedések kezelésében hozhat áttürést a Szegedi Tudományegyetem fejlesztése.

A neokhon.hu szerint hétfőn mutatták be azt a 3D nyomtatási technológiával készült szívet, melyet a világon elsőként a páciens sejtjeiből kreáltak.

Az IBM Watson egészségügyi alkalmazhatóságát és az eddigi eredményeket tette mérlegre az IEEE Spectrum, írja a bitport.hu.

hirdetés

A világszerte megszokott gépkocsik helyett autonóm drónokkal szállítja az orvosi mintákat az USA egyik államában a UPS, írja a hvg.hu.

A mentőhívást is megkönnyítő, egészségügyi információkat tartalmazó mobilappot vezet be az Országos Mentőszolgálat, írja a Magyar Nemzet.

Az orvostan- és gyógyszerész hallgatók után a jövendőbeli fogorvosok számára is bevezették az SE-n az EESZT használatának gyakorlati oktatását.

Mintegy 1,5 megabájt helyet foglalnak el az agyban a nyelv tárolásához és használatához szükséges információk amerikai kutatók szerint.

A GyártásTrend Szertics Gergellyel, a Mesterséges Intelligencia Koalíció (MI Koalíció) szakmai vezetőjével beszélgetett.

Több mint húsz típusra adtak ki riasztást, a hackerek akár szívrohamot is előidézhetnek a betegeknél, írja a Qubit.

A betegek érdekeit is szolgálja, hogy a magánellátók is csatlakoznak az EESZT-hez – mondta Horváth Ildikó az EchoTV-ben.

A visszamenőleges feltöltésnek egyelőre nincs meg a jogszabályi alapja – tudta meg a Népszava Alexin Zoltán adatvédelmi szakértőtől.

hirdetés
hirdetés

A Mosoly Alapítvány idén is ingyenes, egy hetes budapesti, nem ott alvós nyári Mesetábort szervez onkológiai betegségben érintett gyermekek számára.

Komoly problémákkal és szakmaisággal is küzd a 6. osztályos gyerekek számára megírt természetismeret könyv.

hirdetés