hirdetés
2019. december. 10., kedd - Judit.
hirdetés

Amerikai kutatók olyan okostelefonos applikációt készítettek, amely a telefonon tárolt fotók alapján képes meghatározni, hogy a képeken látható kisgyerek szenved-e valamilyen szembetegségben.

Az SE rendezvénysorozata lehetőséget ad a párbeszédre a mesterséges intelligencia és a  népegészségügy összefüggésében.

Feje tetejére áll az egészségügy a következő években, vélte a hvg.hu szerint Meskó Bertalan orvosi jövőkutató a Most Fórum rendezvényén.

A 4iG az Állami Egészségügyi Ellátó Központnak dolgozhat, az Egészséges Budapest prorgram  informatikai hátterét biztosítja 1,5 milliárd forintért.

A japán egészségügyben két éve bevezetett széria második típusa a gyógytornásznak is megkönnyíti a dolgát, írja az Autószektor.

hirdetés

Az eeszt.gov.hu oldalon keresztül ügyfélkapus belépést követően bárki nyomon követheti a leleteit és kezeléseit, akár saját otthonából is.

A big data egyik legfontosabb hasznosítási területe az egészségügy, mondta a T-Systems 2019-es Symposiumán Szócska Miklós. A 24.hu tudósítása.

A kormány már a jövő év végére teljes körűvé akarja a tenni a digitális képalkotó leleteknek a szolgáltatók közötti továbbküldését és elérhetőségét.

Kiberbűnözők e-mailben próbálják rávenni a felhasználókat a legújabb Windows-frissítés telepítésére, ám valójában zsarolóvírust juttatnak az eszközükre, közölte a 24.hu.

A hvg.hu szerint katasztrofális hackerakciók várhatóak – ezt jósoljaa világ egyik legnagyobb vírusölő cégének vezetője.

Az Mfor szerint az 5G számos ágazatot, közöttük az egészségügyet és így a gyógyítást is gyökeresen átalakítja majd.

Amikor az orvosok még nem látnak semmi rendelleneset, a mesterséges intelligencia (MI) már megjósolja a páciens halálát, írja az Index.

A Facebook maga vallotta be, hogy egy biztonsági résnek köszönhetően jogtalanul férhettek hozzá fejlesztők a felhasználók adataihoz, írja a hvg.hu.

hirdetés
hirdetés

Legjobb esetben ezekre a kérdésekre nem kerül sor, mert a beteg időben kap tájékoztatást, illetve megelőző válaszokat a benne később megfogalmazódó kérdésekre. Ha mégsem, akkor íme a GYIK rovat!

A waterlooi egyetem frissen közzétett kutatásának eredményei szerint segíthet a demencia megelőzésében, ha valaki jó nyelvi képességekkel rendelkezik.

hirdetés