hirdetés
2017. augusztus. 20., vasárnap - ALKOTMÁNY ÜNN., István.
hirdetés

A test a hiányzó elem a valóban intelligens gépek, az emberszerű mesterséges intelligencia létrehozásához, fejti ki az aeon című internetes tudományos és filozófiai magazinban megjelent cikkében a természetesnyelv-feldogozással foglalkozó kutató, Ben Medlock.

Immár a véradók személyes adataihoz is megpróbáltak hozzáférni illetéktelenek, közli a Magyar Idők.

Bővül a Google egészségügyi portfóliója, a vállalat ezúttal egy Seattle-i csapatot akvirált, amely a fejlődő országokat célzó orvosi alkalmazásokat fejleszt, közli a HWSW.

A 250 legfontosabb betegség közti kapcsolatokat mutatja meg az SE kutatói részvételével készült új térkép, adja hírül a semmelweis.hu.

A 3D-s nyomtatás legfontosabb területe az orvostudomány, derül ki a Népszava összeállításából.

hirdetés

A tavalyi várakozásoknak megfelelően a zsarolóvírusok és biztonsági sérülékenységek jelentik idén a legnagyobb fenyegetést.

A súlyos betegeket már nemcsak neves specialisták, hanem az IBM Watson szuperszámítógépe is segítheti a gyógyulásban.

Az orvosoknak, mint felhasználóknak, vizsgázniuk kell ahhoz, hogy az EESZT szolgáltatásait használni tudják, értesült a WebOrvos.

A Piac&Profit azokról a technológiai megoldásokról ír, amelyek új távlatokat nyitnak a betegségek kezelésében és az egészségmegőrzésben.

Az élő szervezetekről adatokat gyűjtő, intelligens szenzorokra épülő rendszereket fejlesztenek a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói.

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság a robotikával, valamint a mesterséges intelligenciával foglalkozó tananyagon is dolgozik.

A látássérültek és vakok számára a nyomtatott szövegek olvasását lehetővé tevő, GlovEye elnevezésű digitális eszközt mutattak be.

Németország 2015 végén alkotta meg a saját elektronikus egészségügyi törvényét, amelyet a TisztességesAdatkezelés.hu mutat be.

hirdetés
hirdetés

A 104-es segélyhívó szám teljes integrálásának nincsen egyetlen olyan pozitív vonatkozása sem a társadalom számára, amely miatt ez megérné. Szinte biztosra vehető, hogy az integráció miatt további csúszások is lesznek a kiérkezési időben, és ezek igen, okozhatják majd akár egy-egy beteg halálát is.

Vajon emlékeink és emlékezőképességünk is kiállják-e az idő próbáját? Hogyan játsszunk memóriánkkal úgy, hogy ne az játszhasson velünk kényére-kedvére?

hirdetés