hirdetés
2022. január. 25., kedd - Pál.
hirdetés

A szolgáltatók csaknem fele úgy véli, hogy orvosaik nincsenek teljesen tisztában azzal, miként biztosítható a páciensi adatok védelme, de 67%-uk azon a véleményen van, hogy az egészségügyi szektor fejlődéséhez fontos még több személyes adat begyűjtése.

A digitális megoldás révén a kezelőorvosok távolról, okoseszközeik segítségével tudják ellátni a betegfelügyeletet.

2021-ben összesen 2,3 millió választ adott az osztrák főváros chatbotja, a WienBot. Ezzel a bécsiek egyik legfontosabb információforrásává nőtte ki magát.

Hozzájárulás nélkül, hatalmi erővel veszik el az egészségügyi adatainkat – mondta a Hírklikknek nyilatkozva Alexin Zoltán adatvédelmi szakértő.

Az egészségüggyel foglalkozók 80 százaléka tervez digitális technológiákba fektetni a következő öt évben, derül ki a Forbes összeállításából.

A járvány és a terjedése elleni védekezés jelentősen hatottak a hírközlési fogyasztási szokásokra.

Ébren töltött ideje átlagosan harmadát mobilalkalmazások használatával tölti az ember, idézte a BBC az App Annie elemzőcég jelentését.

Nagyszabású és egyedülálló újítással ruházta fel intelligens testelemző fürdőszobamérlegét egy francia alapítású vállalat.

Folyamatban van az e-beutalók rendszerének a kiterjesztése – mondta az InfoRádiónak az országos kollegiális szakmai vezető háziorvos.

Egészségügyi adatok okoseszközökkel tötrénő elemzését, hasznosítását végző programcsomagon dolgozik a Pécsi Tudományegyetem, írja az Index.

A magyar palettán újgenerációs légúti inhalátor és hordozható bioszenzoros készülékek tervei is szerepelnek Consumer Electronics Show-n

Szakmai továbbképzést indított gyakorló orvosok részére az Egészségügyi Közszolgálati Kar Egészségügyi Menedzserképző Központja.

Az Origo szerint a 2022-es CES-en a Movano Ring is ott lesz, a jövőben pedig már vérnyomást és vércukorszintet is mérhet.

hirdetés

„Ezt nem lehet felfogni. Én sem hittem el, mi következik majd”, mondja Kollár István, az Alzheimer című dokumentumfilm készítője, aki a forgatás során személyesen is érintetté vált.

„Amíg nem adom fel, legyőzhetetlen vagyok” mottója már-már szállóigévé vált. Ezt írta fel egy saját molinóra, amikor üzenetet küldött a sorstársaknak.