hirdetés
2021. március. 02., kedd - Lujza.

Az egészségügyben hamarosan normává válnak a digitális platformok, és ez a techcégek és startupok befolyásának további erősödéséhez fog vezetni – derül ki a Roland Berger tanulmányából, melyet több mint 500 iparági szakértő véleményéből és a 100 legjelentősebb egészségügyi platform vizsgálatából állítottak össze.

Az alkalmazás segítségével egyszerűen eldönthetik a szülők, mit tegyenek, ha gyermekük lázas, és ne adjanak feleslegesen lázcsillapító gyógyszert nekik.

A mesterséges intelligencia kutatásokban élen járó Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen újabb lendületet vesz az intelligens technológiák fejlesztése, közli a GyártásTrend.

Az oltások célba juttatásához az SAP egyedi fejlesztésű rendszereit ajánlotta fel, a rendszer a magyarországi felhasználásra is készen áll.

Februártól fél évig ingyen vehetik igénybe az egészségügyi dolgozók az önfejlesztő, pozitív pszichológiai módszertanra épülő applikációt.

hirdetés

A mindennapi gyermekorvosi gyakorlatban jelentős segítséget nyújtó kutatás-fejlesztést támogat a Mészáros Csoport.

A közép-kelet-európai régió számos szervezete nem tudja hasznosítani az összegyűjtött adatokban rejlő lehetőségeket.

Várhatóan február végéig tart az észt Guardtime által fejlesztett oltási információs platform tesztelése Magyarországon, közölte a 24.

A UNSW Sydney kutatói egy olyan kerámia alapú “tintát” fejlesztettek ki, amellyel a sebészek élő sejteket tartalmazó csontrészeket nyomtathatnak 3D-nyomtatóval a sérült csontszövetek pótlására.

Az Innovációs Nagydíjon kívül nyolc innovációs díjat adnak át azon társaságok számára, amelyek 2021. február 10-éig beadják jelentkezésüket.

A digitális jövő gyorsabban érkezett meg 2020-ban, mint ahogy azt bárki is megjósolhatta volna, állítja a Cisco legújabb tanulmányában.

A gyógyítást és az élettudományi kutatásokat segítő 3D nyomtatóközpontot alakítottak ki uniós támogatással a Szegedi Tudományegyetemen.

A Microsoft szabadalmi kérvényt nyújtott be olyan chatrobotok létrehozására, amik konkrét, elhunyt emberek személyiségét kapnák meg, írja a 24.

hirdetés

Pécs-Bécs újabb, fontos eredményt ért el a koronavírus elleni gyógyszerek fejlesztésében! Megkezdődtek a klinikai vizsgálatok!

Hazánkban jelenleg ötféle COVID-vakcinával zajlik a lakosság oltása, közülük 3 oltóanyagra (Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca) összeurópai szinten az Európai Gyógyszerügynökség, kettőre (Gam-COVID-Vac [Sputnik V], Sinopharm) a magyar gyógyszerhatóság, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) adott forgalomba hozatali engedélyt.