hirdetés
2020. szeptember. 26., szombat - Jusztina.
hirdetés

A Telekom legfrissebb kutatása szerint tízből heten gondolják azt, hogy a digitális megoldások és a vírus miatti korlátozások eredményeképp életformánk végérvényesen megérett a változásra, és ebben nagy szerepe volt és lesz az internetnek.

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos teendőkre hivatkozó levelekkel támadják kiberbűnözők egészségügyi intézmények infrastruktúráit.

Az év digitalizációs projektje kategóriában díjazták a Vodafone Magyarország Alapítvány és az Országos Mentőszolgálat által közösen fejlesztett ÉletMentő applikációt.

Kibertámadás! címmel indít podcastet, online rádióműsort a Nemzeti Kibervédelmi Intézet, hogy felhívja a figyelmet az IT-biztonság kérdéseire.

A telefonon keresztül történő gyógyszerfelírás lehetőségét véglegesen megtartjuk, jelentette be Facebook-oldalán Kásler Miklós miniszter.

hirdetés

Csütörtökön lépett hatályba a telemedicina szolgáltatás további szabályozását tartalmazó miniszteri rendelet, írja a Weborvos.

A kormány által fejlesztett mobilapplikációk, így a VírusRadar alkalmazás használata a koronavírus-járvány második hullámában életeket menthet.

Azt remélik, hogy a víruskövető alkalmazással könnyebb gátat szabni a vírus terjedésének, most már nem csak nemzeti szinten, írja az Azonnali.

Az ELTE kutatóinak részvételével kezdte meg munkáját a HumanE-AI-Net európai mesterséges intelligencia kiválósági hálózat.

Újabb szolgáltatásokkal bővül a jövőben az EESZT, ezek a fejlesztések hatékonyabb informatikai hátteret igényelnek, írja a Magyar Hírlap.

5G technológiával működő robotok segítik a munkát a Klinik Floridsdorf gyermekügyeleti osztályán Bécsben.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ az EESZT teljes adatállományát átköltöztette a Kormányzati Adatközpontba,hangzott el az InfoRádióban.

A világjárvány sok szempontból újradefiniálta célkitűzéseinket és stratégiáinkat személyes és üzleti szinten egyaránt. Ez alól nem kivétel a kiberbiztonság sem, írja a HRPWR.

hirdetés
hirdetés

Sokan jogsértőnek tartják, hogy maszkviselésre kötelezik az állampolgárokat egyes helyzetekben, helyszíneken. Bár ez valóban korlátozza a magánélethez való jogot, mégsem alapjogsértő.

A szellemi hanyatlást nem akadályozza meg vagy lassítja a zene, de az életminőséget jelentősen javíthatja. A kellemes dallamok csökkentik a szorongást, depressziót és az agresszív viselkedést.

hirdetés