hirdetés
2020. február. 29., szombat - Elemér.
hirdetés

Számos korábbi, népegészségügyi jelentőségű digitális fejlesztés ment veszendőbe az elmúlt évek során, amelyek most jól szolgálhatnák az egészségpolitika céljait – derült ki többek között a Digital Health Summit című konferencián.

Etikai határvonalakat húzott a Bosch a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásával kapcsolatban, közli a GyártásTrend.

A megkérdezett informatikai és IT biztonsági szakemberek szerint a cégekre a legnagyobb fenyegetést saját gondatlan alkalmazottaik jelentik.

Az egészségügyi magánszolgáltatók csatlakozása az EESZT-hez felveti azt a kérdést, hogy köteles-e a beteg átadni a TAJ azonosítóját tartalmazó hatósági igazolványt a magánorvosnak, írja a tisztessegesadatkezeles.hu.

hirdetés

A 2025-ig tartó időszakban gyökeres változásokra számíthatunk az egészségügy digitális forradalmában, derül ki egy tanulmányából.

Az adminisztratív csatlakozási fázis tapasztalatai azt mutatják, hogy a júniusi határidőre mindenki meg tudja indítani az adatszolgáltatást.

A stratégia szól a nemzeti laboratórium létrejöttéről, foglalkozik a kutatás-fejlesztéssel, valamint etikai és jogszabályi ügyekkel.

A 3 év alatti gyermekek fele, a 4-6 évesek 90 százaléka használ okoseszközöket – derült ki a Huawei kutatásából, amit a VG idéz.

Nem érdemes a koronavírus ellenszerét vagy megelőzését hirdető e-mailek csatolmányaira vagy linkjeire kattintani, figyelmeztet a hvg.hu.

Tavaly jelentősen nőtt az oktatási intézmények valamint az egészségügyi intézmények, kórházak elleni kibertámadások száma. Kedden biztonságos internet nap!

Egy VR-szemüveg és a hozzá készült videó segítségével egy dél-koreai anya nemrég újra láthatta meghalt kislányát, írja a hvg.hu.

A Debreceni Egyetem (DE) egyedülálló egészségügyi applikációja a magyar nyelvű változat után már angol nyelven is elérhető.

hirdetés
hirdetés

Hogyan viszonyul a hálapénzhez a jogrendszerünk és mit tükröznek a Kúria döntései? Mit tehetünk, hová fordulhatunk, ha visszaéléssel szembesülünk az ellátásunk során?

Shirley Chaney vaszkuláris demenciával élő férjét támogatja. 53 év házasságot követően a nőnek nagy nehézséget jelentett a betegség következményeinek elfogadása, ezért úgy döntött, haragját, szomorúságát és reménytelenségét – azaz személyes gyászfolyamatát – a művészet segítségével fejezi ki.

hirdetés