hirdetés
2017. október. 19., csütörtök - Nándor.
hirdetés

Magyarországon hatalmas a digitális információs szakadék. „Okosodik” ugyan az egészségügy, igazi hasznuk azonban leginkább a rendszerszintű változást hozó eszközöknek, alkalmazásoknak lehet, miközben ma még orvosok és betegek egyaránt jóval kevesebben élnek a smart healthcare nyújtotta előnyökkel, mint lehetne.

Egy 28 éves brooklyni férfinak az mentette meg az életét, hogy az okosórája figyelmeztette, hogy túl magas a nyugalmi pulzusszáma, írja a hvg.hu.

A magyar e-egészségügy fejlesztésével a biztonság, a hatékonyság és a kényelem területén kell előrelépést elérni, mondta az államtitkár.

Rohamosan terjednek az egészségügyben a vezeték nélküli eszközök, amelyeket egyre több kibertámadás ér.

Egyelőre azonban meglehetősen sok kérdőjel mutatkozik a rendszer működésével kapcsolatban, véli a TisztességesAdatkezelés.hu.

Ahhoz, hogy november elsejétől az egészségügyi dolgozók használni tudják az EESZT-t, legkésőbb október 20-ig igényelniük kell az e-személyit – hívta fel a figyelmet a Rádió Orient.

hirdetés

Elindult a Szív City elnevezésű, életmentést segítő mobilalkalmazás az OMSZ-nál. Az applikáció androidos és IOS-rendszeren is letölthető.

Az EESZT fenntartója olyan képzési felületet biztosít, mely könnyen és gyorsan elsajátíthatóvá teszi a legfontosabb alapismereteket.

Magyar egyetemisták találmánya vakoknak adja vissza az olvasás élményét azzal, hogy egy okoskesztyűvel önállóan is tudnak olvasni.

Már több mint félmillió látó ember segít vakoknak és látássérülteknek azzal az alkalmazással, amelyről a hvg.hu számol be.

Szív City elnevezéssel az életmentést segítő mobilapplikációt mutatott be az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kedden Budapesten.

Az Európai Unió Tanácsa jóváhagyta, hogy az unió a nyilvános helyeken, például kórházakban elérhető ingyenes wifi-hozzáférési pontok létesítését finanszírozza.

Az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér (EESZT) novemnber 1-jei indulásí kapcsán bőven lehetnek buktatók, írja a Magyar Nemzet.

15 országból érkeztek az előadók arra a kétnapos, pécsi tanácskozásra, ahol a 3D-nyomtatás orvosbiológiai felhasználását járják körül.

hirdetés
hirdetés

Akkor tudunk nehéz helyzetben lévő embertársainkon, barátainkon, rokonainkon segíteni, ha jobban megértjük a halállal kapcsolatos lelki folyamatokat, és mi magunk is rendezzük a viszonyunkat ezzel a kérdéssel.

Két közlemény is megjelent a British Medical Journal-ben a szteroid torokgyulladásban való alkalmazásáról. Az egyik egy review és metaanalízis (Corticosteroids for treatment of sore throat: systematic review and meta-analysis of randomised trials), a másik egy ajánlás (Corticosteroids for sore throat: a clinical practice guideline).

hirdetés