hirdetés
2017. február. 25., szombat - Géza.
hirdetés

Novembertől nincs kifogás: egyetlen orvos sem mondhatja azt, hogy azért döntött rosszul a beteg terápiájáról, mert nem álltak rendelkezésére a kezeléshez szükséges információk.

További 63 hátrányos helyzetű település bevonásával folytatódik az idősügyi infokommunikációs modellprogram, közölte az MTI alapján a VG.

A MiVia Essential 350 aktivitásmérő csuklópánt a legkomolyabb technológiával felvértezett okoseszköz, írja a digitalhungary.hu.

Az okoseszköz használók a Google segítségével már-már orvosnak képzelik magukat, pedig a neten sokszor nincs szakmai szűrő. A vg.hu összeállítása.

A KonziliuMOK bárhol, bármikor hozzáférhető tanfolyam akkreditált, pontszerző képzéssé nőtte ki magát. Az online továbbképzésről a mok.hu ad hírt.

hirdetés

Más szektorokhoz képest Európában jóval kevésbé digitalizált terület az egészségügy, mégis hatalmas növekedés előtt áll az e-Health – véli a Portfólió.

Február 1-jétől az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) közbeszerzési eljárásainál kötelező az elektronikus kommunikáció.

Teljesen lebénult páciensek kommunikációját tették lehetővé Németországban agy-számítógép interfész segítségével, adta hírül a BBC News.

Idén jelentősen csökkenhet a közösségi oldalak, így például a Facebook népszerűsége, egyre többen meg is szüntethetik regisztrációjukat, derül ki a Telenor 2017-es technikai előrejelzéséből.

A robotok nem csak a betegellátás hatékonyságát, hanem a betegek életminőségét is jelentősen javíthatják.

Egy új játék képes lehet arra, hogy agyunk az egészségtelen élelmiszerek helyett inkább a gyümölcsöket és zöldségeket válassza ki számunkra, elősegítve ezzel a fogyást, redukálva napi kalóriabevitelünket, írja a player.hu.

A végponttól végpontig terjedő titkosítás eddig nem volt jellemző az egészségügyi appokra – olvasható az Origó összeállításában.

A virtuális vizitekkel akár több száz óra utazás, illetve várakozás takarítható meg évente – írja a Betegfókusz blog.

hirdetés
hirdetés

Az egyik egészségportál nemrég közzétett egy összefoglalót a 10 legköltségesebb megbetegedésről. A listában 7 olyan betegség van, melyben az életmóddal kapcsolatos tényezők dominánsan meghatározók.

hirdetés