hirdetés
2019. augusztus. 23., péntek - Bence.
hirdetés

A telemedicina számos lehetőséget kínál a betegek öngondoskodásának támogatásában, ám ugyancsak sok a nyitott kérdés, amire a jövőben választ kell adni ezzel kapcsolatban.

116 jelentkező közül választották ki a két magyar és további 13 csapatot, melyek 25 000 euró értékű mentori és tréning támogatást kapnak.

A Facebooknak írásbeli garanciát kell adnia arra, hogy nem adja ki a felhasználók beszélgetéseit harmadik félnek.

MI-alapú módszert dolgoztak ki a csecsemőkori veleszületett szívrendellenességek korai magzati diagnosztizálásához, írja a ComputerWorld.

Elindult az a projekt, amelyben egy magyar találmány segítségével húsz védőnő fél éven át követi várandósok bizonyos élettani paramétereit.

hirdetés

Két szabadalom kapcsán újra előtérbe került a szerzői jog és a mesterséges intelligencia viszonya. A MI ezúttal feltalálóként van jelen, írja a Qubit.

A legújabb tudományos felfedezésekről tudósító robotot állítottak szolgálatba Kínában – jelentette a Hszinhua kínai állami hírügynökség.

Ősszel folytatódik a Design Terminal programja, amelyben innovatív vállalkozások fejleszthetik terméküket, szolgáltatásukat.

Két beteg életkörülményein javítottak jelentősen holland orvosok a 3D nyomtatással elkészült implantátumok beültetésével, írja a BitPort.

A világszerte zajló digitális transzformáció minden szektorra, így az egészségügyre is jelentős hatással lesz.

Az Alexa által használt mesterséges intelligenciát használná a brit egészségügyi minisztérium, írja a hvg.hu.

Rangos díjat nyert a Drukka Digitals a németországi Digital Health Challenge elnevezésű nemzetközi egészségtechnológiai versenyen.

A vak és gyengénlátó emberek önálló életviteléhez segítséget nyújtó Távszem szolgáltatás nyilvános tesztidőszaka 2019. július 16-án elindult.

hirdetés
hirdetés

A magyar egészségügy olyan, amilyen, a magyar kórházak meg pláne. Balázs rövid történetében így aztán nem is elsősorban a klagenfurti kórház felszereltsége az érdekes, hanem az, ahogyan a nem túlhajszolt, nem kizsigerelt orvosok és ápolók hozzáállnak a beteghez.

Már tíz évvel ezelőtt is eszement zsúfoltság jellemezte az Országos Onkológiai Intézet reggeli folyosóit, ahol hömpölygött a végeláthatatlan tömeg.

hirdetés