hirdetés
2019. február. 18., hétfő - Bernadett.
hirdetés

Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térről (EESZT), az adatrabszolgaságról, és az adatvezérelt egészségügyi modellről is beszélt a MedicalOnline-nak Szócska Miklós korábbi államtitkár, a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központjának igazgatója.

A hvg.hu szerint egyszerű nyelvi algoritmust akartak készíteni az OpenAI fejlesztői, de kiderült: az általuk megalkotott mesterséges intelligencia veszélyesebb célokra is felhasználható.

A Las Vegas-i CES-en a Samsung is bemutatta a maga gyógyászrobotját. A Computerworld összefoglalója.

Kínai kutatók kifejlesztettek egy rendszert, mely mesterséges intelligencia (MI) segítségével megbízhatóan diagnosztizál, írja Az Üzlet.

Donald Trump rendeletet adott ki hétfőn a mesterséges intelligencia kutatásáról és fejlesztéséről.

hirdetés

A 24.hu szerint a Német Szövetségi Sugárvédelmi Hivatal folyamatosan számon tartja, hogy a különböző készülékek mekkora sugárzást bocsátanak ki.

Jelenleg minden tizedik felnőtt internetező hord okosórát,okostelefonos aktivitásmérő alkalmazást pedig a negyedük használ, írja a Médiapiac.

Az internethasználat enyhíti az idősek magányát, hátráltatja az egészségromlást, a demencia kialakulását és javítja biztonságérzetüket.

Baleset esetén automatikusan generált üzenetben riasztja a mentőket az az applikáció, amely magyar fejlesztők ötletén alapul, írja a hvg.hu.

A GyártásTrend szerint egy nemrég feltalált rendszer hamarosan akár a lebénult és beszédképtelen emberek számára is lehetővé teheti, hogy szóba elegyedjenek családtagjaikkal.

Egy wales-i egyetemen tudományos körülmények között tesztelték, hogy a legnépszerűbb aktivitásmérő karkötők mennyire mutatnak pontos adatokat, írja a hvg.hu.

Evolúcióváltás történik az okoseszközök területén – így fogalmazott a vg.hu-nak ifjabb Kozmann György.

Esetlegességeik ellenére is életeket menthetnek és egészségtudatosságot hozhatnak a sorra megjelenő mobil EKG-készülékek, írja a hvg.hu.

hirdetés
hirdetés

Ha hihetünk a kormány Nemzeti Drogellenes Stratégiájának és Magyarország 2020-ra kábítószermentessé válik, akkor 2019 a kábítószermentességre felkészülés éve.

Elkezdődött a kampány az őszi önkormányzati választásokra. Az egészségügyről értelmes szó alig esett, könnyen lehet, hogy nem is fog.

hirdetés