hirdetés
2021. szeptember. 20., hétfő - Friderika.
hirdetés

Anonim elven működő chatbot segíti mindazokat, akik „személytelenül” szeretnének tájékozódni a gyermekvállalással kapcsolatos problémákról.

Az Amazon ezidáig szunnyadó óriásként lapult meg az egészségügyi szektorba már egy ideje bele-belekóstoló bigtechek mellett, írja a Portfolio.

Az agykéregbe ültethető számítógépeket az egészségügyben lehetne alkalmazni, írja az Interesting Engineering nyomán a Napi.hu.

Covid-igazolványra hivatkozó, káros csatolmányt tartalmazó levelekkel kapcsolatban adott ki figyelmeztetést a Nemzeti Kibervédelmi Intézet.

Az IoT-rendszereket műholdakkal összekapcsoló kutatások egyre több teret nyernek. A GyártásTrend cikke.

A JAMA Internal Medicine folyóiratban jelent meg norvég és dán kutatók cikke egy új telefonos alkalmazásról, mely segítséget nyújthat a hátfájás kezelésében.

Minden idők legnagyobb hatású személyi számítógépét 1981. augusztus 12-én mutatták be Amerikában, Magyarországra 1985-ben jutott el.

A British Journal of Ophthalmology hasábjain jelent meg az a tanulmány, mely szerint a koronavírus-világjárvány elleni védekezésül elrendelt zárlat következményeként a 6-8 éves hongkongi gyermekek körében megnőtt a rövidlátóvá válók aránya.

A hvg.hu mutat egy ingyenes webszolgáltatást, amely MP3-as fájlokká alakíthatja át audio CD-re szabott állományait.

A VálaszOnline arról ír, hogy a járvány világszerte nagy terhet rótt az ellátórendszerre, ám óriási lökést adott az egészségügy digitalizációjának.

A GE Healthcare magyar szoftvermérnökei által fejlesztett digitális sportorvosi rendszer segíti Tokió 2020 versenyzőit.

A betegségmegelőzés mellett a közvetlen gyógyításban is nagy jövő előtt áll a mesterséges intelligencia, írja a ComputerWorld.

Huszonéves magyar mérnökök egy ötletversenyből indultak el termékükkel, egy diagnosztikai karpereccel, írja a Forbes.

hirdetés

Én használok maszkot és mindenki mást is erre buzdítok, a tudomány eredményeire alapozott szakmai álláspont jelenleg ez.

Leszólítottunk pár koronavírust tagadó vagy az oltást ellenző járókelőt, és a beszélgetés során hirtelen megjelent dr. Kemenesi Gábor virológus.