hirdetés
2017. január. 24., kedd - Timót.
hirdetés

A szívfrekvencia, alvásmintázat, kalóriafogyasztás vagy egyebek mellett stressz-szint monitorozására alkalmas viselhető eszközök mára az egészségügyi piac szerves részévé váltak, azonban a magánélet fenyegetése mellett új biztonsági kockázatokat is jelentenek, állapítja meg egy friss jelentés.

Egy új játék képes lehet arra, hogy agyunk az egészségtelen élelmiszerek helyett inkább a gyümölcsöket és zöldségeket válassza ki számunkra, elősegítve ezzel a fogyást, redukálva napi kalóriabevitelünket, írja a player.hu.

A végponttól végpontig terjedő titkosítás eddig nem volt jellemző az egészségügyi appokra – olvasható az Origó összeállításában.

A virtuális vizitekkel akár több száz óra utazás, illetve várakozás takarítható meg évente – írja a Betegfókusz blog.

Elbocsátja 34 munkatársát és állásaikat egy mesterséges intelligencia (AI) rendszerrel tölti fel a Fukoku Mutual Life Insurence japán biztosítótársaság.

hirdetés

Helsinkiben az Apotti projektben fogják használatba venni a világ első szociális és egészségügyi szolgáltatásokat integráló információs rendszerét, közli a digitalhungary.hu.

Állandó fenyegetést jelentenek a kibertámadások a kórházakra, valamint az orvosi berendezésekre – hívta fel a figyelmet az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA).

A dán állam 20 százalékkal csökkentené a kórházi ágyak számát; a betegek felét távgyógyászat keretében látnák el – számol be az sg.hu.

Az orvostudomány jövőjét az okoseszközök által összegyűjtött adatok feldolgozása és rendszerbe foglalása jelentheti – írja az Index.

Hogyan lesz kutatóorvosból a magánegészségügy egyik leginnovatívabb vállalkozója? – tette fel a kérdést a Piac és Profit dr. Peták Istvánnak.

Sci-finek hangzik, ám ez már valóság: egyre több szolgáltatás chatboton érhető el appok helyett. Hamarosan naponta fogunk robotokkal beszélgetni a neten – már itthon is.

Egészségügyi dokumentáció digitális archiválásáról szóló módszertani útmutatót készített a betegjogi központ (OBDK), hogy segítse az egységes gyakorlat kialakítását.

Már eddig is voltak zsarolóvírusos támadások a kórházakban, azonban még rosszabb dolgokra számíthatunk – figyelmeztet az sg.hu.

A jövőre induló elektronikus térben lesznek elérhetők az e-egészségügyi szolgáltatások – közölte az Emmi parlamenti államtitkára.

Adatgyűjtés nélkül gyakorlatilag a véletlenen múlik az életünk – szögezte le dr. Meskó Bertalan orvosi jövőkutató az Origó tudósítása szerint.

hirdetés
hirdetés

Útmutató egészségügyi intézmények, iskolák, szociális intézmények dolgozóinak, és mindenki másnak, akit a munkáltató eltilt a lájkolástól, a kommenteléstől és a nyilatkozástól: mit szabad és mit nem?

Az új évre vonatkozó technológiai előrejelzések megosztása lassan kezd hagyománnyá válni nálam. Mivel idén sem szeretnék csalódást okozni, íme néhány gondolat 2017 legizgalmasabb orvoslással kapcsolatos technológiáiról.

hirdetés