hirdetés
2020. szeptember. 22., kedd - Móric.
hirdetés

A Semmelweis Egyetem kutatóinak a Nemzeti Népegészségügyi Központ, Nemzeti Biztonsági Laboratórium kutatóival együttműködve először sikerült az aktív, fertőzőképes koronavírus szerkezetét megvizsgálni.

Még szeptemberben egyeztetések kezdődnek az innovációs tárca, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal és az MTA vezetősége között az OTKA pályázatok bírálati folyamatáról.

A Kaspersky kutatása szerint szinte minden magyar változtatna magán valamit, ha tehetné. Sokan azonban attól tartanak, hogy az embertökéletesítés csak a gazdagok kiváltsága lesz, vagy hogy a testünk kiberbűnözők célpontjává válhat.

Egy csapat tudós utánajárt, hogy képes-e a szájvíz elpusztítani a koronavírust, így pedig megelőzni a fertőzést, írja a hvg.hu.

Brit kutatók bebizonyították, hogy az ájulásig tartó ivászat egész életre szóló egészségügyi szövődményekkel járhat, írja a Liner.

hirdetés

A férfiak sűrűn összekapcsolt agyi területeinek sokfélesége, változékonysága kisebb, mint a nőké – derült ki az ELTE PIT Bioinformatikai Csoportjának kutatói legújabb kutatásából.

Négy nappal a kiszivárgása után választ kapott bíráló levelére Palkovics László minisztertől az MTA elnöke, közli a 444.

Az OTSZ Online szerint egy 11 éves COVID-19 fertőzött kislány a szívét is megtámadó többszervi gyulladás miatt életét vesztette.

hirdetés
hirdetés