hirdetés
hirdetés
2017. június. 27., kedd - László.
hirdetés

Az egyes tulajdonságokat, betegségeket nem egy maroknyi gén kontrollálja, hanem valójában szinte mindegyik gén mindent befolyásol a szervezetünkben. A „poligénes betegségek” helyett inkább az „omnigénes betegség”, illetve tulajdonság kifejezés használatát javasolja a jövőben a Cell cikke.

Magyar kutatók módszerével megtisztítható a szennyvíz a gyógyszermaradványok jelentős részétől, közli az InfoRádió.

Több mint 42 milliárd forintot nyertek magyar intézmények, vállalkozások az EU Horizont 2020 programjában.

Magyarország, illetve Budapest legyen a régió tudományos-innovációs központja; ez volt a miniszterelnök és a Magyar Tudományos Akadémia elnöke találkozójának egyik fő témája.

Hárommilliárd forintos keretösszeggel jelent meg a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal Élvonal kiválósági felhívása, közli a Magyar Hírlap.

hirdetés

Egyes gyerekekre rosszabbul hathatnak az elektronikai kütyük, de segítséget is nyújthatnak számukra, írja az AlmaPatika.hu.

Az amerikai tudósok által kifejlesztett készülék ráadásul vezeték nélkül működik, közölte a GyártásTrend.

A teljes genom szintjén feltárták a leggyakoribb tumorokban előforduló epigenetikai változásokat. A masszív és specifikus DNS-metilációs módosulások közreműködnek a tumorkialakulásban, -progresszióban és -disszeminációban egyaránt, írja az Oncogene tanulmánya.

hirdetés
hirdetés
hirdetés