hirdetés
2018. április. 22., vasárnap - Csilla, Noémi.
hirdetés

Az alváshiány és az alvási apnoe akár triplájára is emelheti a közlekedési balesetek kockázatát; egyértelmű a kapcsolat az OSAS és a balesetek között.

Egerek agyába ültettek be egy miniatűr emberi agyat, amely bár alig lencsényi, szerkezetében leképezi a normális méretű agyat, írja az Index.

A Nemzeti Agykutatási Program (NAP) eredményeit mutatták be az áprilisi Kutatói Szalonban, az eseményről a semmelweis.hu tudósított.

Egyszerű mérési módszer és mérőszám született, amely megmutatja egy személy szívbetegség- vagy stroke-kockázatát, írja az Origo.

2019-től forgalomba kerülhetnek az új típusú, erős fényre automatikusan elsötétülő, gyengébbre ismét kivilágosodó kontaktlencsék, írja az Index.

hirdetés

Tourette-szindrómás gyerekek tanulási képességeit vizsgálva különleges eredményeket kaptak az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar kutatói.

Dr. Gary Matyas amerikai biológus olyan vakcina kifejlesztésén dolgozik, amely megakadályozza, hogy a heroin eljusson az agyig, írja az Index.

Az éjszakai baglyok korábban halnak, mint a koránkelők – állapították meg egy kutatás keretében amerikai és brit tudósok.

hirdetés

PR-cikk

Több mint 20 éve ez az első új gyógyszer Európában inhibitoros Haemophilia A –ban szenvedő betegek kezelésére.

hirdetés
hirdetés