hirdetés
2018. június. 20., szerda - Rafael.
hirdetés

Egyes HIV-fertőzöttek képesek gyógyszerek segítsége nélkül kontroll alatt tartani a vírust; a Science Immunology tanulmánya egy lépéssel közelebb visz minket annak megértéséhez, hogyan működik ezeknek az „elit kontrollek”-nek az immunrendszere.

A szakmán belül erős kételyek fogalmazódnak meg a modern biológia eredményeinek gyógyászati alkalmazhatóságát illetően, sőt a tudományt is érik támadások. Boldogkői Zsolt írása a hvg.hu-n.

A közép-európai régióban egyedülálló transzlációs kutatóközpont legfőbb pillérét képezheti majd az a PET-CT, amelyet a Semmelweis Egyetem használhat a közeljövőben nagyállat-modellek vizsgálata során.

Az anatómiaoktatás új szemléletéről is tanácskoztak hazai és nemzetközi szakértők a Debreceni Egyetemen.

Mesterséges intelligencia segítségével kapta vissza a hangját egy amerikai rádióriporter, írta a BBC hírportálja.

hirdetés

A stanfordi börtönkísérlet minden idők egyik leghíresebb és egyben leghírhedtebb pszichológiai kísérlete, emlékeztet az Index.

A CRISPR-Cas9-cel végrehajtott génszerkesztés, amit betegségek kijavítása érdekében végeznek, tumorok kialakulását eredményezheti, írja két párhuzamosan megjelent Nature Medicine-tanulmány.

Palkovics László azt ígéri, egy tudósokból álló bizottság dönt majd arról, milyen kutatásra adjanak pénzt, politikus tagja nem lesz a testületnek.

hirdetés

PR-cikk

Több mint 20 éve ez az első új gyógyszer Európában inhibitoros Haemophilia A –ban szenvedő betegek kezelésére.

hirdetés
hirdetés