hirdetés
hirdetés
2017. december. 17., vasárnap - Lázár, Olimpia.
hirdetés

Való élet vizsgálat keretében mutatták ki a mágneses mezőből származó nem-ionizáló sugárzás egészségkárosító voltát, írja a Scientific Reports tanulmánya. A nem-ionizáló sugárzás számos környezeti forrásból eredhet, így elektromos vezetékekből, transzformátorokból, drótnélküli eszközökből és hálózatokból.

A verseny- és szabadidős sportolók fizikai teljesítményének legális növelési lehetőségét kutató kiválósági központot hoznak létre.

A kutatókat eddig az elsődleges érző kérgek stimulálása foglalkoztatta, amikor információkat akartak bevinni az agyba, írja a Qubit.

Az „erősebb nem” biológiai és evolúciós okok miatt bizonyul kevésbé ellenállónak az influenza támadásával szemben, írja a Népszava.

A menopauza idején jelentkező hőhullámok megnövekedett diabétesz-kockázatot jeleznek a Women's Health Initiative eredménye szerint, a Nature Communications tanulmánya pedig arról számol be, hogy a mesterséges ovarium biztonságosabb és hatékonyabb az ösztrogénhiány tüneteinek kivédésében, mint a hormonpótlás.

hirdetés

A Harvard Nobel-díjas professzora arra kérte a Nature Chemistry szerkesztőit, hogy töröljék 2016-os tanulmányát, írja a Qubit.

A szexuális identitásukat nyíltan vállaló leszbikusok, melegek és biszexuálisok kevesebb szorongásos, depressziós és kiégési tünetet mutatnak, mint „rejtőzködő” társaik – közölte a hvg.hu.

Olyan rendszert hoznak létre, amely egyszerű vérminta alapján segíti a tumorok korai felismerését és a megfelelő kezelés kiválasztását.

hirdetés
hirdetés
hirdetés