2020. március. 28., szombat - Gedeon, Johanna.

Regionális idő/aktivitás görbéket határoztak meg a gyógyszer-okozta tracer kiszorítás mértékének meghatározására.

Antiepileptikum indukálta pszichiátriai-viselkedési mellékhatások (PVM) leggyakrabban levetiracetám (LEV), topiramát, zonisamid és perampanel mellett jelentkeznek.

A fenfluramin alkalmazása hatásosan csökkenti a rohamgyakoriságot Dravet-szindróma esetén, közölte a PharmaOnline.

A legtöbb antiepileptikum a felnőttkori engedélyeztetést követően csak évekkel később kap gyermekkori engedélyeztetést. A gyermekkori vizsgálatok csak a felnőttkori vizsgálatok lezárulása után indulnak, ott is először a 6 év felettiek bevonására nyílik mód.

A korszerű, új antiepileptikum brivaracetam a másodlagosan generalizált tónusos-klónusos rohamok kontrolljában is hatékony szer.

Az epilepszia kezelése során kiemelt helyet foglal el az egyes antiepileptikumok farmakokinetikai tulajdonságainak ismerete.

Gondot jelent, hogy a gyógyszerek bevezetésekor általában csak a felnőttekre gondolnak – mondta lapunknak dr. Altmann Anna, a Budai Gyermekkórház Gyermekneurológiai és Epilepszia Szakrendelésének vezetője.

A cikk célja segítséget nyújtani abban, hogy a különböző pszichiátriai és neurológiai társbetegségek kialakulásakor hogyan válasszunk antiepileptikumot.

A rovat támogatója