2019. június. 20., csütörtök - Rafael.

A harmadik generációs antiepileptikumok többnyire nem befolyásolják a kognitív funkciókat, míg a korábbi szerek 30%-ban okoznak valamilyen kognitív deficitet. A beteg teljes életet szeretne élni, és ő maga határozza meg, mi a számára a legjobb életminőség – mondta lapunknak dr. Juhos Vera neurológus főorvos.

A gabapentinoidok fokozzák az öngyilkossági hajlamot, közölte a PharmaOnline.

Az originális-generikus vagy generikus-generikus csere is az epilepsziás rohamok gyakoriságának a növekedéséhez vezethet, írja a PharmaOnline.

A GyártásTrend szerint egy nemrég feltalált rendszer hamarosan akár a lebénult és beszédképtelen emberek számára is lehetővé teheti, hogy szóba elegyedjenek családtagjaikkal.

Az új antiepileptikumok fejlesztésének egyik módja a farmakodinámiás potenciál növelése.

A Parkinson-kór vagy epilepszia kezelésére alkalmas, vezeték nélküli idegstimulátort fejlesztettek ki amerikai kutatók.

Gliakutatók megoldották az idegtudomány 125 éves rejtélyét, és közben felfedeztek egy módszert, ami alkalmas lehet a szerzett epilepsziák kezelésére, közli az OTSZ Online.

Már évezredek óta felmerült, hogy a marihuána hatásos az epilepszia kezelésében, de az illegális készítménnyel ez idáig kontrollált vizsgálatok nem történtek.

A közös patomechanizmus kézenfekvőnek tűnhet, de egyértelmű bizonyítására még megfelelően tervezett klinikai vizsgálatok szükségesek.

A rovat támogatója