hirdetés
hirdetés
2018. október. 18., csütörtök - Lukács.
hirdetés

A Parkinson-kóros betegek egy kis csoportja számára fejlesztett gyógyszer hatékony lehet jóval több, akár valamennyi Parkinson-kóros számára is, írja a Science Translational Medicine tanulmánya, ami egy gén általános szerepét veti fel a betegség kialakulásában.

Egy friss tanulmány szerint a nők csaknem fele, illetve a 45 évesnél idősebb férfiak harmada azzal számolhat, hogy élete során Parkinson-kóros, demenciában szenvedő, esetleg stroke-os lesz.

Átprogramozott őssejtek agyba ültetésével kezelné a Parkinson-kórt egy japán kutatócsoport.

Az Alzheimer-kór kialakulásának megértésében is segíthet a Debreceni Egyetemen zajló kutatás, ami az agy eddig ritkán vizsgált területével foglalkozik.

A svéd Nobel-díjasnak nagy szerepe volt a Parkinson-kór elleni hatásos gyógyszer kifejlesztésében.

hirdetés

Az Alzheimer- és a Parkinson-kór terápiájához is közelebb kerülhetnek a kutatók az ELTE Neuroimmunológiai Kutatócsoportjának megfigyeléseivel.

Egy görög egyetem kutatócsoportja olyan applikációt fejlesztett, amely még azelőtt képes diagnosztizálni a betegséget, hogy az első tüneteket észrevenné magán a beteg, írja a Kreatív.

Már hazament az a Parkinson-kórban szenvedő férfi, akinek agyműtétét élőben közvetítették a pécsi Idegsebészeti Klinikáról, adta hírül a Tények.

Egy most kifejlesztett új generációs agyi képalkotó, a sisakként viselhető mágneses enkefalográf segítségével mozgás közben is feltérképezhető az agyműködés.

hirdetés
hirdetés
hirdetés