hirdetés
2022. január. 21., péntek - Ágnes.
hirdetés

A Northwestern University kutatócsoportjának eredményei szerint a lizoszómákban található zsírsavláncok hosszának szerepe van abban, hogy a GBA1 mutációval rendelkező betegek egy részénél miért nem alakul ki Parkinson- kór.

Különleges hidrogélt alkottak a Parkinson-kór és más neurológiai betegségek kezelésére ausztrál kutatók, közli az MTI nyomán a Magyar Nemzet.

A degeneratív idegrendszeri betegségek, köztük a Parkinson-kór egyik fő okát sikerült azonosítaniuk az izraeli Ben Gurion Egyetem kutatóinak.

Körülbelül 60 éve ismert az a jelenség, hogy a dohányosok körében jóval alacsonyabb a Parkinson-kór előfordulása. A Texas A&M Egyetem kutatói ennek okát szerették volna felderíteni.

Kutatók őssejtekkel állítanák helyre a betegségben károsodott idegsejtkapcsolatokat, írja az új eredményekről összeállításában az Index.

A Parkinson-kór eredete a születés előttre vezethető vissza azoknál az embereknél, akiknél 50 éves koruk előtt fejlődik ki.

Az itt alkalmazott új technikai megoldások nemcsak a Parkinson-kór, hanem számos egyéb neurológiai betegség terápiájában új szemléletmódot és előrelépést hozhatnak a jövőben.

A nappali (mesterséges) megvilágítás optimalizálása a Parkinson-kóros betegeknél az alvászavarok, illetve a depresszív és agitált állapotok javulásához járul hozzá.