hirdetés
hirdetés
2018. december. 13., csütörtök - Luca, Otília.
hirdetés

Amerikai kutatóknak sikerült megtalálniuk a Parkinson-kór egyik fő jellegzetességének, a Lewy-testek kialakulásának okát, és hatékony módszert fejlesztettek ki a zárványok lebontására, illetve az újbóli akkumuláció megelőzésére.

Egy kanadai kutatás szerint a kávéfogyasztás bizonyos fokú védelmet nyújthat az Alzheimer- és a Parkinson-kór ellen.

Dékány Gyula több mint 10 éve kutatja az anyatejben lévő cukrokat, azt, hogy hogyan lehetne őket mesterségesen előállítani. A hvg.hu portréja.

Tizenkilenc százalékkal kisebb valószínűséggel lépett fel Parkinson-kór azoknál, akiken fiatalon vakbélműtétet végeztek – közölte a KEMMA.

Egy friss tanulmány szerint a nők csaknem fele, illetve a 45 évesnél idősebb férfiak harmada azzal számolhat, hogy élete során Parkinson-kóros, demenciában szenvedő, esetleg stroke-os lesz.

hirdetés

Átprogramozott őssejtek agyba ültetésével kezelné a Parkinson-kórt egy japán kutatócsoport.

A Parkinson-kóros betegek egy kis csoportja számára fejlesztett gyógyszer hatékony lehet jóval több, akár valamennyi Parkinson-kóros számára is, írja a Science Translational Medicine tanulmánya, ami egy gén általános szerepét veti fel a betegség kialakulásában.

Az Alzheimer-kór kialakulásának megértésében is segíthet a Debreceni Egyetemen zajló kutatás, ami az agy eddig ritkán vizsgált területével foglalkozik.

A svéd Nobel-díjasnak nagy szerepe volt a Parkinson-kór elleni hatásos gyógyszer kifejlesztésében.

hirdetés
hirdetés
hirdetés