hirdetés
hirdetés
2019. február. 18., hétfő - Bernadett.
hirdetés

A Semmelweis Szalonban mutatták be dr. Nagy Zoltán, az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet volt főigazgatójának, a Semmelweis Egyetem Konzisztóriuma elnökének, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika professor emeritusának A csodálatos agy című könyvét.

Azt remélik, olyan gyógyszerek fejleszthetők ki, amelyekkel meg lehet állítani, esetleg vissza is lehet fordítani az elbutulást.

Az originális-generikus vagy generikus-generikus csere is az epilepsziás rohamok gyakoriságának a növekedéséhez vezethet, írja a PharmaOnline.

Amerikai kutatók egy vizsgálat során kimutatták, hogy a 60 éves kor körüli szellemi képességek közötti eltéréseket döntően a fiatal felnőttkorban tapasztalt különbségek határozzák meg.

hirdetés

Az intenzív vérnyomás-kontroll az időskorúaknál lassíthatja a szellemi hanyatlás folyamatát, derül ki többek között a PharmaOnline írásából.

Amerikai és német kutatók olyan vérvizsgálati eljárást fejlesztenek, melyben a neurofilamentum könnyűlánc-fehérje mennyiségének vérből történő kimutatásával korai fázisban lennének képesek előre jelezni a neurodegeneratív betegségek, például az Alzheimer-kór okozta agykárosodást.

A GyártásTrend szerint egy nemrég feltalált rendszer hamarosan akár a lebénult és beszédképtelen emberek számára is lehetővé teheti, hogy szóba elegyedjenek családtagjaikkal.

Kutatások szerint a zene sokat javíthat az időskori hanyatlással küzdők szellemi állapotán és közérzetén, írja a Qubit.

hirdetés
hirdetés
hirdetés