hirdetés
hirdetés
2018. április. 23., hétfő - Béla.
hirdetés

Annak ellenére, hogy a demenciák jelentik az időskor leggyakoribb ideg-elmegyógyászati betegségeit, mind a szakemberek, mind az egészségügyi döntéshozók meglepően keveset foglalkoznak az ellátási intézményrendszer optimális és költséghatékony formáinak kialakításával.

Egerek agyába ültettek be egy miniatűr emberi agyat, amely bár alig lencsényi, szerkezetében leképezi a normális méretű agyat, írja az Index.

A PharmaOnline szerint a valproinsavnak és sóinak a teratogén rizikóját megismerve EU-szerte szigorítások várhatók az indikációt, a terhesség alatti alkalmazást és a gyógyszerek dobozának megjelenését illetően.

Már egyetlen álmatlan éjszaka is jelentősen elősegítheti, hogy szennyeződések halmozódjanak fel az agyban, írja a 24.hu.

A traumás agysérülést elszenvedő embereknél magasabb a kockázata az időskori elbutulás kialakulásának.

hirdetés

Most először sikerült emberi agysejtekben semlegesíteni az Alzheimer-kórt okozó gént, írja a Privátbankár.

Kutatóknak először sikerült kimutatniuk, hogy egészséges idősek képesek ugyanannyi új idegsejtet növeszteni, mint a fiatal emberek.

Az Országos Gyermek Neuropathia Centrum 2018. április 4-étől az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézetben működik országos ellátási területtel.

A mitokondriális betegségek ugyan külön-külön a ritka kórképek közé tartoznak, összességében mégis jelentős betegségcsoportról van szó.

hirdetés
hirdetés
hirdetés