hirdetés
hirdetés
2018. augusztus. 16., csütörtök - Ábrahám.
hirdetés

A Parkinson-kóros betegek egy kis csoportja számára fejlesztett gyógyszer hatékony lehet jóval több, akár valamennyi Parkinson-kóros számára is, írja a Science Translational Medicine tanulmánya, ami egy gén általános szerepét veti fel a betegség kialakulásában.

Vizsgálat igazolta a régi elképzelést, miszerint az Alzheimer-kór kialakulásában vírusfertőzés is szerepet játszik, írja az OTSZ Online.

Noha a gyógyszeriparban jelenleg megtorpanás tapasztalható a demenciaellenes szerek kutatása terén, számos úton próbálkoznak új gyógyszerek kifejlesztésével.

Átprogramozott őssejtek agyba ültetésével kezelné a Parkinson-kórt egy japán kutatócsoport.

Hogy pontosan miként, arra keresi a választ a következő öt évben Nusser Zoltán, az MTA KOKI kutatója, közli a 24.hu.

hirdetés

A biomarkerek vizsgálatán alapuló diagnosztikai eszköz kifejlesztéséhez szükséges kutatásban magyar szakemberek vesznek részt.

Míg néhány éve a szakembereken kívül idehaza alig tudtak valamit az emberek az Alzheimer-kórról, dr. Menyhárt Miklóst ma már a magyarországi Alzheimer Cafék atyjaként tartják számon. Vele beszélgettünk.

Az Alzheimer-kór korai diagnosztikájának fejlesztésére adományoz 30 millió dollárt (8,3 milliárd forintot) Bill Gates és Leonard Lauder.

A világszinten egyedülálló embriológiai kutatás eredményei akár egyes neurodegeneratív betegségek terápiájához is hozzájárulhatnak.

hirdetés
hirdetés
hirdetés