hirdetés
2022. december. 02., péntek - Melinda, Vivien.
hirdetés

A PLOS ONE folyóiratban megjelent tanulmányukban a Yale Egyetem kutatói arra a kérdésre keresték a választ, hogy milyen neurológiai elváltozások állhatnak annak a jelenségnek a hátterében, hogy az autizmusban szenvedők általában nem néznek partnerük szemébe egy beszélgetés során.

A kladribin a sclerosis multiplex kezelésében használható szelektív immunrekonstitúciós terápia, melynek hatása hosszantartó.

A jelenleg még gyógyíthatatlan Alzheimer-kór kezelésének új korszakaként ünneplik a szakértők egy új szer klinikai tesztjének eredményeit.

Van egy terület, amelyről nem sok szó esik stroke után, pedig az esetek többségében nagyon is érintett: az intim együttlét a párkapcsolatban.

A neuropátia a cukorbetegség egyik leggyakoribb szövődménye, viszont nagymértékben aluldiagnosztizált és alulkezelt.

Az OTSZ Online szerint az agyvérzésen átesett betegek körében gyakrabban fordulnak elő keringést érintő betegségek.

A Virginia Egyetem kutatói a Cell folyóiratban megjelent cikkükben arról számolnak be, hogy felfedezték az agy természetes tisztulási folyamataiért felelős rendszert, a mikrogliát irányító “bábjátékost”, vagyis a rendszer aktivitásának szabályozásáért felelős molekulát.

A torontói Keenan Research Center kutatói az ACS Nano folyóiratban közölt cikkükben arról számoltak be, hogy egy új folyadékbiopsziás eljárással invazív mintavétel nélkül képesek az agytumorok egyes alapvető információit meghatározni.