hirdetés
hirdetés
2018. augusztus. 19., vasárnap - Huba.
hirdetés

A környezeti zajra adott stresszreakcióval párhuzamosan szignifikáns mértékben megnő a leggyakoribb aritmia-fajta, a pitvarfibrilláció előfordulási aránya, számol be a témában folytatott első vizsgálat eredményéről az International Journal of Cardiology tanulmánya.

A Magyar Stroke Társaság elnöke az InfoRádióban hangsúlyozta: fontos, hogy stroke gyanúja esetén azonnal mentőt hívjuk, ne pedig háziorvost.

Agyvérzést gyógyító gélt kifejlesztésén dolgoznak az UCLA egyetem kutatói, és egerekben már komoly sikereket értek el, írja az Index.

Az omega-3 zsírsavak szedését széles körben javasolják nagy szív-érrendszeri betegségkockázat esetén, de hasznuk ismét megkérdőjeleződött, írja az OTSZ Online.

Egészséges területre "helyezi át" a beszédkészségeket a stroke-on átesett babák agya, állapította meg egy amerikai kutatócsoport.

hirdetés

Napi egyetlen szál cigaretta elszívása 50 százalékkal növeli a koszorúér-betegség kockázatát, írja a BMJ tanulmánya, amiből az is kiderül, hogy a napi egy doboz elszívásából eredő kockázatnövekedés fele az első szálhoz társul.

A menarche és a menopauza időpontja is döntő a később szív- és érrendszeri rizikó becslése szempontjából, írja a PharmaOnline.

2018. február 1-től dr. Óváry Csabát bízták meg az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet irányításával, adja hírül a WebOrvos.

Még 16 órával az agyvérzés után is lehetnek olyanok, akik számára előnyös a keringést blokkoló vérrög eltávolítása, az endovascularis thrombectomia, írja a New England Journal of Medicine tanulmánya.

hirdetés
hirdetés
hirdetés