hirdetés
hirdetés
2019. június. 20., csütörtök - Rafael.
hirdetés

Amerikai kutatók olyan fehérjét azonosítottak, mely kulcsszerepet játszhat stroke után az axonok és az agyszövetek épségének megőrzésében.

A Weborvos dr. Szikora Istvánnal, az OKITI orvosigazgatójával beszélget a trendekről és lehetőségekről.

Az OTSZ Online szerint az ischaemiás stroke-on átesett betegeken a thrombectomia idejének megnyúlása rosszabb végső kimenetellel jár.

Amerikai kutatók szerint a tartósan antibiotikumot szedő nőknél nagyobb a kockázata a szívrohamnak és stroke-nak, írja a PharmaOnline.

Segít csökkenteni a stroke esélyét az egészséges életmód még nagy genetikai kockázat esetén is, állapította meg egy nemzetközi kutatás.

Az OKITI-ben tavaly 300 katéteres vérrögoldást végeztek, idén várhatóan elérik a 400 beavatkozást, írja a WebOrvos.

Az OKITI-Nutricia szimpózium az idegsebészet, a neurológia és a neuroradiológia tudományterületeinek legújabb felfedezései mellett a stroke-on átesett betegek korszerű táplálásterápiájával is foglalkozott.

Egy friss tanulmány szerint a nők csaknem fele, illetve a 45 évesnél idősebb férfiak harmada azzal számolhat, hogy élete során Parkinson-kóros, demenciában szenvedő, esetleg stroke-os lesz.

Kanadai kutatók felfedezték, hogy a stroke-ot okozó vérrögök különböző szerkezetűek, eltérő struktúrájuk és elhelyezkedésük pedig támpontot adhat a kezelés módjának megválasztására.

hirdetés
hirdetés