2024. május. 09., csütörtök - Gergely.
hirdetés

Második alkalommal vehették át a szakorvosok a Richter Érdemérem Díjakat

2024-ben ismét Richter Érdemérem díjban részesültek a hazai szakorvos társadalom kiemelkedő szakmai eredményeket elért tagjai.

A Richter Gedeon Nyrt. magyar gyökerekkel rendelkező gyógyszergyártó cégként kiemelt figyelmet fordít arra, hogy működésének minden területén elősegítse és támogassa a hazai egészségügyi ellátórendszer folyamatos fejlődését.

A Richter Érdemérem díjak odaítélésével a vállalat célja, hogy méltó módon jutalmazza az egészségügyi ágazat különböző szereplőinek kiemelkedő munkáját, a díjazottak kimagasló pályaműveinek bemutatása által inspirációt nyújtson, és támogassa az olyan innovatív ötletek, bevált jó gyakorlatok széleskörű elterjedését vagy továbbfejlesztését, amelyek hosszú távon hozzájárulhatnak az egészségügy további modernizációjához, az orvosi hivatás hatékonyságának növeléséhez.  

A Magyarországon tevékenységet folytató szakorvosok először 2023-ban nyújthatták be pályaműveiket a nívós szakmai díj elnyerésére. A 2024. április 26-án megtartott díjátadó ünnepségen immár második alkalommal, három kategóriában osztotta ki a zsűri a díjakat a szakorvosok számára. A pályázati időszak során idén is számos rendkívül magas színvonalú pályázati anyag került benyújtásra, így a díjátadó gálán több különdíj kiosztására is sor került.

Az év leghatékonyabb betegkommunikációját folytató szakorvosa Dr. Bokor Attila PhD lett, ide kattintva megtekinthetik pályázati anyagát.

A betegkommunikáció kategóriában a zsűri Dr. Kordáné Dr. Horváth Orsolya PhD-ttüntette ki különdíjjal, pályázati anyaga idekattintva elérhető.

Az év legjobb prevenciós gyakorlatát folytató szakorvosa címet Dr. habil. Kósa István PhD kapta, pályázati anyagát idekattintva ismerhetik meg.

 A kategória különdíjasa Dr. Furka Andrea PhD, pályázati anyaga idekattintva érhető el.

Az év legkiemelkedőbb tudományos vagy innovációs munkáját végző szakorvosa díjat

Prof. Dr. Hegyi Péter kapta, ide kattintva tekinthető meg a pályázati anyaga. 

A tudomány és innováció kategóriában ezúttal több különdíjat is átadtak. Különdíjat kapott a pályamunkájáért Dr. Sági Balázs PhD, akinek pályaműve itt érhető el, Dr. Péterfi István PhD, akinek pályázati anyaga idekattintva ismerhető meg, és Dr. Lázár Bence PhD., akinek pályaművét ide kattintva szintén megtekinthetik.

A díjazottak (Fotó: Richter)
A díjazottak (Fotó: Richter)

„Ahhoz, hogy az egészségügy modernizálásában hosszútávú változásokat érhessünk el, elengedhetetlen, hogy a kutatás-fejlesztés területén végzett erőbefektetéseink mellett figyelemben és elismerésben részesítsük az ellátórendszer azon tagjait, akik nélkül lehetetlen lenne az eredményeink maximalizálása. A hatékony és innovatív terápiás módszerek sikerében kiemelt szerepük van többek között azoknak a szakorvosoknak is, akik saját tevékenységük során vállalatunkhoz hasonlóan nap mint nap a társadalom egészségének javításán dolgoznak, és akiket ezen áldozatos munkájukért a mai nap során Richter Érdemérem díjban részesítünk” – jegyezte meg Orbán Gábor, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója.

A Dr. Kozma Róbert, a Richter Gedeon Nyrt. belföldi értékesítési és marketing igazgatója; Dr. Álmos Péter, a Magyar Orvosi Kamara elnöke; Prof. Dr. Bódis József, az Universitas Quinqueecclesiensis Alapítvány kuratóriumi elnöke; Dr. Keresztes Katalin PhD belgyógyász, kardiológus, diabetológus főorvos; valamint Dr. Radics Judit pszichiáter-pszichoterapeuta alvásszakértő főorvos alkotta zsűri kiemelte, hogy a Richter Érdemérem díj elnyerésére az idei pályázati időszak során is rendkívül nívós pályázati anyagokat nyújtottak be, így a díjazottak kiválasztását ez alkalommal is sokrétű szakmai párbeszéd előzte meg.

„A prevenció, a betegkommunikáció, valamint az innováció az orvoslás sarokkövei, melyek nélkül elképzelhetetlen az egészségügy továbbfejlesztése. A bizalmi orvos-beteg kapcsolat kialakítása és fenntartása, az újítások iránti nyitottság és a megelőzés fontossága mind olyan elemek, melyek együttes megléte szükséges ahhoz, hogy a betegek szükségleteire reflektáló megoldásokat alkalmazhassunk a gyógykezelések során. A Magyar Orvosi Kamara elkötelezett abban, hogy előmozdítsa ezen területek folyamatos fejlődését, ezért a Richter Gedeon Nyrt. szakmai partnereként hiánypótló lehetőségnek tartjuk azt, hogy az Érdemérem díjaknak köszönhetően évről-évre elismerésben részesülhetnek azok az orvosok, akik saját hitvallásunkhoz hasonlóan a minőségi egészségügyi ellátás megteremtésére törekednek.”– jegyezte meg Dr. Álmos Péter, a Magyar Orvosi Kamara elnöke.

„A szakorvosok munkájának elismerése létfontosságú a modern egészégügy fejlődéséhez, hiszen szaktudásuk és elkötelezettségük nélkül az egészségügyi ellátórendszer egyik szereplője sem tudna hatékony, magas színvonalú ellátást biztosítani a betegek számára. A Richter mindig is elkötelezett volt az egészségügyi szcéna különböző szakterületeinek támogatását illetően, mert hiszünk abban, hogy együttműködve, egymás munkáját elismerve tudjuk a legjobb eredményeket elérni a modernizáció és innováció területén. Bízunk benne, hogy a mai nap során kiosztott díjaknak köszönhetően 2024-ben is számos olyan hiánypótló gyakorlat, innovatív elképzelés tud megvalósulni, ami jelentős mértékű előrelépést jelent majd az egészségügy területén” – tette hozzá Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. PR és kormányzati kapcsolatok vezetője.

A Richter Érdemérmet elnyerő pályázatok további elismerésül bruttó 2 000 000 forint összegű, a különdíjjal kitüntetett pályázók pedig bruttó 500 0000 forint összegű díjazásban részesülnek.

(forrás: Richter Gedeon Nyrt.)
hirdetés

Könyveink