hirdetés
hirdetés
2017. május. 27., szombat - Hella.
hirdetés

Az artroszkópos térdműtétek – a leggyakoribb ortopéd beavatkozás – nagy része felesleges, állapította meg egy szakértői panel, azaz a térd degeneratív artritiszét és a meniszkusz-szakadást hasonló hatékonysággal kezeli a gyógytorna is, írja a The BMJ.

A kérdést a Szabad Föld tette fel dr. Szebik Imrének, a Semmelweis Egyetem (SE) Magatartástudományi Intézete tudományos munkatársának.

Jelenleg az egészségügyi törvényben biztosított jogaikkal élni kívánó élettársak és az egészségügyi szolgáltatók is nehéz helyzetben vannak.

Dr. Lang György, az Országos Onkológiai Intézet bázisán működő Semmelweis Egyetem Mellkassebészeti Klinika megbízott igazgatója kapta idén a Hemingway Alapítvány Dr. Szabó György orvostudományi díját.

Több mint 3000 ritka betegségben érintett beteg vagy gondviselő, 42 országból, 23 nyelven válaszolt a „Zsonglőrködés az ellátás és a napi élet között” című felmérés kérdéseire.

hirdetés

Megszületett a 80. olyan baba, aki a néhány napos embriókon végezhető vizsgálatnak köszönhetően nem örökölte a családjában előforduló genetikai rendellenességet.

Még a nyári szünet előtt lehet jogerős orvosetikai döntés a pénz követelése miatt elítélt veszprémi nőgyógyász ügyében – tudta meg a Népszava.

Jelenleg 41 millió ötévesnél fiatalabb gyermek túlsúlyos vagy elhízott világszerte, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint pedig ez a szám 2025-re megduplázódhat.

hirdetés
hirdetés
hirdetés