hirdetés
2018. július. 22., vasárnap - Magdolna.
hirdetés

A kardiovaszkuláris prevenció célja a kardiovaszkuláris mortalitás és morbiditás csökkentése. Az ESC és az Eurostat adatai alapján Magyarország a kardiovaszkuláris halálozás és a kardiovaszkuláris kockázati tényezők szempontjából az európai országok sereghajtói közé tartozik, és ezen csak szakmai összefogással tudunk javítani.

A melanoma korai stádiumát kimutató vértesztet fejlesztettek ki ausztrál kutatók.

Fel kell hívni a betegek figyelmét a fluorokinolonok okozta mentális zavarokra és egy esetleges hipoglikémiás kóma veszélyére, közli a PharmaOnline.

Csupán minden ötödik magyar sportol rendszeresen, a 60 év felettieknél pedig még rosszabb ez az arány.

A kínai gyártó elrendelte a vérnyomáscsökkentő gyógyszerekben használt valsartan hatóanyag globális visszahívását annak nyomán, hogy az európai és az amerikai egészségügyi hatóságok riasztást adtak ki.

hirdetés

Súlyosabb formáiban a skizofrénia nemcsak a beteg életére ró hatalmas terhet. Szegeden felismerték a problémát, és egy kifejezetten családtagoknak szóló csoportot indítottak. Az Abcúg riportja.

A jelenleg használatos vércukorszintmérő eszköznél jobban teljesítettek az újabban kifejleszetett készülékek, írja az OTSZ Online.

Az Egészségügyi Világszervezet hivatalosan is mentális rendellenességnek ismerte el a kényszeres szexuális viselkedést, közölte az Index.

hirdetés
hirdetés
hirdetés