hirdetés
2020. december. 05., szombat - Vilma.
hirdetés

Már Magyarországon is mesterséges intelligencia segíti a tüdő daganatos elváltozásainak felismerését. Ezzel igen korai stádiumban diagnosztizálhatóvá válik a betegség, és jelentősen megnövekedik a páciensek túlélési esélye.

Európában az első, a világon pedig a harmadik lakosságarányosan Magyarország a szájüregi daganatok gyakoriságágát tekintve.

A ma még gyógyíthatatlan idegrendszeri betegség, a sclerosis multiplex diagnózisa nem feltétlenül gátja a gyermekvállalásnak.

A tervek szerint hamarosan egy új, valódi integrált központ nyílik, ahol minden tudás, információ és ellátás egyszerre válik elérhetővé.

hirdetés

A Növekedés.hu arról ír, mi a pontos feltétele Magyarországon annak, hogy egy elhunytat a koronavírus áldozatának minősítsenek.

A „vakcinaaggódókat” igyekezett megnyugtatni egy ismeretterjesztő beszélgetésben Jakab Ferenc, a pécsi virológuscsoport vezetője, írja a 444.hu.

Az életmentésre tervezett Mobile Intensive Care Unit (MICU), azaz mobil intenzív egység mozgó intenzív osztályként funkcionál. Az MTI képriportja.

hirdetés
hirdetés
hirdetés