hirdetés
2022. május. 20., péntek - Bernát, Felícia.
hirdetés

„Ma már szinte természetes, hogy a páciensek nagy része szeretne szerepet vállalni a saját kezelésében.” Dr. Gyulai Rollanddal, a PTE Bőr-, Nemikórtani és Onkodermatológiai Klinikájának tanszékvezető professzorával, a Magyar Dermatológiai Társulat hamarosan leköszönő elnökével beszélgettünk a szakmai szervezet új céljairól.

A 2021-es “Az Év Gyógyszere” innovatív hatásmechanizmusával új lendületet adott a krónikus limfoid leukémia és az akut mieloid leukémia kezelésének.

Nem fertőzéses eredetű (endogén) uveitisek kezeléséről címmel jelent meg új egészségügyi szakmai irányelv az Egészségügyi Közlönyben.

Elkészültek a hosszabb időn keresztül kórházban vagy otthon gyógyuló gyermekek iskolai nevelésére-oktatására vonatkozó szakmai irányelvek.

Akár minden ötödik magyar gyermek – és nagyon sok felnőtt is – szenvedhet a mindennapokat megkeserítő, az éjszakai alvást ellehetetlenítő bőrbetegségtől: az atópiás dermatitisztől.

A Szegedi Tudományegyetem országos szinten vezető szerepet tölt be a fül-orr-gégészeti és az idegsebészeti ellátás és innováció területén is.

Az idősödéssel jelentkező memóriapanaszok megítélése összetett differenciáldiagnosztikai feladatot jelent az ezzel foglalkozó szakemberek számára is. Mikor kóros, és mikor természetes a kognitív teljesítmény romlása? Szükségszerű-e egyáltalán, hogy memóriaproblémák jelentkezzenek az idősödés során?

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései szerint május 9. és 15. között 3400 ember fordult orvoshoz influenzaszerű tünetek miatt.

Minden tizedik nőt és a férfiak 8 százalékát is érinti a befagyott váll szindróma, amely olykor hetekig, hónapokig tartó táppénzre kényszeríti az érintett, 40-60 éves korosztályt.

hirdetés