hirdetés
hirdetés
2017. március. 26., vasárnap - Emánuel.
hirdetés

Az időnként joggal kritizálható hazai egészségügyi rendszerben rendkívül jó eredményekkel működik a transzplantációs donorkoordináció, amelyet immár tíz éve a Szervkoordinációs Iroda működtet az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) égisze alatt. Az évforduló alkalmából tartott konferencián az is elhangzott, hogy finanszírozás hiányában nem marad el transzplantáció.

A miniszter is tudna példát mondani olyan esetre, amikor nem elégedett a magyar egészségüggyel, mondta Azurák Csabának, amit a hvg.hu is idéz.

A környezeti hatások már az intrauterin életben is epigenetikai változásokat okozhatnak, és allergiás tüneteket válthatnak ki – írja a PharmaOnline.

A fogamzásgátló tablettát szedő nők akár harminc évig védettek bizonyos daganatos betegségektől, állítják az Aberdeeni Egyetem kutatói.

A kanyaró elleni védettséget sehol nem összesítik, és arról sincs nyilvántartás, hogy az orvosokat fenyegetik-e más fertőző betegségek, írja az MNO.

hirdetés

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) fogászati szűrőbusza idén Budapest mellett több vidéki városba és Erdélybe is ellátogat.

A kialvatlanság már népbetegségnek számít Magyarországon, hangzott el az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

Négy ezrelék alatti szintre csökkent a csecsemőhalandóság tavaly hazánkban a KSH jelentése szerint, írja a semmelweis.hu.

hirdetés
hirdetés
hirdetés