hirdetés
2022. október. 07., péntek - Amália.
hirdetés

A University of Colorado és a University of Arizona kutatói a Journal of Applied Physiology folyóiratban számoltak be arról, hogy egy légzőgyakorlatokra használt eszköz napi alkalmazásával csökkenthető a magas vérnyomás nehezen mozgó betegeknél.

A szexuális úton terjedő fertőzések esetszámainak növekedése és a szexualitással kapcsolatos attitűd XXI. századi változásai folytán a gyakorló venerológusok egyre több munkával és kihívással találják szembe magukat. A nemi gyógyászatban az empátia, a szakmaiság és a széleslátókörűség talán még sosem volt olyan fontos a betegellátásban, mint napjainkban.

A legfrissebb eredményeket tekintik át a Magyar Gyermeknephrológiai Egyesület csütörtökön kezdődött kétnapos kongresszusán.

Kezelhetetlensége miatt a veleszületett gerincvelői izomsorvadás több évtizeden át „árva” betegségnek számított, azonban a betegségmódosító gyógyszerek forgalomba kerülésével a 21. század új perspektívát hozott.

A jóga és a kognitív viselkedésterápia 60 év fölöttieknél hosszú távon csökkenti az álmatlanságot és az aggódást, írja az OTSZ Online.

Magyarországon elsőként a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Urológiai Klinikán végeztek robotasszisztált vesekő-eltávolítást.

Újszülöttet helyeztek el a a Békés Megyei Központi Kórház Réthy Pál Tagkórházának babamentő inkubátorban Békéscsabán, értesült a beol.hu.

Megjelent a Gyermekgyógyászati Továbbképző Szemle 2022. évi negyedik száma. A nyomtatott lap mellett online is olvashatják.

Az OTSZ Online szerint a cryolipolysis teszi ki a mellékhatásokkal járó non-invazív kozmetikai beavatkozások jelentős részét.

hirdetés