hirdetés
hirdetés
2017. július. 29., szombat - Márta, Flóra.
hirdetés

Nem támasztják alá bizonyítékok, hogy igaz lenne a sokat hangoztatott, sőt sulykolt szabály, miszerint ha valaki elkezdett egy antibiotikum-kezelést, azt a rezisztencia kialakulásának elkerülése érdekében teljességében be is kell fejeznie, írja a The BMJ .

Ezúttal reflektorfényben lévő és abból kikerült orvosi találmányokról ír Ficzere Andrea a Bategfókusz legfrissebb blogbejegyzésében.

A nők 57 százaléka hal meg Magyarországon szívproblémák miatt, 43 százalékuknál még csak mellkasi fájdalom sem utal arra, hogy nagy a baj.

Csaknem a szülések 40 százalékánál alkalmazzák ezt a módszert, míg mintegy fél évszázada mindössze az öt százalékában, írja a Magyar Idők.

A korai prosztatarák műtéti kezelése a legtöbb férfi számára nem jelent túlélési előnyt, azonban számos súlyos mellékhatással jár, írja a The New England Journal of Medicine tanulmánya. Megjelentek a PIVOT vizsgálat húsz éves utánkövetési eredményei.

hirdetés

Az elmúlt negyven évben a fejlett országok férfinépességének spermaszáma kevesebb mint felére csökkent, olvaható a Portfolion.

A Streptococcus gallolyticus gallolyticus az embereknél elősegíti a béldaganatok növekedését, írja a PharmaOnline.

Riasztóan elterjedt az elhízás az iparilag fejlett országokban, az USA-ban, Új-Zélandon, Izlandon és Görögországban a férfiak 90 százaléka kövér. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés