hirdetés
2019. december. 11., szerda - Árpád.
hirdetés

Egy máltai-angol vegyes kutatócsoport olyan módszert dolgozott ki, melynek alkalmazásával meghatározható a reumatoid artritisz súlyossága, és a hőkamerás készülék valószínűleg a diagnosztikában is használható lehet a későbbiekben.

Szekanecz Zoltánt, a Debreceni Egyetem Reumatológiai Tanszékének vezetőjét választották meg az Európai Reumaellenes Liga új főtitkárának.

Az édesapák is bemehetnek hétfőtől a császármetszésre a szegedi egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán – írja a Délmagyar.

Az orvosi titoktartást is veszélyeztetheti egy új uniós jogszabálytervezet, amely a személyes adatok kezeléséről szól, írja a Mandiner.

A középiskolások 46,16 százalékának fogászai egészségműveltsége az elégtelen vagy problémás kategóriába tartozik egy tavalyi kutatás szerint.

hirdetés

Az egészségügyi technológia élvonalába tartozó eszközökkel végez nemzetközi szinten releváns kutatást egy pécsi kutatócsoport.

Azoknál a betegeknél, akik pajzsmirigydaganatban, leukémiában vagy non-Hodgkin limfómában betegedtek meg, a megelőző években nagyobb gyakorisággal hajtottak végre CT-vizsgálatot.

Új CT-készüléket kapott az Gottsegen György Országos Kardiológiai Központ. A közeljövőben jön egy MR is.

hirdetés
hirdetés
hirdetés