hirdetés
2022. január. 25., kedd - Pál.
hirdetés

Súlyos COVID-szövődmények, stroke, agyi aneurizma és agydaganat – betegségek, melyeket „átlagos módszerekkel” bizonyos esetekben nehéz diagnosztizálni, főleg akkor, ha tünetek sem jelentkeznek. Dr. Vértes András főorvos, a RadiVert MR Diagnosztikai Központ szakmai vezetője kutatások sorával mutatott rá, miért van fontos szerepe az MR-nek.

A különféle B-vitaminokkal való optimális ellátottság – a többi közt – az anyagcsere-folyamatok, a sejtosztódás, a vérképzés és az idegrendszeri működés alapvető feltétele.

Egy prosztataeltávolító műtétnél segédkezett a Da Vinci nevű robot, mondta el az emberi erőforrások minisztere.

Egy magyar gyártmányú terápiás eszköz tudományos vizsgálatát sürgeti Csókay András idegsebész.

A Pfizer vezérigazgatója szerint az éves vakcina előnyösebb lenne a gyakoribb emlékeztető oltásoknál, írta a Reuters alapján a hvg.hu.

Elsőként kapott bionikus szemimplantátumot egy 88 éves brit nő, az eszköz lehetővé teszi, hogy megvakulása óta először észleljen vizuális jeleket.

A gyulladásos bélbetegségekben szenvedők életminősége nagymértékben befolyásolja a betegség lefolyását, a tüneti progressziót. A tünetekhez gyakran társulnak mentális zavarok, mint a szorongás és a depresszió, melyek rontják az életminőséget, további progressziót provokálva.

Szlávik János főorvos, a Dél-Pesti Centrum Kórház infektológiai osztályának vezetője az InfoRádió Aréna című műsorának vendége volt.

A British Journal of Dermatology cikke számol be arról, hogy olyan tesztet fejlesztettek ki, amely képes a melanóma terjedésének vagy visszatérésének kockázatát megállapítani.

hirdetés