hirdetés
2017. május. 23., kedd - Dezső.
hirdetés

Fenntartható és minőségi háziorvoslás – ez a célja a tavaly októberben alakult Háziorvosok Online Szervezetének (HaOSz), amelyhez már több mint ötszázan csatlakoztak, és egy közel 200 oldalas javaslatcsomagot készítettek a szakpolitikai döntéshozóknak. Dr. Békássy Szabolcsot, a HaOSz alapítóját kérdeztük.

Póta György az InfoRádiónak azt mondta: javasolják, hogy a szülők által igazolható napok számát 6-ról 15-re emeljék.

A testi tünetekhez társuló pszichikai társbetegségek lassíthatják a gyógyulást, írja az OTSZ Online.  

2010 óta 17,7 milliárd forintról 25 milliárdra nőtt a védőnői szolgálatok finanszírozására fordított összeg  közölte az Emmi parlamenti államtitkára.

Május 19-ére, a Családorvosok világnapjára 19 üzenetben fogalmazta meg a Háziorvosok Online Szervezete, hogy mit kíván a magyar háziorvos.

hirdetés

Folyamatosan, heti rendszerességgel egyeztet a kormányzat és a MOK az alapellátásban dolgozók pluszjuttatásáról – mondta Éger István az M1-en.

A családorvosok nemcsak a gyógyításban, hanem az egészségre nevelésben is kulcsszereplők – mondta az emberi erőforrások minisztere.

Elfogadhatatlan gyakorlat a házi gyermekorvosi praxis vegyes háziorvosi praxissá való átalakítása, írja a HGYE a WebOrvos szerint.

Több pénzért sem töltik be a tartósan üres praxisokat a fogorvosok és a háziorvosok – derül ki a Magyar Nemzet összeállításából.

Forduljanak az orvosi kamarához – kommentálta a Népszavának a fogorvosok munkalassító akcióját az egészségügyért felelős államtitkárság.

Figyelemfelkeltő, edukációs kampány indult háziorvosoknak a lágyrész szarkómák korai felismerése érdekében.

Szakértői egyeztetések kezdődtek a háziorvosi ügyeletek helyzetének rendezéséről, közli a Magyar Idők.

A demonstráció alatt fölfüggesztik a térítésmentes kezeléseket és csak sürgősségi ellátást nyújtanak a lakosságnak, közli a Népszava.

hirdetés
hirdetés

Könyveink


hirdetés