hirdetés
2017. január. 24., kedd - Timót.
hirdetés

A szakrendelőknek semmiféle ráhatásuk nincs arra, hogy az alapellátásban lássák el a beteget, így különösen fájdalmas intézkedés volt számukra a teljesítményvolumen-korlát (tvk) pontérték-korrekcióval egy időben bevezetett csökkentése, aminek deklarált célja az volt, hogy az alapellátásban tartsák a betegeket.

A parlamenti államtitkár újabb feladatokat adna a háziorvosoknak, a kamara elnöke viszont inkább az új irányelveket hiányolta az InfoRádióban.

Az egy éve folyó egyeztetések eredményeként hónapokon belül megegyezhetnek.

Tavaly 96 háziorvosi praxist töltöttek be az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egészségügyért felelős államtitkárságának pályázatán keresztül országszerte.

Egyre több beteget kell ellátniuk a háziorvosoknak, ami azt eredményezi, hogy a rendelőkben hosszabbak a sorok, megnő a várakozási idő, miközben átlagosan alig néhány perc alatt kell kezelni a pácienseket – írja a Magyar Nemzet.

Bővítené a háziorvosok receptírási jogkörét a Háziorvosok Online Szervezete, közli a Magyar Hírlap.

hirdetés

A béremelés nem hozta meg azt a hangulatjavítást, amire már réges-rég szükség lett volna – mondta a mok.hu-nak a kamara Tolna megyei területi elnöke.

Uniós támogatással újul meg az egészségügyi alapellátás infrastruktúrája Szegeden: három orvosi rendelő rekonstrukciója kezdődik el.

Nagyon sok nehézséget fog okozni a védőnőknek a kisgyerekek fejlődési elmaradásait szűrő új program, lesz feszültség az ellátó rendszerben, írja a hirado.hu.

„Az év praxisa a Kárpát medencében„ díjat 2016-ban is 10-10 háziorvos nyerheti el munkatársaival, a nővérekkel együtt, határon innen, és határon túl.

Az alapellátás és a népegészségügy összekapcsolása világtrend, azonban a magyar háziorvosok a fejkvótaalapú finanszírozás miatt nem motiváltak abban, hogy népegészségügyi szolgáltatásokat nyújtsanak, ahogyan abban sem, hogy együttműködjenek az elsősorban preventív feladatokkal megbízott egészségfejlesztési irodákkal.

Az ország két szélét hagyták magukra az orvosok – derül ki az Abcúg összeállításából.

Több, az alapellátókat érintő, aktuális kérdésben adott ki állásfoglalást a Háziorvosok Online Szervezete (HaOSz).

Helyi iparűzési adó alóli mentességet kapnak a jövő évtől a háziorvos és védőnő vállalkozók Budapesten – döntött szerdai ülésén a Fővárosi Közgyűlés.

Bajban van a gyermekorvosi szakma – de nem az orvos kevés, hanem a rendszer rossz. Évtizedek óta. A Vasárnapi Hírek összeállítása.

Már januártól mentesülhetnek a budapesti háziorvosok és a vállalkozó védőnők az iparűzési adó fizetése alól.

hirdetés
hirdetés

Könyveink

 • learn more Klinikai gyermekgyógyászat

  Nincs még egy olyan diszciplína, amelyik a születés utáni periódustól a felnőtté válás korszakáig a növekedés és fejlődés, az...

 • learn more Akadémikus portrék - Oláh Edit - onkogenetikus

  A kötet Herzka Ferenc dokumentumfilm-rendező, szerkesztő által készített portréfilm szövegéből készült...

 • learn more Biokémia - Gyors segítség a sikeres vizsgához

  Minden hallgató álma, hogy a vizsgaidőszakban olyan anyagot kapjon a kezébe, amiből gyorsan, könnyen megtanulhatja...

 • learn more Sürgősségi kardiológia

  A Kadix Press Kiadó új könyve az Oxford University Press méltán népszerű kézikönyv sorozatában nagy sikert aratott, akut kardiológiai eseteket...

 • learn more Az evés lélektana

  A modern ember, ez a „moho sapiens" jóval többet eszik a szükségesnél. Közben vagyonokat sem sajnál különféle testsúlyfogyasztó technikákra, melyek...

 • learn more UTOLSÓ PÉLDÁNY! Igazságügyi gyermekpszichiátria

  A bűncselekmények, különösen a fiatalkorúak által vagy ellenük elkövetett bűncselekmények a társadalmi...

 • learn more Jó étel, jó élet

  "Elakadt a táplálkozás útvesztőjében? Ez a kézikönyv segít a fiataloknak, kezdő háziasszonyoknak, babás családoknak és mindenkinek, aki...

 • learn more Ikrek könyve II.

  Fogamzástól a felnőttkorig  Elsősorban ikergyermekes családoknak szól ez a könyv, de mindazok számára hasznos lehet, akik életük folyamán valamilyen...

 • learn more A szkizofrénia tankönyve

  A kötet révén most rendelkezésünkre állhat egy átfogó forrás, amely a sokak által félreértett zavar számos aspektusát képes...

 • learn more Pszichopatológia és fejlődés

  Egy év híján negyed százada, hogy a Pszichológia folyóirat külön számot szentelt a nem sokkal korábban létrejött fejlődési...


hirdetés