hirdetés
2022. december. 02., péntek - Melinda, Vivien.
hirdetés

Richter Gedeon születésének 150. évfordulója alkalmából idén hirdették meg először a Richter Érdemérem díjat.

Van már olyan háziorvosi és házi fogorvosi rendelő, ahol a betegek a váróban kabátban ülnek – mondta a Népszavának Nagy Ákos fogorvos.

A szakma szerint jobb lett a betegellátás. De mit mondanak a lakosok? A kérdést a civishir.hu tette fel.

A két éve indított programban eddig több mint 30 millió forintos támogatást nyújtott a háziorvosoknak az önkormányzat, írja a BEOL nyomán a Weborvos.

Ajánlást fogalmazott meg a kamara a foglalkozás-egészségügyi szolgáltatási alapdíjról, eszerint négy kategóriát határoztak meg, írja a Napi.hu.

A Háziorvosok Online Szervezete szerint a praxisok fele kerülhet bajba, ha nem kap önkormányzati segítséget, hangzott el az RTL Híradóban.

A MOK szerint a Takács-terv megvalósulása komoly ellátásbiztonsági nehézségekhez vezethet háziorvosi ügyeleti ellátásban, írja az Index.

Minden intézménynek jogszerű lehetősége van arra, hogy orvosi igazolás helyett szülői nyilatkozatot kérjen a hiányzás időtartamáról.

25 milliárd forint vissza nem térítendő uniós forrásból nyílik lehetőség eszközbeszerzések támogatására.

Bár arról volt szó, hogy a főváros kimarad az ügyeleti rendszer átalakításából, a kormányzat másképp gondolta, írja a Népszava.

A háziorvosi ügyeleti rendszer átalakítása  fontos lépés, de Békássy Szabolcs szerint a most körvonalazódó koncepció részletszabályait a következő hónapokban kellene kidolgozni.

Az egyik legneuralgikusabb pont az alapellátási ügyeleti rendszer újraszabása, közli az ágazat átalakítási terveiről a Népszava.

hirdetés
hirdetés

Könyveink


hirdetés
hirdetés