hirdetés
2018. február. 23., péntek - Alfréd.
hirdetés

Bár a különböző hivatalos listákon mindössze 30 üres házi gyermekorvosi praxist tartanak nyilván, az elmúlt 7-8 évben több száz szűnt meg közülük.

Visszavonják a finanszírozását azoknak a fogorvosi beavatkozásoknak, amelyekről bebizonyosodott, hogy nem történtek meg, közölte a Délmagyar.

Az Országgyűlés várhatóan ma tartja utolsó ülésnapját az április parlamenti választások előtt, a képviselők a háziorvosi ellátásról is vitáznak.

Példaértékű a Hódmezővásárhelyen tíz éve elindított Egészséges Vásárhelyért Program – jelentette ki az emberi erőforrások minisztere.

Komáromi Zoltán háziorvossal a Zsúrpubi a hazai egészségügy problémáiról, a háziorvoshiányról, a kormány sikerpropagandájáról is beszélt.

hirdetés

Az ÁEEK januári adatai szerint majdnem 300 tartósan betöltetlen, azaz legalább fél éve üres háziorvosi körzet van az országban, közli a HírTV.

A 2017-es jelentős érdeklődésre és rekordszámú nyertesre való tekintettel idén ismét meghirdetik a praxispályázatokat.

Az idén is meghirdetik a háziorvosi pályázatokat, 1,25 milliárdot szánnak erre a célra, adja hírül a Magyar Idők.

Sok helyen lenyúlták az alapellátó fogorvosoknak szánt hárommillió forintos támogatást – értesült a Népszava.

Több mint kétezerrel nőtt az egy háziorvosra jutó éves betegforgalom az elmúlt 16 évben, miközben az alapellátó orvosok száma folyamatosan csökken, írja a Magyar Nemzet.

Nemzetközi tapasztalatok szerint tízezer lakosonként egy további háziorvos munkába állítása 6 százalékkal mérsékli az összhalálozást, 3 százalékos csökkenést eredményez az alacsony születési súly előfordulásában és a stroke-halálozásban, idézi Vajer Péter a Journal of Family Practice egy korábbi cikkét.

Az emberek az otthon néhány nap pihenéssel kikúrálható betegségek esetén is ellátogatnak a háziorvoshoz, írja a heol.hu.

A Magyar Hírlap szerint minden eddiginél több, 162 háziorvos jelentkezett tavaly az alapellátási letelepedési és praxispályázatokra, így az elmúlt három évben 198 körzetet sikerült betölteni.

hirdetés
hirdetés

Könyveink


hirdetés