hirdetés
2017. augusztus. 20., vasárnap - ALKOTMÁNY ÜNN., István.
hirdetés

Az alapellátási törvényt 2015. július 5-én fogadta el a parlamenti többség, a szakma azóta is mindhiába várja a vonatkozó részletes szabályozást. Most úgy tűnik, a szakpolitika behozza a lemaradást, derül ki dr. Ladányi Márta helyettes államtitkár lapunknak adott interjújából.

Az 1001 orvos hálapénz nélkül csoport egyik tagja térképen szedte össze azokat a településeket, ahol tartósan betöltetlen praxisok vannak, írja a 444.

A tb-betegeket ellátó fogorvosok egy éve sürgetik a finanszírozás rendezését, úgy tűnik, szeptember elején lassítják a munkát, írja a Magyar Idők.

Lassan lehetetlen lesz elkészíteni a beosztást, ugyanis nincs elég orvos, aki vállalná a munkát, pláne ennyire kevés pénzért, írja az NLCafé.

A háziorvosok és házi gyerekorvosok bankszámláján nemsokára megjelenik a plusz 130 ezer forint, tudta meg a Világgazdaság.

Megjelent a kormányrendelet, ami szerint a havi 130 ezer forintos támogatásra június 1-jétől jogosultak a háziorvosok, írja a WebOrvos.

hirdetés

Gondolatait Kincses Gyula exállamtitkár, egészségpolitikai szakértő osztotta meg "saját asztalfiókjával".

Az InfoRádióban Selmeczi Kamill, a FAKOOSZ elnöke mondott véleményt arról, hogy sportorvosi igazolást is adhatnának a háziorvosok.

Jövő januártól nem kell szja-t fizetni a praxisok értékesítésekor, a fiatal gyógyszerészeket pedig kedvezményes hitellel hozzák helyzetbe.

Március óta lehet pályázni arra a több mint 500 praxisra, amely üresen áll, eddig 46 pályázat érkezett be, írja a Világgazdaság.

Június elsejétől jár a háziorvosi praxisoknak a 130 ezer forintos rezsitámogatás, ám a pénz még nem érkezett meg, ugyanis a rendelet módosítását nem hagyta jóvá a kormány, írja a Weborvos.

Kálmán Olga Komáromi Zoltán háziorvost, egészségpolitikust kérdezte a legújabb javaslatról az Egyenesen című műsorban.

Az eddiginél több rendelésen lehetne sportorvosi engedélyt szerezni, ha elfogadják az MLSZ javaslatát, írja a hvg.hu.

Ősztől a háziorvosok prémiumot kaphatnak, ha betegeik laborköltsége legfeljebb 30 százalékkal tér el az országos átlagtól, írja a Népszava.

hirdetés
hirdetés

Könyveink


hirdetés