hirdetés
2020. április. 08., szerda - Dénes.
hirdetés

Pörgő szekciók, fiatal kutatók bemutatkozása, forró szakmai, szakorvosképzési és szakmapolitikai témák jellemezték a Családorvos Kutatók Országos Szervezetének XIX. kongresszusát.

A Pallium Intézet MÁRCIUS munkacsoportját lassan egy hónapja hozták létre elsősorban azzal a céllal, hogy tájékoztatást nyújtson a COVID-19 miatt kialakult veszélyhelyzetben.

Egy-egy alkalommal átlagosan fél órát töltenek a betegek a „digitális rendelőben” és a szolgáltatás tarifája 15 ezer forint körül alakul.

A Magyar falu program első pályázatain orvosi szolgálati lakásra, rendelők fejlesztésére és eszközbeszerzésre nyújthatnak be pályázatokat.

Ingyenesen biztosítja egy hazai startup saját fejlesztésű rendszerén keresztül a telefonos- és videókonzultációt a háziorvosoknak.

hirdetés

Védőfelszerelés nélkül az életkori korlát miatt hozzávetőleg felére csökkent alapellátó létszám tovább apad, írják a nyílt levélben.

Országszerte elkezdték az új alapellátó vizsgálóközpontok kialakítását, de még egyetlen ilyen sem működik, írja a Népszava.

Gyors alapellátás-fejlesztési és ellátás-szervezési munkára van szükség, ha ez elmarad, annak a járvány után is komoly hatásai lennének.

A háziorvosok több mint nyolc százaléka se a meglévő rendszert, se a kialakítandó új eljárási rendet nem tartja jónak, írja a Weborvos.

Mintavétel céljából akár mentőt is küldhet a háziorvos a fertőzésgyanús ember otthonába, ha ennek szükségét látja.

Összevonásokkal, átcsoportosításokkal szervezi át a jelenlegi háziorvosi ellátórendszert egy a 444-hez is eljutott minisztériumi utasítás.

A Válasz Online Nagy Ákost, a Magyar Orvosi Kamara alelnökét, keszthelyi fogorvost kérdezte, milyen eseteket látnak el a vírusveszélyes időkben.

A koronavírussal kapcsolatos útmutatót készített a HGYE és az alapellátó gyermekorvosok tudományos társasága a családok számára.

hirdetés
hirdetés

Könyveink


hirdetés