hirdetés
2019. december. 13., péntek - Luca, Otília.
hirdetés

Miközben évek óta az alapellátás megerősítéséről szól a kormányzati kommunikáció, a területet felügyelő tárca mintha nem tudná, mit kezdjen a legtöbb beteggel találkozó háziorvosokkal. Most éppen leporolnák a járási rendszerre épülő alapellátás koncepcióját.

Nincs a kritériumoknak megfelelő jelölt – ezzel az indokkal írják ki újra a kollegiális vezetői pályázatokat, tudta meg a MedicalOnline.

A vasi megyeszékhelyen is tapasztalható orvoshiány miatt egyeztettek az önkormányzat vezetésével.

Hatvannégy praxisközösség nyert el támogatást a Három generációval az egészségért pályázat második fordulójában.

Novemberben egy tucat újabb háziorvosi praxis és egy fogorvosi praxis üresedett meg Magyarországon, írja a Világgazdaság.

hirdetés

A háziorvosi, házi gyermekorvosi alapellátást meg kell újítanunk, meg kell erősítenünk! – írják deklarációjukban a magyar háziorvosok.

Meg kell változtatni a házi gyermekorvosi ellátás finanszírozását ahhoz, hogy kevesebb orvos el tudjon látni több gyermeket a HGYE elnöke szerint.

2020 februárjában rendezik a Magyar Életmód Orvostani Társaság 2. kongresszusát.

A háziorvosok szerepe nagy jelentőségű, mondta az emberi erőforrások minisztere A nemzet háziorvosa pályázat ünnepélyes díjátadóján.

A HaOSZ második konferenciájának szakmapolitikai fórumán kiderült, nem tapasztalnak előrelépést a háziorvosok, írja a Weborvos.

Nem tervezi a kormány, hogy rendeletben szabja meg a szülők által igazolható iskolai hiányzások számát. A témát ezúttal az InfoRádió járta körbe.

Idén egyszeri kiegészítő juttatást, a jövő évtől pedig havi fix összegű díjemelést kapnak az alap- és szakellátást nyújtó fogorvosok.

A helyiek maguk kezdeményezték és adományokat is gyűjtöttek arra, hogy elkészüljön egykori orvosuk szobra, közölte a Weborvos.

hirdetés
hirdetés

Könyveink


hirdetés