hirdetés
2020. december. 02., szerda - Melinda, Vivien.
hirdetés

Ha a kormány tartja az ígéretét, 150 milliárd forintot kell szánnia arra, hogy az alapellátásban dolgozó orvosok és szakasszisztensek fizetése korreláljon a bértáblákban foglaltakkal, ám a szereplők egyelőre csak folyosói pletykákból értesülnek arról, hogy mi fő valójában a minisztériumok boszorkánykonyháiban.

Kásler Miklós az M1 Híradójának elmondta: nemcsak jövőre, hanem a következő két évben is adnának plusztámogatást az alapellátóknak.

A Magyar Orvosi Kamara kéri, hogy a kormány biztosítsa a forrást a fogorvosi alapellátás fenntartható működéséhez is.

A gyermekellátás fő ellensége a korfa – fogalmazott háttérbeszélgetésen Havasi Katalin, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének új elnöke.

A választ adó védőnők harmada szerint szinte minden családot megvisel, hogy a járvány miatt az apák sokszor nem lehetnek ott a szüléskor.

hirdetés

A meghatározó problémának a bizonytalanság és az adminisztrációs terhelés tűnik, derül ki a Magyar Orvosi Kamara összefoglalójából.

A megkérdezett 20 háziorvos 90 százaléka arra panaszkodik, hogy nagy az érdeklődés, de alig tudnak mivel oltani influenza ellen, írja a Népszava.

Szabolcsban olyan rossz a helyzet, hogy a háziorvosokat korra való tekintet nélkül elkezdték berendelni kórházi munkára, írja a 444.hu.

A NEAK felhívására összesen nyolcvan jelentkezés érkezett: ötven esetben háziorvos, harmincban fogorvos pályázott, írja a Magyar Nemzet.

A háziorvosokat leginkább foglalkoztató aktuális kérdéseket vitatták meg a Háziorvosok Online Szervezete (HAOSZ) konferenciáján.

Az alapellátás megerősítését szolgáló szakmai programot támogatja a forrással a kormány, közli a Weborvos.

A háziorvosok 74,2 százaléka elképzelhetetlennek tartja, hogy állami vagy önkormányzati alkalmazottként dolgozzon a jövőben – derül ki a Medukator felméréséből.

Július végéig 4434 orvos, 15 545 ápoló és 1901 segédápoló végezte el az egészségügyben tavasszal kezdődött speciális képzési programot.

hirdetés
hirdetés

Könyveink


hirdetés