hirdetés
2018. augusztus. 16., csütörtök - Ábrahám.
hirdetés

Mi a szerepe a háziorvosnak az akut ellátáson átesett szívbetegek gondozásában? – tettük fel a kérdést a praxisokban, arra is keresve a választ, milyen gyakorlati és adminisztratív akadályai vannak a betegek ellátásának és utánkövetésének.

A rezsitámogatás mellett a beavatkozásokra is több dotációt kapnak az alapellátó fogorvosok, tudta meg a Magyar Idők.

Ma csőlátó orvosokat nevelnek, akik látnak egyes részeket a betegségekből, de a holisztikus szemlélet kiveszőben van, írja a Híradó.hu.

A települések feladatellátást szolgáló fejlesztésekhez kapnak segítséget, 34 háziorvosi rendelő is megújul, írja a Magyar Idők.

A háziorvosok és a járóbeteg-ellátásban dolgozó orvosok közötti párbeszédet segítő a konzultációk indultak Budaörsön, írja az Orvosok Lapja.

hirdetés

A jövő évi költségvetésben nem szerepel a megígért plusz támogatás, írja a Népszava.

Miközben a gyerekek 80 szá­zalékának kuszán nőnek a fogai, akár fél évet is várni kell a fogszabályozásra, írja a Világgazdaság.

Hat éve módosították a vonatkozó rendeletet, azóta orvosi igazolás helyett a szülőknek kell kitölteniük egy nyilatkozatot, tudatta az InfoRádió.

A Magyar Hírlap szerint az E-Alap 2019-ben – az ideihez képest – százhuszonhárommilliárd forinttal több pénzből gazdálkodhat.

Az már csak hab a tortán, hogy 19 olyan település van, ahol 13 éve nincs háziorvos, közli a Pénzcentrum.

Az alapellátás és népegészségügy rendszerének átfogó fejlesztése a berettyóújfalui térségben című projekt nyitóeseményéről a Berettyóhír számol be.

Az ÁNTSZ hamarosan külön levélben tájékoztatja a fogorvosokat arról, pontosan mit kell tenniük, hogy kezelési gyakorlatuk megfeleljen az uniós előírásoknak, tudta meg a Népszava.

Az ÁEEK nyilvántartása szerint 2018 júniusában 320 háziorvosi, és 244 fogorvosi körzet volt tartósan betöltetlen, írja a 168 óra.

hirdetés
hirdetés

Könyveink


hirdetés