hirdetés
2020. szeptember. 22., kedd - Móric.
hirdetés

Jelenleg a háziorvosi pálya nem vonzó az orvostanhallgatók, illetve a pályakezdő kollégák számára. Ennek a tendenciának a megváltoztatása a közeljövő kiemelt jelentőségű kihívása, melyben az egyetemi oktatásnak is jelentős szerepe van.

Olyan új eljárásrendet vezettek be, ami az eddiginél kevesebb PCR-vizsgálattal járhat. A jelek szerint ennyit bírt a rendszer, írja a Népszava.

Amennyiben valakinek a kontaktkutatás kapcsán szükséges a tesztelése, a háziorvos időpontot kérhet a 17 ambuláns mintavételi pont valamelyikére, ha a jelentkező tünet- és panaszmentes.

A koronavírus kimutatását célzó PCR-tesztért azoknak kell majd fizetniük, akiknek a saját döntése, hogy elmennek a mintavételre.

A járvány második hulláma miatt a teljesítményalapú finanszírozás pénzügyi gondokat okozhat az alapellátásban dolgozó fogorvosoknak – írja a vg.hu.

hirdetés

Újabb településeken javulhat az egészségügyi alapellátás a Magyar falu program pályázatainak köszönhetően, közölte a Miniszterelnökség.

A Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet erősítette meg a Debreciner értesüléseit, miszerint több védőnő is megfertőződött.

Az EU-ban az 5. legkevesebb háziorvos jut 100 000 lakosra Magyarországon, közli a legfrissebb adatokat a Pénzcentrum.

Évek óta küzdenek a gyermekorvosok a számukra csak fölösleges terhet jelentő igazolások gyakorlata ellen, emlékeztet a Magyar Hírlap.

A VálaszOnline szerint a fű alatti reform egyértelmű győztesei a praxisbárók, ám a fogorvosok és a betegek szempontját nem gondolta végig senki.

Hat megyében nincs közfinanszírozott 24 órás fogászati ügyelet, ami kétmillió embernek okoz problémát, írja a Népszava.

Cselekedetekre kell váltani az eddigi projektek, kísérletek eredményeit, semmi értelme a helyben toporgásnak – mondja a MedicalOnline-nak Sinkó Eszter közgazdász, rendszerelemző, amikor az alapellátás kilátásairól kérdeztük.

Csütörtökön a háziorvosokat is bevonták az egészségügy átalakításáról szóló konzultációba, bár a különböző szervezetek már régóta kijelölték a politika számára azt az utat, amelyen előreléphetne a háziorvosi rendszer.

hirdetés
hirdetés

Könyveink


hirdetés