hirdetés
2019. június. 20., csütörtök - Rafael.
hirdetés

Ha szeptemberig nem emelkedik az alapellátó fogászatok finanszírozása, két héten át nem fogadják azokat a betegeiket a fogorvosok, akik a társadalombiztosítás terhére vennék igénybe a szolgáltatásaikat – mondta dr. Nagy Ákos, az Országos Alapellátási Szövetség fogászati szekciójának alelnöke.

A Népszava szerint Karászi Zsolt és Kárász Anikó társaik nevében ismét levelet írtak, ezúttal Varga Mihály pénzügyminiszternek jelezték: nem tudnak tovább várni.

Komplex gyógyszertári adherencia-fejlesztő programot indítottak a patikákban, számol be a most induló projektről a PharmaOnline.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma köszönetet mond a nemzetközileg is egyedülálló, 104 éve működő Magyar Védőnői Szolgálatnak.

Július 1-jétől újult erővel folytatódhat a védőnői méhnyakszűrés, ami az elmúlt másfél évben csak akadozva működött. Pedig ezúttal még a pénz sem hiányzott hozzá.

hirdetés

Az angliai Mevagissey nevű falu háziorvosa bejelentette, hogy távozik, a hvg.hu szerint most a közösségi oldalakon keresik az utódját.

Hiányos a szűrési és az alapellátási rendszer, részben ezért halnak meg a magyarok idő előtt – állapította meg az Európai Tanács.

Nincs szervezett útja a demenciával élő betegeknek az egészségügy rendszerében, mondta az Abcúgnak Kázár Ágnes háziorvos.

Súlyos likviditási gondokkal küszködnek a többszörösen is jogi csűrcsavarokkal gúzsba kötött konzorciumok, írja a Weborvos.

A Háziorvosok Online Szervezete (HAOSZ) 19 pontból álló deklarációja május 19-én, a Családorvosok Világnapján.

A gyermekorvosi ellátás struktúrája rövid időn belül fenntarthatatlanná válik, ezért koncentrálni kell a feladatokat – hangzott el a Klubrádióban.

Szolgálati házakat építenének a Magyar falu program keretében azokon a kistelepüléseken, ahol hosszabb ideje nincs háziorvos.

A letelepedési pályázaton 188 háziorvos és 74 fogorvos nyert 2014 és 2018 között, közli a Világgazdaság.

hirdetés
hirdetés

Könyveink


hirdetés