hirdetés
2020. május. 30., szombat - Janka, Zsanett.
hirdetés

Mennyiért vállalnák havonta a háziorvosok a betegek ellátását? – tette fel a kérdést lapunk információi szerint Pintér Sándor belügyminiszter az alapellátókat képviselő szervezeteknek.

Az alapellátás speciális igényei és problémái, a várható átalakítások indukálták a Magyar Orvosi Kamara Háziorvosi Csoportjának megalapítását.

Közzétette a Magyar Orvosi Kamara azt a dokumentumot, amit Pintér Sándor kérésére készítettek, írja a Népszava.

A kormány elkötelezett az egészségügyi alapellátás fejlesztésében, az egészség megőrzésében és a betegségek megelőzésében, jelentette ki Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár a családorvosok világnapja alkalmából.

A Háziorvosok Online Szervezetének alapítója, dr. Békássy Szabolcs a Weborvosnak több, az alapellátást érintő kérdésben adott interjút.

hirdetés

Az eltelt időszak egyértelműen megmutatta, hol van szükség azonnali beavatkozásra az egészségügyi és a szociális ellátórendszerben.

A praxisok hat százaléka betöltetlen, van olyan város, ahol hét háziorvos hiányzik a rendszerből, derül ki a hvg.hu összeállításából.

A HAOSZ szakmai tanácsai alapján fejlesztették ki  a Koronavírus Regisztert, amely a háziorvosokat segíti a COVID-19 gyanús esetek ellátásában.

Mivel a szakrendeléseken csak sürgős esetben fogadnak betegeket, mindenekelőtt telefonon, e-mailben adnak tanácsot a szakemberek.

A kórházparancsnokok felügyeletével zajlik a hazánkba érkező egészségügyi védőfelszelések kiosztása, írja a Magyar Nemzet.

A Pallium Intézet MÁRCIUS munkacsoportját lassan egy hónapja hozták létre elsősorban azzal a céllal, hogy tájékoztatást nyújtson a COVID-19 miatt kialakult veszélyhelyzetben.

Egy-egy alkalommal átlagosan fél órát töltenek a betegek a „digitális rendelőben” és a szolgáltatás tarifája 15 ezer forint körül alakul.

A Magyar falu program első pályázatain orvosi szolgálati lakásra, rendelők fejlesztésére és eszközbeszerzésre nyújthatnak be pályázatokat.

hirdetés
hirdetés

Könyveink


hirdetés