hirdetés
2017. április. 25., kedd - Márk.
hirdetés

Fenntartható és minőségi háziorvoslás – ez a célja a tavaly októberben alakult Háziorvosok Online Szervezetének (HaOSz), amelyhez már több mint ötszázan csatlakoztak, és egy közel 200 oldalas javaslatcsomagot készítettek a szakpolitikai döntéshozóknak. Dr. Békássy Szabolcsot, a HaOSz alapítóját kérdeztük.

Szakértői egyeztetések kezdődtek a háziorvosi ügyeletek helyzetének rendezéséről, közli a Magyar Idők.

A demonstráció alatt fölfüggesztik a térítésmentes kezeléseket és csak sürgősségi ellátást nyújtanak a lakosságnak, közli a Népszava.

A következő években uniós forrásból 4,5 milliárd forintból bővítik az egészségfejlesztési irodák hálózatát országszerte.

Az országban 224 gyermek praxis betöltetlen, vegyes praxisokkal igyekeznek megoldani a helyzetet az önkormányzatok, írja az NLCafé.

hirdetés

Az egészségügyért felelős államtitkár bízik abban, hogy elterjed az alapellátás praxisközösségeken alapuló svájci modellje.

Vidéken akár 50-60 kilométert kell utazni ahhoz, hogy alapellátó fogorvost találjanak a páciensek. A Tények riportja a fogas kérdésnek járt utána.

6209-en praktizálnak háziorvosként, ám csupán 3780-nak van háziorvostani szakvizsgája, írja a Magyar Nemzet.

2018-tól területi alapon különböző lehet a háziorvosok kártyapénze, mondta Ónodi-Szűcs Zoltán az InfoRádió Aréna című műsorában.

Tavaly óta ötvenháromról huszonkilencre csökkent Budapesten az üresen álló fogorvosi praxisok száma, írta a Magyar Hírlap.

Megjelent "Az alapellátás és népegészségügy rendszerének átfogó fejlesztése – alapellátás fejlesztése" című felhívás.

A háziorvosok magára hagyottságát kívánják feloldani a Bálint-csoportok, a legújabb budapesti szervezet elnökével a mok.hu beszélgetett.

Csupán három megyében sikerült tavaly óta csökkenteni a betöltetlen praxisok számát – írja összeállításában a Magyar Hírlap.

hirdetés
hirdetés

Könyveink


hirdetés