hirdetés
2018. december. 17., hétfő - Lázár, Olimpia.
hirdetés

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere múlt héten csütörtökön jelentette be, hogy a kormány elfogadta az Emmi átalakítási koncepcióját a sürgősségi betegellátásról és alapellátásról. Ezek néhány részletét sikerült megismernie a MedicalOnline-nak.

A jogszabály szerint egy védőnőnek maximum 250 ellátottja lehet, ehhez képest van, aki 600 emberről gondoskodik, írja a Zoom.hu.

Egy orvos mellé jelentősebb egészségügyi szakszemélyzet kellene – mondta Rékassy Balázs egészségügyi szakközgazdász az EchoTv-ben.

Az erőforrástárca nem egyeztetett a Magyar Orvosi Kamarával a háziorvosi rendszer átalakítási tervéről, mondta Éger István az InfoRádióban.

hirdetés

Megkezdődhet az államosítás előkészítése az alapellátásban is – derül ki a szaktárca Népszava birtokába került koncepciójából.

Bevezetné az egészségügyi parkolási igazolvány intézményét az a törvénymódosítási javaslat, amelyet Hajdu László és László Imre nyújtott be a parlamentnek, írja az Infostart.

Javasolják, hogy az alkoholfogyasztás csökkentése érdekében a háziorvosok szűrjék betegeiket, írja az OTSZ Online.

A humán tárca parlamenti államtitkára egyebek mellett azt állította: a fogorvosok ugyanolyan támogatást kapnak, mint a háziorvosok, írja a Népszava.

A Magyar Vöröskereszt védőnők segítségével pilot programot indított, amely a szexedukációban segít, derül ki a Zoom.hu összeállításából.

Alapellátó fogorvosoknak eddig 927,2 millió forintot fizettek ki letelepedési pályázaton – derült ki egy parlamenti írásbeli válaszból, amit a Magyar Hírlap idéz.

A családorvosok hiánya most még “csak” 400 ezer ember problémája, de akár 7 éven belül már 4,6 millióé lehet, írja a Zoom.hu.

A MOK Fogorvosi Területi Szervezetének elnöke a Világgazdaságnak azt mondta: legalább havi 700-800 ezer forinttal kellene emelni az alapellátásban dolgozó fogorvosok pénzét.

hirdetés
hirdetés

Könyveink


hirdetés