hirdetés
2019. február. 18., hétfő - Bernadett.
hirdetés

Még ebben az évben megtörténik a minimumfeltételek revíziója, az Emberi Erőforrások Minisztériumában pedig az egészségfejlesztési irodákat koordináló egység alakul, ezzel is támogatva az alapellátás prevenciós munkáját, és az ott dolgozók feladatainak összehangolását.

Október 15-ig jelentkezhetnek a NEAK háziorvosi praxisjog vásárlásának támogatására, valamint a tartósan betöltetlen háziorvosi és fogorvosi körzeteket betöltő orvosok letelepedésének támogatására kiírt pályázataira.

Várakozással és érdeklődéssel tekintenek az orvosok a praxisközösségek létrehozására, írja a szon.hu.

A fogászati alapellátás finanszírozására fordított összeg 2010-ben 22,644 milliárd forint volt, míg 2019-ben már 32,895 milliárd, írja a Magyar Hírlap.

Székkutas, Hódmezővásárhely, Mártély és Árpádhalom háziorvosi körzetei védőháló praxisközösséget hoztak létre, írja a Délmagyar.

hirdetés

A szaktárca a Magyar Időkkel közölte: nem értesültek sztrájkról, azonban készek ismét felülvizsgálni a finanszírozási rendszert.

Kétharmaddal többet fordít a kormány az egészségügyi alapellátásra, mint 2010-ben, az akkori 119 milliárd forint helyett idén már 199 milliárd forintot.

Megint leállhatnak a lakosságnak térítésmentes ellátást nyújtó fogászati rendelők – tudta meg a Népszava.

Közösen fejleszti egészségügyi alapellátását Sándorfalva, Szatymaz és Dóc, közölte a Délmagyarország.

Az alapellátás színvonalának további emelése érdekében, praxisközösségek létrehozására 5,8 milliárd forintot különít el a központi költségvetés.

Család- és gyermekorvosi praxisközösségek, praxisok, illetve önkormányzatok 5,8 milliárd forintra pályázhatnak népegészségügyi feladatok hatékonyabb ellátására, illetve prevencióra.

A WHO ajánlása szerint 2000 lakosra egy fogorvosnak kellene jutnia, közli a Portfolio.

A G7 szerint nemzetközi összehasonlításban is kifejezetten sokszor konzultálnak orvosukkal, illetve orvosaikkal a magyarok.

hirdetés
hirdetés

Könyveink


hirdetés