hirdetés
2017. október. 19., csütörtök - Nándor.
hirdetés

A megújításra szoruló alapellátás számára kínál új működési szisztémát a svájci modell, amelyről Sinkó Eszter egészségügyi közgazdászt, a program egészségpolitikai elemzéseket és javaslatokat megfogalmazó munkacsoportjának vezetőjét kérdeztük.

A NEAK kéri a háziorvosokat, hogy körültekintően őrizzék vényeiket, a rendelés alatt se hagyják őrizetlenül a recepteket, írja a WebOrvos.

A szülőknek is nagyobb szabadságot kellene adni, hogy igazolhassák, ha egy kisebb betegség miatt a gyermek otthon marad, írja a Magyar Nemzet.

Szeptembertől jócskán megnőtt a védőnők feladatainak száma az újonnan bevezetett ­ módszertannak miatt, írja a Heol.hu.

Az alapellátásnak biztosított pluszforrásoknak, célzott pályázatoknak köszönhetően 198 üres háziorvosi praxist sikerült betölteni az országban.

hirdetés

A háziorvosi praxisvásárlási és letelepedési támogatásra október 15-éig lehet pályázni, közölte az egészségügyért felelős államtitkár.

Egymilliárd forinttal növelték a háziorvosi praxisvásárlásra és letelepedésre fordítható támogatás keretét, jelentette be az egészségügyért felelős államtitkár.

A hvg.hu-nak egy pályakezdő elmagyarázta, miért nem akarnak itthon dolgozni, s miért kötnek ki sokan külföldön.

90 éve alakult Zöldkeresztes Egészségvédelmi Szolgálat, ennek kapcsán Jubileumi Konferenciát rendeztek szeptember 29-én Gödöllőn.

A Magyar Nemzet birtokába jutott az az állásfoglalás, amely szerint a kormány gyengíti a sportorvosi ellátórendszer szakemberbázisát.

Kevesebb a rossz gyermekfog, de több a lyukas fogorvosi körzet, írja a Sonline.hu a tanévvel együtt induló gyermekfogászati szűrések kapcsán.

Az idén alapított, hagyományteremtő díjat az Év 5 csillagos orvosa kategóriában dr. Hunka Rezső budapesti nőgyógyász, míg az Év 5 csillagos rendelője díjat az Antemed Poliklinika nyerte el.

A Magyar Orvosi Kamara sürgős egyeztetést kezdeményez a kormánnyal a sportorvoslással kapcsolatos kormányrendelet módosításáról, közli a Weborvos.

hirdetés
hirdetés

Könyveink


hirdetés