hirdetés
2017. március. 26., vasárnap - Emánuel.
hirdetés

Nem pályázati pénzekből és modellprogramokból, hanem rendszerbe állított finanszírozásból kell fenntartani olyan praxisközösségeket, amelyek a Svájci-projekt tapasztalatait integrálva biztosítanak lakosságközeli ellátásokat.

Megjelent "Az alapellátás és népegészségügy rendszerének átfogó fejlesztése – alapellátás fejlesztése" című felhívás.

A háziorvosok magára hagyottságát kívánják feloldani a Bálint-csoportok, a legújabb budapesti szervezet elnökével a mok.hu beszélgetett.

Csupán három megyében sikerült tavaly óta csökkenteni a betöltetlen praxisok számát – írja összeállításában a Magyar Hírlap.

A családorvosjelöltek egyre nagyobb hányada utasítja el a hálapénz minden formáját – derül ki a Magyar Idők összeállításából.

A praxisvásárlási pályázatoknak éppen az volt a céljuk, hogy megszűnjenek a területi ellátási kötelezettség (TEK) nélküli háziorvosi körzetek – mondta a Magyar Hírlapnak Póta György.

hirdetés

Az Alkotmánybírósághoz és az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordultak a területi ellátási kötelezettség (TEK) nélküli háziorvosok, közli az MTI alapján a Weborvos.

Autót, lakást vehetnek, vagy törleszthetik a diákhitelüket azok a házi- vagy fogorvosok, aki hat évre vállalják, hogy üres praxist töltenek be.

Míg a háziorvosi praxisok másfél millió forintból gazdálkodhatnak havonta, ugyanez fogorvosok esetében 700-800 ezer forint, adta hírül a HírTV.

Tégely, tasak és boríték már van, három pilot és másfél évtized várakozás után év végén tényleg elindul az országos vastagbélrák szűrés.

A védőnők, petícióban kérik, hogy ők is a szakellátásban alkalmazott bértábla alapján kapják a bérüket – tudósít a HírTV.

A legtöbb háziorvos nem végzi el a 2015 óta kötelezően előírt alvászavar-szűrővizsgálatot a jogosítvány megújításakor, közölte a Hír TV.

A NEAK (ex-OEP) a háziorvosi letelepedés és a háziorvosi praxisjog megszerzésének támogatására 2016. február 1-jén kiírt pályázatokról az alábbi tájékoztatást adja.

Egészségügyi fejlesztéseket támogató pályázati felhívás is megjelent a Terület- és településfejlesztési operatív programban.

hirdetés
hirdetés

Könyveink


hirdetés