hirdetés
2020. január. 21., kedd - Ágnes.
hirdetés

Miközben évek óta az alapellátás megerősítéséről szól a kormányzati kommunikáció, a területet felügyelő tárca mintha nem tudná, mit kezdjen a legtöbb beteggel találkozó háziorvosokkal. Most éppen leporolnák a járási rendszerre épülő alapellátás koncepcióját.

Idén havi 380 ezer forint rezsitámogatást kapnak a közfinanszírozott fogászati alap- vagy szakellátást működtető szolgáltatók.

A gyermekvállalást lelkileg is támogatni kell, mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára.

A tervek szerint pluszforrást biztosítana a kormány az iskolaorvosok számára, mondta az egészségügyért felelős államtitkár.

A szakorvoshiány miatt 50 kilométert kell utazniuk a gyerekeknek, számukra csak Budapesten érhető el a fogszabályozás, írja az ATV portálja.

hirdetés

Indoklás nélkül érvénytelenítették a kollegiális vezetők augusztusi kinevezését, karácsony előtt új pályázatot írt ki az ÁEEK.

Jövőre az érsebészeti ellátást végző szolgáltatók fix díjai is emelkednek, ami 28 intézmény számára 2,5 milliárd forintos többletforrást jelent 2020-tól.

Megkapták a fogorvosokat és a traumatológusokat foglalkoztató intézmények azt az összeget, amelyet megígért a kormány, közölte Emmi az MTI-vel.

Meghirdették a betöltetlen háziorvosi körzeteket betöltő orvosok letelepedésének támogatására szóló, 2020. évi pályázatát szúrta ki a Weborvos.

Nincs a kritériumoknak megfelelő jelölt – ezzel az indokkal írják ki újra a kollegiális vezetői pályázatokat, tudta meg a MedicalOnline.

A vasi megyeszékhelyen is tapasztalható orvoshiány miatt egyeztettek az önkormányzat vezetésével.

Hatvannégy praxisközösség nyert el támogatást a Három generációval az egészségért pályázat második fordulójában.

Novemberben egy tucat újabb háziorvosi praxis és egy fogorvosi praxis üresedett meg Magyarországon, írja a Világgazdaság.

hirdetés
hirdetés

Könyveink


hirdetés