hirdetés
2017. február. 25., szombat - Géza.
hirdetés

Nem pályázati pénzekből és modellprogramokból, hanem rendszerbe állított finanszírozásból kell fenntartani olyan praxisközösségeket, amelyek a Svájci-projekt tapasztalatait integrálva biztosítanak lakosságközeli ellátásokat.

A NEAK (ex-OEP) a háziorvosi letelepedés és a háziorvosi praxisjog megszerzésének támogatására 2016. február 1-jén kiírt pályázatokról az alábbi tájékoztatást adja.

Egészségügyi fejlesztéseket támogató pályázati felhívás is megjelent a Terület- és településfejlesztési operatív programban.

Már száz háziorvos munkáját támogatja kardiológiai telekonzultáció Magyarországon, Bluetoothon vagy Interneten küldhető az EKG.

Miért nincsenek háziorvosok a falvakban? És mégis miért csodálatos háziorvosnak lenni egy faluban? A Magyar Narancs járt utána.

Hiába lenne az alapellátók feladata a figyelmeztetés, a beutalás, a feltételeket nem kapják meg hozzá, írja a 168ora.hu.

hirdetés

Úgy kéri számon a kormányon az orvoshiányt, hogy maga is motorja és haszonélvezője volt az orvosok kivándorlásának – írja a Magyar Hírlap.

Ha a jövő egészségügye közösségi célok szerint szerveződik, akkor a „célmodell”, a középtávon támogatott modell reálisan a csoportpraxis lesz, írja elemzésében Kincses Gyula exállamtitkár.

Az orvos lelkiismeretén múlik, hogy a praxisában megszervezze azoknak a vizsgálatát, akik rábízták az életüket – hangzott el az InfoRádióban.

Egy év alatt 238-ról 277-re emelkedett a tartósan betöltetlen háziorvosi praxisok száma, az MNO szerint a legtöbb üres körzet BAZ megyében van.

A parlamenti államtitkár újabb feladatokat adna a háziorvosoknak, a kamara elnöke viszont inkább az új irányelveket hiányolta az InfoRádióban.

Az egy éve folyó egyeztetések eredményeként hónapokon belül megegyezhetnek.

Tavaly 96 háziorvosi praxist töltöttek be az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egészségügyért felelős államtitkárságának pályázatán keresztül országszerte.

Egyre több beteget kell ellátniuk a háziorvosoknak, ami azt eredményezi, hogy a rendelőkben hosszabbak a sorok, megnő a várakozási idő, miközben átlagosan alig néhány perc alatt kell kezelni a pácienseket – írja a Magyar Nemzet.

hirdetés
hirdetés

Könyveink


hirdetés