hirdetés
2018. október. 18., csütörtök - Lukács.
hirdetés

Van üzlet a háziorvoslásban, megjelentek ugyanis olyan cégek, amelyek felvásárolják a praxisokat – derült ki többek között a Háziorvosok Online Szervezetének (HAOSZ) hétvégi konferenciáján.

A MOK Fogorvosi Területi Szervezetének elnöke a Világgazdaságnak azt mondta: legalább havi 700-800 ezer forinttal kellene emelni az alapellátásban dolgozó fogorvosok pénzét.

A kétlépcsős colorectalis carcinoma szűrőprogrammal szignifikáns mortalitás-csökkenés érhető el; a Háziorvosok Online Szövetsége ennek bevezetését szorgalmazná idehaza is.

Országszerte mintegy 320 otthoni szakápolást biztosító szolgálat működik, és bár ez az ellátási forma olcsó, és a beteg önellátási képességének visszaadásán fáradozik, számos, elsősorban finanszírozási nehézség terheli.

hirdetés

Az ország praxisközösségeiben 2020. szeptember végéig 120 ezer egészségfelmérést készítenek, számol be a Délmagyar Mórahalomról.

A szakemberek szerint bőven van még tennivaló az államilag finanszírozott fogászati közellátásban, derül ki a Híradó összeállításából.

Nógrádban jelentősen az országos átlag felett van a halálozás, a férfiaknál 12, a nőknél 9 százalékos az eltérés, és a várható élettartam is kevesebb.

A háziorvosi praxisok átjelentkezésekkel kapcsolatos problémái régi keletűek, közölte a Weborvossal Békássy Szabolcs, a HAOSZ elnöke.

Egyetlen család három generációja dolgozik orvosként Iharosberényben a XIX. század vége óta, közölte a Sonline.

A térítésmentes HPV elleni védőoltás beadásához a szülő írásbeli nyilatkozata szükséges, amelyet szeptember 12-ig kell leadni az iskolákban.

A szájhigiénével és a fogakkal való foglalkozás nemcsak a szájüregi egészségünk miatt kiemelten fontos, hanem az életünket is meghosszabbíthatja.

Félő, hogy az elöregedés miatt pár éven belül több mint 2000 praxis sorsa lesz kérdéses, emlékeztet a Vasárnapi Hírek.

hirdetés
hirdetés

Könyveink


hirdetés