hirdetés
2021. szeptember. 25., szombat - Eufrozina, Kende.
hirdetés

Rövid eljárásrendi segédletet készített a Magyar Orvosi Kamara (MOK) Háziorvosi Csoportja, mert úgy látták, a kollégák többségének szüksége van erre a sorvezetőre az aktuális eljárásrend és jogszabályok kuszaságában.

Békássy Szabolcs országos kollegiális vezető háziorvos az InfoRádióban azt mondta, most az oltatlanok alapimmunizálása a fontosabb.

Túlterheltek a védőnők a szakemberhiány miatt, mondta Csordás Ágnes, a védőnők egyesületének elnöke a Spirit Fm Aktuál című műsorában.

Fokozott óvatosságra int és a maszkviselésre ösztönöz a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke, Havasi Katalin a Népszava szerint.

Ha nem történik sürgős beavatkozás, a jelenleginél még kevesebb lesz a háziorvos Magyarországon, írja az Index.

Rendeletmódosítással megteremtették annak lehetőségét, hogy létszámkorlátozás nélkül hozzanak létre fogorvosi praxisközösséget.

A Népszava azt írja, az iskolaorvosok mellett a háziorvosok bevonásával kezdődhet meg tanévkezdéskor a 12-18 évesek oltása.

Egy a Telex birtokába jutott körlevél szerint a háziorvosok minden pénteken déli 12 óráig kötelesek jelentést tenni arról, hány 60 év feletti embert kerestek fel és oltottak be.

Önkéntes orvosok jelentkezését várjuk Covid-elleni oltási tevékenységre – tette közzé felhívását a Tolna Megyei Kormányhivatal.

Szeptember 1-től a tervek szerint elindulhatnak a praxisközösségek – közölte a Világgazdasággal az Országos Kórházi Főigazgatóság (Okfő).

Az intézkedés részleteiről pénteken jelent meg a Magyar Közlönyben a kormányrendelet., írja a Népszava.

Megyei szinten a legtöbb háziorvos Borsod-Abaúj-Zemplén megyében hiányzik, derül ki a GKI dolgozatából, amelyet a hvg.hu ismertet.

Július elejétől alapvetően változtak meg a betéti társaságok és a közkereseti társaságok működési feltételei, közli a HRPWR.

hirdetés
hirdetés

Könyveink


hirdetés