hirdetés
2017. június. 29., csütörtök - Péter, Pál.
hirdetés

A kormány államosítással javítana a védőnők helyzetén, a szakemberek szerint viszont önmagában a centralizálás nem oldja meg a finanszírozási és egyéb problémákat, ahogy az oktatás „klikkesítése” sem hozott minőségi javulást az iskolák életében.

Ősztől a háziorvosok prémiumot kaphatnak, ha betegeik laborköltsége legfeljebb 30 százalékkal tér el az országos átlagtól, írja a Népszava.

A kollegiális szakmai vezetői rendszerről fejti ki véleményét a Fakoosz elnöke a Világgazdaságban.

A Fogorvosok Területi Szervezete határozottan elítéli, ha tagjaik a szakma szabályai és a hatályos jogszabályi rendelkezések megszegésével akarnak többletjövedelemhez jutni, írja a Délmagyar.

Munkalassító demonstrációt tartanak a közfinanszírozott foggyógyászok szeptember 4-én, 5-én és 6-án – tudta meg a Népszava.

Augusztus 1-je és szeptember 30-a között választhatják meg a háziorvosok a munkájukat felügyelő és koordináló területi kollegiális vezetőket, akik a tervek szerint havonta 255 ezer forintért 50-55 körzet orvosait fognák össze – tudta meg a MedicalOnline.

hirdetés

Több mint 200 védőnő részvételével indult el a fiatal nőkre és az önvizsgálatra fókuszáló Mellünk Egészségéért Védőnői Program.

Idén és jövőre is átlagosan 130 ezer forinttal nő a háziorvosi praxisok támogatása – jelentette be Ónodi-Szűcs Zoltán.

Egy friss kormányhatározat szerint létre kell hozni a Nemzeti Védőnői Szolgálatot – derül ki a legújabb Magyar Közlönyből, amelyet a Napi.hu szemléz.

A feltűnően nagy számban betöltetlen budapesti fogorvosi állások többsége a Józsefvárosban található, írja a HVG.

Még több pénzzel mentené a kormány a kiürülő háziorvosi körzeteket, hangzott el az InfoRádióban, ezzel a témával foglalkozott a HírTV is.

Tiszaroff nevezetes falu, mert a környéken szinte csak itt van állandó háziorvos, Katona Gábor. A Népszava riportja.

A legtöbb háziorvos Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés, Somogy és Tolna megyéből hiányzik, derül ki a Világgazdaság összeállításából.

Valamennyi önkormányzati tulajdonú orvosi rendelőjét felújítja Miskolc 2020-ig, ez 59 felnőtt, 30 gyermekorvosi, és 41 védőnői körzetet érint.

hirdetés
hirdetés

Könyveink


hirdetés