hirdetés
2022. január. 25., kedd - Pál.
hirdetés

Hiába nőtt a háziorvosok jövedelme, nem állt meg a praxisok kiürülése. Nagy a terhelés, kevés a szakember, óriási az adminisztrációs teher és az információhiány – mondta dr. Szeszák Ferenc berettyóújfalui háziorvos.

Molnár László, a GKI Gazdaságkutató Zrt. vezérigazgatója a Klubrádiónak azt mondta, minden évben 40-50 újabb praxis ürül ki.

A héten értesítették a háziorvosokat, hogy a tavaly decemberi feliratú Pfizer-ek lejárati idejét 2022. 03. 31-re módosították, írja az szmo.hu.

A járvány megfékezése érdekében újabb 340 ezer antigén gyorstesztet biztosít a kormány a háziorvosoknak és házi gyermekorvosoknak.

A magyar egészségügy régi sérelme, hogy az egészségügyi vállalkozásoknak a közfeladatok ellátása után is iparűzési adót kell fizetniük.

Az idei év elején a háziorvosi praxisok 10 százaléka betöltetlen Magyarországon a GKI Gazdaságkutató adatai szerint, írja a Blikk.

Elkerülhetetlen idén az áremelés a fogászati kezeléseknél és a fogpótlásoknál – nyilatkozták fogorvosok és fogtechnikusok a növekedés.hu-nak.

Eredményesen működnek és egyre népszerűbbek a háziorvosok, házi gyermekorvosok és a fogorvosok körében a praxisközösségek.

Szinte teljesen összeért a koronavírus 4. és 5. hulláma, mondta az InfoRádióban Békássy Szabolcs országos kollegiális vezető háziorvos.

Hiába tettek javaslatokat a háziorvosok a kötelező hétvégi oltás hatékonyabbá tételére, a kormány válaszra sem méltatta őket, írja a Népszava.

Megjelent a Praxismenedzsment 2021. évi decemberi száma. A nyomtatott változat mellett online is olvashatja.

Megütközéssel kapta kézhez minden háziorvosi szolgáltató az államtitkár felkérését, az országos tisztifőorvos elrendelő határozatát és a miniszter utasítását, írja a kamara.

A helyi adottságoknak megfelelően szervezik majd a háziorvosi praxisokban a hétvégi oltási napokat, rugalmas keretek között.

hirdetés
hirdetés

Könyveink


hirdetés