hirdetés
hirdetés
2017. május. 23., kedd - Dezső.
hirdetés

Most, hogy négy USA-állam is hasonló szabályozást fogadott el, a JAMA Oncology tanulmánya bemutatja, hogyan működik a méltóságteljes halált lehetővé törvény az azt legrégebb óta alkalmazó államban, Oregonban. A Death with Dignity Act révén az orvosok terminális állapotú betegeiknek kérésükre letális szert írhatnak fel.

Letartóztattak egy engedély nélkül beavatkozásokat végző orvost, aki egy transznemű nőt kasztrált, közli a Faktor.

Több mint ötezer szűrővizsgálatot és kezelést végeztek a hét első négy napján Székelyföldön a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat orvosai.

Romániában tárcaközi sürgősségi bizottság felállításáról döntött a kormány az oltáshiány rendezésére.

Széles spektrumon mozognak a hr-es munkafeladatok: alapszinten a hr-es mások kéréseit hajtja végre, kimutatásokat rak össze, és többnyire softvereket, táblázatokat kezel. A skála másik pontján pedig a stratégiai hr áll, ahol elvárás a proaktivitás és kreativitás. A cél mindenképp ez kell, hogy legyen, ez viszi előre a céget, és nem mellesleg a hr-es karrierjét. 

hirdetés

Menekülnek az orvosok, nővérek, gyógyszerészek Romániából olyan országokba, ahol sokkal jobb az egészségügyi rendszer, írja az Index.

Nincs adat a világon történt összes halálozás több mint felének az okáról. Ez megnehezíti az egészségügyi döntéshozatalt is – írja a HVG.

Túl sok cukrot esznek és túl sok időt töltenek ülve a kamaszok az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint, írja a HVG.

hirdetés
hirdetés
hirdetés