hirdetés
hirdetés
2018. június. 20., szerda - Rafael.
hirdetés

Június 5-én 10 órakor, a Magyar Tudományos Akadémián hivatalosan is megnyitották az Áder János köztársasági elnök által fővédnökölt Semmelweis-emlékévet, az „anyák megmentője” születésének 200. évfordulója alkalmából. Prof. dr. Rosivall Lászlóval, a Semmelweis Emlékbizottság elnökével beszélgettünk.

Helyi idő szerint kedden elfogadta a kanadai szenátus a marihuána szabad fogyasztását és termesztését legalizáló törvénytervezetet, írja az MTI alapján az Index.

Felfüggesztett börtönbüntetést kapott az a magyar orvos, aki hamis HIV-teszttel vállalt munkát Angliában, közli a Faktor.

Májusban egy hét alatt közel 6000 vizsgálatot végzett Erdélyben a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) önkéntes orvoscsoportja.

Az egészségügyi ellátásokhoz való általános hozzáférésről szóló, jövő szeptemberi, New York-i ENSZ-találkozó egyik társelnöke lesz hazánk.

hirdetés

Átadta Budapest díszpolgári címeit Tarlós István főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés keddi ünnepi ülésén.

Az emberekre is veszélyes nyugat-nílusi láz vírusával fertőzött szúnyogokat azonosítottak Csehországban.

A következő öt évben 20 milliárd fonttal (7400 milliárd forinttal) emelkedhet a brit állami egészségügyi szolgálat éves finanszírozása

Néhány hete, 75 évesen vonult nyugdíjba az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet éléről Nagy Zoltán professzor. Az Orvosok Lapja kérdezte.

hirdetés
hirdetés
hirdetés