2019. október. 20., vasárnap - Vendel.

Szingapúri kutatók szerint a rendszeres teafogyasztás hozzájárul a kognitív funkciók megőrzéséhez, védelmet nyújt a szellemi hanyatlás ellen.

Dr. Puskás László kutatócsoportjával jelenleg az Alzheimer-kór egy ígéretes, új gyógyszerjelöltjének fejlesztésén dolgozik. A Pharma Tribune interjúja.

Felmentette minden vád alól a hágai bíróság szerdán azt a holland orvost, aki "halálba segített" egy súlyosan demens beteget.

Egy amerikai-kínai nemzetközi kutatócsoport olyan epigenetikai markereket azonosított, amelyek az egyén korától függetlenül utalhatnak az Alzheimer-kór kialakulásának fokozott kockázatára.

A PharmaOnline szerint az intracelluláris kalciumszint döntő szerepet játszik a tanulási és memóriafolyamatok hatékonyságának megőrzésében.

Újabb lakásépítési projektet indított az IKEA és a Skanska közösen alapított cége, a Boklok, közölte a 24.hu alapján a Portfolio.

Amerikai kutatók felfedezték az összefüggést az Alzheimer-kór és az agyi immunsejtek között – számolt be róla a Medicalxpress.com.

A harmincas éveik közepén járók magas vérnyomása és az agy későbbi károsodása összefügghet – derül ki egy friss tanulmányból.

Amerikai kutatók olyan géncsoportra bukkantak, amelyek hajlamosító tényezőként viselkednek mind a korai, mind az időskori Alzheimer-kór kialakulása szempontjából.

Az optimálistól eltérő hemoglobin-szint, akár alacsony, akár magas értékekről van szó, egyaránt fokozza a demencia-rizikót.

Az emberélet hanyatló korszakában is fenntartott élénk társasági élet hatékonyan előzi meg az időskori elbutulást, írja a Qubit.

Egy amerikai vizsgálat eredményei szerint azonos kiindulási feltételek mellett a nők érzékenyebbek az Alzheimer-kór egyik fő jellegzetességének számító tau-fehérje akkumulációra, mint a férfiak.

Az alant vázolt gondolatmenettel nem szeretném támadni az orvosi ügyeletben dolgozó kollégákat.

Rendkívül rosszul szervezett a mentőellátás Budapesten, hiszen maga a mentésirányító is elismeri a videó végén, hogy nem tud egy órán belül mentőt küldeni Budapest belterületére.