hirdetés

Ismét elérhető a speciális telefonos információs szolgálat, ahol szakemberek segítik a sclerosis multiplexes és az NMO (neuromyelitis optica) betegeket.

Generációk óta ajánlanak az orvosok tengeri gyógyüdülést, sófürdőt a krónikus légzőszervi vagy mozgásszervi gyulladásokkal, egyes bőrpanaszokkal bajlódó betegeiknek, mert a tapasztalatok szerint a sós vízben való fürdőzés ezeket a problémákat jótékonyan enyhíti.

A bioRxiv nevű, lektorálás előtt álló tanulmányokat ismertető portálon 08. 26-án megjelent vizsgálatban a kutatók a közelmúltban felbukkant variánsok, például a SARS-CoV2 omikron BA.2.75 fertőzőképességének összehasonlító kockázatát értékelték korábbi változatokkal szemben.

Az Omikron megérkezése óta tengernyi tudományos adat áll rendelkezésre amely a harmadik oltás felvételének kritikus fontosságát mutatja.

A kunszentmártoni mentők megitatták a megjelent állatokat, amelyek később „elegánsan távoztak.”

Ebben a faluban egyáltalán nem ritkaság 100 évesnek lenni. Sőt, Vittorio-nak és Piuccia-nak köszönhetően idén már 10 matuzsálemet fognak számolni.

A még lektorálatlan tanulmányokat közzétévő Medrxiv portálon megjelent egy japán tanulmány, amely szerint az omikron után jóval ritkább a poszt-COVID szindróma előfordulása, mint a korábbi variánsok esetében.

A Magyar Tudományos Akadémia székháza ad otthont Budapesten a 2022-es Sclerosis Multiplex Világnapnak május 28-án.

Hiába kérte többek között a Magyar Orvosi Kamara is, hogy külön egészségügyi minisztérium feleljen a jövőben az egészségügyet érintő döntésekért, ez a jelek szerint nem fog megvalósulni.

Létrejött a Devic-szindróma (NMO, NMOSD, neuromyelitis optica spektrum betegség) betegek és hozzátartozók számára létrehozott információátadó, kapcsolatteremtést szolgáló csoport.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ismét elérhető a speciális telefonos információs szolgálat, ahol szakemberek segítik a sclerosis multiplexes és az NMO (neuromyelitis optica) betegeket.