hirdetés
2023. február. 04., szombat - Ráhel, Csenge.

A légzés automatikus működés, egyesek szerint mégis érdemes nagyobb tudatossággal végezni ezt is.

Prof. dr. Péter Mózes, a debreceni Radiológiai Klinika hajdani igazgatójának életútja szinte népmesébe illő. László Ágnes interjúja.

A Multiplex Magazin azt járja körbe, mit tehetnek az orvosok és mit tehetnek a betegek a kilátások javításáért.

Dr. Kovács Attila Géniusz fődíjas reumatológus főorvos alighanem a legsikeresebb kvízjátékos. Rangos Katalin beszélgetett vele.

Súlyos betegség vagy meddőség is lehet a következménye a hereproblémák elhanyagolásának.

Egy új kutatás olyan géneket azonosított, amelyek összefüggést mutatnak a befagyott váll szindróma (adhezív kapszulitisz) fokozott kockázatával.

A világ és Magyarország első üzemi méretekben előállított kristályos (vegytiszta) kapszaicinből, azaz a paprika csípős vegyületéből készült gyógyszere a Capsoderma kenőcs volt (1959-1997), megelőzve a Nicoflex-et.

Ismét elérhető a speciális telefonos információs szolgálat, ahol szakemberek segítik a sclerosis multiplexes és az NMO (neuromyelitis optica) betegeket.

Generációk óta ajánlanak az orvosok tengeri gyógyüdülést, sófürdőt a krónikus légzőszervi vagy mozgásszervi gyulladásokkal, egyes bőrpanaszokkal bajlódó betegeiknek, mert a tapasztalatok szerint a sós vízben való fürdőzés ezeket a problémákat jótékonyan enyhíti.

A bioRxiv nevű, lektorálás előtt álló tanulmányokat ismertető portálon 08. 26-án megjelent vizsgálatban a kutatók a közelmúltban felbukkant variánsok, például a SARS-CoV2 omikron BA.2.75 fertőzőképességének összehasonlító kockázatát értékelték korábbi változatokkal szemben.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A légzés automatikus működés, egyesek szerint mégis érdemes nagyobb tudatossággal végezni ezt is.