hirdetés
2019. március. 22., péntek - Beáta, Izolda.
hirdetés

A közép-magyarországi régióban csak az országos intézetek pályázhatnak arra a kórházanként 60 millió forintra, amelyet a tavaly október 1-je óta hatályos infekciókontroll rendelet végrehajtásához használhatnak fel a fekvőbeteg-ellátók.

A 21. század egészségügyét építjük a legkorszerűbb technológiákat meghonosítva, mondta az emberi erőforrások minisztere.

A döntés a Törökbálinti Tüdőgyógyintézet ellátását érinti a hatágyas pulmonológiai osztály intenzív részlegén, írja a Világgazdaság.

Áprilistól élesíti a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) az új várólista-szabályokat. Az intézményeket szoftver is ellenőrzi, írja a Népszava.

Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkárt a tárca terveiről kérdezték a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

hirdetés

Országszerte keresik a műtőssegédeket az intézmények, ha valaki kiesik a munkából, az nehézségeket okoz az ellátásban, írja a Népszava.

A MOK elutasította, hogy az Újratervezés nevű szerveződés a kamarán belüli munkacsoportként működhessen tovább – tudta meg a 24.hu.

Elmaradtak az érsebészeti műtétek kedden a Fiumei úti traumatológiai intézetben, mert nincs elég műtőssegéd, írja a 168 óra.

A Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke az ATV-ben azt mondta, legalább 50 százalékkal kellene emelni a betegszállítók alapbérét.

Az ottani kórház új szárnyaként épül meg az intézmény, a legmodernebb eszközök kerülnek így a helyi szolgáltatóhoz, derült ki a Híradó riportjából.

A Mészáros Lőrinc és felesége érdekeltségébe tartozó Hungarikum Kft.-re bízták a kórházak biztosításainak alkuszi feladatait, írja a 24.hu.

Az idei tanévtől hivatalosan is útjára indult a Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramjának gyermekprevenciós programja.

Újra nagyot ugrott a kórházak tartozása, 5,23 milliárd forinttal lett több februárban. A Napi.hu furcsa ellentmondásra is bukkant a háttérben.

A magyar felnőttek 74 százaléka egy év alatt egyszer sem volt fogorvosnál, 28 százalékuk háziorvosnál sem, írja az Eurostat alapján a 24.hu.

Az állam hosszú éveken át úgy spórolt a rokkantnyugdíjakon, hogy a betegek csak papíron lettek egészségesebbek, írja a VálaszOnline.

hirdetés