hirdetés
2018. május. 28., hétfő - Emil, Csanád.
hirdetés

Struktúraváltásra igen, kórházbezárásra nem kell számítani ebben a kormányzati ciklusban – jelezte kinevezése előtti meghallgatásán dr. Kásler Miklós professzor, az Országos Onkológiai Intézet jelenlegi főigazgatója, akit a kulturális után – kilenc hat arányban – az Országgyűlés Népjóléti Bizottsága is alkalmasnak talált az emberi erőforrások miniszteri tisztére.

Bemutatta új államtitkárait Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, a tárcavezető a szakterületükön felkészült szakemberekként jellemezte az egyes ágazatok felelőseit.

Az elmúlt hat évben évről évre kevesebb abortusz volt hazánkban, 2010 és 2015 között összesen 22,9 százalékkal csökkent a számuk, írja a Hetek.

Az Index egy kórházi dolgozó vallomásait tette közzé videóiban, az egészségügyi államtitkár és az orvosi kamara elnöke a Magyar Időkben reagált.

Az RTL Klub Híradója szerint nem hajlandó kifizetni 15 millió forintnyi ügyeleti pótlékot a Heim Pál Országos Gyermekgyógyintézet, bár a dolgozók jogerősen pert nyertek. Az intézmény is reagál.

hirdetés

Részletesen beszélt az egészségügyet érintő terveiről Kásler Miklós erőforrásminiszter a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című adásában.

A Lépjünk, hogy léphessenek! Közhasznú Egyesület és az aHANG platform együtt indítottal el Az otthoni ápolás munka, amelyért munkabér jár! című petíciót, írja a 168óra.

Ha legális lenne a béranyaság Magyarországon, évente akár száz gyermekkel is több születhetne, írja a Fókusz alapján az Index.

Mobiltelefonon is megjeleníthető országos adatbázist készít a nyilvános, közforgalmú helyeken elhelyezett félautomata defibrillátorokról az Országos Mentőszolgálat.

Megállapodott a mentődolgozók szövetsége és az OMSZ abban, hogy a munkáltató nem kötelezheti a mentősofőröket havi egy, minimum 12 órás szolgálatot meghaladó mentőápolói munkavégzésre, közli a Zoom.

Mintegy 460 millió forintot fordíthat a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központja ápolási eszközök beszerzésére.

Létre kellene hozni egy új intézményt a magyar eredettörténet kutatására az emberi erőforrások minisztere szerint. Kásler Miklós a Demokratának adott interjút.

Csökkent a gazdátlan fogorvosi praxisok, de nőtt az üres háziorvosi körzetek száma tavalyhoz képest, közli a Magyar Hírlap.

A Népszava szerint rossz tapasztalatok veszik el a szakorvosok kedvét attól, hogy használják az elektronikus egészségügyi térben tárolt betegadatokat.

Nemcsak a betegágy mellett bizonyított, az egészségügy gazdasági vonatkozásait is jól ismeri, írja dr. Nagy Anikóról a Weborvos.

hirdetés