hirdetés
2017. november. 22., szerda - Cecília.
hirdetés

Egyetlen felhőalapú rendszerbe sikerült összefuttatni a daganatos betegekre vonatkozó adatokat, a központi halálozási statisztikákat és a finanszírozási adatbázisokat. A szakemberek szerint jó lenne, ha ezek az adatok strukturáltan kerülhetnének az EESZT-be.

Lényegesen javultak a gyermekes családok életkörülményei az elmúlt évben, jelentette ki az emberi erőforrások minisztere kedden Budapesten, az Országgyűlés Népjóléti Bizottsága előtti éves meghallgatásán.

Negyven táblagépet szerzett be a Magyar Légimentő Nonprofit Kft., így elkezdhető a papíralapú dokumentáció kiváltása a légimentő-bázisokon, közölte a szervezet kedden.

Mintegy 250 millió forintra pályázhatnak a fogyatékkal élők társadalmi befogadását és önállóságát segítő szervezetek az év végétől.

A Magyar Hospice Alapítványról és a meddőséggel küzdő párokról is szó volt hétfőn az Országgyűlésben.

hirdetés

Inspiráló további források nyílnak meg a Horizont 2020 keretprogram 2018 és 2020 közötti pályázatain.

Az Orvostechnikai Szövetség arra kéri a kormányt, hogy az egészségügyi intézményrendszernek juttatandó pluszforrásból legalább 40 milliárd forintot fordítson a betegellátók lejárt adósságainak rendezésére.

A Népszava szerint megállította az előrehaladott bőrrák kezelésére szolgáló készítmények beszerzését a Közbeszerzési Hatóság.

A 2011-es 8,3 évről 6,9 évre csökkent az Országos Mentőszolgálat mentőautóinak átlagéletkora, közölte Rétvári Bence.

Tb-támogatásból sokkal nehezebb működtetni egy önálló intézményt, mint hospice-ellátást szervezni kórházi osztályokon vagy otthon, írja az Index.

Három millió forintot kaphatnak praxisonként a fogorvosok – tudta meg a Népszava. Az egyszeri támogatás még az év vége előtt odaérhet.

A megállapodástól való elmozdulás az államtitkár szerint csak a 2018. november elsejétől esedékes, a szakdolgozókat megillető bérfejlesztésnek az előrehozatalában lehetséges.

Tavaly közel 50 milliárd forintot költött a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő a cukorbetegekre, derül ki a Világgazdaság összeállításából.

Óriási hittel kísérlik meg meggyőzni a következő generációkat arról, hogy érdemes az egészségügy mellett elköteleződni. A Magyar Idők beszámolója.

Tavaszig a kormány elé kerülhet az egészségturisztikai stratégia, amely vállalható és perspektivikus jövőképet teremt az ágazatnak.

hirdetés