hirdetés
2018. szeptember. 22., szombat - Móric.
hirdetés

Miközben Kásler Miklós erőforrás miniszter arról beszél, hogy az intézményekben már az új, a kórházi fertőzések megelőzését célzó rendelet alapján kell eljárni, az még meg sem jelent, és az ide vonatkoztatható, a kormányhivatalok feladatairól szóló rendelet is csak október 1-jén lép hatályba.

A PestiSrácok úgy értesült, hogy megegyezett a főigazgató és a szívsebész, így Székely László tovább maradhat az egészségügyi intézményben.

A Bloomberg 56 ország egészségügyi ellátását rangsorolta, kiderült, hogy a román egészségügy is hatékonyabb a magyarnál, írja az Mfor.

Szintet lépett a közel két évtizede alapított egészségügyi magánvállalkozás, amely ma már a foglalkozás-egészségügy piacvezetője.

Az intézményben alkalmazkodni kell a kórházi fertőzések megelőzéséről szóló miniszteri rendelethez, mondta az InfoRádiónak Kásler Miklós.

hirdetés

Az államilag finanszírozott szívműtéthez kapcsolódóan egy privát mellplasztikai műtétet is elvégeztek a betegen a GOKI-ban, írja az Index.

A Magyar Narancs úgy tudja, az ajkai Magyar Imre Kórház intenzív osztályán dolgozó valamennyi orvos felmondta munkaviszonyát az intézményben.

Augusztus végére közel 42 milliárd forintnyi lejárt fizetési határidejű számlát halmoztak fel a kórházak, írja a Napi.hu.

Rékassy Balázs a Magyar Narancs Materia Medica blogján arról ír, hogyan értelmezhető a miniszterelnök kötcsei nyilatkozata a köz- és a magánegészségügy szétválasztásáról.

Főleg Budapesten érezzük a magánellátás orvoselszívó hatását – mondta a HírTV-nek Pásztélyi Zsolt, a Medicina 2000 Szövetség elnöke.

Két napja már nem miniszteri biztosként, hanem az ÁEEK szakértőjeként foglalkozik az Egészséges Budapest Programmal (EBP) Cserháti Péter – jelentette be az érintett Balatonfüreden.

Távoznia kellett a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Szívsebészeti Osztályának éléről dr. Székely Lászlónak – értesült a 24.hu.

A Honvéd kórházról és az egészségügyről is kérdezte a Magyar Hírlap Németh Szilárdot, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkárát.

Itthon elsőként indította el az inkubátoros csecsemőket és családjukat online összekötő Babales programot a budai Szent János Kórház.

Komoly morális kérdés a biztonságos betegellátás megtervezése, hiszen folyamatosan csökken a szakképzett munkatársaink száma, és aránya.

hirdetés