hirdetés
2017. február. 20., hétfő - Aladár, Álmos.
hirdetés

Még két hét. Politikai döntés híján úgy tűnik, ennyi van hátra 16 észak- és kelet-magyarországi település 24 háziorvosi praxisának orvosaiból és további szakemberekből álló négy praxisközösség életéből, azaz a Svájci-projektből.

Hagyományosan a Magyar Ápolók Napján adják át a kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtó kollégáknak a kitüntetéseket.

A 2014-es állapotot ismertette minapi anyagában az Eurostat, melyet a Portfolio idéz.

Tízes skálán mérve a magyarok átlagosan 7 pontra értékelik saját egészségüket, derül ki a Pfizer átfogó felméréséből.

Az elmúlt tíz évben több mint 6,5 milliárd forint fejlesztés valósult meg a hódmezővásárhelyi kórházban.

hirdetés

A jövőben az állam finanszírozná és felügyelné a foglalkozás-egészségügyi szolgálatokat, vagyis az üzemorvosokat – tudta meg a Magyar Idők.

Az állami rendszer mellett megjelenik egy ugyanolyan típusú szolgáltatásokat nyújtó, magasabb színvonalú ’magán rendszer, ami egy szolidaritáson alapuló egészségügyben elfogadhatatlan, írja a Kettős mérce.

Az Alapjogokért Központ szakértője szerint a terhességmegszakítások szabályozása túl liberális. A TASZ azonban úgy látja: a korlátozások a nők egészségét veszélyeztetik, közli a Hír TV.

Nemzetgazdasági szinten több száz, akár ezermilliárd forintos értéket képviselhet az egészségügyi innováció és az ebből adódó hatékonyságjavulás.

Hamarosan úgynevezett bálnákkal is bővítik a mentők eszközparkját, derült ki a Népszava birtokába került kormányelőterjesztésből.

Hamarosan új szisztéma válthatja a 2015-től megszűnt korkedvezményes nyugdíjazási rendszert – tudta meg a Magyar Idők.

Az igazságügyi minisztertől kért tájékoztatást a ReSzaSz az utólag elfogadott hálapénz jogbizonytalanságának rendezése kapcsán.

Az Egészséges Budapestért Programba és az országos gyermekellátási koncepcióba illeszkedő projektet támogat a kormány – mondja a MedicalOnline-nak Velkey György, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórház főigazgatója.

Mint a szivacs szívta fel a kórházrendszer azt a mintegy 216 milliárdot, amit a kormány konszolidációra fordított az utóbbi öt évben, írja a Népszava.

A lemaradás annál is nagyobb, mint eddig gondoltuk, állapítja meg a PX Consulting egészségügyi tanácsadó cég elemzése alapján a Napi.hu.

hirdetés