hirdetés
2017. május. 26., péntek - Fülöp, Evelin.
hirdetés

A költségvetési tervet mindig kitüntetett figyelem kíséri, hiszen a számok messze túlmutatva önmagukon azt is jelzik, vajon a kormány fontossági sorrendjében milyen helyet foglal el az ágazat.

Összesen 13 milliárd forintra lehet pályázni alapellátás-fejlesztés és népegészségügyi szolgáltatások fejlesztése témakörében.

Csaknem kétmilliárd forint jut a legveszélyeztetettebb, gyermekotthonban élő fiatalok droghasználatának megelőzésére.

A legnagyobb orvoshiány Magyarországon az érsebészet területén van, írja a vg.hu.

Kifizetni a sérült hazaszállítását, vagy a külföldi gyógykezelés költségeit téríteni? – tette fel a kérdést a Magyar Nemzet.

hirdetés

A szokásosnál nagyobb mértékben, 5,4 milliárd forinttal nőtt áprilisban a kórházak adóssága – erről az Orvostechnikai Szövetség főtitkára beszélt a Klubrádióban.

Nem szuperkórházra, hanem az egészségügyi struktúra átalakításra lenne szükség – mondta a Hír TV-ben a Magyar Kórházszövetség alelnöke.

Humánerőforrás-fejlesztésre pályázhatnak uniós forrásból a közfinanszírozott egészségügyi intézmények.

Az egészségügyről is szó esett a kérdések és az azonnali kérdések között hétfőn az Országgyűlésben.

Ahogyan vidéken kialakultak kistérségi járóbeteg-központok, ez kellene a fővárosban is, mondta a Vasárnapi Híreknek Kincses Gyula.

Az Index minden lehetséges szempontból elemzi, mi is történt eddig a szuperkórházak ügyében, miért és hol van szükség rájuk – a többi közt.

Egyre többet kell várni bizonyos műtétekre, miközben a kormány a várólisták rövidüléséről beszél, közli a Hír TV.

Az Országos Mentőszolgálat főigazgatójával a május végére tervezett tüntetés előtt készített interjút a Népszava.

Elkezdődött azoknak a vakcináknak a beszerzése, amelyeket a Kárpátalján élők számára ajánlottunk fel – mondta a Magyar Időknek Szentes Tamás.

Az egészségügyben 23,8 százalékos emelkedés- sel, 282 ezer forintra nőttek a bruttó keresetek az egy évvel korábbihoz képest, a KSH adatai szerint.

hirdetés