hirdetés
2019. január. 17., csütörtök - Antal, Antónia.
hirdetés

Kompetencia, tudás, és ismeretek híján nem kellene beleszólni az egészségügy dolgaiba, de legalábbis egyetlen szabályt be kellene tartani: Nil nocere – azaz, ne árts!

Lerománozott daganatos betegek, akiknek Magyarországon kell ügyeskedniük, ha gyorsabb, és elérhető ellátást akarnak. Az Átlátszó riportja.

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete március 14-ére sztrájkot hirdet, ha addig nem sikerül megállapodni a kormányzattal.

Öt napon belül kell dönteniük az intézmény dolgozóinak: vállalják a honvédségi státuszt vagy elveszítik a munkájukat, írja a Népszava.

Család- és gyermekorvosi praxisközösségek, praxisok, illetve önkormányzatok 5,8 milliárd forintra pályázhatnak népegészségügyi feladatok hatékonyabb ellátására, illetve prevencióra.

hirdetés

A GVH maximális mértékű versenyfelügyeleti bírságot szabott ki a PRO-VALETUDO, a PVO Retails Hungary és a Monus Global Kft.-re.

Az emberi erőforrások minisztere az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta, a dolgozók szociális körülményein is javítani szeretnének.

Máriának, a kórházi ápolónak az orra alá dugnak egy papírt, hogy írja alá, miszerint 150 óra önként vállalt túlmunkát kell végeznie. Rozsos Erzsébet írása a Népszavában.

Az egészségügyi szolgáltató a bőrszín és az anyanyelv miatt közvetlen hátrányos megkülönböztetést alkalmazott. Az Egyenlő Bánásmód Hatóság esetét a jogaszvilag.hu közli.

Az országos sztrájk menetét és céljait egy január 17-ei sajtótájékoztatón közlik majd a szakszervezetek.

Pályázatot hirdetett az ÁEEK az egészségügyi felsőoktatási alapképzésben részt vevő, nappali és levelező munkarendben tanuló hallgatóknak.

A leggazdagabb magyarrá vált Mészáros Lőrinc gyermekei építhetnek egy 300 férőhelyes kórházi épületet Székesfehérváron, írja a hvg.hu.

Idén 57 milliárd forint bevételt jelent a népegészségügyi termékadó (chipsadó) az egészségügyi ágazatnak.

A WHO ajánlása szerint 2000 lakosra egy fogorvosnak kellene jutnia, közli a Portfolio.

Mióta a minisztérium január 7-én utasított három sürgősségi ellátót, hogy növeljék az akut alapellátási egységben a személyi kapacitásokat, minden triázskategóriában gyorsabban, vagy várakozási idő nélkül látják el a betegeket az ország valamennyi sürgősségi osztályán – jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján Kásler Miklós. Késő délután szerkesztőségünkbe helyreigazítási kérelem érkezett.

hirdetés