hirdetés
2018. július. 22., vasárnap - Magdolna.
hirdetés

Mi változott az utóbbi időben a gondnokságot, a cselekvő- és belátási képességet érintő kérdéskörben? Működnek-e a gyakorlatban a betegjogok között megfogalmazott önrendelkezési szabályok, például a kezelésről való lemondás lehetősége?

Számos határozatot hozott a parlament pénteken, köztük  128 igen, 56 nem szavazattal elfogadta a jövő évi költségvetésről szóló törvényt.

A jövőben a megyei kórházba fogják utalni a tumorgyanús betegeket, mert ezzel elérhető lehet a két hét alatt felállított diagnózis.

Megtáncoltatná a szociális és egészségügyi ágazat dolgozóit, nyugdíjasait a Cser Ágnes vezette szakszervezet, közli a Délmagyar.

Első fokon két év letöltendőt kapott egy ortopédsebész, aki minimum 9 betegétől pénzt követelt az ellátás után. A hvg.hu összeállítása.

hirdetés

A hvg.hu szerint klözepesen kioktató választ kapott Bangóné Borbély Ildikó, mikor arról érdeklődött a miniszternél, mire költenek el 140 millió forintot.

A népegészségügyi programmal javítana a drámai halálozási adatokon a kormány, azonban szakértőkkel beszélgetve látszik, ennél többre van szükség, írja a hvg.hu.

Június végére közel 35 milliárdra duzzadt a magyar kórházak adósságállománya. A júniusi növekmény a Magyar Államkincstár adatai szerint 1,4 milliárd forint volt, írja a Napi.hu.

Bár a kivételezés megszűnéséről szóló figyelmeztetés januári keltezésű, a HVG szerint az illetékes gazdasági vezetők most ébredeznek.

Orvosi kamara, Kásler Miklós, az egészségügy átalakítása – dr. Kunetz Zsombor oxyológus szakorvos, egykori légimentő interjúja a 24.hu-n.

Átverte a kormány az Államkincstár dolgozóit az 50 százalékos fizetésemelés ígéretével, jó, ha jövőre emelkedik a bérük. A szakemberek menekülnek vagy szakszervezetet alapítanak, írja a Népszava.

A tavalyi évben 517 milliárd forint volt a kutatás-fejlesztésre (k+f) fordított összeg Magyarországon, ami a GDP 1,35 százalékának felel meg.

Sérti az alaptörvényt, hogy az Országgyűlés nem határozta meg, kinek kell aláírnia a fogvatartottak közgyógyellátásra jogosultságához szükséges orvosi igazolást.

Magyarország különösen veszélyeztetett a húsok kiugró gyógyszerszennyezettsége, a kórházi vizesblokkok elhanyagoltsága és a tények titkolása miatt, írja a Válasz.hu.

A Magyar Idők szerint az Orvostechnikai Szövetség a gyógyeszközellátás teljes újragondolását szorgalmazza.

hirdetés