hirdetés
2018. november. 16., péntek - Ödön.
hirdetés

A szakma által régóta szorgalmazott változások is teljesülhetnek annak az EFOP projektnek a támogatásával, amely 8 milliárd forintot biztosít 20 egynapos sebészeti ellátó hely kialakítására.

Maradt mentsvár a cafeteriában: továbbra is a bérnél 41,24%-kal alacsonyabb adóval támogathatják dolgozóik egészségét a munkaadók.

Fontos, hogy a fiatalokat távol tartsuk a dohányzástól és csökkenjen a dohányosok száma, mondta Lázár János a Ne gyújts rá! világnapon.

Az emberi erőforrások miniszterének több előterjesztését is tárgyalta szerdai ülésén a kormány – hangzott el a mai Kormányinfón.

Kétszázezer embert károsított meg hét éven át a kormány a rokkantsági ellátás alkotmányellenes csökkentésével – írja a Népszava.

hirdetés

A sürgősségi ellátás problémáink megoldásához sokkal átfogóbb reformokra és változtatásokra lenne szükség, mondta Éger István a HírTV-ben.

Ezer sebből vérzik a sürgősségi ellátás, ezért közös betegtájékoztató kampányt indít az orvosi és a gyógyszerészi kamara.

A Pénztárszövetség adatai szerint az önkéntes egészségpénztárakba 11,9 százalékkal többet, 9,7 milliárd forintot fizettek be eddig az idén mint tavaly.

Felekezeteken átívelő együttműködéssel segítené az egészségügyi ellátás fejlődését az Egyházi Kórházak Egylete.

Egyelőre csak találgatásokba tudnak bocsátkozni az egészségügy szereplői, ha a magán- és közellátás szétválasztását illetően, írja a Weborvos.

Felmondott az sürgősségi betegellátó osztály vezető főorvosa, vele együtt a főnővér is, de állítólag mások is erre készülnek, írja a hvg.hu.

Idén átlépheti a 30 milliárd forintot a 10 legnagyobb hazai magán-egészségügyi szolgáltató éves árbevétele, hangzott el az InfoRádióban.

Míg nálunk magán és közfinanszírozott ellátás együttélésének mikéntje a kérdés, Európa nyugati felén, vagy éppen Lengyelországban és Szlovákiában már rég átlépték ezt a Rubikont.

Hazánkban átlagosan 17.000 felnőttre jut jelenleg egy pszichiáter. A Mérce azt is megnézte, mi van a számok mögött.

A Honvédkórház akut sebészeti ellátást és ügyeletet is adó Podmaniczky utcai telephelyén szeptember óta nincs radiológus, írja a hvg.hu.

hirdetés