hirdetés
2020. május. 30., szombat - Janka, Zsanett.
hirdetés

Kitérő választ adott Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a háziorvosi praxisok államosítására vonatkozó kérdésre a Kormányinfón.

A járvány első hulláma itthon lecsengőben van, de a vírus más földrészeken még erősen terjed, hangzott el az operatív törzs tájékoztatóján.

A 2030-ig előretekintő program megvalósítása érdekében megfeszített munka folyik, amely Kásler Miklós szerint hónapokon belül elkezdődik.

Újabb 25 magyar állampolgárnál mutatták ki COVID-19-et, ezzel 3841 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb nyolc beteg.

A műegyetemen fejlesztett lélegeztetőgép prototípusának gyártását tekintette meg három miniszter: Kásler, Pintér, Palkovics.

hirdetés

Idehaza nem magas a koronavírus-fertőzés miatti halálozások száma a lakosságszámhoz képest, hangzott el az operatív törzs mai tájékoztatóján.

Nincs más út, mint a tudósokra hallgatni, még ha a gazdasági szakértők ennek nem is örülnek, mondta dr. Meskó Bertalan jövőkutató a Blikk szerint.

A Napi.hu szerint minden negyedik magyarnak keletkezett egészségügyi problémája a felfüggesztett egészségügyi ellátások miatt.

Nem volt ágykiürítés, a tervezhető beavatkozásokat a betegek is lemondták, ezért is csökkent április végére a foglalt ágyak száma, írja az ATV.

Mi az oka annak, hogy ennyire eltérő eredménnyel járt a járvány Európa különböző államaiban? Erre a kérdésre kereste a választ az Origo.

Újabb 23 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, így 3816 azonosított beteg van. Elhunyt újabb négy krónikus beteg.

Becslések szerint hazánkban 60 ezren eshettek át a Covid-járványban a vírus okozta fertőzésen a reprodukciós szám alapján, írja a Weborvos.

A Privátbankár pontokba szedte, mennyiben különböznek az idei tervezett egészségügyi kiadásoktól a jövőre tervezettek.

Egy jól szervezett sürgősségi ellátórendszer nem csupán az életmentésre korlátozódik, hanem egységes szemléletű ellátási formát biztosít.

Változatlanul alacsony az új igazolt koronavírusos megbetegedések száma az egész ország területén, mondta az országos tisztifőorvos.

hirdetés