hirdetés
2017. szeptember. 23., szombat - Tekla.
hirdetés

Évek óta firtatják az önálló járóbeteg-szakellátók, hogy miért csak a kórházak kaptak mentességet a teljesítmény-volumenkorlát (tvk) alól az egynapos sebészeti ellátásokat illetően, a XIX. Országos Járóbeteg Szakellátási Konferencián végre választ kaptak Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkártól.

Budapest történetének legnagyobb egészségügyi fejlesztése kezdődik, hangzott el Rétvári Bence parlamenti államtitkár sajtótájékoztatóján.

A Médiaunió Alapítvány szemléletformáló kampányainak idei témája az egészségügyi prevenció és a szűrések.

A most megjelent Magyar Közlönyből kiderül, hogy első körben kik kaptak támogatást az Egészséges Budapestért projektben – írja az MNO.

Az előző év azonos időszakához képest többen haltak meg, a születések száma pedig szinte azonos volt – közölte a Központi Statisztikai Hivatal.

hirdetés

Robbanásszerűen nő a szakdolgozókat kiközvetítő cégek bevétele, immár van kivel betölteni a hiányt. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Az országban 91 bentlakásos szociális intézmény nem teljesíti a működés minimális követelményeit sem, derül ki a Népszava összeállításából.

Kormányzati koordinációért felelős miniszterként bármikor áll a fogorvosok rendelkezésére – mondta Lázár János a 98. kormányinfón.

A születésszám növekedése érdekében családbarát szülészeteket alakít ki a kormány – mondta az EMMI családügyért felelős államtitkára.

Az adósságállomány a nyolcadik hónapban az átlagos havi 2,67 milliárdnál lényegsen többel, 4,315 milliárd forinttal növekedett, írja a Napi.hu.

Míg a járóbeteg-szakellátók úgy érzik, a nehézségek ellenére valahogyan mégis sikerült talpon maradniuk, az egészségügyért felelős államtitkár a krízis elmúltáról, bővülő forrásokról beszélt a XIX. Országos Járóbeteg Szakellátási Konferencián, hozzátéve azt is, a finanszírozást a jövőben nemcsak a teljesítmény, hanem a minőség is meghatározza majd.

Már többen aláírták azt a dokumentumot, amelyben az egészségügy ciklusokon átívelő alapvetéseit fogalmazták meg a pártok, írja az MNO.

A tudatos beteg állt a Tájékozott döntéshozatal című, gyógyászati-kommunikációs konferencia fókuszában.

A magánegészségügyi piacon tavaly 904 milliárdot fizetett ki a lakosság, ám ez az összeg néhány éven belül akár 1100 milliárd is lehet.

A szeptember 27-i rendezvényen az uniós kutatási és innovációs keretprogrammal kapcsolatos tudnivalókat ismertetik az NKFI Hivatal szakértői.

hirdetés