hirdetés
2022. július. 01., péntek - Tihamér, Annamária.
hirdetés

Az előző másfél évben megkezdett munkát folytatják a Belügyminisztérium alá rendelt egészségügyért felelős államtitkárságon, a háziorvosi praxisok és a járóbeteg-szakellátók egy részét is az OKFŐ irányítása alá vonnák.

A kormány elkötelezett abban, hogy a betegbiztonság növelésével minőségi változásokat érjen el az ellátórendszerben.

Az Efop projekt lezárult, az Országos Mentőszolgálat ügyeleti rendszere zavartalanul működik tovább, közölték.

Jövő hétfő éjfélig meghosszabbítja a hétfő óta tartó, eredetileg csütörtök éjfélig elrendelt legmagasabb fokú hőségriasztást az országos tisztifőorvos.

Csaknem 670 millió forint  bírságot szabtak ki, amiért négy jelentős piaci szereplő már a közbeszerzési kiírás előtt felosztott egymás között egy állami altató- és lélegeztetőgép tendert.

Pénteken, a Semmelweis-napon zárva lesz a gyógyszertárak többsége, a háziorvosi, fogorvosi és szakrendelők, valamint a védőnői tanácsadók is.

A papíralapú utalványokat online rendszer váltja fel július 1-jén, jelentette be a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára.

A kommunális szennyvíz SARS-CoV-2 örökítőanyag-koncentrációja országos átlagban emelkedik, közli a népegészségügyi központ.

Kilencedik éve díjazzák Közép- és Délkelet-Európa kiemelkedő tudományos kutatási eredményeit az orvostudomány és a gyógyszerészet területén.

A kórházak, mentőállomások, gyermekmentő alapítványok, házi gyermekorvosok és vegyes praxisú háziorvosok augusztus 3-ig pályázhatnak.

A koronavirus.gov.hu adatai szerint jelenleg 233 koronavírusos beteget ápolnak kórházban. A Népszava szerint a háziorvosok azt tapasztalják, újra nő a fertőzöttek száma.

Jól teljesített a magyar egészségügy; Magyarország az Európai Unióban is a koronavírus-járvány ellen sikeresebben védekező országok közé tartozik.

Több mint 3 milliárd forintos kutatásfejlesztési program fejeződött be a Pécsi Tudományegyetemen.

Az elmúlt hét folyamán a gyakorlatban is megkezdte működését a csoport hatodik magánkórháza, a TritonLife Magánkórház Kaposvár.

A közelmúltban drámai gyorsasággal kezdett el terjedni a fiatalok körében egy illegálisan forgalmazott, a „dohányzás új generációjaként” emlegetett „manórúd”, az Elf Bar.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ebben a faluban egyáltalán nem ritkaság 100 évesnek lenni. Sőt, Vittorio-nak és Piuccia-nak köszönhetően idén már 10 matuzsálemet fognak számolni.

hirdetés