hirdetés
2021. március. 02., kedd - Lujza.

Külön díjazást kapnak azok a háziorvosi szolgáltatók, amelyeket szabad- vagy munkaszüneti napon járványügyi feladat ellátására köteleztek.

Tóth Judit, a Magyar Orvosok Szakszervezetének alelnöke az ATV Startban elmondta, szeretnék felmérni, hányan távoznak a közegészségügyből.

Kedd reggelre 2764 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma, és elhunyt 130 beteg, közli a koronavirus.gov.hu.

Kásler Miklós a Blikknek adott interjújában elmondta: olyan mértékben terjed a vírus, hogy hamarosan újabb szigorításokra lesz szükség.

A Jahn Ferenc kórház egyik osztályán csak hárman írták alá az új jogállási törvény szerint készült szerződésüket, Szegeden záradékkal látták el azt.

hirdetés

Néhány országból korlátozás nélkül be lehet lépni Magyarországra, közölték hétfő este a kormány honlapján az MTI szerint.

A fővárosban a pozitív tesztek aránya 2,53 százalék lett, ami közel négyszerese a decemberi szűréskor talált pozitív tesztek arányának.

Számos, az egészségügyet érintő kérdésről esett szó az Országgyűlés hétfői ülésén, az új jogviszony és az oltások is napirendre kerültek.

Az eddigi 6,5 millió helyett már 10 millió 870 ezer adag Pfizer-vakcinát kötött le Magyarország, hangzott el az operatív törzs sajtótájékoztatóján.

A Telex arról ír, hogy leáll az abai szakrendelő működése, a hvg.hu szerint a budapesti Szent Imre Kórházban is sokan nemet mondtak az aláírásra.

A nyolcadik héten országos átlagban ismét nőtt a szennyvízminták átlagos SARS-CoV-2 koncentrációja, közli az NNK.

Csókay András a Magyar Nemzetben tette közzé az orvosi kamara elnökének írt nyílt levelét, megérkezett rá a válasz az országos elnökségtől.

Új épületszárnnyal gazdagodik az Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika.

Az NNK járványügyi osztályvezetője szerint fegyelmezettnek kell maradni, hogy ne terjedjen robbanásszerűen a korona vírus.

A véradóknak köszönhetően stabil az országos vérkészlet, az OVSz folyamatosan biztosítja az egészségügyi intézmények vérkészítmény-igényeit.

hirdetés