2022. július. 05., kedd - Emese, Sarolta.

A dohai székhelyű Weill Cornell Medicine Qatar intézet kutatói a New England Journal of Medicine folyóiratban számoltak be új eredményeikről.

Az izraeli miniszterelnök és az egészségügyi miniszter megbeszélést tartott a koronavírus-járvány hatodik hullámának további kezeléséről.

Az újonnan megfertőzöttek, a kórházba szállított betegek, valamint a halálesetek száma is emelkedik Belgiumban.

Az alacsony jövedelmű országokban a 20 évesek átlagos halálozási aránya közel háromszorosa volt a gazdag országokénak, írja az InfoStart.

Július 1-jétől feloldották a szociális intézményekben a koronavírus miatt elrendelt maszkviselési kötelezettséget, közli a 444.

Új egészségügyi szabály lépett életbe a munkahelyeken péntektől, s ez ismét előírja a maszk használatát. Nemzetközi hírek.

Az elmúlt hetekben megfordult a koronavírus-fertőzéssel diagnosztizált új esetek csökkenésének tendenciája, mondta az NNK járványügyi osztályvezetője pénteken.

Az omikron vírusvariáns BA.5 alváltozata miatt már most felpörgött a járvány a kontinensen, közli az MTI nyomán az Infostart.

Az ATV megbízásából felmérést készített a Pulzus közvélemény-kutató, melyből kiderül, hogyan vélekednek az emberek a koronavírus-járványról.

Eljárás indult egy Békés megyei háziorvos ellen, aki a gyanú szerint úgy állított ki igazolást egy férfinak, hogy az nem is fertőződött meg koronavírussal.

A koronavírus okozta Covid-19 betegség volt tavaly az elhalálozások leggyakoribb oka Csehországban. A szlovén parlament módosította a fertőző betegségekről szóló törvényt. Nemzetközi hírek.

A kommunális szennyvíz SARS-CoV-2 örökítőanyag-koncentrációja országos átlagban emelkedik, közli a népegészségügyi központ.

A koronavirus.gov.hu adatai szerint jelenleg 233 koronavírusos beteget ápolnak kórházban. A Népszava szerint a háziorvosok azt tapasztalják, újra nő a fertőzöttek száma.

Megalakult a szlovén közegészségügyi intézet új, Covid-19 tanácsadói testülete. Kína enyhítette a beutazásra vonatkozó szabályokat. Nemzetközi hírek.

Az EU Tanácsa hozzájárult a védettséget igazoló, június 30-án lejáró rendelet érvényességének egyéves meghosszabbításához.

Az Imperial College London kutatói a Science folyóiratban közölték új vizsgálatuk eredményét, miszerint a koronavírus omikron variánsa a többi változatnál kevésbé erősíti az immunrendszert egy új esetleges fertőzéssel szemben.

Romániában több, mint másfélszer annyi új koronavírus-fertőzést diagnosztizáltak a múlt héten, mint egy héttel korábban.

Harmadik hete emelkedik az újonnan fertőzöttek száma, az elmúlt héten 3300 esetről tudnak, ami 1100-zal több, mint az előző hét napban.

Az SE Pulmonológiai Klinikáján elsők közt kezdtek foglalkozni a súlyos megbetegedésen átesett páciensek rehabilitációjával. A Népszava riportja.

Mintegy 31 millió munkaképes korú amerikai állampolgár tapasztalta, vagy épp szenved a koronavírus elhúzódó tüneteitől, írja az Index.

Az Európai Parlament hozzájárult az uniós védettségi igazolványok érvényességének 2023. június 30-áig tartó meghosszabbításához.

Az elmúlt heti összesített adatok szerint 6 millió 411 ezer a beoltottak és 1961 az új fertőzöttek száma, elhunyt 32 beteg, közölte a koronavirus.gov.hu.

Néhány hónapon belül hazánkat is elérheti az újabb hullám, ám Kacskovics Imre immunológus nem számít sok súlyos betegre, írja az Infostart.

A szennyvizek SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentrációjában országos átlagában nincs érdemi változás az elmúlt héthez képest.

Kissé különös projektbe kezdtek a Binghamton University kutatói, amikor elkezdték begyűjteni és kódolni a 2020-as évben a koronavírus-járvány ellen hozott kormányzati intézkedéseket azzal a céllal, hogy egy adatbázisba gyűjtsék azokat.