2022. december. 06., kedd - Miklós.

Kutatók a Proceedings of National Academy of Science hasábjain arról számoltak be, hogy a Covid-19 omikron variánsának evolúciós fejlődését tanulmányozva igen valószínű, hogy ez a variáns először állatról-emberre terjedt át.

Az Eurostat adatai megmutatják, hogyan változott a születéskor várható élettartam az EU-n belül régiós és nemek szerinti bontásban – írja a Qubit.

A Gazdasági Versenyhivatal több mint 60 milliós bírságot szabott ki az Air7 vitamincsalád forgalmazóira.

A SARS-CoV-2 örökítőanyagának koncentrációja 3 településen a mérsékelt, míg 19 mintavételi helyen az emelkedett tartományba esik, közli az NNK.

A koronavirus.gov.hu adatai szerint jelenleg 336 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen.

Egy kilencedik hullám van kialakulóban nemcsak Franciaországban, hanem Európában, Délkelet-Ázsiában és Észak-Amerikában is.

Az ausztráliai Új-Dél-Wales állam kormánya törölte a koronavírus-járvány idején kiszabott bírságok felét. Világszerte 641 655 552 ember fertőződött meg eddig a járványban.

Ismét a koronavírus-járvány következtében árván maradt gyerekek megsegítésére rendez árverést a Regőczi Alapítvány december 10-én.

Összefogásra, egymás védelmére és türelemre van szükség Németországban, mert ismét elindulhat a koronavírus-járvány téli hulláma.

Hónapokat és emberéleteket nyertünk azzal, hogy hamar beszereztük a Covid-vakcinákat, mondta az országos tisztifőorvos egy konferencián.

Országos átlagban további csökkenést mutat a szennyvíz SARS-CoV-2 örökítőanyagának koncentrációja.

Az összesített adatok szerint 6 millió 420 ezer a beoltottak és 4098 az új fertőzöttek száma, elhunyt 61 beteg, közli a koronavirus.gov.hu.

Sikerült egy olyan biomarkert találni a vérben, amely a jelenleginél jobb Covid-kezelésekhez vezethet, hvg.hu.

Baden-Württembergben és Bajorországban megszűnt a koronavírus-fertőzöttek elszigetelési kötelezettsége, írja az Infostart.

Még mindig az újabb pandémiáktól félnek a legjobban a magyarok – derül ki egy kutatás eredményeiből, amelyet a Telex ismeret.

Az újabb és újabb változatokat menekülő mutánsoknak nevezi a tudomány, mondta el a 24.hu-nak Rusvai Miklós virológus professzor.

A Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából november 15-én adták át Az év ismeretterjesztő tudósa díjat a Magyar Tudományos Akadémia Pécsi Területe Bizottsága Székházában.

Arról nincs pontos adat, hogy hány várandós nő halt meg Magyarországon koronavírus-fertőzés miatt, de azt tudjuk, hogy az oltott kismamák közül senki nem halt meg.

Kitüntette az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Müller Cecília országos tisztifőorvost „kimagasló szakmai munkájáért”.

Európát „rákjárvány” fenyegeti, hacsak nem tesznek sürgős lépéseket a kezelés és a kutatás fellendítésére, írja a hvg.hu.

A szennyvíz SARS-CoV-2 örökítőanyagának koncentrációja országos átlagban ismét csökkenést mutat, közli az NNK.

A koronavirus.gov.hu adatai szerint jelenleg 749 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 10-en vannak lélegeztetőgépen.

Az ismétlődő koronavírus-fertőzés kockázatosabb lehet, mint amikor első alkalommal kapjuk el a SARS-CoV-2 vírust.

Ha valaki megfertőződik a Covid-19-et okozó vírussal, gyakran fogékonyabbá válik más betegségekre is. Amerikai kutatók a hvg.hu szerint a bélrendszerben találták meg a magyarázatot.

A G20 járványalapjának elindítását jelentette be vasárnap a hamarosan kezdődő csúcstalálkozónak otthont adó Indonézia elnöke.