2021. október. 16., szombat - Gál.

A Yale Egyetem kutatóinak tanulmánya, amelyet a PLOS One folyóiratban tettek közzé két felmérésen alapult, amelyeket az Egyesült Államokban és Olaszországban végeztek. A vizsgálat bebizonyította, hogy amikor mindkét országban egyre több ember viselt maszkot, az olyan öngerjesztő körforgást hozott létre, amely másoknál is megerősítette ezt a viselkedést.

Újabb közel 800 ezer antigén gyorstesztet biztosít a kormány a háziorvosoknak, hogy ezzel is segítse a járvány megfékezését, írja a koronavirus.gov.hu.

A PCR-mintavételezést kizárólag a mentők és a kijelölt egészségügyi szolgálatók végzik, tudatta az atv.hu-val a Koronavírus Központ.

A BioNTech/Pfizer-vakcina lehet az EU-ban első szer, amelyet az 5-11 éves korcsoportban alkalmazhatnak a Covid-19 elleni védettség kialakítására. Nemzetközi kitekintés.

A fővárosi önkormányzat a maszkviselés szigorítását kezdeményezi a kormánynál a Covid esetek növekvő száma miatt.

Hosszú idő után újra több a világban a tbc-s megbetegedés, mert a pandémia miatt sokan nem jutottak el a szűrővizsgálatokra, írja a Telex.

A negyedik hullám megfékezése érdekében felgyorsulnak az antigén gyorstesztelések, közölte a koronavirus.gov.hu.

Pénteken reggel 5 millió 920 ezer a beoltottak és 1249 az új fertőzöttek száma, elhunyt tíz beteg, közli a koronavirus.gov.hu.

Az operatív törzs utasította a háziorvosokat, hogy jövő héttől rendelőikben teszteljék a Covid-gyanús betegeket. A Népszava szerint nagy a tiltakozás.

A negyedik hullám lassan bekeríti Magyarországot, riasztó a helyzet Romániában – mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádióban a hirado.hu szerint.

Míg Oroszországban a fertőzöttek és a halottak napi számában is megdőlt a rekord, Izraelben csökkent a súlyos esetek száma.

A WHO egy új munkacsoportot (Sago) állít fel a koronavírus eredetének felkutatására: 26 szakértőt kértek fel a csatlakozásra, írja a VG.

Az orvosi kamara fog dönteni azoknak az orvosoknak a sorsáról, akik lebeszélik betegeiket az oltakozásról; engedélyüket is elveszíthetik.

Újra 100 fölött a koronavírus miatt lélegeztetőgépen lévők száma. Tegyünk 4 lépést a járvány megfékezéséért, kéri az orvosi kamara.

Csütörtökön reggel 5 millió 917 ezer a beoltottak és 1141 az új fertőzöttek száma, elhunyt 11 beteg, közli a koronavirus.gov.hu.

Romániában sorra zárnak be az iskolák, az EU és Oroszország pedig konzultációsorozatot folytat az oltási igazolványok kölcsönös elismeréséről.

Hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás miatt emeltek vádat három, járási hivatalban dolgozó nő ellen.

Magyarország segít Romániának és 50 koronavírusos beteget vesz át intenzív ellátásra, jelentette be Szijjártó Péter külügyminiszter.

Szerdán reggel 5 millió 914 ezer a beoltottak és 814 az új fertőzöttek száma, elhunyt tíz beteg, közli a koronavirus.gov.hu.

A WHO szerint az immunhiányos embereknek és az időseknek az ajánlott várakozási időnél korábban is be kell adatni a harmadik dózist, írja a VG.

Horvátországban hivatalosan is megkezdték a harmadik oltások beadását, Ukrajnában vörös besorolásba került az első megye.

Zacher Gábor a Portfolionak azt mondta, továbbra is értetlenül állnak azelőtt, miért nem ismerhetik meg az új koronavírusos betegek oltási adatait.

Javaslom, hogy mindenki hordja a maszkot, főleg tömegközlekedési eszközökön, bevásárlásnál – mondta a Magyar Hírlapnak Rusvai Miklós.

A 444.hu szerint október 6-án utasították a rezidenseket, hogy azonnal vissza kell térniük az intenzív osztályokra külsős gyakorlatukról.

hirdetés