2021. május. 13., csütörtök - Szervác, Imola.

A gyermekkori koronavírus-fertőzés kórlefolyásáról és a Covid-19 betegség gyermekeknél tapasztalt hosszú távú hatásairól is szól az MTA Orvosi Tudományok Osztálya hatodik, májusi hírlevele.

A világon 160 079 845 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 3 326 911.

Meg lehetett volna előzni a világjárványt, de hibát hibára halmoztak – állítja a WHO által felkért független testület a hvg.hu szerint.

Németországban egyelőre nem ismerik el beutazásnál a Covid elleni védőoltást, ha nem rendelkezik európai uniós engedéllyel.

Szlovéniában is azonosították a koronavírus Indiában felfedezett, B.1.617 elnevezésű változatát, közölte a helyi média szerdán.

A terhesség 36. hete előtti időszakig a második védőoltást is megkaphatják a várandós kismamák, hangzott el az operatív törzs tájékoztatóján.

A beoltottak száma 4 millió 392 ezer, az új fertőzötteké 905 fő, és elhunyt 96 beteg, közölte szerdán a koronavirus.gov.hu.

Ha ebben az iramban folyik tovább a lakosság átoltása, akkor június elejére érhetjük el az ötmillió fős nyitási kvótát, számította ki a hvg.hu.

A világon 159 337 160 ember fertőződött meg eddig a járványban, a halálos áldozatok száma 3 312 920, a gyógyultaké pedig 95 389 140.

Már kísérleteznek azzal, hogy egy embert többféle koronavírus elleni vakcinával oltsanak be, aminek számos előnye lehet, írja az Index.

A Magyar Hírlap szerint elkészült a védettségi igazolvány telefonos applikációja, amely a külföldi utazásoknál is komoly haszonnal járhat.

Szerdáig 90 ezer 16-18 éves fiatal foglalhat időpontot a koronavírus elleni védőoltásra, hangzott el az operatív törzs sajtótájékoztatóján.

A 18. héten a szennyvízminták többségét mérsékelt, az előző héthez képest enyhén csökkenő koronavírus koncentráció jellemzi.

Azok is oltáshoz jutnak, akik válogatnak a vakcinák között, mondta Gulyás Gergely, megtekintekintve az oltásszervezéssel kapcsolatos munkát.

A Telex elemzése szerint a járványcsúcshoz képest mára 87 százalékkal csökkent az új fertőzöttek, és harmadára esett vissza a kórházban lévők száma.

A koronavirus.gov.hu kedd reggeli közlése szerint 4 millió 346 ezer a beoltottak és 493 az új fertőzöttek száma, elhunyt 99 beteg.

A világon 158 616 717 ember fertőződött meg eddig a járványban, a halálos áldozatok száma 3 299 694, a gyógyultaké pedig 94 638 472.

Tucatnyi ország várja még az első adag oltás leszállítását: ezeken a helyeken az egészségügyi dolgozók sem kaptak még vakcinát írja az Infostart.

Aggasztónak nevezte a koronavírus Indiában felfedezett, B.1.617 elnevezésű változatát az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

Mától szerdáig foglalhatnak oltási időpontot a 16-18 évesek, az oltásuk csütörtökön kezdődik, hangzott el az operatív törzs sajtótájékoztatóján.

Az egészségügyben a napokban újrainduló, tervezhető műtétekhez elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű vér és vérkészítmény.

Hétfőn reggel 4 millió 306 ezer a beoltottról, 677 új fertőzöttről, és 91 elhunyt betegről számolt be a napi adatok között a koronavirus.gov.hu.

A mentők egy év alatt 155 ezer koronavírus-fertőzöttet vittek kórházba, mondtaaz M1-en Csató Gábor, az OMSZ főigazgatója a mentők napján.

A koronavírus-járvány miatt elmaradt műtétek számát „felsőbb vezetői szinteken” nem engedték közölni a 168 óra kérdésére.

A keleti oltóanyagok elfogadottsága nem, vagy alig változott március óta – derült ki a Publicus Intézet Népszava megbízásából készített felméréséből.