2023. március. 28., kedd - Gedeon, Johanna.

A Yale University kutatócsoportja a Nature Genetics folyóiratban közölt cikket, amelyben egy univerzális, a SARS-CoV-2 minden variánsa ellen védő orálisan szedhető készítményről számol be.

A tanulmány korábban nem ismert koronavírus-forrásokat azonosított és alapul szolgálhat más kórokozók terjedésének fékezésére és járványok megelőzésére is.

A szennyvízben mért SARS-CoV-2 örökítőanyag országos átlagkoncentrációja stagnálást mutat, közli a népegészségügyi központ.

Az előző héten 641 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 2 198 461-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma.

Kegyelmet kapnak azok az észak-macedóniai állampolgárok, akik börtönbüntetésüket töltik, vagy akikre börtönbüntetés várt volna a járvány idején bevezetett intézkedések megsértése miatt.

Csak idő kérdése, és az új típusú koronavírus nem lesz veszélyesebb a szezonális influenzavírusnál – közölte az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

Az előző héten 1016 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 2 197 820-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma.

A szennyvízben mért SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentrációja országos átlagot tekintve továbbra is stagnálást mutat.

Biztos, hogy minden háziorvos betegei között akad egy Anna, egy Béla és egy Csaba.

A budapesti Szent Ferenc Kórház főigazgatója, Toldy-Schedel Emil az Indexnek beszélt arról, hogy kevesebb a poszt-Covid-szindrómás beteg is.

Az amerikai Képviselőház megszavazta a koronavírus eredetéről szóló hírszerzési információk nyilvánosságáról szóló törvényt.

A járvánnyal kapcsolatos helyreállítási alapok felhasználásáról szóló tagállami beszámolók ellenőrzésénél megbízhatósági és elszámolási hiányosságok tapasztalhatók.

A szennyvíz SARS-CoV-2 örökítőanyag-koncentrációja országos átlagban stagnálást mutat, közölte a népegészségügyi központ.

Jelenleg 395 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 14-en vannak lélegeztetőgépen, közölte a Koronavírus Sajtóközpont.

Az FBI igazgatója, Christopher Wray közölte: úgy vélik, hogy a koronavírus egy laborból szökhetett ki, mielőtt világjárványt okozott volna, írja az Index.

Országos átlagot tekintve ismét emelkedés mérhető a szennyvíz SARS-CoV-2 örökítőanyagának koncentrációjában.

Az előző héten 957 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 2 195 926-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma.

Romániában negyedik hete emelkedik, január vége óta megduplázódott az újonnan diagnosztizált koronavírus-fertőzések száma.

Az EMA nem javasolja a Merck koronavírus ellen kifejlesztett, Lagevrio márkanéven forgalmazott gyógyszerének alkalmazását.

Tovább folytatódik a nyár második fele óta megfigyelhető ingadozás a szennyvíz SARS-CoV-2 örökítőanyag-koncentrációjában.

Jelenleg 357 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen, közölte a Koronavírus Sajtóközpont.

Az ELTE TTK kutatói a súlyos Covid-19 betegséggel kapcsolatos több mint ezer tanulmányt dolgoztak fel.

Úgy tűnik, a WHO feladta a világjárvány eredetét vizsgáló, régóta várt tudományos vizsgálatának második szakaszát, írja a Privátbankár.

A járvány kezelése során gyakori kritika volt, hogy Magyarországon túl kevés tesztet végeztek. Az 59. helyen állunk a 145 rangsorolt országból, írja a G7.

Országos átlagot tekintve ismét csökkenést mutat a SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentrációja a szennyvízben, közölte az NNK.