2022. január. 21., péntek - Ágnes.

A londoni Imperial College kutatói a Nature Communications folyóiratban közölték új vizsgálatuk eredményeit, melyek szerint a közönséges nátha során kialakuló T-sejtek keresztvédettséget nyújthatnak a SARS-CoV-2 fertőzés ellen.

A kormány nem hagyja, hogy a kevésbé módosak ne jussanak minőségi egészségügyi ellátáshoz, mondta a miniszterelnök a Magyar Hang szerint.

Budapest helyett már a dunántúli megyékben terjed a leggyorsabban az omikron – derül ki a Portfolio összeállításából.

Csak azoknak lesz érvényes az igazolványuk, akik oltottak. Az erről szóló kormányrendelet hamarosan megjelenik a Magyar Közlönyben.

Szlávik János főorvos, a Dél-Pesti Centrum Kórház infektológiai osztályának vezetője az InfoRádió Aréna című műsorának vendége volt.

Az amerikai szabvány szerint készített N95-ös maszkok védenek a legjobban a koronavírus omikron-változata ellen – írja az Index.

Különböző szakaszai voltak a mögöttünk lévő két esztendőnek – ezekről is beszélt a Figyelőnek adott interjújában Kásler Miklós miniszter.

A héten értesítették a háziorvosokat, hogy a tavaly decemberi feliratú Pfizer-ek lejárati idejét 2022. 03. 31-re módosították, írja az szmo.hu.

Csütörtökön reggel 6 millió 325 ezer a beoltottak és 15 526 az új fertőzöttek száma, elhunyt 71 beteg, közölte a koronavirus..gov.hu.

Bármely oltásra bármely vakcina adható negyedik oltóanyagként – derül ki az NNK hivatalos ajánlásából a Népszava szerint.

A koronavírus-megbetegedések 87 százalékát az omikron variáns okozza, azonban a védőoltás jelentősen enyhítheti a betegség lefolyását.

A járvány megfékezése érdekében újabb 340 ezer antigén gyorstesztet biztosít a kormány a háziorvosoknak és házi gyermekorvosoknak.

Ez most a belépő a következő évtizedek járványos időszakába, számos hasonló járványra számíthatunk a jövőben – írja a PharmaOnline.

Az Európai Unió 385,5 millió eurót biztosít húsz országnak az egészségügyi szükséghelyzet kezelésére – közölte az Európai Bizottság.

Szerdán reggel 6 millió 323 ezer a beoltottak és 14 890 az új fertőzöttek száma, elhunyt 85 beteg, közölte a koronavirus.gov.hu.

Van, ahol beadják a 4. vakcinát a jelentkezőknek, de az orvosok többsége szakmai iránymutatásra vár az oltópontokon, írja a Népszava.

Egy vírusfehérje lehet a túlzott gyulladásos immunválaszt okozó légúti vírusok, így a koronavírus gyenge pontja is – írja a 24.hu.

Az elmúlt hetekben jelentősen kibővítették Európa legnagyobb és lemodernebb Covid19 laborjának, a bécsi Lifebrain Labornak a kapacitását.

A Népszavának nyilatkozó nagykanizsiai férfi szerint édesanyja nem kapott megfelelő védelmet, testvérétől pedig nem tudott elbúcsúzni.

Sikeresen folytatódott a januári oltási akció, amelynek második hetében több mint 142 ezer oltást adtak be három nap alatt.

A viselkedéskutatók nem biztosak abban, hogy az oltások kötelezővé tételével a kívént eredményt érik el az érintett országok, írja az Infostart.

Az immunrendszerünk jobban elfelejtette a korábbi oltások által kialakított védettséget – mondta Boldogkői Zsolt professzor a Szeged365-nek.

Kedden reggel 6 millió 321 ezer a beoltottak és 6851 az új fertőzöttek száma, elhunyt 94 beteg, közli a koronavirus.gov.hu.

Az Allianz Hungária kutatása szerint a magyarok mentális egészségére kevésbé volt hatással a Covid a nemzetközi átlaghoz képest, írja a Blikk.

A COPD-s betegek állapotát súlyosbíthatja a Covid-19, idős pácienseknél a koronavírus előidézheti a tüdőbetegséget, írja az Új Szó.

hirdetés