2022. január. 25., kedd - Pál.

Súlyos COVID-szövődmények, stroke, agyi aneurizma és agydaganat – betegségek, melyeket „átlagos módszerekkel” bizonyos esetekben nehéz diagnosztizálni, főleg akkor, ha tünetek sem jelentkeznek. Dr. Vértes András főorvos, a RadiVert MR Diagnosztikai Központ szakmai vezetője kutatások sorával mutatott rá, miért van fontos szerepe az MR-nek.

Határozott növekedés látható a szennyvizek SARS-CoV-2 örökítőanyagának országos átlagkoncentrációjában.

Az Európai Unió Tanácsa új ajánlást fogadott el a biztonságos és szabad utazás elősegítésére a koronavírus-járvány idején.

Újabb díjat kap Karikó Katalin és kutatótársa, Drew Weissman; az idei Japán díjat is megkapják anyagok és gyártás kategóriában.

Karikó Katalin és Drew Weissman kapja az idei Kovalenko-medált, az amerikai Nemzeti Tudományos Akadémia orvostudományi kutatásokért járó, kétévente odaítélt elismerését.

Hamarosan megszűnik a külföldről Angliába utazók érkezés utáni koronavírus-tesztelési kötelezettsége. Nemzetközi kitekintés.

A koronavirus.gov.hu keddi adatai szerint 3115 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 177-en vannak lélegeztetőgépen.

Azzal a hamis indokkal kért kölcsönt, hogy a pénzt kutatóorvosi tevékenységére, koronavírus elleni vakcina kifejlesztésére fogja fordítani.

Andorra is elfogadja a magyar hatóságok által, oltásra, tesztre és gyógyultságra vonatkozóan kiállított igazolásokat.

A csalással hét sértettnek több mint 28 millió forint kárt okoztak, közölte a Fővárosi Főügyészség vezetője.

A koronavirus.gov.hu összesített adatai szerint 2921 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 176-an vannak lélegeztetőgépen.

Ukrajnában várhatóan február közepén tetőzik a koronavírus-járvány mostani, legújabb hulláma. Nemzetközi kitekintés.

Egy magyar gyártmányú terápiás eszköz tudományos vizsgálatát sürgeti Csókay András idegsebész.

A Pfizer vezérigazgatója szerint az éves vakcina előnyösebb lenne a gyakoribb emlékeztető oltásoknál, írta a Reuters alapján a hvg.hu.

Ismét kijárási tilalmat vezetnek be Koszovóban a koronavírus-járvány megfékezése érdekében. Nemzetközi kitekintés.

Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) jelentésben tette közzé a kutatás adatait.

A Debreceni Egyetemen zajló kutatásokra, illetve tehetséggondozásra ajánlotta fel a Debrecen Díj a Molekuláris Orvostudományért kitüntetéssel járó pénzjutalmat Karikó Katalin.

Újabb rendelkezéssel szabályozta az oltási kötelezettséget az olasz kormány. Nemzetközi kitekintés.

Pénteken reggel 6 millió 329 ezer a beoltottak és 15 957 az új fertőzöttek száma, elhunyt 65 beteg, közölte a koronavirus.gov.hu.

A két oltás nem elegendő, ezt ma már mindenki látja, fogalmazott Wikonkál Norbert, a Honvédkórház főigazgatója.

A kormány nem hagyja, hogy a kevésbé módosak ne jussanak minőségi egészségügyi ellátáshoz, mondta a miniszterelnök a Magyar Hang szerint.

Budapest helyett már a dunántúli megyékben terjed a leggyorsabban az omikron – derül ki a Portfolio összeállításából.

Csak azoknak lesz érvényes az igazolványuk, akik oltottak. Az erről szóló kormányrendelet hamarosan megjelenik a Magyar Közlönyben.

Szlávik János főorvos, a Dél-Pesti Centrum Kórház infektológiai osztályának vezetője az InfoRádió Aréna című műsorának vendége volt.

Az amerikai szabvány szerint készített N95-ös maszkok védenek a legjobban a koronavírus omikron-változata ellen – írja az Index.

hirdetés