2020. szeptember. 21., hétfő - Máté, Mirella.
hirdetés

Mától egységesen 10 nap a kötelező hatósági házi karantén – hangzott el az újra rendszeresen jelentkező operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján.

Távozik tisztségéből Adam Vojtech cseh egészségügyi miniszter. Három évig irányította a tárcát, lemondólevelét már át is adta.

A koronavirus.gov.hu szerint 876 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19).

Tavasszal egyszer már sikerült, együtt ősszel is sikerülni fog, írta a koronavírus-járvány elleni védekezésről Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzetben megjelent írásában.

Már 30 929 163 ember fertőződött meg világszerte a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 959 528, a gyógyultaké pedig 21 159 457.

 


 

Maszkot már nem csak a közösségi közlekedési eszközökön, hanem az állomási és megállóhelyi helyiségekben is kötelező hordani.

Amennyiben valakinek a kontaktkutatás kapcsán szükséges a tesztelése, a háziorvos időpontot kérhet a 17 ambuláns mintavételi pont valamelyikére, ha a jelentkező tünet- és panaszmentes.

Ingyenes tesztet akar a lakosság majdnem kétharmada, derül ki a Napi.hu számára a Pulzus Kutató által készített friss közvélemény-kutatásból.

Már 30 685 001 ember fertőződött meg világszerte a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 955 843, a gyógyultaké pedig 20 921 799.

Elhunyt nyolc beteg, 1070 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma, közölte vasárnap reggel a koronavirus.gov.hu.

Mától ismét rendszeresen tart sajtótájékoztatót az operatív törzs. Készen állunk arra, hogy a koronavírus-járvány további terjedését korlátok között tartsuk, mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetője a szombati online sajtótájékoztatón.

Átvezénylik a dolgozókat a Korányi Intézetbe – derül ki a Népszava birtokába került iratból. Pedig a kormányfő szerint ott nincs létszámhiány.

A koronavirus.gov.hu szerint 809 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19).

Ha az igények szükségessé teszik, bevonják az ellátásba a kiskunhalasi mobilkórházat, de lesz egy "katonai kórház" a Szent László Kórház területén, és egy további Tatabányán.

Már 30 397 759 ember fertőződött meg világszerte a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 950 493, a gyógyultaké pedig 20 681 095.

Szeptember 21-étől lépnek életbe a már bejelentett védelmi intézkedések. A részleteket a Magyar Közlönyben megjelent rendeletek tartalmazzák.

A szociális intézmények felkészültek a második hullámra, felhalmozott egészségügyi készleteik legalább három-négy hétre elegendőek.

374 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 29-en vannak lélegeztetőgépen, közölte pénteken reggel a koronavirus.gov.hu.

Tízezer ágyunk van, ahol el tudjuk látni a Covid-19 betegeket, felkészítettük az egészségügyet, mondta a miniszterelnök a Magyar Nemzet szerint.

A Népszavának nyilatkozó szakember becslése szerint a magánszolgáltatók napi 3500-4000 tesztet végeznek, ez a kapacitás azonban eltűnhet.

Már 30 071 314 ember fertőződött meg világszerte a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 944 887, a gyógyultaké pedig 20 432 852.

Az Emmi szerint egyetlen kórházban sincs akkora munkaerőhiány, hogy az az ellátást negatívan befolyásolná, hangzott el az ATV-ben.

A koronavírus kimutatását célzó PCR-tesztért azoknak kell majd fizetniük, akiknek a saját döntése, hogy elmennek a mintavételre.

Mára 5000 fölé emelkedett a mentőkhöz beérkező mintavételi megrendelések száma, közölte Győrfi Pál szóvívő a szervezet Facebook-oldalán.

Falus András immunológus az ATV-ben hangsúlyozta: ez egy új vírus annak ellenére, hogy a koronavírusokat mintegy 40-50 éve ismerjük.