2021. január. 27., szerda - Angelika.

Eddig mintegy 5200, jellemzően orvos- és egészségtudományi egyetemi hallgató vett részt a koronavírus-járvány elleni védekezésben, hangzott el az operatív törzs sajtótájékoztatóján.

A koronavírus kínai áldozatai közül többen érdekcsoportot alkottak, tavaly felelősségre vonást követeltek.

Izraelben már alig bírják a terhelést a kórházak. Meghaladta a százezret a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma Nagy-Britanniában. Nemzetközi kitekintés.

A koronavirus.gov.hu szerdai adatai szerint 1004 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést és meghalt 85 beteg.

Nagyon kicsi a valószínűsége annak, hogy a SARS-CoV-2 vírusok a levegőből közvetlenül a tüdőbe jussanak.

 


 

A világon már 100 248 229 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 2 156 941.

Európában elsőként engedélyeztük az amerikai Eli Lilly gyógyszergyár által előállított készítményt, a bamlanivimab gyógyszert – ismertette legújabb videójában Kásler Miklós.

Lassan lezárul az egészségügyi dolgozók kampányszerű oltása, de folytatódik az idősotthonokban élők oltása, mondta az országos tisztifőorvos.

A fogyasztóvédelem 2020-ban közel 26 millió darab védőeszközt ellenőrzött, ezek közül több mint négymillió vámkezelését tiltotta meg a hiányos dokumentáció miatt.

A koronavirus.gov.hu keddi adatai szerint 459 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést és meghalt 89 beteg.

A világon már 99 706 375 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 2 139 803, a gyógyultaké 55 040 967.

Az új koronavírus örökítőanyagának koncentrációja országos átlagban csökkenő tendenciát mutat a 3. heti szennyvízvizsgálatok eredményei alapján.

Azt javasolták a tagállamoknak, hogy szigorítsák beutazási szabályaikat, hogy csökkentsék a koronavírus és mutációi terjedését az unióban.

Mindegyik vakcina működik, jelentette ki az országos tisztifőorvos az operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján. Óvatosságra int az orosz vakcina fejlesztője.

A vakcinafejlesztés szempontjából fontos lehet a brit vírusmutáció vizsgálata a Nemzeti Népegészségügyi Központban.

A koronavirus.gov.hu hétfői adatai szerint 844 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést és meghalt 56 beteg.

A világon már 99 178 504 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 2 219 138, a gyógyultaké 54 729 572.

Több százmillió eurós ráfordítással új terápiát vezetnek be Németországban az új típusú koronavírus által okozott betegség súlyos lefolyásának megelőzésére.

A megelőzésre is alkalmas szert a tervek szerint hamarosan az EMA-hoz is benyújtják törzskönyvezésre, írta az InfoStart.

A COVID-19 megbetegedést okozó SARS-CoV-2 koronavírus elleni aktív immunizálásra engedélyezett mRNS-vakcinák beadása kapcsán néhány esetben allergiás reakciók kialakulásáról számoltak be. Mennyire gyakori és mennyire súlyos ez a mellékhatás? Mekkora kockázatot jelent?

Az Európai Unió be fogja tartatni a koronavírus elleni oltóanyaggyártókkal a velük kötött szerződésekben foglalt kötelezettségeket.

Magyarországon átgondolt oltási terv szerint halad a vakcináció, hiszen rendelkezésre kell állnia a második dózis oltóanyagnak is a már beoltottaknak, mondta az országos tisztifőorvos.

Magyarországnak nemzeti érdeke a koronavírus elleni oltás menetének felgyorsítása, fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter.

Több brit szakértő is megkérdőjelezte, hogy a koronavírus néhány hónapja Nagy-Britanniában azonosított új variánsa a korábbi változatnál valamivel több halálesetet okozhat.

A koronavirus.gov.hu vasárnapi adatai szerint 1257 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést és meghalt 64 beteg.