2021. március. 02., kedd - Lujza.

Külön díjazást kapnak azok a háziorvosi szolgáltatók, amelyeket szabad- vagy munkaszüneti napon járványügyi feladat ellátására köteleztek.

Az eddigi 6,5 millió helyett már 10 millió 870 ezer adag Pfizer-vakcinát kötött le Magyarország, hangzott el az operatív törzs sajtótájékoztatóján.

A nyolcadik héten országos átlagban ismét nőtt a szennyvízminták átlagos SARS-CoV-2 koncentrációja, közli az NNK.

A Pfizer/BioNTech koronavírus elleni oltása után az elhízottak szervezete mintegy felével kevesebb antitestet termel  mint az egészséges embereké.

Az NNK járványügyi osztályvezetője szerint fegyelmezettnek kell maradni, hogy ne terjedjen robbanásszerűen a korona vírus.

 


 

Hétfőn reggelre 4326 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 84 beteg, közölte a koronavirus.gov.hu.

A világon 114 067 979 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 2 530 723, a gyógyultaké 64 418 462.

Vasárnap vírusszkeptikusok tüntettek jogellenesen a Hősök terén, majd a Vajdahunyad várához vonult egy kisebb csoport, írta a Police.hu.

Az ATV Híradó mutatta be Müller Cecília körlevelét, amelyet a háziorvosok kaptak. Módosul a Pfizer- és az AstraZeneca vakcinák beadásának protokollja.

A szombati Magyar Közlönyben jelent meg a koronavírus ellen védettség igazolásáról szóló kormányrendelet módosítása, írja a 24.hu.

Ferenci Tamás biostatisztikus szerint a járvány felszálló ágát biztosan a brit vírusvariáns okozza, hangzott el az RTL Klub Híradójában.

Fenntartás nélkül kell alkalmazni a keleti vakcinákat, mert csak így lehet megfékezni a járvány harmadik hullámát.

A miniszterelnök február 28-án, vasárnap délelőtt tette közzé a közösségi oldalán, hogy beoltatta magát a kínai Sinopharm-vakcinával.

A koronavirus.gov.hu vasárnapi adatai szerint 4469 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést és meghalt 72 beteg.

A kormány március 16-ig meghosszabbította a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedésekről szóló kormányrendelet hatályát.

A világon már 113 752 802 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 2 524 413, a gyógyultaké 64 230 919.

Az oltások segítségével minél előbb ki kell alakítani a lakosság védettségét, mondta az országos tisztifőorvos szombaton az MTI-nek.

A Magyarország élőben vendége Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője volt.

Mostantól csak a sürgős, életveszélyes eseteket látják el. A műtőket, s azzal a nemrég újraindított egynapos ellátásokat is leállították – erről számoltak be a Népszavának kórházi vezetők.

A koronavirus.gov.hu szombati adatai szerint 4948 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést és meghalt 107 beteg.

A koronavírus-fertőzésen átesett betegek utógondozására post-Covid szakambulancia-hálózatot indít a Debreceni Egyetem klinikai központja.

A világon már 113 391 190 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 2 517 118, a gyógyultaké 63 972 132.

A miniszterelnök felkérésére megkezdődött az utazási szabályok, határforgalom-ellenőrzési rendelkezések szigorításának előkészítése.

Az eddigi legszigorúbb járványügyi korlátozásokról döntött a cseh kormány. Az izraeliek csaknem felét már legalább egyszer beoltották. Nemzetközi kitekintés.

Már bizonyítottan jelen van hazánkban a védőoltásokkal szemben is ellenállóbb dél-afrikai mutáció is.