2021. április. 13., kedd - Ida.

Kutatók még a 2019-es amerikai kanyarójárvány idején készítettek reprezentatív vizsgálatot egyes médiaüzenetek oltási hajlandóságot befolyásoló hatásairól.

Megbeszélést folytatott Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere Békássy Szabolccsal, az országos kollegiális szakmai vezető háziorvossal.

Magas szinten tetőzik a járvány harmadik hulláma, ezért továbbra is fontos az óvatosság, hangzott el az operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján.

A koronavírus-járványt kizárólag oltással lehet legyőzni, ezért bármelyik vakcinát is kínálják fel, azt az embereknek el kell fogadniuk.

Izraelben kialakulhatott valamiféle közösségi immunitás a koronavírussal szemben a Weizmann Intézet szakértője szerint.

Egy hete jelentették be, hogy a frontvonalba látogat az emberi erőforrások minisztere. Ezúttal a Szent László Kórházban talált mindent rendben.

A világon 136 046 262 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 2 936 364, a gyógyultaké 77 419 352.

Már 2 millió 900 ezer embert beoltottak itthon, 5077 az új fertőzöttek száma, és 291 beteg halt meg, közölte hétfőn reggel a koronavirus.gov.hu.

Naponta 60-70 új beteg is érkezik a szegedi Covid-kórházba, egyre gyakoribb, hogy egész családok szorulnak kórházi ellátásra. Az M1 videója.

Már 72 százalékra emelkedett az oltáspártiak aránya – derül ki a Nézőpont Intézet Magyar Nemzetnek készített kutatásából.

Oroszi Beatrix, az ITM Járványmatematikai Modellező és Epidemiológiai projektcsapat tagja a Népszavának adott interjút.

Veress Gábor Svédországban élő patológus a Növekedés.hu-nak azt mondta, a svéd járványkezelés egyértelműen működik.

Jól halad az oltási program Magyarországon, mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a közmédiának.

A mentők eddig közel 150 ezer fertőzésgyanús vagy igazoltan fertőzött betegnek nyújtottak segítséget, és mintegy 1,2 millió mintát vettek.

10 484 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1290-en vannak lélegeztetőgépen, közölte vasárnap a koronavirus.gov.hu.

A világon 135 200 019 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 2 926 949, a gyógyultaké 76 800 538.

Ha a védőoltásokat sikerül megfelelő ütemben beadni és az emberek nagy számban kérik azt, akkor talán nyárra elérhető a tömeges immunitás.

Biostatisztikusaink becslése szerint a 65 év fölötti korosztályból közelítőleg 3500 életet mentettek meg az oltások, mondta Kásler Miklós.

A koronavirus.gov.hu szombati adatai szerint 10 921 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1344-en vannak lélegeztetőgépen.

A CanSino és a Covishield lekerül a napirendről a szállítási határidők miatt, mondta el a külügyminiszter az ATV kérdésére.

Az EU költségvetéséből 121,5 millió euró összegű kiegészítő támogatást nyújtanak a járvánnyal összefüggő sürgős szükségletek fedezésére.

A világon 134 545 099 ember fertőződött már meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 2 915 400.

A jövő héttől már hatféle oltás áll rendelkezésre Magyarországon, hangzott el az operatív törzs pénteki tájékoztatóján.

A dr. Kellermayer Miklós által vezetett munkacsoportnak először sikerült az aktív, fertőzőképes koronavírus szerkezetét megvizsgálni.