2020. április. 04., szombat - Izidor.
hirdetés

Az eddigi korlátozó intézkedések valószínűleg megfelelő időben történtek, így még mindig sikerült elkerülni a tömeges megbetegedéseket – hangzott el a többi közt az operatív törzs szombati tájékoztatóján. Az egészségügyieknek 500 ezer forint plusz juttatást Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter újfent bejelentette.

Az EB felfüggeszti az Európai Unión kívüli országokból importált orvosi felszerelések és védőeszközök utáni áfa- és vámfizetési kötelezettséget. Nemzetközi összefoglalónk.

Májustól a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő a finanszírozás mértékét részben átlagfinanszírozással határozza meg.

Kormányrendelet jelent meg veszélyhelyzet során alkalmazandó egyes egészségügyi intézkedésekről, írja a Weborvos.

678 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 6 krónikus beteg, és 58 főre emelkedett a gyógyultak száma.

 


 

Újabb védőeszközöket biztosítanak a háziorvosoknak – jelentette be Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján, ahol kérdésre válaszolva azt is elmondta, egyelőre orvos, ápoló, mentő nincs a koronavírus áldozatai között.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium saját forrásaiból is hozzájárul az orvosegyetemek egészségügyi kiadásainak fedezéséhez.

Időarányosan jól uralja a koronavírus-járványt Magyarország, a megbetegedések számát mutató görbe laposodott az elmúlt napokban.

A Chiesi csoport növeli a támogatási intézkedéseket és új pénzügyI alapokat jelentetett be a munkavállalók, a betegek és az egészségügyi szolgáltatók számára a COVID-19 világjárványra adott válaszként.

Idén minden egészségügyi dolgozónak 500 ezer forintos pluszjuttatást biztosítanak, jelentette be Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádióban.

A Válasz Online podcast vendége Ócsai Lajos, az Országos Tisztiorvosi Szolgálat korábbi járványügyi főosztályvezetője volt.

Míg az állami fogászati ellátás gyakorlatilag leállt, néhány magánrendelő – ha korlátozottan is – fogad betgeket, írja a Magyar Nemzet.

Orvosok, ápolók kerültek járványügyi megfigyelés alá a Szent Imre kórházban, az érsebészeti osztály nem ügyel – derül ki a Népszava írásából.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 623-főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Mérsékelt ütemben nőtt Szlovéniában és Horvátországban a koronavírussal fertőzöttek száma, 4500-nál több halott a francia kórházakban.

A Canon Medical Systems és a Nagasaki Egyetem közösen fejlesztett egy gyors genetikai tesztelési rendszert a SARS-CoV-2 diagnosztizálásához.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által támogatott koronavírus-kutatócsoportok munkájáról tájékozódott Orbán Viktor.

Ügyeletes gyógyászati szaküzleti rendszer kezdi meg működését annak érdekében, hogy az érintettek hozzájussanak a megfelelő eszközökhöz.

A koronavírus miatti krízishelyzetre tekintettel speciális telefonos információs szolgálat indult sclerosis multiplex betegeknek.

Jelentést tettek a kórházparacsnokok, védőfelszerelésekből mindenütt kb. egy heti tartalékkal rendelkeznek az egészségügyi intézmények, és továbbra is folyamatos a beszerzés – hangzott el a többi közt az operatív törzs csütörtöki tájékoztatóján.

A Semmelweis Egyetem (SE) Neurológiai Klinikájának több alkalmazottját is megbetegítette a SARS-CoV-2 vírus, írja a Qubit.

Akár nyolc méterre is repülnek köhögéskor vagy tüsszögéskor a cseppek, állapította meg a Massachussettsi Műszaki Egyetem (MIT) kutatása.

Egyelőre nem tudjuk, hogy egy halott szöveteiben meddig marad életben a vírus, derül ki a Magyar Nemzet összeállításából.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 585-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Dr. Vályi-Nagy István, a kórház főigazgatója az M1 interjújában kiemelte a dolgozóik felkészültségét, áldozatkészségét és kitartását, írja az Origo.

Az új típusú koronavírussal (SARS-Cov-2) fertőzöttek száma szerda estére 887 067-re nőtt a világban. Eddig 44 264-an vesztették életüket.

Úgy tűnik, a TBC elleni oltás a veleszületett immunrendszer serkentése révén segíthet a CoVid-19 megelőzésében, írja a PharmaOnline.

A regisztrált koronavírus-fertőzöttek öt százaléka szorul gépi lélegeztetésre, hat százalékukat pedig intenzív osztályon kezelik – jelentette be Müller Cecília az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján, hozzátéve, hogy a lélegeztetett betegeknek csökken az esélyük a felgyógyulásra.

Négy ígéretes terápiás lehetőségről beszélnek a pécsi virológusok, szúrta ki az InfoStart a pécsi virológusok Facebook-bejegyzését.

A járvány hazai áldozatainak adatai után az Operatív Törzs közzétette a fertőzöttek területi megoszlását is, szúrta ki a Népszava.

Németországban lassul a terjedés, újabb korlátozások Hollandiában, kiengednék a török börtönlakókat, ötszázzal több francia áldozat.

Egy friss tanulmány szerint a Sars-CoV-2 még egy ártalmatlanabb formájában került át az emberi szervezetbe, és ott mutálódott, írja a 24.hu.

Akár egymillió krónikus beteg ellátása is akadozhat a járvány kapcsán bevezetett egészségügyi óvintézkedések miatt, hangzott el az ATV-n.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 525-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

A biztonságos védőfelszerelések hiánya és a fertőzéstől való félelem miatt felmondási hullám indult el Romániában, írja a Maszol.ro.

Az Önök folyamatos tájékoztatását támogatják:

hirdetés
hirdetés