2021. szeptember. 25., szombat - Eufrozina, Kende.

A koronavírus-járvány miatti újabb lezárások a miniszterelnök szerint igazságtalanok lennének azzal a 6 milló emberrel szemben, akik beoltatták magukat, ezért ha lesz is bármilyen korlátozás, akkor a védettségi igazolványhoz való visszatérést javasolja.

A koronavirus.gov.hu pénteki adatai szerint 438 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 54-en vannak lélegeztetőgépen.

Az Oxford/AstraZeneca-oltás vezető fejlesztői szerint a mostani járványt okozó Sars-CoV-2 típusú vírus hatása hamarosan a náthát is okozó szezonális koronavírusfajtákéhoz lesz hasonló.

Az EU frissítette a járványügyi szempontból biztonságosnak ítélt országok listáját, Bosznia-Hercegovinát és a Moldovát törölte a jegyzékből. Nemzetközi kitekintés.

Az összeomlás szélén áll az afgán egészségügyi rendszer az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint, írja a Népszava az MTI nyomán.

Több százezer oltatlan, idős ember van Magyarországon, többségében ők kerülnek korházba a negyedik hullámban.

A koronavirus.gov.hu csütörtöki adatai szerint 411 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 48-an vannak lélegeztetőgépen.

Az oltás nélküli munkavállaló nem veszíti el munkahelyét, de fizetésétől elesik Olaszországban. Nemzetközi kitekintés.

Egyre erőszakosabban lépnek fel és még tovább radikalizálódhatnak az új típusú koronavírus létének tagadói Németországban.

Rövid eljárásrendi segédletet készített a Magyar Orvosi Kamara (MOK) Háziorvosi Csoportja, mert úgy látták, a kollégák többségének szüksége van erre a sorvezetőre az aktuális eljárásrend és jogszabályok kuszaságában.

Hogyan tud az egyén védekezni, ha a kampány miatt a politikától nem várható népszerűtlen döntés? A Válasz Online cikke.

A koronavirus.gov.hu szerdai adatai szerint 406 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 46-an vannak lélegeztetőgépen.

Bécs polgármestere szigorításokat jelentett be. Amerikában otthoni gyorstesztet javasolnak a járvány negyedik, a kórházakat ismét túlterhelő hullámának megfékezésére.

A hírvivő RNS megelőzési és terápiás célú fejlesztése terén elért eredményeiért Karikó Katalin biokémikus, valamint az Özlem Türeci és Uğur Şahin orvos-házaspár kapja a 2022. évi „Paul Ehrlich és Ludwig Darmstaedler-díjat”.

A koronavirus.gov.hu keddi adatai szerint 401 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 45-en vannak lélegeztetőgépen.

Romániában októbertől indul az oltáslottó. Szigorú szabályozás mellett, de lesz Ausztriában téli síszezon. Nemzetközi kitekintés.

Lassan, de továbbra is növekszik a szennyvíz koronavírus-koncentrációja, közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

Hatékony és biztonságos az 5-11 éves korosztályban az új típusú koronavírus okozta betegség elleni védelemre a német BioNTech és az amerikai Pfizer együttműködésében kifejlesztett vakcina, közölte a német biotechnológiai vállalat.

Az oltás működik, Magyarország működik, jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn az Országgyűlés őszi időszakának nyitó ülésén.

A Nők Magyarországért Klub és a XXI. kerületi önkormányzat kezdeményezésére készült ötszáz négyzetméteres falfestményt hétfőn avatták fel.

A koronavirus.gov.hu összesített adatai szerint az elmúlt három napban 1072 új fertőzöttet igazoltak, 380 koronavírusos beteg van kórházban.

Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár szerint a kötelező védőoltás elrendelése nem visszaélésszerű, nem aránytalan súlyú, írja az Index.

A nagykorú lakosság 50,3 százalékát oltották be a koronavírus elleni valamelyik védőoltás legalább egy adagjával Montenegróban.

Megoldás születhet a keleti vakcinákkal beoltott magyar állampolgárok uniós Covid-igazolványának ügyére.

hirdetés