2020. december. 02., szerda - Melinda, Vivien.
hirdetés

Az Európai Bizottság szerdán koordinált fellépésre és az egészségügyi rendszereik megerősítésére szólította fel az EU-tagállamokat, annak érdekében, hogy elkerüljék a koronavírus-járvány terjedésének felgyorsulását a karácsonyi és újévi ünnepek alkalmával.

Az ellátórendszer terhelésének csökkentése érdekében jelzőrendszert működtetnek, amely naponta mutatja az egyes intézményekben a betegek és a személyzet létszámát.

Szombathelyen nő a SARS-CoV-2 örökítőanyag mennyisége a szennyvízben. Miskolcon csökken, a legtöbb településen stagnál a vírus mennyisége.

Koronavírusban meghalt Felcsút háziorvosa – derült ki a Magyar Orvosi Kamara holnapján közzétett adatokból, amit a 168 óra idéz.

A koronavirus.gov.hu keddi adatai szerint 4136 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést és meghalt 165 beteg.

 


 

Az amerikai modell szerint január 11-e után csökkenhet a napi halálesetek száma száz fő alá, írja az indirekt.hu.

A világon már 63 790 774 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 1 479 446, a gyógyultaké pedig 40 959 260.

Japánban több ember lett öngyilkos októberben, mint ahányan egész évben belehaltak a koronavírus-fertőzésbe, közli az InfoStart.

Egyelőre nincs oltásra alkalmas, koronavírus elleni vakcina Magyarországon, de a lakossági igények jelzésére hamarosan elindul a vakcinainfo.gov.hu honlap. Alacsony a fertőzöttség a célzott teszteléseken.

Ismét módosult a koronavírus-fertőzések megelőzésének és terápiájának kézikönyve, mondta el az emberi erőforrások minisztere keddi, online sajtótájékoztatóján.

A koronavirus.gov.hu keddi adatai szerint 3951 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést és meghalt 154 beteg.

Az operatív törzs által közölt számsorok használhatatlanok a járványügyi döntésekhez – állítják a Népszava egészségügyben dolgozó forrásai.

A világon már 63 229 355 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 1 467 673, a gyógyultaké pedig 40 523 031.

Az OTSZ Online szerint az emberek akkor is hajlamosak figyelmen kívül hagyni a tényeket, ha csak elolvassák a COVID-19-cel kapcsolatos összeesküvés-elméleteket.

Az Austria Center melletti tesztelőutcát a többi közt azoknak tartják fenn, akik kórházak vagy szociális intézmények dolgozói.

A fogyasztóvédelmi hatóságok legnagyobb nemzetközi ernyőszervezetének éves konferenciáján a GVH képviseli a világszervezet európai koronavírus-munkacsoportját.

A világon jelenleg is többszáz kutatóközpontban vizsgálják, hogyan tudják csökkenteni a betegek szervezetébe juttatott mesenchymális őssejtek a koronavírus-fertőzés okozta tüdőkárosodást és a légzőszervekben kialakult gyulladást.

Sikeresnek értékelte a Gazdaságvédelmi akcióterv programjait éves meghallgatásán Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.

A korlátozó szabályok betartására kérte az embereket az országos tisztifőorvos az operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján.

A koronavirus.gov.hu hétfői adatai szerint 5595 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést és meghalt 151 beteg.

Életének 70. évében hosszú küzdelem után COVID-19 szövődményében elhunyt dr. Szabó Zoltán főorvos, radiológus, közli a hatvanonline.hu.

A Napi.hu Kemenesi Gábor virológus, a Pécsi Tudományegyetem adjunktusa Facebook-bejegyzését idézi.

A világon már 62 736 160 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 1 459 243, a gyógyultaké pedig 40 127 262.

Tudatos vásárlásra kéri a lakosságot az országos tisztifőorvos az adventi időszak beköszöntével a koronavírus-járvány miatt.

A koronavirus.gov.hu vasárnapi adatai szerint 6819 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést és meghalt 156 beteg.