2020. július. 11., szombat - Nóra, Lili.
hirdetés

Mindössze egy napja ismerte el az Egészségügyi Világszervezet (WHO), hogy a Sars-Cov-2 nemcsak cseppfertőzés, hanem aeroszol útján is terjed, így még nem készült el az ennek megfelelően frissített, védekezésre vonatkozó ajánlásuk.

Három fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt két idős, krónikus beteg, közölte pénteken reggel a koronavirus.gov.hu.

Orbán Viktor a koronavírus-járványról is beszélt a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, tudósít a Magyar Hírlap.

A világon 12 238 034 ember fertőződött már meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 554 360, a gyógyultaké pedig 6 716 683.

A Qubit Varga Máté genetikussal tekintette át az elmúlt egy hónap fontosabb fejleményeit a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban.

 


 

Kásler Miklós a Szent Imre kórház Köszönet a hősöknek! címmel tartott ünnepségén azt mondta: a járványt még mindig komolyan kell venni.

Lehet, hogy az eddiginél szigorúbb intézkedéseket kell hozni annak érdekében, hogy Magyarországon ne változzon a kedvező járványügyi helyzet.

Egy kutatás előzetes eredményei alapján a ruhaanyagból varrt szájmaszkok korántsem javasolhatóak mindennapi védelemre, írja a Liner.

Tíz fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt két idős, krónikus beteg, közölte csütörtökön a koronavirus.gov.hu.

Két kollégáját és négy pácienst fertőzött meg koronavírussal a temesvári CFR-kórház egyik asszisztensnője, írja a Főtér.ro.

Merkely Béla rektor elrendelte az egyetemi munkatársak kötelező, de térítésmentes PCR-szűrését, amennyiben külföldről térnek haza.

Egy allergia elleni orrsprayben megtalálható hatóanyagot azonosítottak, amely alkalmas lehet a Covid-19 kezelésére, írja a PharmaOnline.

A világon 12 012 720 ember fertőződött már meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 548 914, a gyógyultaké pedig 6 562 679.

A koronavírus-járvány utáni uniós egészségügyi stratégiáról vitatkoztak Brüsszelben az Európai Parlament képviselői, írja az Index.

Idén június végéig 520 milliárd forintot meghaladó összeget tettek ki a koronavírus járványhoz kapcsolódó egészségügyi eszközbeszerzések.

Meghaladta a 700 ezret az igazolt Covid-19-fertőzések száma Oroszországban, Moszkvában pedig a halálozások száma 4 ezer fölé emelkedett.

Öt fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és nincs újabb elhunyt, közölte szerdán a koronavirus.gov.hu.

Továbbra is indokolt a járványügyi megelőző szabályok fokozott betartása, közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) az MTI-vel

Amennyiben tovább romlik a helyzet, és nem csökken az új fertőzöttek száma, a kormány ismét betilthatja a tíz főnél nagyobb összejöveteleket.

Egy spanyol kutatás szerint nagyon távoli még a közösségi immunitás a Covid-19 ellen: hatvanezer lakos öt százaléknál találtak ellenanyagot.

Még Magyarországon sem ért véget a koronavírus-járvány első hulláma, hiszen mindennap érkeznek hírek újabb megbetegedésekről.

Tizenhat fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és nincs újabb elhunyt, közölte a keddi adatokat a koronavirus.gov.hu.

32 ország 239 tudósa a napokban nyílt levélben arra kéri a WHO-t, gondolja újra a koronavírussal kapcsolatos ajánlásait, írja a hvg.hu.

Hat fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és nincs újabb elhunyt, közölte hétfőn reggel a koronavirus.gov.hu.

Kényszerkezelést vezethetnek be a vesztegzár intézkedéseket megszegő aktív olaszországi koronavírus-fertőzöttekkel szemben.

Előzetes eljárás indul Edouard Philippe távozó francia miniszterelnök és volt egészségügyi miniszterei ellen a járvány kezelése miatt.

Az eredetileg tervezett helyett több mint 120 millió forint értékben díjaztak pályázókat a Covidea elnevezésű ötlet- és startup versenyen.

A koronavirus.gov.hu szerint 9 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést.

A világon 11 240 943 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 530 137, a gyógyultaké pedig 6 044 585.

A koronavirus.gov.hu szerint két újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést és elhunyt egy krónikus beteg.

A világon 11 049 505 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 524 677, a gyógyultaké pedig 5 849 347.

A világon 10 871 362 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 521 298, a gyógyultaké pedig 5 754 013.

A koronavirus.gov.hu szerint 6 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést.

Még finomítani akarják a tesztet a brit kutatók, mielőtt bevetnék a Covid-19 riasztási rendszer részeként.

A koronavírus-járvány alatt többször is megsértette a kijárási korlátozásokat, ezért rengeteg kritikát kapott, írja a hvg.hu.