hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.

Tardi példátlan: „Nem fog sikerülni, én maradok”

Az egy ideje már száműzetésben gyógyító tardi házorvos működését is ellehetetlenítette az OEP, amikor szerződést bontott a cserépváraljai önkormányzattal – idézi fel a NOL.

A példátlan esetről a minap beszámoltunk a Vasárnapi Hírek nyomán,  ehhez most újabb részleteket tesz hozzá a NOL.

Keszthelyi Gyula háziorvos, aki igazságkereső demonstratív akciói okán a tardi önkormányzat mellett számos egészségügyi funkcionárius bögyében lehet, egy ideje már a közeli Cserépváralján gyógyít, ahova követték a tardi betegei is. Ahogy a nol.hu-n magyarázza egyikük:

„– Nehogy már a tardi polgármester meg az önkormányzat mondja meg, hogy kihez járjunk orvoshoz! – így háborog egy idős asszony, s hozzáteszi: akár tüntetni is hajlandó Keszthelyi Gyula mellett, ha kell. A helyiek azt tartják, hogy a „tardi matyók” különlegesen nyakas és büszke emberek, akiket nehéz betörni, még akkor is, ha a hatalom a legváltozatosabb módszerekkel igyekszik azt elérni.”

Ebben a helyzetben jött az OEP döntése, ami adategyeztetés elmulasztására hivatkozva mondott fel sebesen a Cserépváraljai önkormányzatnak következésképpen megfosztva a gyógyítás társadalombiztosítási eszközeitől az ottani háziorvost.

Keszthelyi Gyula azt mondta, ha kell, ő egy darabig ingyen is ellátja a betegeket, de receptet kiállítani, táppénzes igazoéást kiállítani az OEP intézkedése nyomán már nincs joga - jelzi a példátlan helyzetet a nol.hu-cikke.

(forrás: NOL)
hirdetés

Könyveink