2024. május. 03., péntek - Tímea, Irma.
hirdetés

Hálapénzes ügyben zárták le a nyomozást

Tavaly februárban vette őrizetbe a rendőrség azt a nagykanizsai főorvost, akiről kiderült, hogy hálapénzt fogadott el betegeitől – írja az Index.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság azzal gyanúsított egy nagykanizsai főorvost, hogy hálapénzt fogadott el. A rendőrök 2023. február 22-én a munkahelyén fogták el az orvost, akinél ezt követően több helyen is házkutatást tartottak, rengeteg bizonyítékot lefoglalva.

Az intézkedés során a férfit előállították a kapitányságra, majd kihallgatását követően szabadon engedték, így szabadlábon védekezhetett.

Ezután indult meg a nyomozás, amelyet a gazdaságvédelmi alosztály nyomozói végeztek el.

A rendőrség legfrissebb tájékoztatása szerint a hálapénzt elfogadó nagykanizsai osztályvezető főorvos ügyében a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Alosztálya a napokban befejezte a nyomozást, az iratokat pedig megküldte az ügyészségnek.

Az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló 2020. évi C. törvény jelentős változásokat hozott az egészségügy területén. A törvény hatálybalépésével 2021 óta akár egy évig tartó szabadságvesztéssel is büntethető az, aki hálapénzt ad vagy fogad el – emlékeztet az Index.

(forrás: index)
hirdetés

Könyveink