hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

Nincs itt panasz, csak baj van

Eljött az idő, amikor, ha valaki megbetegszik, el kell adnia a tehenet vagy a házat a feje fölül – idéz egy háziorvost a Népszabadság.

A lap az egészségügyi ellátórendszer újjászervezésének mellékhatásai között tallóz.

Valamennyi kórképre van egy intézménye mindenkinek – idézi fel a nol.hu. Így egy-egy település lakói akár tucatnyi kórházhoz is tartozhatnak. Több településről órákat kell utazniuk a betegeknek, hogy kórházba jussanak. Szakrendelő mindenkinek elérhető 30 percen belül.

- A betegek nagyon panaszkodnak, mert messzebbre kell utazni – mondja Keszthelyi Gyula tardi háziorvos, de van más baj is. Tíz perccel ezelőtt próbált egy betegének a miskolci kardiológián időpontot kérni, a kartonozó márciusi időpontot ajánlott. Pedig a betegnek most lenne szüksége a szívkatéteres vizsgálatra.

Arra a kérdésre, hogy most, mint a háziorvosa, mit fog csinálni, azt felelte: azt ajánlom neki, ha életben akar maradni, keressen fel egy kardiológiai magánrendelést. Eljött az idő, amikor, ha valaki megbetegszik, el kell adnia a tehenet vagy a házat a feje fölül.

Ennek ellenére a struktúraváltással összefüggésben eddig egyetlen betegpanasz sem érkezett az Országos Tisztiorvosi Hivatalhoz. Pedig – ahogy a MedicalOnline többször megemlékezett róla, lenne miről  –  a Népszava hetek óta tudósít annak a fogyatékos és fogfájós gyereknek a kálváriájáról, akit egyetlen ellátó sem volt hajlandó szenvedéseitől megszabadítani. Fájdalomcsillapítót és hat hónapos előjegyzést ajánlottak a szülőknek. Végül egy német házaspár megszánta a gyereket, és kifizette a magánellátás költségeitidézi fel a nol.hu.

(forrás: NOL)
hirdetés

Könyveink