hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

Aki bírál, az repül?

Október végén úgy döntött a tardi képviselő-testület, hogy szerződést bont Keszthelyi Gyulával. A legkisebb matyó falu háziorvosának szakmai képességeit a polgármester sem vitatja, de Keszthelyinek már nemcsak az egészségügyi kormányzattal és az orvosi kamarával van konfliktusa, hanem a falu képviselő-testületével is.

A képviselő-testület számára az orvos konfliktusai mind terhesebbek és elviselhetetlenebbek, és fájlalták, hogy a falut nem a kakasfesztiváljáról, a hagyományairól, hanem a háziorvosáról ismerik országszerte. A polgármester az ülésen azzal érvelt, hogy odalett a testület bizalma, ez pedig okot szolgáltat az orvos és a falu korábbi megállapodásának a fölmondására – tette közzé a Népszabadság.

Keszthelyi Gyula akkor vált országosan is ismertté, amikor három évvel ezelőtt bejelentette, hogy nem akarja ingyen beadni a térítésmentes (állami) influenzavakcinát. A nem kötelező védőoltások beadása ugyanis a fizetős szolgáltatások körébe tartozik, Keszthelyi ebből kiindulva jutott arra: csak külön díjazásért hajlandó oltani. A szaktárca viszont másképp értelmezte a szabályozást, úgy, hogy az influenzaoltás ugyan nem kötelező, de a járvány megelőzését szolgálja, így az ingyenes vakcina beadásáért nem lehet pénzt kérni. Az orvos végül a hatósági büntetés kilátásba helyezése után beadta az oltást.

Tavaly közérdekű adat eltitkolása miatt jelentette fel a Magyar Orvosi Kamarát, mert a törvényben előírt adatokat, köztük Éger István elnöki tiszteletdíját, nem tette közzé.

2010 januárjában elsőként állította le személygépkocsiját, kapcsolta ki mobiltelefonját, amikor a baloldali kormányzat hirtelen csökkentette a háziorvosok praxisfinanszírozását. Közölte az ÁNTSZ-szel és az Országos Mentőszolgálattal, hogy a sürgős eseteket nem tudja ellátni. Gyalog egyébként sincs módja gyorsan a helyszínre érni, így azóta minden ilyen esetben a mentőkre hárul körzetében az ellátás. Azóta hatósági igazolása is van az ÁNTSZ-től, hogy a személygépkocsi nem tartozik a feltétlenül biztosítandó orvosi eszközök körébe. S úgy látta, a praxispénzek szűkítése után nem is maradt más választása, mint hogy takarékosabban üzemeltesse a körzetét.

hirdetés

Könyveink