hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

Folytatódik a Cser-Gaskó-párbaj

Feljelentéskiegészítést küldtek az ügyészségre a dulakodással tarkított pénteki elnökválasztás után az Egészségügyi Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (EDDSZ) egyes tagjai, akik nem ismerik el a küldöttgyűlés törvényességét.

Erről Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke tájékoztatta a Magyar Hírlapot azt követően, hogy az EDDSZ egyik alapszervezetének tagjaként akart részt venni az ülésen, de a biztonsági őrök ezt megakadályozták.

Eredetileg Csert „jogszerűtlen tevékenységei” miatt jelentették fel. A tisztújító gyűlésen – amelyre számos küldöttet nem engedtek be – Cser Ágnest 82 százalékkal választották újra elnökké. „Azt is kértük az ügyészségtől, hogy semmisítse meg a pénteken hozott határozatokat” – mondta Gaskó a lapnak.

Közben tíz egészségügyi szakszervezet közleményben tudatta, hogy nem kíván tovább együttműködni Cser Ágnessel, és törvénytelennek tartja annak az új szakszervezeti szövetségnek a megalakítását is, amely tavaly év végén őt választotta elnökévé.

„Gaskó István hatalmi harcot folytat, és nem hajlandó tudomásul venni, hogy az új tömörülés már nem tagja a Ligának” – közölte a Magyar Hírlappal Cser Ágnes, hangsúlyozva, hogy épp a bírósági ítélet miatt tartották a tisztújító közgyűlést, amelyre csak az előzetesen leadott névsorban szereplő küldöttek vehettek részt.

A Fővárosi Ítélőtábla tavaly decemberi végzésében – helybenhagyva a Fővárosi Bíróság elsőfokú ítéletét – megsemmisítette a Cser EDDSZ-elnökké választásáról szóló, 2010-es kongresszusi határozatot.

hirdetés

Könyveink