hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

Cser Ágnestől úgy tudjuk, hogy nagyon győzött

Zárt ajtók mögött tartotta tisztújító kongresszusát az Egészségügyi Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (EDDSZ) pénteken Budapesten, jelentette az MTI.

Cser Ágnes az MTI-nek később azt mondta, ismét megválasztották a szervezet elnökévé, Gaskó István - a Liga Szakszervezetek elnöke, aki az EDDSZ tagjaként sikertelenül próbált bejutni a rendezvényre - viszont úgy tudja, a választásra végül nem került sor.

Cser Ágnes az MTI-nek sajnálkozott és kínosnak tartotta, hogy a Liga és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének néhány tagja "randalírozott" az EDDSZ kilencedik kongresszusának helyszíne, a Vidékfejlesztési Minisztérium épületének a bejáratánál. Mint kifejtette, kép- és hangfelvételek bizonyítják, hogy a két említett szervezet néhány tagja szidalmazta, rugdosta és leköpte a munkájukat végző biztonsági őröket.  Cser Ágnes elismerte, hogy többeket nem engedtek be a rendezvényre, ezt azzal indokolta, hogy ezek az emberek a mandátumvizsgáló bizottság által összeállított listán nem szerepeltek küldöttként.   Azt mondta, hogy a rendezvényen 82 százalékos szavazati aránnyal ismét őt választották meg a szervezet elnökévé. Hozzátette: a választás szabályszerűségét szintén képi és hangfelvétellel is bizonyítani tudja.    

A Fővárosi Ítélőtábla tavaly decemberi végzésében helybenhagyta a Fővárosi Bíróság elsőfokú ítéletét, amely megsemmisítette a Cser Ágnes EDDSZ-elnökké választásáról szóló 2010-es kongresszusi határozatot. Erre is utalva Gaskó István az MTI-nek azt mondta, Cser Ágnes törvénytelenül szervezte meg a mostani kongresszust, olyan eszközökkel, amelyek miatt az előző megválasztását is megsemmisítette a bíróság.

Gaskó István [Fotó: MTI, Kollányi Péter]Gaskó István kitért arra: felkérték őt, hogy segítsen abban, Cser Ágnes "ne csinálhassa tovább a törvénytelenségeit", ezért belépett az EDDSZ-be, ahol egy alapszervezet küldöttnek is megválasztotta. Ennek ellenére más küldöttekkel együtt, mindenféle magyarázat nélkül kizárták a kongresszusról - közölte, hozzátéve: a bejáratnál a Cser Ágnes által felfogadott "verőlegények", de még maga Cser Ágnes is lökdösődve akadályozta meg a bejutásukat. Gaskó István szerint ez azért történt, mert Cser Ágnes tudta, hogy ellene szavaznának. Azt is hozzátette, a rendezvény után a jelen lévő küldöttek arról tájékoztatták, hogy a kongresszuson csak jelöltállítás volt, a választásra nem került sor. Hozzátette: Cser Ágnes "törvénytelen intézkedéseit" nem veszik figyelmbe, a Liga továbbra is tagjának tekinti az EDDSZ-t.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink