hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

A Liga számít a „csertelenített” EDDSZ-re

Közleményben invitálja tárgyalásra a Liga szakszervezeti szövetség az EDDSZ leendő elnökét.

Az Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (EDDSZ) törvényesen megválasztott új elnökét várja egyeztetésre a jövőbeni együttműködésről a Liga Szakszervezetek, írják közleményükben. Ebben úgy fogalmaznak: „a szervezet volt elnöke, dr. Cser Ágnes homokba dugta a fejét, és nem hajlandó tudomásul venni a másodfokú, jogerős bírósági ítéletet”. Márpedig eszerint az EDDSZ 2010. február 11-i kongresszusának döntése, amely alapján Cser Ágnes az EDDSZ elnöke, semmis. Tehát az EDDSZ-nek jogerősen nincs elnöke - teszik hozzá.

Mindezek ellenére Cser Ágnes továbbra is elnöki minőségében szövetséget alapított egy olyan, frissen alakult egészségügyi szakszervezettel, amelyet még be sem jegyzett a bíróság. Majd ügyvezető elnökként elnökválasztó kongresszust hívott össze, ahol a bizottság Cser Ágnest jelölte a szövetség elnöki tisztségére - emlékeztet a Liga.

A szakszervezet azt írja: miután az EDDSZ mostanáig nem jelezte hivatalosan kilépését, így a Liga Szakszervezetek továbbra is tagjának tekinti. Ennek keretében tagszervezetei belügyeibe nem szól bele, de azt elvárja, „hogy a jogerős bírósági ítélet nyomán keletkezett helyzetet törvényesen, demokratikus elvek és saját alapszabályuk adta keretek között mielőbb oldják meg” - fogalmazott a Liga Szakszervezetek.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink