hirdetés
2024. május. 14., kedd - Bonifác.

Gaskó szerint Cser bűnbakot keres

Nem igaz, hogy a Liga nem képviseli megfelelően a munkavállalók, azon belül az egészségügyi ágazat érdekeit – reagált a munkavállalói konföderáció elnöke arra, hogy az Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (EDDSZ) emiatt válna ki a tömörülésből.

Gaskó István szerint Cser Ágnes EDDSZ-elnök most vélhetően a Ligában bűnbakot keres, mert a kormányhoz való közeledésével nem tudta érvényesíteni az egészségügyi dolgozók érdekeit. Arról, hogy Cser Ágnes már ezen a hétvégén szakszervezeti konföderációt alakítana, a Liga vezetője annyit mondott: szerinte Cser mindenáron egy konföderáció elnöke akar lenni, ám a jelenlegi helyzetben szinte képtelenség létrehozni új – sorban a hetedik – munkavállalói tömörülést.

A jelenlegi jogszabályi környezet ugyanis nem alkalmas arra, hogy „definiálni lehessen egy konföderációs feltételrendszernek való megfelelést". Most a társadalmi párbeszéd legfőbb fórumában, a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanácsban azok vehetnek részt – mondta –, akik korábban kvalifikálták magukat az Országos Érdekegyeztető Tanácsban. Gaskó az EDDSZ szombati ülése kapcsán nehézségnek értékeli, hogy a Fővárosi Ítélőtábla a napokban megsemmisítette a Cser elnökké választásáról szóló határozatot.

(forrás: Magyar Hírlap)
hirdetés

Könyveink