hirdetés
2022. december. 06., kedd - Miklós.
hirdetés

Olyan ellátórendszerre van szükség, amely a szereplők, azaz a beteg, az orvos és a döntéshozó szükségleteire egyaránt reflektál, a helyi szereplők számára pedig minél sokszínűbb ellátást biztosít.

Az autoimmun májbetegségben szenvedők életminőségének javítása a célja a hároméves tudományos vizsgálatnak Debrecenben.

Új, természet- és kalandterápiás lehetőség segít többek között az önsértést és öngyilkossági kísérletet elkövetőknek a Semmelweis Egyetemen.

A figyelemhiányos hiperaktivitás zavar (ADHD) tünetei gyermekkorban kezdődnek, de gyakran felnőttkorban is komoly nehézségeket okoznak. A betegség terhéhez a tünetek perzisztálása mellett a pszichiátriai és szomatikus morbiditás fokozott kockázata is hozzájárul.

A Vadaskert Gyermekpszichiátria igazgatója az InfoRádiónak elmondta, leginkább szorongásos és depressziós tünetek tapasztalhatók betegeiknél.

A különböző médiatartalmak és közösségi felületek erőteljes hatást gyakorolnak a gyerekek személyiségfejlődésére.

Ismeretlen beteg első interjújának feltétlenül személyesen kell történnie, elejétől kezdve nem szabad csak online találkozni a beteggel, ez sem szakmailag nem helyes, sem minőségileg nem lehet megfelelő – nyilatkozta lapunknak dr. Szekeres György, a Magyar Pszichiátriai Társaság elnöke.

A WHO adatai alapján a fejfájás a leggyakoribb neurológiai és a harmadik leggyakoribb orvosi panasz, túlnyomórészt azonban nem mutatható ki szervi probléma a háttérben.

Az állatasszisztált terápiák az ember és állat közötti szoros kapcsolatra építve, élményalapú feldolgozással segítik a kliens problémáinak feltérképezését és kezelését. A kapcsolatban számos hatás érvényesül, és a kliens több területen is fejlődhet.

hirdetés
hirdetés

Könyveink


hirdetés