hirdetés
2023. március. 28., kedd - Gedeon, Johanna.
hirdetés

A McGill University kutatói a Molecular Psychiatry folyóiratban megjelent cikkükben közölték a UK Biobank több mint 270 ezer betegadata alapján végzett kutatásuk eredményét, melynek fő megállapítása, hogy igen jelentős nemi különbségek fedezhetők fel a depresszió okában és megjelenési formáiban.

Erős hatást gyakorol az agy több, nagy fejlettségű funkciókért felelős részére is az ayahuasca tudatmódosító hatású főzet.

Gádoros Júlia három évtizeddel ezelőtt alapította meg a Vadaskert Gyermek- és ifjúságpszichiátriai Kórházat, amely azóta több mint 62 ezer gyermeket látott el. A 24.hu beszélgetett vele.

Játékfüggőséget és figyelemzavart is okozhat a gyerekeknél a túlzott internethasználat, derül ki az Index összeállításából.

A pszichózis korai fázisa kiemelt jelentőségű a betegség kimenetele szempontjából. A pszichotikus betegségek korai felismerése és fázisspecifikus kezelése jelentősen megnövelheti a funkcionális remisszió és a felépülés esélyét.

A cikk megírására a felkérés eredetileg a Mitől és hogyan lehet vonzó a pszichiátria? címmel érkezett. Az egyszerűnek tűnő kérdés azonban egy állítást is magában rejt: „ezek szerint Magyarországon jelenleg nem jó pszichiáternek lenni”. Megkérnénk az olvasót, hogy a következő információk alapján saját szájíze szerint döntsön a kérdésben!

Harminc éve nyílt meg a Vadaskert Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Kórház; az intézmény több mint 62 ezer gyereknek nyújtott segítséget.

Dr. Zonda Tamás neurológus, pszichiáter, öngyilkosságkutató, író életének 83. esztendejében meghalt, tette közzé a gyarmatihirek.hu.

Az SE Anatómiai Intézetének kutatóstábja 2017 óta vizsgálja más egyetemekkel kollaborációban a skizofrénia idegsejtszintű magyarázatát.

hirdetés
hirdetés

Könyveink


hirdetés