hirdetés
2022. július. 05., kedd - Emese, Sarolta.
hirdetés

A Florida International University kutatói a Journal of Consulting and Clinical Psychology folyóiratban közölték új vizsgálatuk eredményeit, melyek szerint a stimulánsokkal kezelt ADHD-s gyerekek tanulási képességeire nem hat a gyógyszeres terápia.

Megtalálták a kutatók azt az agyi rendellenességet, ami magyarázatot adhat arra, miért válik valaki pszichopatává, írja a hvg.hu.

20 éve, 2002-ben csatlakozott a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karához a Klinikai Pszichológia Tanszék.

Egy nagy retrospektív kohorsz vizsgálat szerint a súlyos depresszióban szenvedő betegeknél az ECT meggátolhatja az öngyilkosság elkövetését. 

Tovább rontotta az egyébként is hiányos hazai pszichiátriai ellátást a koronavírus-járvány – mondta az InfoRádiónak a Magyar Pszichiátriai Társaság elnöke.

A Depresszió Mutatószámrendszer tanulmány tíz közép-kelet-európai, valamint balti országban vizsgálta meg a depresszió ellátásának helyzetét.

Június 4. és 7. között tartja 30. kongresszusát a több mint 80 ezer pszichiátert tömörítő Európai Pszichiátriai Társaság.

Az idősödéssel jelentkező memóriapanaszok megítélése összetett differenciáldiagnosztikai feladatot jelent az ezzel foglalkozó szakemberek számára is. Mikor kóros, és mikor természetes a kognitív teljesítmény romlása? Szükségszerű, hogy memóriaproblémák jelentkezzenek?

Bekerült a Mentális Zavarok Diagnosztikai és Statisztikai Kézikönyvébe az elhúzódó gyász zavar, derül ki a Qubit írásából.

hirdetés
hirdetés

Könyveink


hirdetés