hirdetés
2022. január. 21., péntek - Ágnes.
hirdetés

A gyulladásos bélbetegségekben szenvedők életminősége nagymértékben befolyásolja a betegség lefolyását, a tüneti progressziót. A tünetekhez gyakran társulnak mentális zavarok, mint a szorongás és a depresszió, melyek rontják az életminőséget, további progressziót provokálva.

Az Allianz Hungária kutatása szerint a magyarok mentális egészségére kevésbé volt hatással a Covid a nemzetközi átlaghoz képest, írja a Blikk.

A pszichiátereket kihívások elé állította és állítja a járvány. Nagyon nagy lett az igény a pszichiáterek munkájára, sok helyen várólisták alakultak ki, még a magánpraxisban is – nyilatkozta lapunknak dr. Purebl György, a Semmelweis Egyetem Magatartás-tudományi Intézetének igazgatója.

Az időskori depresszió mind magatartásbeli, mind biológiai úton növeli számos betegség mortalitását. A Medical Tribune cikke a PharmaOnline-on.

Az amerikai addiktológusok többsége alkalmasnak találja a pszichedelikus szerek használatát bizonyos szerhasználati zavarok és pszichiátriai betegségek kezelésére, közli az OTSZ Online.

Az öngyilkosságra hajlamosító genetikai variánsokat a 7. kromoszómán azonosították, írja az Origo.

A Vanderbilt University kutatói a Cell Reports folyóiratban megjelent cikkükben a központi idegrendszer egy olyan fehérjéjét írták le, mely újszerű megközelítéssel szolgálhat a szkizofrénia kezelésében.

A Vadaskert Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Kórház és Szakambulanciát fenntartó Vadaskert Alapítvány igazgatóját a 444.hu kérdezte.

A tejfogak növekedési nyomainak vastagsága segíthet felismerni, hogy mekkora kockázattal alakulhat ki később mentális zavar, írja a Qubit.

hirdetés
hirdetés

Könyveink


hirdetés