hirdetés
2021. augusztus. 01., vasárnap - Boglárka.
hirdetés

Meghatározható, hogy mennyire súlyos a beteg depressziója, mekkora a kockázata annak, hogy a betegnél a későbbiekben súlyos depresszió alakul ki, illetve képes a jövőbeni bipoláris zavar kockázatának előrejelzésére is.

Idegrendszeri és mentális betegségek okainak vizsgálatát segíti egy új magyar orvostechnológiai fejlesztés.

A pszichiátriai betegeknél magasabb a kockázata, hogy a Covid-19 miatt kórházba kerülnek vagy meghalnak, állapította meg egy új tanulmány.

A lelki nehézségekhez és mentális betegségekhez jelentősen nagyobb társadalmi megbélyegzés társul, mint a testi problémákhoz, jelzi a Qubit.

Egy massachusettsi iskola engedélyt kapott arra, hogy elektrosokk-terápiát alkalmazzon az önveszélyes tanulókon – írja a 24.

A depresszióval küzdő emberek felét idehaza nem is diagnosztizálják, közölte az RTL a Magyar Pszichiátriai Társaság tanulmánya alapján.

Számos szakember vett részt a depresszió egyéni és társadalmi-gazdasági terheit felmérő tanulmány elkészítésében.

Nagy árat fizetett a pszichiátria a járvány alatt az átvezénylések és az ellátások korlátozása miatt – hangzott el az MPT keddi sajtótájékoztatóján.

Kutatók arra kerestek választ, mikor ideális elaludni és felkelni ahhoz, hogy a hangulatzavarok előfordulásának esélyét csökkentsük, írja a 24.hu.

hirdetés
hirdetés

Könyveink


hirdetés