hirdetés
2021. október. 16., szombat - Gál.
hirdetés

Az Oxford Egyetem vezetésével egy nemzetközi kutatócsoport a Science Translational Medicine folyóiratban megjelent cikkében arról számolt be, hogy szoros összefüggést mutattak ki az NPSR1 gén egyik variánsa és a III/IV stádiumú endometriózis kialakulása között.

Megjelent a Nőgyógyászati és Szülészeti Továbbképző Szemle idei 4. száma. Kiadványunkat online is olvashatja.

A magzat immunrendszerének fejlődését befolyásolja az anya koronavírussal való megfertőződése a várandósság során.

A központ célja, hogy pszichológiai támogatást és tanácsadást nyújtson azoknak a pároknak, akik elakadnak a gyermekvállalásban.

A drezdai Leibniz Szilárdtest- és Anyagkutatási Intézet munkatársai kicsiny hajtóművekkel kívánják elősegíteni a lusta spermiumok célba jutását, írja a GyártásTrend.

A HIPEC kezelés a kiterjedt – hashártya érintettséggel is járó – petefészek daganatos betegek terápiájában kaphat jelentős szerepet.

A magyar állam megvásárolja a Róbert Károly Meddőségi Centrum Kft.-t, amely a jövőben állami finanszírozásban fog teljeskörű meddőségi kezelést nyújtani.

Növeli a koraszülés kockázatát az erdőtüzek füstjének belélegzése, állapította meg egy amerikai kutatás.

A PharmaOnline szerint egy olyan lehetséges fogamzásgátlási módszerről jelent meg tanulmány, amely teljesen eltér a korábbiaktól.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Sokaknak rossz tapasztalatuk van az egészségüggyel, de nem elég a kórházakon számon kérni a szabályok betartását. Rendszerszintű változásra van szükség az egészségügyben.

A körülményeken múlik, de nem feltétlenül sérti az egészségügyi dolgozók jogait az, ha csak védőoltással tarthatják meg az állásukat. Alapvető jogokat sért viszont a kormány, amikor az oltatlan dolgozókat teljesen megfosztja a végkielégítéstől.