hirdetés
2022. augusztus. 17., szerda - Jácint.
hirdetés

Az Oxford Egyetem vezetésével egy nemzetközi kutatócsoport a Science Translational Medicine folyóiratban megjelent cikkében arról számolt be, hogy szoros összefüggést mutattak ki az NPSR1 gén egyik variánsa és a III/IV stádiumú endometriózis kialakulása között.

A természetes úton szülők 29,5 százaléka szabadon választhatta meg a vajúdási és a kitolási testhelyzetet a szülés során. A KSH kutatásáról a Magyar Nemzet számol be.

Egy kis esetszámú vizsgálatban azt tapasztalták, hogy a női típusú hajhullás a posztmenopauzás nők több mint felét érinti, írja az OTSZ Online.

A 444.hu videójából kiderül, hogy hálapénz nélkül az állami ellátásban szülő nőknek szűkültek a lehetőségei a választásában.

Az OTSZ Online szerint egy digitális algoritmus több asszonynál jelzi előre a postpartum vérzés kialakulásának kockázatát, mint a jelenlegiek.

Megjelent a Nőgyógyászati és Szülészeti Továbbképző Szemle idei 1. száma. Kiadványunkat online is olvashatják.

A héten megtörténtek a hazai robotsebészet első nőgyógyászati beavatkozásai is az Országos Onkológiai Intézetben, jelezte a miniszter.

A terhesség alatti kis mennyiségű koffeinfogyasztás csökkentheti a terhességi cukorbetegség kockázatát.

Megjelent a Nőgyógyászati és Szülészeti Továbbképző Szemle idei 4. száma. Kiadványunkat online is olvashatja.

hirdetés
hirdetés

Az Omikron megérkezése óta tengernyi tudományos adat áll rendelkezésre amely a harmadik oltás felvételének kritikus fontosságát mutatja.

hirdetés