hirdetés
2024. május. 01., szerda - MUNKA ÜNN.,Fülöp, Jakab.
hirdetés

Forradalmasítanák az otthoni terhességi teszteket

Elkészült a világ első olyan terhességi tesztje, amely vizelet helyett nyálból mutatja ki a várandósságot – írja a hvg.hu.

Az IFLScience nyomán a lap közli: ez az első nagy változás a terhességi tesztek terén, amióta az 1970-es években elérhetővé vált az otthoni tesztelés.

Az új tesztet az izraeli Salignostics fejlesztette ki még 2021-ben, Salistick nevű eszköz pedig most, az engedélyeztetési folyamtok után, az Egyesült Királyságban és Írországban is felkerült a boltok polcaira.

A Salistick alkalmazásánál az utolsó evés vagy ivás után 30 percet kell várni. A nyálgyűjtő eszközt ezután a szájban kell alaposan megforgatni, nagyjából 90 másodpercig, hogy kellő mennyiségű nyálat tudjon összegyűjteni. Ezután be kell azt tenni az analitikai egységbe, az eredmény pedig 5–15 percen belül megszületik.

Az új módszer ugyanúgy a humán choriogonadotropin (hCG) nevű hormont mutatja ki, mint más tesztek. Az eredmény a mérések szerint 96,32 százalékos pontosságú a kimaradt menstruáció utáni első napon, és 97,35 százalékos pontosságú annak második napján.

Julia Fiedler képe a Pixabay-en
Julia Fiedler képe a Pixabay-en

(forrás: hvg.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés