hirdetés
2024. május. 03., péntek - Tímea, Irma.

Megviselte az orvosi kamarát a kötelező tagság felszámolása

A kamara erőforrásait és szervezeti egységét mégis megviselték az ellehetetlenítésére tett törekvések, idézi Álmos Péter alelnököt az Mfor.

Álmos Péter, a Magyar Orvosi Kamara alelnöke a szervezet honlapján megjelent friss írásában nem titkolja azt sem, hogy a kamara ellen irányuló politikai fellépés jelentősebbé tette a sajátos belső problémák és gyengeségek terheit, és ez most kiütközik a hónapokig húzódó kamarai választások folyamatában, mely nem mentes a visszásságoktól és kihívásoktól sem.

Például a júniusi Országos Küldöttközgyűlés is határozatképtelen lett, így továbbra is a régi, nehézkes módon választhatnak a kollégák területi és országos küldötteket, választókerületi elnököket, akik majd megválasztják a területi és országos tisztviselőket.

Az alelnök szerint a választások hónapokig húzódnak, és gátolják a kamarai munkavégzést (olyannyira, hogy április óta visszatérő reakció a kamarai projektek elindítására, hogy választási időszakban már ne hozzanak komoly döntéseket). Fontosnak tartja kollégák aktív részvételét jelöltként és választóként is, mert ez a legerősebb lehetőség arra, hogy  kifejezzék véleményüket, ellenőrizzék a vezetést, és a demokratikus folyamatot használva erősítsék a közösséget.

Ahogy négy éve, most is több helyen elmarad a jelöltek száma a választható küldöttek számától. Ez részben a politikai miliőből következő általános jelenség, magyarországi társadalmi attitűd, részben az irreálisan magas számú kamarai küldötti létszám eredménye. Szerencsére így is számosan vannak azok, akik vállalják a közösség képviseleté – idézi Álmos Pétert az Mfor.

(forrás: Mfor)
hirdetés

Könyveink