hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

Takács szerint hazudik és félrevezette a tagságot a MOK

Az államtitkár nem válaszolt egyenesen a HírTV-ben arra a kérdésre, hogy a kormány tudja-e garantálni, hogy humán erőforrás problémák miatt senki sem marad ellátatlanul.

Nekünk nem az orvostársadalommal van konfliktusunk, nekünk az Orvosi Kamara vezetőségével van konfliktusunk, akik tendenciózusan téves információkkal látták el a tagságot – mondta a Belügyminisztérium egészségügyért felelős államtitkára a HírTV kedd esti műsorában annak a frissen elfogadott törvénymódosításnak a kapcsán, ami megszüntette a kötelező orvoskamarai tagságot.

Arra kérem a kollégákat, hogy gondolják végig, hogy az előző négyéves ciklusban milyen pozitív változások következtek be az ő karrierjükben és finanszírozásukban, és ez alapján ítéljék meg az új rendszert! – fogalmazott Takács Péter. Arra a kérdésre, hogy a kormány tudja-e garantálni, hogy humán erőforrás problémák miatt senki sem marad ellátatlanul, az államtitkár nem válaszolt egyértelműen.

 

2020. májusában Kincses Gyula kamarai elnök több programpontra kiterjedően nyújtott be anyagot a belügyminiszter úrhoz (...) ezek közül jó pár elemet beemeltünk abba a törvénycsomagba, amit december 7-én fogadott el az Országgyűlés – mutatott rá.

 Az egészségügyért felelős államtitkár szerint Álmos Péter, a Magyar Orvosi Kamara alelnöke többször fogalmazott meg nagy nyilvánosság előtt hazugságot.

Amikor erre felhívjuk a figyelmet, hogy fogalmilag kizárt csúsztatás, amit állít, még háromszor-négyszer szemrebbenés nélkül ezeket megteszi – tette hozzá.

Kihátrált egy pódiumbeszélgetésből az államtitkár

Takács Péter azután mondta le a nyilvános beszélgetést, hogy elfogadták a Magyar Orvosi Kamarát (MOK) kiüresítő törvényt – írja a Magyar Hang.

Szerdán délutánra hirdette meg a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) életmód szakosztálya azt a pódiumbeszélgetést, amelynek egyik vendége a Belügyminisztérium egészségügyért felelős államtitkára lett volna. Ám a szervezők kedd délutáni közlése szerint Takács Péter lemondta a szereplést. Az eseményen az államtitkár Újlaki Ákossal, a Boston Consulting Group egészségügyi szakértőjével és Závecz Tiborral, a Závecz Research alapító-ügyvezetőjével beszélgetett volna Danó Anna, a Népszava egészségügyi szakújságírójának moderálásával.

A sajtónyilvános beszélgetés különösen érdekes lett volna annak tükrében, hogy kedd délután a parlament sürgősségi eljárással elfogadta a kötelező orvoskamarai tagságot megszüntető törvénymódosítást.

(forrás: HírTV)
hirdetés

Könyveink