hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Álmos Péter: Mi komolyan gondoltuk, hogy az egészségügy nem üzlet

Mi maradunk, és továbbra is mi leszünk a tiszta hang az egészségügyben – mondta Álmos Péter, a MOK alelnöke a HírTV-ben.

Mi maradunk köztestület, és arra biztatom a tagjainkat, hogy maradjanak velünk! – mondta Álmos Péter a Magyar Orvosi Kamara alelnöke a HírTV-ben, hozzátéve: "remélem, hogy tudjuk a betegeinket szolgálni, ahogy eddig is próbáltuk".

Az orvosi kamara minden egyeztetés során nagyon konstruktív volt, soha nem elutasítottuk a terveket, hanem elmondtuk, mit kellene tenni, hogy jobb legyen az ellátás. Emlkeztetett arra is, hogy a MOK mostani elnöksége abból a civil kezdeményezésből nőtte ki magát, amely az 1001 orvos hálapénz nélkül Facebook-csoporttal, majd Újratervezés néven fellépett a hálapénz ellen, vagy követelte a kórházi fertőzések adatainak nyilvánosságra hozatalát. Nekünk köszönhető, hogy ma minden kórházi ágy mellett ott van a kézfertőtlenítő, és mi voltunk, akik a szakdolgozókért kiálltunk – mondta.

Emlékeztetett arra is, hogy 2020. október 3-án abban egyeztek meg Orbán Viktor miniszterelnökkel, hogy a hálapénz illegális lesz, az orvosok bérrendezése megtörténik, és az egészségügyi átalakításba bevonják az orvosokat.

Takács Péter államtitkár azt mondta, semmi olyan nem került a parlament elé, ami az orvostársadalom támogatását nem bírja (...) de a találkozók során nem tárgyalás történt, hanem tájékoztatás. Államtitkár úr eljött, és elmondta, mi lesz – tette hozzá.

Szerinte voltak elfogadhatatlan elemek az átalakítási tervekben, ez vezetett oda, hogy a tagság, az orvosok felszólították a kamara elnökségét, hogy lépjen.

Az orvostársadalmat, a kamarát megpróbálják elnyomni, mert az orvosi kamara nagyon komolyan gondolta azt, hogy az egészségügy nem üzlet, hogy az állami egészségügynek nagyon erősnek kell lennie, úgy látjuk, ez komoly érdekeket sérthet – jelentette ki.

Megerősítette a Magyar Orvosi Kamara álláspontját, miszerint a beteg érdekeit szolgálja, ha az orvos az új ügyeleti szerződést nem írja alá, hiszen most is van működő ügyeleti rendszer, és elkezdődött volna egy olyan bevezetése, amelyet pilotprogram keretében kipróbáltak ugyen, de annak minden eredményét titkosították.

(forrás: Hír TV)
hirdetés

Könyveink