hirdetés
2023. március. 24., péntek - Gábor, Karina.
hirdetés

Az Zürichi Műszaki Egyetem (ETH Zürich) kutatói a Nature Structural & Molecular Biology hasábjain arról számoltak be, hogy új potenciális biomarkert találtak a Parkinson-kór korai kimutatására.

A triklór-etilénként ismert vegyi anyagot a mai napig használják, ám ennek egészségkárosító hatása óriási lehet, írja a hvg.hu.

Jelentősen sikerült enyhíteni Parkinson-kóros betegeknél a tremort, a fizikális tüneteket, és javítani a mobilitást, írja az OTSZ Online.

A Parkinson-kór, a disztónia és a remegések kezelésében nyújt segítséget egy új, a beteg kezelését távolról lehetővé tevő megoldás.

Az Illinois University kutatói az IEEE Journal of Biomedical and Health Informatics folyóiratban közölték folyamatban lévő vizsgálatuk eredményeit, amelyben digitális kamerákkal követve a résztvevők testtartását, nagy pontossággal voltak képesek diagnosztizálni egyes neurológiai betegségek progresszióját.

Körülbelül 60 éve ismert az a jelenség, hogy a dohányosok körében jóval alacsonyabb a Parkinson-kór előfordulása. A Texas A&M Egyetem kutatói ennek okát szerették volna felderíteni.

Kutatók őssejtekkel állítanák helyre a betegségben károsodott idegsejtkapcsolatokat, írja az új eredményekről összeállításában az Index.

A Parkinson-kór eredete a születés előttre vezethető vissza azoknál az embereknél, akiknél 50 éves koruk előtt fejlődik ki.