hirdetés
2017. november. 22., szerda - Cecília.
hirdetés

A tradicionális antidepresszánsok hatástalanok, ha a betegnek a depresszió mellett krónikus testi betegsége, így pl. asztmája, ischaemiás szívbetegsége, kongesztív szívelégtelensége vagy veseelégtelensége van, hívja fel a figyelmet a JAMA tanulmánya.

A művész és múzsája kapcsolatát elemzi Gerevich József pszichiáter, addiktológus Múzsák és festők Teremtő vágyak 2. című kötete.

Czibere Károly szerint bővíteni kellett a 18 év alattiak számára az addiktológiai rehabilitációs szolgáltatásokat.

A szombati rendezvény keretében az érdeklődők előadásokon, workshopokon, kerekasztal-beszélgetéseken mélyíthetik el ismereteiket a lélekgyógyászat, az egészségmegőrzés területén.

Magyarországon 560 ezer pszichiátriai beteget tartanak nyilván, közülük körülbelül 90 ezren jutnak pszichoterápiás kezeléshez.

hirdetés

A gyógyszereknél  jóval olcsóbb és kevesebb mellékhatással járó pszichoterápiához a rászorultak nem jutnak hozzá, derül ki a Zárójel írásából.

Minden eddiginél nagyobb pályázati forrás jut a szenvedélybetegségek megelőzésében résztvevő szakembereknek, közölte a szaktárca.

Az alkohol kábítószer, és könnyen rászokhatunk anélkül, hogy észrevennénk, derül ki az Index összeállításából.

A delírium a súlyos betegségek közönséges szövődménye, az ellátásával kapcsolatos zavar pedig a modern orvoslás elégtelenségének tünete. Az orvosok és a szakszemélyzet részéről nem ritka a felkészületlenségből fakadó hárítás.

hirdetés
hirdetés

Könyveink


hirdetés