hirdetés
2018. március. 23., péntek - Emőke.
hirdetés

A Depression and Anxiety című szaklap publikálta annak a több mint 50.000 fő bevonásával készült vizsgálatnak az eredményét, amely először tárta fel nemzetközi szinten a kezeletlenül maradó szorongásos betegek arányát.

A 4‒17 éves gyermekek között a mentális kórállapotok előfordulási gyakorisága 16 százalék, s a trend növekvő, írja a Hetek.

Valamilyen betegség és a rendszertelen életmód is okozhat alvászavart, hívta fel a figyelmet Purebl György, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének igazgatóhelyettese az M1-en.

Szemelyácz János pszichiáter, addiktológus a legális szereket nagyobb problémának tartja, mint a drogokat. A Magyar Nemzet interjúja.

Egy nagyszabású kutatás bizonyította, hogy a depresszió elleni gyógyszerek hatásosan enyhítik a tüneteket – írta a BBC hírportálja.

hirdetés

Nem vesz tudomást a hazai pszichiátriai ellátás azokról, akik nem ismerik el, hogy betegek, derül ki a Magyar Nemzet összeállításából.

Továbbra sem tartja megfelelőnek a sürgősségi pszichiátriai gyógykezelés elrendelésével kapcsolatos jogorvoslatot az ombudsman.

Az idén 10. alkalommal tartják meg a World Sleep Day/Alvás Világnapja nemzetközi eseményt, amely a legjelentősebb hazai alváskultúra rendezvény.

Az intézmény szakemberhiány miatt hónapok óta szüneteltetni kénytelen az aktív betegek ellátását szolgáló ágyainak felét, közölte a Népszava.

hirdetés
hirdetés

Könyveink


hirdetés