hirdetés
2017. április. 25., kedd - Márk.
hirdetés

Pszichiátriai ellátás után megnő az agyvérzés esélye. A kockázat egy év elteltével is két és félszeres, jelentették be az American Stroke Association konferenciáján; a Psychiatric Services tanulmánya pedig azt vizsgálja, milyen következményei lehetnek, ha a pszichiáterek megosztják a róluk készült feljegyzéseiket betegeikkel.

A figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar jól kezelhető, ezért is fontos a korai felismerés. Dr. Bitter Istvánt a semmelweis.hu kérdezte.

A WHO 2017. április 7-ét, az Egészség Világnapját a „Depresszió: beszéljünk róla!” témának dedikálta, áll a szervezet és az MPT közös közleményében.

Egy hazai büntetőügyben merült fel, hogy a vádlott Münchausen by proxy szindrómában szenved. A betegségről az Index készített összeállítást.

2015-ig emelkedett, azóta csökken a dizájnerdrogok terjedése Magyarországon – mondta az InfoRádiónak a szakember.

Több kutatás is igazolta, hogy a "fordított" életet nem jól tolerálja az emberi szervezet. A HáziPatika összeállítása.

hirdetés

A videojáték-függőség kutatása még relatíve új tudományterület, így hivatalosan nem is tartozik a mentális betegségek közé, adta hírül az InfoRádió.

A kábítószerről való leszokást jelentősen segíti, ha cigarettát is leteszi a páciens – derül ki egy friss kutatásból, számol be a Vital.hu.

Lehetséges gyógyszercsere miatt visszahívja a lakosságtól a Scippa 15 mg filmtabletta H65102A gyártási tételét az OGYÉI, közli a PharmaOnline.

Egy kutatás azt állítja: az számít ritkaságnak, ha valaki 11 és 38 éves kora között végig teljesen mentálisan egészséges, adja hírül a 444.hu.

hirdetés
hirdetés

Könyveink


hirdetés