hirdetés
2017. március. 26., vasárnap - Emánuel.
hirdetés

Pszichiátriai ellátás után megnő az agyvérzés esélye. A kockázat egy év elteltével is két és félszeres, jelentették be az American Stroke Association konferenciáján; a Psychiatric Services tanulmánya pedig azt vizsgálja, milyen következményei lehetnek, ha a pszichiáterek megosztják a róluk készült feljegyzéseiket betegeikkel.

Lehetséges gyógyszercsere miatt visszahívja a lakosságtól a Scippa 15 mg filmtabletta H65102A gyártási tételét az OGYÉI, közli a PharmaOnline.

Egy kutatás azt állítja: az számít ritkaságnak, ha valaki 11 és 38 éves kora között végig teljesen mentálisan egészséges, adja hírül a 444.hu.

Az alapjogi biztos szerint a sürgősségi pszichiátriai gyógykezelés elrendelésével kapcsolatos gyakorlat komoly visszásságokat vet fel a hatékony jogorvoslathoz való jog szempontjából.

A lélek szerepét mutatja be az emberiség szellemi fejlődésében a Lélekenciklopédia második, frissen megjelent kötete.

hirdetés

Egyre többen veszik igénybe a korszerű pszichoterápia nyújtotta lehetőségeket – derül ki a Magyar Hírlap összeállításából.

A figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar kezelésében a többszörösen telítetlen zsírsavak, a melatonin, illetve a vasat plusz cinket tartalmazó készítmények kedvező hatása igazolható – közölte a PharmaOnline.

A pszichés működések az ember legbonyolultabb működései közé tartoznak; ennek egzakt megértése sokkal lassabb folyamat a tudományban, mint a többi, testi funkcióé – mondta el a Medical Tribune-nek Purebl György, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének klinikai igazgatóhelyettese, a Magyar Pszichiátriai Társaság elnöke.

A mentális problémák a teljes ellátórendszert terhelik – hangzott el a Sonline beszámolója szerint az MPT vándorgyűlésének megnyitóján Siófokon.

hirdetés
hirdetés

Könyveink


hirdetés