hirdetés
2019. január. 17., csütörtök - Antal, Antónia.
hirdetés

Az átalakítás idejére a Freud életét és munkásságát bemutató bécsi tárlat néhány épülettel arrébb költözik.

A 444.hu szerint minden országban egyre súlyosabb probléma a depresszió és a krónikus szorongás.

Az újszülöttkori, az átlagosnál jóval alacsonyabb D-vitamin-szint fiatal felnőttkorban növeli a skizofrénia kockázatát, írja a PharmaOnline.

Az inszomnia kezelésében is a természetes alvásstruktúra és bioritmus visszaállítása a fő cél, és ezért a legfontosabb terápiás eszközöknek az életmódváltás és a pszichoterápia tekinthetők.

A korszerű kezelés lényege a korszerű szemlélet jegyében felállított diagnózis, a korszerű antidepresszívum választása, majd beállítása és a gyógyulási folyamat végigkövetése a teljes funkcionális gyógyulásig, illetve a gyógyult állapot stabilizálódásáig. Ehhez a korszerű antidepresszívum-paletta mellett folyamatos terápiás figyelemre, szakmai tudatosságra van szükség.

hirdetés

Az antipszichotikumok gyermekeknél történő „off label” alkalmazása növeli a hirtelen elhalálozás kockázatát, írja a PharmaOnline.

A mindfulness (tudatos jelenlét) alapú terápiák gyökere közel 2500 évre nyúlik vissza: a buddhista vallásban már ekkor gyakorolták a tudatos jelenlét meditációit. Hitték, hogy az elfogadás és a szívélyes (ítélkezésmentes) hozzáállás megteremti az utat a kiegyensúlyozottság, nyugalom, béke és higgadtság megtalálásához.

Fogyasztó társadalomból egyre inkább digitális társadalommá válunk, s ez átalakítja a pszichiátria terápiás modelljeit is. Interjú dr. Purebl Györggyel, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézete klinikai igazgatóhelyettesével.

Harmincöt százalékkal csökkent az öngyilkosságok száma 2010 óta Magyarországon, közölte az Emmi parlamenti államtitkára.

hirdetés
hirdetés

Könyveink


hirdetés