2017. január. 23., hétfő - Zelma, Rajmund.

Miként lehet gyógyítani azt, aki miután embert ölt vagy a társát ölték meg mellette, az életét veszélyeztető stresszbetegségben szenved? Most, hogy Magyarország 110 katonát küld Irakba, számunkra is húsbavágó lehet ez a kérdés.

Nem megengedhető szankcionálási gyakorlatot folytat a betegekkel szemben a Szentgotthárdi Pszichiátriai Betegek Otthona – idézi az alapjogi biztos jelentését az MNO.

Itt az ideje, hogy a pszichiátriai betegségek megelőzésében és kezelésében a gyógyszerek helyett egyre inkább szerepet kapjon a megfelelő táplálkozás, illetve a tudatos jelenlét alapú kognitív terápia, írja a The Lancet egy-egy tanulmánya.

Központi forrásból egészen biztosan nem épül magas biztonsági fokozatú pszichiátriai osztály az OPAI-ban – mondta Mészáros János, az egészségügyért felelős államtitkár kabinetfőnöke egy csütörtöki sajtótájékoztatón.

Negyven ország csaknem kilencszáz szaktekintélye vesz részt az ideggyógyászat ellentmondásainak szentelt neurológiai világkongresszus munkájában, amelyet március 26. és 28. között tartanak Budapesten.

A kannabisz egy igen erős változatának gyakori használata okozhatja az újonnan diagnosztizált pszichiátriai betegségek negyedét Nagy-Britanniában - állapította meg egy nagy léptékű, hosszú távú brit kutatás.

Magyarországon elsőként a Semmelweis Egyetemen tartottak tudatos jelenléten alapuló kognitív terápiás képzést klinikai szakpszichológusnak és pszichiátereknek – írják az egyetem honlapján.

A pánikbetegség a lakosság 2-4 százalékát érinti, nőknél gyakoribb. Nem mindig egyértelmű miért alakul ki, azonban jól gyógyítható – írja a Semmelweis Médiasarok.

Ajánlott cikkeink

Új díjra pályázhatnak

Az egészségértés azt a képességünket jelenti, hogy mennyire tudunk egészségügyi kérdésekben eligazodni, mennyire értjük az egészségügyi információkat. Sajnos Magyarországon minden második embernek komoly problémái vannak e területen, derült ki az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) támogatásával végzett kutatásból is. (x)

Könyveink