hirdetés
2018. július. 22., vasárnap - Magdolna.
hirdetés

A ketamin gyorsan és tartósan oldja az egyébként gyógyszerrezisztens depressziót – a Molecular Psychiatry tanulmánya elsőként szolgáltat magyarázatot az anesztetikumként használatos szer antidepresszív hatásmechanizmusával kapcsolatban.

Súlyosabb formáiban a skizofrénia nemcsak a beteg életére ró hatalmas terhet. Szegeden felismerték a problémát, és egy kifejezetten családtagoknak szóló csoportot indítottak. Az Abcúg riportja.

Az Egészségügyi Világszervezet hivatalosan is mentális rendellenességnek ismerte el a kényszeres szexuális viselkedést, közölte az Index.

Az egri RÉV-házában drog-, gyógyszer-, játék-, alkohol- és társfüggők próbálják legyőzni a szenvedélyüket. A Magyar Hírlap járt a helyszínen.

A Vadaskert Gyermekpszichiátriai Kórház és Szakambulancia idén ünnepli fennállásának 25 éves évfordulóját.

hirdetés

Világszerte június 26-án tartják a drogfogyasztás elleni küzdelem nemzetközi napját, az ENSZ 1988-ban hozott erről határozatot, közli az Infostart.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a napokban a mentális betegségek közé sorolta a videójáték-függőséget, írja a Magyar Idők.

A 25 leggyakoribb pszichiátriai és neurológiai betegség, valamint 17 kognitív-viselkedéses fenotípus hátterében álló genetikai variációkat elemezte a téma eddigi legnagyobb vizsgálata.

Azok a gyerekek, akik 6–8 éves korukban fizikailag aktívak, pár évvel később kisebb eséllyel lesznek depressziósak, írja a PharmaOnline.

hirdetés
hirdetés

Könyveink


hirdetés