hirdetés
2017. február. 25., szombat - Géza.
hirdetés

A pszichés működések az ember legbonyolultabb működései közé tartoznak; ennek egzakt megértése sokkal lassabb folyamat a tudományban, mint a többi, testi funkcióé – mondta el a Medical Tribune-nek Purebl György, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének klinikai igazgatóhelyettese, a Magyar Pszichiátriai Társaság elnöke.

Az alapjogi biztos szerint a sürgősségi pszichiátriai gyógykezelés elrendelésével kapcsolatos gyakorlat komoly visszásságokat vet fel a hatékony jogorvoslathoz való jog szempontjából.

A lélek szerepét mutatja be az emberiség szellemi fejlődésében a Lélekenciklopédia második, frissen megjelent kötete.

Egyre többen veszik igénybe a korszerű pszichoterápia nyújtotta lehetőségeket – derül ki a Magyar Hírlap összeállításából.

A figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar kezelésében a többszörösen telítetlen zsírsavak, a melatonin, illetve a vasat plusz cinket tartalmazó készítmények kedvező hatása igazolható – közölte a PharmaOnline.

hirdetés

A mentális problémák a teljes ellátórendszert terhelik – hangzott el a Sonline beszámolója szerint az MPT vándorgyűlésének megnyitóján Siófokon.

Az emberek 1-2 százalékát érinti az orthorexia nervosa, de egyelőre nincs egyértelmű álláspont arról, hogy betegség-e – írja az e heti HVG.

Szakemberhiány és jogi rendezetlenség egyaránt nehezíti a hazai pszichiáterek munkáját, a kihívással, amelyet a társadalom elöregedése jelent, a szakma csak a politika támogatásával tud szembeszállni.

A Magyar Pszichiátriai Társaság felhívására önkéntesek segítik a veronai tragédia túlélőit – jelentette be a szervezet mai sajtótájékoztatóján.

hirdetés
hirdetés

Könyveink


hirdetés