hirdetés
2019. május. 21., kedd - Konstantin.
hirdetés

Amerikai kutatók a Tourette-szindróma genetikai hátterének elemzése során kimutatták, hogy több száz gén együttes hatása okozza a betegség kialakulásának megnövekedett kockázatát.

Mintegy háromszázötvenezer a szerencsejáték-függők száma, kilencszázezren pedig a függőség kapujában vannak, írja a Magyar Nemzet.

A PharmaOnline szerint a nervus trigeminus ingerlése olyan minimális rizikóval járó non-invazív eljárás, amely előnyöket kínálhat a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar kezelésében.

Az ópioid-dependencia kezelésére alkalmas buprenorfinos implantátum forgalomba hozatalát támogatja az EMA CHMP, írja a PharmaOnline.

A coloradói folyami varangy váladékából nyert hatóanyag csökkenti a depresszió és a szorongás tüneteit, írja a 24.hu.

hirdetés

A figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar kezelésére szolgáló két terápia összehasonlításakor azt találták, hogy az amfetamin alkalmazása során magasabb a pszichózisos esetek száma, írta a PharmaOnline.

A depresszió vagy a szorongás a dohányzással és az elhízással vetekedő mértékben vezethetnek szívbetegségek, magas vérnyomás és ízületi gyulladás kialakulásához, közli a Dívány.

A Népszava szerint megfelelő eszközök és a személyzet is hiányzik a pszichiátriákról, ezért történhetett tragédia az egyik kórházban.

Megfulladt egy beteg az ágyában csütörtökre virradóra az egyik budapesti pszichiátrián, közli a Blikk alapján a Népszava.

hirdetés
hirdetés

Könyveink


hirdetés