hirdetés
2017. május. 27., szombat - Hella.
hirdetés

A nőgyógyászati és urológiai osztályok is orvoshiánnyal küzdenek.  A fiatal szakemberek megtartása a vezetőkön múlik – mondta lapunknak dr. Ács Nándor, a Semmelweis Egyetem II. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának vezetője.

Egy új, személyre szabott mobiltelefonos alkalmazás előre jelzi a koraszülés veszélyét, közölte az OTSZ Online.

Megszületett a 80. olyan baba, aki a néhány napos embriókon végezhető vizsgálatnak köszönhetően nem örökölte a családjában előforduló genetikai rendellenességet.

Évszázados orvosi módszerrel csökkenthető a lombikbébi-eljárások száma, állapította meg egy új kutatás.

A szoptatás és a perenniális allergia gyógyszeres kezelése túlnyomórészt összeegyeztethető, derül ki a PharmaOnline-on megjelent írásból.

hirdetés

Néhány antibiotikum a terhesség alatt is biztonságosnak tűnik, mások viszont növelik a vetélés kockázatát, írja a PharmaOnline.

Kutatások szerint a problémával küzdő nők nagyobb eséllyel szülnek autista gyermeket. A témáról dr. Lőrincz Ildikót, a Nőgyógyászati Központ nőgyógyász-endokrinológusát kérdeztük.

Egy olcsó, régóta ismert gyógyszerhatóanyag harmadával csökkentheti a gyermekágyi vérzés miatti halálozást.

Székely László a szaktárcától kérte a hiányzó szakmai irányelv mielőbbi kiadásának elősegítését, illetve azt, hogy addig is egységesen a meglévő szakmai ajánlásokat alkalmazzák.

hirdetés
hirdetés
hirdetés