hirdetés
2017. november. 22., szerda - Cecília.
hirdetés

Várhatóan már jövőre elérhető lesz hazánkban az a magyar fejlesztésű teszt, amely forradalmasítja a lombikbébi kezelést; minden korábbinál pontosabban megmutatja az embrióbeültetés legideálisabb időpontját.

Mérföldkőhöz érkezett az Európában elsőként bevezetett, és jelenleg magánfinanszírozás keretében Magyarországon is elérhető non-invazív genetikai szűrővizsgálat.

A Kaáli Intézet a korábbi ígéretek szerint januártól nyit ki újra a kaposvári kórház üzemeltetésében, közölte a Sonline.

A szülés módja, az iskolai végzettség, a családi állapot és a testtömegindex mellett a szülés évszaka is befolyásolhatja azt, hogy milyen valószínűséggel lép fel az anyánál a post partum depresszió, közölte a PharmaOnline.

Bár augusztus végén szigorítást ígért, a hvg.hu szerint egyelőre biztosan nem változtat a kormány a lombikbébiprogram hatályos szabályozásán.

hirdetés

Az első trimeszterbeli láz szív-, illetve állkapocs-fejlődési rendellenességekhez is vezethet. Az alkalmas hatóanyaggal való lázcsillapítás szerepe kiemelendő, közölte a PharmaOnline.

Minden tizedik fogamzóképes korú nő endometriózisban szenved – mondja a semmelweis.hu-n dr. Bokor Attila.

Bécsi kutatók szerint kétszer nagyobb eséllyel szülik meg gyerekeiket császármetszéssel azok a nők, akik maguk is így születtek, írja az Index.

Dr. Varga Andrea bírósági titkár Jogi Fórumon megjelent tanulmánya a szülészeti ellátást járja körül, kitérve a még szabályozatlan kérdésekre is.

hirdetés
hirdetés
hirdetés