hirdetés
2018. november. 16., péntek - Ödön.
hirdetés

A női infertilitás vezető okának számító policisztás ováriumszindróma világszerte minden ötödik nőt érinti; a Nature Medicine-ben megjelent új eredmény a számos komorbiditással együtt járó kórkép terápiáját is előrevetíti.

A magyar kórházakban nincs egységes gyakorlat arra nézve, kapnak-e a látogatók védőruhát a szülészeti osztályokon, írja a Zoom.hu.

Új kutatások szerint a méhnyakrák hagyományos műtétje kisebb halálozási aránnyal jár, mint az újabb, minimális beavatkozással járó laparoszkópiás eljárás, írja az Index.

Ideális esetben az első szülés után 12-18 hónapot érdemes várniuk az új terhességgel, a idézi egy kutatás eredményeit a Qubit.

Az orálisan adagolt hormonális fogamzásgátlók szedési időtartamtól függően csökkentik a petefészekrák kockázatát a termékeny korú nőknél, közölte a PharmaOnline.

hirdetés

Kiemelkedően magas szakmai színvonalú szülészeti, nőgyógyászati és reprodukciós centrum jön létre a Semmelweis Egyetemen.

Hazánkban több száz nő szenvedhet olyan határeseti emlődaganatban, amelyre megoldást jelenthet a már Budapesten is elérhető a vákuum-asszisztált excízió.

Rendkívüli ülésen szavazott a Semmelweis Egyetem Szenátusa az I. Számú és II. Számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika összevonásának előkészítéséről.

A hideg- és a melegfront is segítheti a szülés beindulását, önmagában a kánikula miatt viszont nem születik több baba.

hirdetés
hirdetés
hirdetés