hirdetés
2022. január. 25., kedd - Pál.
hirdetés

Az Oxford Egyetem vezetésével egy nemzetközi kutatócsoport a Science Translational Medicine folyóiratban megjelent cikkében arról számolt be, hogy szoros összefüggést mutattak ki az NPSR1 gén egyik variánsa és a III/IV stádiumú endometriózis kialakulása között.

A terhesség alatti kis mennyiségű koffeinfogyasztás csökkentheti a terhességi cukorbetegség kockázatát.

Megjelent a Nőgyógyászati és Szülészeti Továbbképző Szemle idei 4. száma. Kiadványunkat online is olvashatja.

A magzat immunrendszerének fejlődését befolyásolja az anya koronavírussal való megfertőződése a várandósság során.

A központ célja, hogy pszichológiai támogatást és tanácsadást nyújtson azoknak a pároknak, akik elakadnak a gyermekvállalásban.

A drezdai Leibniz Szilárdtest- és Anyagkutatási Intézet munkatársai kicsiny hajtóművekkel kívánják elősegíteni a lusta spermiumok célba jutását, írja a GyártásTrend.

A HIPEC kezelés a kiterjedt – hashártya érintettséggel is járó – petefészek daganatos betegek terápiájában kaphat jelentős szerepet.

A magyar állam megvásárolja a Róbert Károly Meddőségi Centrum Kft.-t, amely a jövőben állami finanszírozásban fog teljeskörű meddőségi kezelést nyújtani.

Növeli a koraszülés kockázatát az erdőtüzek füstjének belélegzése, állapította meg egy amerikai kutatás.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

„Ezt nem lehet felfogni. Én sem hittem el, mi következik majd”, mondja Kollár István, az Alzheimer című dokumentumfilm készítője, aki a forgatás során személyesen is érintetté vált.

„Amíg nem adom fel, legyőzhetetlen vagyok” mottója már-már szállóigévé vált. Ezt írta fel egy saját molinóra, amikor üzenetet küldött a sorstársaknak.