hirdetés
2017. január. 24., kedd - Timót.
hirdetés

Csaknem minden tizedik újszülött a 37. terhességi hét előtt jön világra, ami az orvostudomány jelenlegi fejlettségi szintjén is jelentős morbiditási és mortalitási kockázattal társul.

Változik a várandósgondozás és két újabb vegyületcsoport kerül a pszichoaktívvá minősített  anyagok listájára – derül ki a kormány honlapján közszemlére bocsátott tervezetből.

A sürgősségi fogamzásgátló újszerű felhasználását vizsgálta a WHO, egyedüli európai intézményként a szegedi női klinikán is – számol be a Délmagyar.

Háromszázezer nő van épp menopauzában Magyarországon, 60–70 százalékuknak lehet ehhez köthető panasza, ami 30 százalékuk – százezer nő – esetében olyan súlyos, hogy orvoshoz fordul.

hirdetés

A Chlamydia trachomatis nevű baktérium által okozott húgy-ivarszervi fertőzések és azok szövődményei a leggyakrabban előforduló szexuálisan terjedő megbetegedések (STD=sexually transmitted disease) közé tartoznak. 

A Vass Gabriella szülésznő eltávolítása miatti tiltakozások hamarosan elvezethetnek a „természetes szülés referenciaintézményének” létrehozásához – véli a Válasz.hu.

Az európai gyógyszerhatóság (EMA) a laktáció befolyásolását szolgáló bromokriptin-kezelés szigorú korlátozását javasolja a szer mellékhatásai miatt – írja a PharmaOnline.

A humán tárca rendelete szerint mától az alacsony kockázatú terhességeknél szülésznők is végezhetik a várandósgondozást, és a védőnők szerepe is hangsúlyosabbá válik.

hirdetés
hirdetés

Ajánlott cikkeink

Új díjra pályázhatnak

Az egészségértés azt a képességünket jelenti, hogy mennyire tudunk egészségügyi kérdésekben eligazodni, mennyire értjük az egészségügyi információkat. Sajnos Magyarországon minden második embernek komoly problémái vannak e területen, derült ki az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) támogatásával végzett kutatásból is. (x)

Könyveink


hirdetés