hirdetés
2021. szeptember. 25., szombat - Eufrozina, Kende.
hirdetés

Az Oxford Egyetem vezetésével egy nemzetközi kutatócsoport a Science Translational Medicine folyóiratban megjelent cikkében arról számolt be, hogy szoros összefüggést mutattak ki az NPSR1 gén egyik variánsa és a III/IV stádiumú endometriózis kialakulása között.

A magyar állam megvásárolja a Róbert Károly Meddőségi Centrum Kft.-t, amely a jövőben állami finanszírozásban fog teljeskörű meddőségi kezelést nyújtani.

Növeli a koraszülés kockázatát az erdőtüzek füstjének belélegzése, állapította meg egy amerikai kutatás.

A PharmaOnline szerint egy olyan lehetséges fogamzásgátlási módszerről jelent meg tanulmány, amely teljesen eltér a korábbiaktól.

Az elmúlt évtizedben a nemi betegségek számának ugrásszerű növekedése figyelhető meg mind a homo-, mind a heteroszexuális közösségekben. A proctitist okozó nemi úton terjedő fertőzések tünettana szegényes, a betegek nagy része aszimptomatikus vagy csak kevés, általános tünettel jelentkezik.

A hálapénz tilalma miatt az egész ellátórendszerben ellehetetlenült a szabad orvos­választás joga. A Hetek cikkét az atv.hu idézi.

A szójában gazdag növényi étrend 84 százalékkal mérsékelte a menopauza kínzó tüneteit egy új amerikai tanulmány szerint.

Megjelent a Nőgyógyászati Továbbképző Szemle 2021. évi 3. száma. Kiadványunkat online is olvashatja.

A héten egyértelmű minisztériumi állásfoglalás született az endometriózissal küzdő nők ellátásával kapcsolatban, írja a Telex.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Én használok maszkot és mindenki mást is erre buzdítok, a tudomány eredményeire alapozott szakmai álláspont jelenleg ez.

Leszólítottunk pár koronavírust tagadó vagy az oltást ellenző járókelőt, és a beszélgetés során hirtelen megjelent dr. Kemenesi Gábor virológus.