hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Hamisnak tűnő gyógyászati segédeszközök

A tajvani Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal minden kórházat a protézisek és segédeszközök haladéktalan megvizsgálására kért, miután a rendőrség tizenháromezer, feltehetően hamisított eszközre bukkant.

A nyomozók a Stephen Fan Trading telephelyén találtak a gyanús eszközökre, köztük egy nagy amerikai gyártó nevével visszaélő ortopédiai lemezekre és csavarokra. Az akció hírét véve a tajvani gyógyszerügyi hatóság azonnal figyelmeztetést adott ki a potenciálisan veszélyeztetett egészségügyi intézmények részére.

Lin Hszin-hui, a Hivatal gyógyászati segédeszközökért és kozmetikumokért felelős részlegének vezetője elmondta: egyelőre nem rendelték el a termékek betiltását, mert a nyomozóknak még minden kétséget kizáróan meg kell állapítaniuk, hogy hamisítványokról van szó.

Az ügyben közel száz kórház lehet érintett, ennyien álltak ugyanis üzleti kapcsolatban a kereskedőcéggel. A hivatal átmeneti intézkedésként a kórházakat kérte meg, hogy győződjenek meg a segédeszközök eredetiségéről felhasználás előtt – írja a hamisgyogyszer.hu.

(forrás: HENT)
hirdetés

Könyveink