hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

30 évet kaphat a gyógyszerhamisító

Akár 30 év szabadságvesztésre is ítélheti az amerikai bíróság azt az új-zélandi férfit, aki nagykereskedelmi szinten értékesített hamis potencianövelő tablettákat az Egyesült Államokban.

Októberben hirdet ítéletet a bíróság annak a férfinak az ügyében, aki ellen hamis gyógyszerek nagykereskedelmi terjesztése okán emeltek vádat az amerikai hatóságok. Az új-zélandi állampolgárságú férfit 2007 óta keresi a rendőrség, de csak ez év márciusában tudták őrizetbe venni, amikor Hongkongból San Francisco-ba érkezett – olvasható az Egyesült Államok Bevándorlási és Vámhivatala (ICE) közleményében, amelyrlől a 2012-07-26 tájékoztat.

A nyomozás az ügyben 2006-ban indult, miután az Egyesült Államok Vám- és Határőrsége (CBP) Kaliforniában elfogott egy hamis tablettákat és hamis csomagolóanyagot tartalmazó szállítmányt. A Kínából postázott hamisított potencianövelő szerek feladójaként Robin Han-t azonosították, aki a vizsgálat szerint különböző weboldalakon keresztül hirdette és értékesítette a potenciálisan veszélyes szereket.

A nyomozás alatt végzett próbavásárlás során a hatóságok összesen 20 ezer darab hamis pirulát rendeltek a férfitól. Han a vámellenőrzés kikerülése érdekében műanyag irodaszer tárolókat és tollakat tartalmazó csomagként adta fel a hamis gyógyszereket.

A férfi tettéért az amerikai jogszabályok szerint összesen 30 év szabadságvesztésre és 6 millió dollár összegű pénzbüntetésre számíthat.

(forrás: HENT)
hirdetés

Könyveink