hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

Ezreket vettek őrizetbe gyógyszerhamisítás miatt

Csaknem kétezer embert vettek őrizetbe Kínában, egy több várost felölelő akció során, gyógyszerhamisítás gyanújával. A hamisított készítmények között rák elleni készítményeket is találtak.

A kínai illetékes minisztérium tájékoztatása szerint a közel kétezer előállítással járó akció során mintegy 180 millió amerikai dollár értékben találtak hamis, jogosulatlanul használt védjegyekkel ellátott orvosságokat. A készítményeket magas vérnyomás, cukorbetegség, bőrbetegségek és daganatos megbetegedések kezelésére értékesítették volna. 2007-ben kenőpénz elfogadása miatt kivégezték az ország élelmiszer- és gyógyszer- biztonságáért felelős vezetőjét.

Az elmúlt években komoly gondokat okozott Kínában a hamis gyógyszerek előállítása és kereskedelme. 2007-ben kivégezték az ország élelmiszer- és gyógyszerbiztonságáért felelős vezetőjét, mert halálos gyógyszerhamisítványokra adott ki engedélyt kenőpénz ellenében. Az elmúlt években az ázsiai országban számos új, a gyógyszerbiztonságot erősítő szabályt léptettek életbe – emlékeztet a Lubbock Online írása, melyet a hamisgyogyszer.hu idéz.

(forrás: HENT)
hirdetés

Könyveink