hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

80 ezer doboz gyógyszert hívnak vissza

Csaknem 80 ezer doboz fájdalomcsillapítót kénytelen visszahívni a piacról Afrikában a GlaxoSmithKline, miután a készítményből hamisítványok jelentek meg.

A két gyártási tételnyi fájdalomcsillapító visszahívását azután jelentették be, hogy felfedeztek egy hamisító üzemet a Dél-Afrikai Köztársaság területén, illetve több régióban is hamisítványokat találtak a kereskedőknél. Az érintett gyógyszer porállagú készítmény, amely aszpirint, paracetamolt és koffeint tartalmaz. A termék az egyik legelterjedtebb és leggyakrabban használt fájdalomcsillapító Afrikában – írja a hamisgyogyszer.hu.

A SecuringPharma beszámolója szerint a GSK a tavaly szeptemberben és ez év márciusában forgalomba hozott készleteket hívja vissza. A visszahívás összesen mintegy 80 ezer csomag gyógyszert érint.

A GSK felhívásában óva inti a fogyasztókat a hamisítványok felhasználásától, mivel azok minősége bizonytalan, összetételük ismeretlen. A gyártó jelezte, a cég nagy-britanniai laborjaiban jelenleg is elemzik a hamisítványok összetételét.

A felhívás szerint a fogyasztók legkönnyebben a csomagolás ellenőrzésével tudják azonosítani a hamisítványokat: az afrikaans és angol nyelvű szövegeken ugyanis egyértelmű betűhibák szerepelnek.

(forrás: HENT)
hirdetés

Könyveink