hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.

Nem engedte el a vezérigazgatót a törvényszék

A Nyíregyházi Törványszék mai, jogerős döntése szerint előzetes letartróztatásban marad K. Zoltán Tamás, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egészségügyi Holding Zrt. vezérigazgatója, akit a múlt héten vettek őrizetbe, majd tartóztattak le folytatólagosan, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt – írja  a nol.hu.

Nyakó Zsuzsanna, a törvényszék szóvivője azt mondta a nol.hu-nak: a gyanúsítottról - mint vezető beosztású személyről - alaposan feltehető, hogy tanúkat próbálna befolyásolni, s így fennáll annak a veszélye, hogy a bizonyítási eljárást meghiúsítaná vagy megnehezítené. Emiatt nem látják elegendőnek a lakhelyelhagyási tilalom alkalmazása.

A gyanúsítás szerint a vezérigazgató a szabolcsi kórházakat tömörítő holding nevében 2009-ben egyéves szerződést kötött egy kft.-vel egy számítógépes program használatára. A cégnek egy év alatt 7,7 millió forintot fizettek a program használatáért, majd egy közbeszerzési eljárás után azt további 30 millió forintért megvették. A nyomoznak egy gyógyszerelő rendszer beszerzésére hirdetett közbeszerzés ügyében is, amelynek feltételeit úgy határozták meg, hogy azokat csak egy bizonyos cég tudta teljesíteni – írja a nol.hu.

(forrás: Népszabadság )
hirdetés

Könyveink