hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

Szócska nyert volna a vezérigazgató őrizetbe vételével?

Szélesebb összefüggésbe, Fidesz-erőtérbe helyezve magyarázza a szabolcsi egészségügyi holding vezérigazgatójának őrizetbe vételét a hvg.hu.

Az egészségügy-politika berkeiben jártasak nem gondolják véletlen egybeesésnek, hogy éppen a múlt szerdán Egerben kezdődött Fidesz-frakcióülés előtti napon vették őrizetbe a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egészségügyi Holding Nonprofit Zrt. (EH Zrt.) vezérigazgatóját, Kiss Zoltán Tamástírja a lap.

A nyíregyházi rendőrségi akció az egészségügyi államtitkárt, Szócska Miklóst kórházbezárási tervei miatt támadó fideszes polgármestereknek, valamint egy meglehetősen széles, elsősorban a Duna vonalától keletre hídfőállásokat kiépítő üzleti körnek szóló figyelmeztetés is lehetett. Másképpen: két egészségügy-szervezési modell ütközött meg egymással, a Szócska által pártolt központosítás és irányított betegellátás a helyi kiskirályság koncepciójával, amit a megyei szolgáltatókat erős szervezetbe tömörítő holdingok képviselnek – írja a lap, s további részleteket ígér a HVG e heti számában.

(forrás: hvg.hu)
hirdetés

Könyveink