hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

Újabb szakértői tárgyalást tartottak az egészségügyi bérekről

Azt vizsgálták, hogy a védőnői és az alapellátásban foglalkoztatott szakdolgozókat érintően, valamint az egészségügyi ágazatban dolgozó, nem egészségügyi végzettséggel rendelkező nem vezető beosztásban dolgozó személyek helyzetének rendezésére irányuló bértárgyalások elkezdődhessenek.

Ismét szakértői tárgyalást tartottak szerdán a sztrájktárgyaláshoz kötődően, annak keretein kívül az Emberi Erőforrások Minisztériumában, közölte szerkesztőségünkkel a szaktárca. A tárgyaláson jelen volt a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete, a Mentődolgozók Önálló Szakszervezete, Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesülete, a Magyar Védőnők Egyesülete és a Magyar Szakdolgozói Kamarai Védőnői Tagozata.A részt vevők az elkövetkezendő hetekben javaslatokat fogalmaznak meg és a szakértői munka eredményei ismeretében a felek ismét tárgyalóasztalhoz ülnek.

Az elmúlt hónapok egyeztetéseinek és tárgyalásainak eredményeként a kormány több lépcsős bérfejlesztési programot indít el, amelynek köszönhetően csaknem 95 ezer egészségügyi dolgozó részesül jelentős béremelésben. A bérfejlesztés első üteme 2016. szeptember 1-jétől kezdődhet el. A hónapok óta tartó sztrájktárgyalás eredményeként a kormány az ágazati reprezentatív szakszervezetekkel, a velük stratégiai partnerségben lévő kamarákkal érdekképviseleti és szakmai szervezetekkel szövetséget kötött az egészségügyi dolgozók élet- és munkakörülményeinek javítása érdekében, bizonyítva, hogy az ágazatot érintő kérdéseket közös erővel a tárgyalóasztal mellett lehet hathatósan kezelni, áll a közleményben.

hirdetés

Könyveink